ursonok
|
Jutro, mi vstali že ob 6h . Sicer ni neka nočna ura, a vseeno, če ponoči ne moreš spat, tako kot jaz, je zjutraj kriza. Ve pa nehajte že navsezgodaj s takimi zgodbami! Hov hov, kako to - luščenje posteljice? A to je odstopanje? Zakaj pa je do tega prišlo? Kaj pa zdaj? Počivanje? Sem pa tudi jaz na svojem zadnjem UZ v 32. tednu prebrala stavek: "ni znakov odstopanja posteljice". Tako da zgleda to res rutinsko preverjajo in se kdaj zgodi. Skratka, upam, da se ne bo "odluščila" pred donošenostjo. Populis, ti ga pa tudi biksaš. Jaz si sploh en predstavljam, da bi se mi to nek večer zgodilo. Sploh tukaj, kjer bi me zadržali v P in me ne bi do poroda spustili domov. To sem 100% prepričana. Pa bogve s čim bi me hoteli še nafilat . Joj, če bi imela možnost (trenutno je praktično ni), bi šla kam drugam rodit. V 33. tednu pa sploh ne vem, ali bi me še spustili na letalo . Sem pa vesela, da je pri tebi vse ok. Mi smo bili včeraj na neki predstavi, ki jo je organiziral vrtec z našimi tamalimi. Jaslice, petje in podobno. Kar zabavno. Le da je naša tamala še v najmlajši skupini, kjer so se samo preoblekli v angelčke in na začetku nekaj plesali, potem pa so se dali v ozadje - k radiatorjem, kjer je tamala skoraj zaspala. So jo kmalu pripeljali k nama . In se je potem cel večer stiskala, še v postelji je hotela, da jo pridem božat in je med božanjem zaspala. To je bil njen prvi večji javni nastop - in je bila očitno kar pod stresom, revčka . Ne vem, ali je to zaradi nosečnosti ali kaj, ampak ko gledaš svojega malega na odru, bi se najraje kar zjokal. Prej se mi je to vedno zdelo patetično in precej trapasto. Zdaj pa se meni dogaja popolnoma enako . Tu je ful zima, mraz, sneg naletava ves čas . Saj ko takole sediš za računalom in delaš, se vsake toliko ozreš ven, je kar lepo. Ampak vseeno. Jaz bi pomlad, toploto, sonce. Eh. Do naslednjega pregleda imam še ... huh, 2 tedna in pol. Naslednji teden grem dat bris za streptokok in to. Upam, da ga ne bo, čeprav so to le pobožne želje. V 1. N sem ga imela vedno, tudi enkrat po zdravljenju z nožničnimi AB - je po enem tednu prikolovratil nazaj, pes ušiv! No, bo že. Aja, včeraj sem si v ekološki štacuni nabavila čaj iz malinovih listov - in valda takoj srknila eno skodelico . Meni je kar dober po okusu. Neke travce pač. Sem pa brala potem razne forume in članke na to temo - mnenja so čisto deljena, povsem skrajna: ginekologi trdijo, da so to vse "prazne marnje", nekatere babice stare šole, da to res zna pomagat, če ga piješ redno zadnje dva meseca, na nekih forumih pa so punce celo pisale, da so spile samo eno skodelico, pa jih je ponoči že zvijalo in so potem "takoj nehale pit ta strašna zelišča" . No, mene ponoči ni nič zvilo, nič mi ni otrdevalo, tako da si bom pač vsak večer privoščila eno skodelo. Sem pa brala (Pušenjak), da se v terminu (tj. po 37. tednu) ni primerno kopati v bazenu - ne zaradi vnetij, te nevarnosti ni, temveč zato, ker je takrat že povsem mogoče, da ti kaj oddteče oziroma zakrvaviš, in tako zasvinjaš cel bazen . Zgleda mi je ostalo le dobrih nekaj tednov, potem pa skoraj 2 meseca nič (pred porodom + 6 tednov čišče) Grem počas papcat. Pridne bodite, ne krvavet, ne se luščit, ne gojit preveč bakterij, pazite na sladkor in na jetra!
|