|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
12.1.2012 9:58:33   
Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

smo pa imeli mojo mami za praznike v bolnici, so jo komaj rešili, ker je nadomstna zdravnica ni hotla dat takoj na preiskave

Ej, za popiz***. Ne morš verjet, kaj se dogaja! To je čista malomarnost zdravnice...
Ma naš zdravstveni sistem je čist v riti.

Hvala bogu, da je vse Ok.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
   [Brisano sporočilo]
12.1.2012 10:00:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 2552
12.1.2012 10:04:22   
hrchy
dobro jutro!!!!

najprej vse dobro Disere, njenemu mozu, ki nas je pridno obvestil, kako je z njo in seveda njunima deklicama!

kkkk, uzivaj zdaj, ko je moz doma! Razvajajte se skupaj! Ti pa pazi na svojo sladkorno - ti je prav nic ne zavidam. Mala je pa res ze velika!

Populis, lepo, da je vse v redu, kar tako naprej ;)

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
12.1.2012 10:04:26   
Hov hov
Malicanje - jaz imam tudi vedno v torbici nekaj, da mi dvigne cuker. Ponavadi kakšno frutabelo ali corny ploščico., tako da ni glih vedno čokolada. Drugače prehitro ratam matasta...

Otroški prihranki - ma sej to ni več normalno, najbolje da zaračunajo 90% davek na vse premoženje. Naziv davka: davek na življenje v Sloveniji. Bolj ko si pošten, in bolj ko si majhna riba, slabše je.

Hoja - jaz če hodim več kot 45 minut me vse začne tiščat in imam občutek, kot da mi bo trebuh dol padel. Je to normalno?

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
12.1.2012 10:41:00   
hrchy

Midva nisva kupila kombinezona, ampak plisasti kompletek od H&Ma - jaknica, hlacke, pajacek pa se slincek in kapa, se mi zdi. In to samo zato, ekr je bilo poceni - itak ne vem, kako veliko bo nase dete, tako da pojma nimam, katero stevilko je za kupit.

< Sporočilo je popravil hrchy -- 12.1.2012 10:43:29 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
12.1.2012 11:00:11   
ursonok
Varčevanje,
heh, moj fotr dela v NLB, ima itak čist oprane možgane (lojalnost itd.), ampak zadnje čase vseeno ne more, da ne bi priznal, da se varčevati v banki enostavno ne splača. Da misliš, da nekaj šparaš, v bistvu pa denar na računu iz dneva v dan zgublja na vrednosti. Varčevanje je enako stran metanje denarja. Bolje ga je porabit ali pa nabavit nepremičnino, če ga imaš seveda dovolj user posted image
Poleg tega pa tudi pravi, da se ne splača vzeti kredita za flet. Da ga vsaj dvakrat če ne večkrat preplačaš - kar pomeni, da daš še enkrat toliko denarja banki "kar tako". In to priznava moj fotrič, ki me je še pred par leti nekaj nagovarjal, naj razmislim o kreditu user posted image .

Jaz mislim, da je najbolje, če imaš neko svojo nepremičninico, kjer v miru živiš, potem pa neke znosne dohodke, da lahko folgaš (kar zame pomeni: hrana, nujne obleke in kozmetika, veliiiko knjig, pa kakšen poceni izlet enkrat letno). Več pa ne rabiš. Na žalost smo mi še daleč od tega skromnega "ideala" - niti lastne nepremičninice nimamo. No, smo pa tudi brez kredita, kar je tudi nekaj user posted image

Hoja,
name hoja izmed vseh "aktivnosti" najslabše vpliva. Po plavanju in orbitreku se počutim super, nič me ne boli, še križa ne čutim več, če pa hodim kakšno uro, me pa začne bolet hrbet, noge, vrat ... Skratka, vse. Dol mi sicer ne pritiska, a vseeno - mislim, da je hoja za nosečnice enostavno neko nenaravno stanje oziroma pozicija. Morda bi bilo bolje, če bi se plazile po vseh štirih user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
   [Brisano sporočilo]
12.1.2012 11:05:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hrchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2557
12.1.2012 11:46:29   
kaminek
jst sm pa ravnokar pršla iz sprehoda, je prou pasal. hodila sm cca.1 uro, čiiiiist počas, prehodla pa sm dobrih 3 km. imam tud orbitrek, sam me je kr mal strah gor stopit, ne vem zakajuser posted image .

kombenizonček sm nabavla, ampak v kiku, ker mi je blo smešn metat dnar stran, ker se itak ne ve več, kakšno bo vreme. imel bo pa tud en tak bolj mehak in "debel" pajac s kapuco, tud kupljen v kiku, da bom čez oblekla, ko ne bo premrzlo. drgač se pa lohk še sprot kupi.

varčevanje v banki se tud men ne zdi smiselno, kr neki, da banka od tvojih prihrankov živi, ti pa mislš kakšno uslugo ti delajo. user posted image . takšni so časi, ni kej.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
12.1.2012 11:49:42   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: populis

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

smo pa imeli mojo mami za praznike v bolnici, so jo komaj rešili, ker je nadomstna zdravnica ni hotla dat takoj na preiskave

Ej, za popiz***. Ne morš verjet, kaj se dogaja! To je čista malomarnost zdravnice...
Ma naš zdravstveni sistem je čist v riti.

Hvala bogu, da je vse Ok.

Me veseli da se je srečno izteklo. Tile naši dohtarji so ornk šalabajzerji :S

vse se je dobro izteklo in to me malo pomiri, sam izjave zdravnice so ble res ubitačne; ji je dala lekadol sirup, namesto tablet. ne vem kaj je misnla s tem, ker za odraslega je drgačna doza-dvakrat bi ga spila in bi ga zmankal. je farmacevtka kr zaškilila z očmi, da kaj se gre zdravnica, če se mogoč njej kisajo možgani.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
12.1.2012 13:54:52   
čebela1
gremo na pregled user posted image  user posted image  upam da vse OK z user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
12.1.2012 14:45:51   
ursonok
user posted image user posted image

Jaz sem pa spakirala računalnik, da bi šla v bar delat (nek sosed je spet začel nabijat muziko user posted image ), pa sem šla samo še malo v sobo na posteljo in zatežila mojemu, naj me 5 minut boža ... No in pol sem zadremala za eno uro. user posted image Zbudila sem se tečna ko zmaj, želodec me je bolel, eno uro sem zgubila, potem mi je pa še moj, neobrit, dal lupčka in me je ful piknil s trdimi in ostrimi dlakami .... Grrr, sem mislila, da bom znorela. user posted image Sem samo popokala nahrbtnik in laufala na tram. Tam sem malo prišla k tebi in zdaj delam tle ob čaju. Kislina me ubija. Ne štekam - par dni je ok, želodec me skoraj ne matra, kisline ne poznam, potem pa spet vse adijo - zaprtje, želodec, kislina, vse na kupu. Za znoret! Na trenutke sem že tako sita te nosečnosti, da bi najraje kar polomila vse okoli sebe - stole, mize, razbila vse krožnike, odprla okno in se izkričala do nezavesti.
Oh, grozno.

Cebelca, uspešen pregled! pa seveda poročaj, kako vama je šlo!

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
12.1.2012 15:04:07   
tinčka3
punce... včer sem bila na predavanju v materinski šoli - naslov dojenje... Gospa predavateljica (patronažna sestra že nekaj let) je ZELO odsvetovala "privajanje" bradavic na dojenje z drgnjenjem s frotirastimi brisačami.... zakaj? namreč, če drgnemo bradavice (močno in daljši čas) lahko hormoni pošljejo informacijo v možgane da že dojimo, in če dojimo se maternica krči - zato POSLEDIČNO lahko pride do prezgodnjega poroda...

v vednost (na vseh forumih namreč beremo da se to priporoča)..

Lep dan, pa ne bit tečke :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
12.1.2012 18:29:36   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3

punce... včer sem bila na predavanju v materinski šoli - naslov dojenje... Gospa predavateljica (patronažna sestra že nekaj let) je ZELO odsvetovala "privajanje" bradavic na dojenje z drgnjenjem s frotirastimi brisačami.... zakaj? namreč, če drgnemo bradavice (močno in daljši čas) lahko hormoni pošljejo informacijo v možgane da že dojimo, in če dojimo se maternica krči - zato POSLEDIČNO lahko pride do prezgodnjega poroda...

v vednost (na vseh forumih namreč beremo da se to priporoča)..

Lep dan, pa ne bit tečke :)

Tinčka hvala za opozorilo, ampak saj se priporoča ravno na koncu - zadnji mesec, ko je otrok že donošen user posted image
Prej pa itak ni treba, saj ne rabi pripravljat bradavice 9 mesecev, je dovolj na koncu nekaj tednov.
Še moja izkušnja iz 1. user posted image : meni tole frotiranje bradavic ni nič vplivalo na kakšne popadke ali kaj podobnega (so mi morali dajati umetne popadke, ker so bili moji totalno nikakvi), sem pa frotirala cel zanji mesec.

Tudi ni treba pretiravat in drgnit ne vem kako močno in ne vem koliko časa - pač po tuširanju (predpostavljam da bi to pomenilo 1x na dan) in po nekaj minut. Valjda ne boš drgnila eno uro - če mene vprašaš niti ne moreš drgnit ne vem, kako dolgo - meni na začetku ni zneslo niti eno minuto, ker so bradavice občutljive.

Enako velja tudi za malinov čaj in podobno, se priporoča, ampak proti koncu, prej pa itak ga ni treba pit, piješ pač na koncu ko se bliža dan d, pa še to spet zmerno, saj se ne nalivaš z njim, oz. postopno proti koncu zvišuješ količino popitega čaja.

Gre pač za vprašanje zmernosti in se mi zdi da je tale babica malo pretiravala s tem ko je ZELO odsvetovala privajanje bradavic,user posted image . Lahko bi samo poudarila, da je treba počakat s tem na zadnji mesec nosečnosti in itak brez vsakih pretiravanj (ki so, kot sem že prej napisala, itak po moje nemogoča - resno dvomim, da ima katera tako blazno neobčutljive bradavice, da bi jih lahko "močno in daljši čas" drgnila...no, pa če jih ima, jih pa tako ali tako ne rabi ne drgnit ne pripravljat na dojenje, ker so itak že take utrjene).

No, nam je babica na materinski šoli svetovala utrjevanje bradavic in tudi malinov čaj - za oboje ja pa povedala, da je potrebno čakati na cca. 34. teden.

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
12.1.2012 19:12:15   
sneguljka1
sam ena opomba za tiste ki boste prvič mamice, "malinov čaj" ki naj bi pomagal pri raztezanju tkiva in tako omogočil porod brez trganja presredka, je čaj iz malinovih listov, ne iz dejanskih sadežev. Lahko se uporabijo domači posušeni listi maline (zdaj precej težko ker jih verjetno nimajo več), sicer jih pa prodajajo v specializiranih trgovinah s čaji, jaz sem kupila ta čaj v Kranju tam v centru kjer majo eno majhno trgovinico in sem ga pila zadnje 3 tedne, ampak mislim da ni pomagal, so mi vseeno malo zarezali, ne vem a je bilo nujno ali ne ampak pač.

Kar se tiče pa utrjevanja bradavic jih pa nisem, ampak imam zelo majhne in ploske, tako da jo mali sploh ni mogel zagrabit in sem že od začetka in do konca (9 mesecev) uporabljala te nastavke za dojenje Avent in mi je bilo super ker me ni nič bolelo, nič krvavelo, edino malo več dela je ker je še tist treba kar naprej čistit in sterilizirat in držat. Ko sem ga poskusila pa odvadit teh nastavkov je pa take face delal kot da je gola bradavica tako zanič, ni blo variante, ampak res tudi ni mogel dobro sesat brez nastavkov pač zaradi oblike. Tako da če mate tak primer je dobro da že v porodnišnico neseš te silikonske nastavke da lahko že tam proba sesat.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
12.1.2012 19:56:01   
Jada82
Bljak, mene tud zgaga matra user posted image user posted image user posted image Včasih je ok, na čase pa kar zagrabi, prav za bruhat!!! Fuj! Tega do 1. user posted image tud slučajno nisem poznala .... no, sem vmes že pozabila, zdaj pa spet spoznala ... Bomo že, še 2 meseca ....

Drugač je pa meni grozno, ker če se uležem, ni važno, zvečer ali popoldne in se malo zaležim, potem sploh vstati ne morem, me mora nekdo dvigniti oz. dati roko in me povleči ... potem pa nekaj časa komaj hodim, ker me tako bolijo medenične kosti, pa sramna tudi .... joj, prav kriza!!! user posted image user posted image user posted image Ja, proti koncu gremo, babe ... ni kaj, vedno težje je.

Sem pa bila danes pri frizerju user posted image user posted image user posted image Nič posebnega, mal sem se poškurtala .. nič drastičnega, ne vem, če bo sploh kdo opazil. Potem, ko sem domov prišla, sem pa v navdihu še tamalo postrigla, hehehe. Se tudi ne opazi ... ampak midve veva user posted image user posted image user posted image

Aja, glede nastavkov ... men so jih pa kar v porodnišnici dali (na Jesenicah) ... no, ni bilo nič z njimi .. niti brez njih .... jaz jih kupovala ne bom ... če bodo dali in bo z njimi teklo, potem jih bom kupila, vnaprej pa ne ... sem jaz imam drugač fajne bradavice, take, za zagrabit ... sam ne vem, a ne proizvedem dovolj mleka .... al pa je bilo samo pri tamali tako .... bomo videli, pustimo se presenetit user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, grem brat .... si bom vzela več časa za to dejavnost, sem se odločila .... zadnje dni spet preveč odvisniško visim na netu user posted image Nisem zadovoljna .....
Lahko noč!!!

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
12.1.2012 20:35:53   
kaminek
v 1.user posted image sem si tud jst drgnila bradavice, da bi se kao privadle, sam pr men ni blo efekta, ker ti drgneš površinsko, ko pa user posted image povleče, je pa čist drgač občutek in funkcija, ker ti od znotraj na vn potegne "mleko". tko da pr men to ni palilo. po 3 dneh dojenja se bradavice kr močno ojačajo in je potek OK. ja, brez bolečin pa spet ne greuser posted image user posted image .

prav tako čaj iz malinovih listov mi niso pomagali pri odpiranju, mehčanju MV, rezana sem bila vseeno, ker je bila user posted image pač težka in ti noben čaj ne pomaga. je pa bolj za "dušo",če ga piješ in je tud tako OK.

se mi zdi, da še najbolj pomaga misel, da vse se enkrat konča, bolečine minejo, ti pa le držiš v rokah malo štručko in vse je OK. pozitivne misli veliko pomagajo, pa čeprav so fizične rane lahko zelooooo boleče. ni kej, tko smo narjeneuser posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
12.1.2012 21:03:32   
disere
takole, da vam javim kako se nam dogaja v porodnišnici user posted image v glavnem naši maliki sta ok, malce bolj mirni ker sta dobili obe injekciji za razvoj plučk, njuna mami pa še vedno zelo nasmejana in polna veselja user posted image danes je imela anesteziologa, odločila se je za spinalno anestezijo, da le zasliši njun prvi jok user posted image po vsem tem si to zasluži, razen da bi bilo karkoli narobe in bi jo morali dati pod narkozo bodo morali vprašati mene user posted image jutri pa upa na ultrazvok user posted image drugače pa ne ve nič kaj dosti kako bo vse skupaj potekalo, samo bistveno je da je pozitivna pri vsem user posted image jest pa doma urejam ostale stvari, pa se trudim da jo pričaka prijetno okolje user posted image

lp od njenega tečkotauser posted image

< Sporočilo je popravil disere -- 12.1.2012 21:14:18 >

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
12.1.2012 21:51:52   
ursonok
Hola!

Jaz sem v kavarnici oddelala svoje, potem sva šla po tamalo v vrtec, nato pa v neko trgovino bogu za ledžama po mleti mak! Smo že spekli dve porciji kolača (sem ravno po prvem kosu user posted image ). Saj vem, da je pozno, a imam za seboj eno uro orbitreka, tako da si zaslužim okrepčilo user posted image . Spečt smo ga pa "morali", ker jutri v vrtcu praznujejo rojstni dan - tisti, ki so rojeni januarja (naša tudi). In vedno jedo torto, naša pa ne sme, tako da ji mi pripravimo neko dovoljeno sladico in jo prinesemo tja.

Drgnjenje bradavic
Halo user posted image . Sem brala nekje na forumu, pa se mi je že takrat zdelo bizarno. Jaz si nisem ničesar drgnila in si tudi ne mislim. Pri prvi je dojenje steklo takoj, nikoli me ni nič bolelo (včasih, če je premočno zagrabila, a to je druga zgodba), nikoli rdeče, boleče, nobenih vnetij. Tako da nisem potrebovala nobenih krem ... Moram torej priznat, da mi je vsa ta "filozofija" okoli problemov z bradavicami pri dojenju čisto tuja in upam, da bo tudi tokrat tako user posted image .

Diserejin tečko - super novice! Upam, da vam uspe zdržati čim dlje. Jih moraš pa pogrešat - tri babnice niso kar tako user posted image

Velikost otroka
Sem danes brala nekaj na Pušenjaku - UZ meritve pred 24. tednom kažejo na starost otroka, se pravi, da če kažejo, da je glede na rok po zadnji M večji za en teden, pomeni, da se lahko rok prestavi za en teden (oziroma kolikor je pač starejši). Meritve po 24. tednu pa ne govorijo več o njegovi starosti (tj. zrelosti), ampak le o velikosti, na katero vplivajo geni, pa tudi sladkorna bolezen nosečnice.
No, glede na to, da je bil naš na vseh začetnih UZ-jih en teden starejši, da imam datum z nuhalne na 1.3., se bom kar tega držala. Ker 19. februar (zadnji UZ v 32. tednu) je malo too much.

Mene zadnje dva dni želodec popolnoma ubija. user posted image Pa zaprta sem nekaj, napenja me ...skratka, sranje. Ne razumem, zakaj je par dni lahko čisto v redu, potem pa pridejo dnevi, ko sem za na pokopališče. Jem približno enake stvari kot vedno, telovadim redno, spim približno enako ... ne štekam. user posted image

Nič, grem še malo posurfat, da dopijem svoj litrček (urološkega čaja user posted image ), potem pa spančkat.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
13.1.2012 4:27:09   
marec 2012
ursonok- hahahahah Kot,da sebe berem tečna,pa razbijala bi,pa BRADA ufff.

Zanima me,če imate vse UZ vsakič, ko ste naročene?Meni ga naredi vedno, pa mi ni čist jasno, ker naj bi bil UZ samo 2krat (če nosečnost poteka normalno).
Pa za dolžino MV-a to sam zaprosiš, da ti izmeri ali je običajen postopek.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
13.1.2012 6:59:52   
Lešnica
Ojla!
marec 2012: merjenje MV ne spada v standardni pregled, izmerijo ti ga samo, če imaš dejavnike tveganja. Vsaj tako mi je rekla moja G.
ursonok: ne vem, če si že slučajno povedala recept za svoj makov kolač. Te prosim za recept, zveni super!user posted image
Drugače sva midva v redu, danes čakava izvide laboratorija za vodo. Upam, da nimam vnetja mehurjauser posted image !
Sva pa z možičkom začela z materinsko šolo, je kar zanimivo.user posted image
Sitna nisem nič, samo mal razpoloženja menjam, aja pa mene tud sramna kost boli, ko vstanem po dolgem ležanju ali sedenjuuser posted image .
           Pošiljam vsem sonosečkam eno rožico za lepši danuser posted image !

(odgovor članu marec 2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
13.1.2012 8:56:55   
čebela1
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Velikost otroka
Sem danes brala nekaj na Pušenjaku - UZ meritve pred 24. tednom kažejo na starost otroka, se pravi, da če kažejo, da je glede na rok po zadnji M večji za en teden, pomeni, da se lahko rok prestavi za en teden (oziroma kolikor je pač starejši). Meritve po 24. tednu pa ne govorijo več o njegovi starosti (tj. zrelosti), ampak le o velikosti, na katero vplivajo geni, pa tudi sladkorna bolezen nosečnice.
No, glede na to, da je bil naš na vseh začetnih UZ-jih en teden starejši, da imam datum z nuhalne na 1.3., se bom kar tega držala. Ker 19. februar (zadnji UZ v 32. tednu) je malo too much.

to je res! to sem ga tudi jaz vprašala ko sem bila pri njemu in je rekel da se določa do morfologije datum poroda, potem pa ni več realno, ker je itak vaj po svoje "Hiter" v rasti itd.... tako da najbolj natančno ne na NS oz. morfologiji (oz nek približek pri obeh..) pri meni se razlikuje 1 danuser posted image  1.3 in 29.2 user posted image   ker včeraj sem imela spet UZ in so tudi določene mere za skoraj 36 teden (pa sem zdaj ravno 34.) tako da... zadnji teden v februarju bo POPOLNOuser posted image  drugače pa vse OK- smo pa že z glavico navzdol, upam da ostane takouser posted image

malinov čaj- torej po 35 tednu?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
13.1.2012 9:56:47   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: disere

takole, da vam javim kako se nam dogaja v porodnišnici user posted image v glavnem naši maliki sta ok, malce bolj mirni ker sta dobili obe injekciji za razvoj plučk, njuna mami pa še vedno zelo nasmejana in polna veselja user posted image danes je imela anesteziologa, odločila se je za spinalno anestezijo, da le zasliši njun prvi jok user posted image po vsem tem si to zasluži, razen da bi bilo karkoli narobe in bi jo morali dati pod narkozo bodo morali vprašati mene user posted image jutri pa upa na ultrazvok user posted image drugače pa ne ve nič kaj dosti kako bo vse skupaj potekalo, samo bistveno je da je pozitivna pri vsem user posted image jest pa doma urejam ostale stvari, pa se trudim da jo pričaka prijetno okolje user posted image

lp od njenega tečkotauser posted image

ooooooooo, kako lepo.user posted image . spoštujem vsakega moškega, ki zna ceniti in vračati ljubezen svoji drugi polovici. bravo še enkratuser posted image

mi vama tudi pošiljamo polno mero optimizma in veselja, ki ga bosta delila z svojima 2 sončkoma.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
13.1.2012 10:06:38   
hrchy
Navodila za malinov caj:
Malinov caj se priporoca po 32. tednu - zacne se z eno skodelico na dan in postopoma povecuje do datuma poroda (maksimalno 4 skodelice dnevno na koncu). Po drugih nasvetih se priporoca celo tri skodelice caja na dan od 32. tedna dalje. Caj se seveda pripravlja iz posusenih malinovih listov in ne iz plodov. Pripravi se ga tako, da gram listov prelijemo s kropom in ga po petih minutah precedimo.

Vec pa tu:
http://www.mamazofa.org/pogosta-vprasanja-o-nosecnosti-porodu/malinov-caj-vaje-za-misice-medenicnega-dna-v-nosecnosti
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494
http://www.spletnalekarna.net/images/document/%C4%8CAJI%20IN%20ZELI%C5%A0%C4%8CA%20V%20NOSE%C4%8CNOSTI%20-%20VPK.pdf

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
13.1.2012 11:15:57   
ursonok
Zdravstvujte!

Jaz sem že po zelenjavnih sokovih, zajtrku in treh kosih kolača user posted image

Recept
je čisto brezvezen.
Naredim vlečeno testo - delam ga iz ajdove in kvinojine moke (ali prosene), ker ne jemo glutena (no, jaz se včasih pregrešim).
Jabolka narežem na majhne koščke, dodam rozine in to kuham oziroma dušim, da nastanejo taka pečena oziroma kuhana jabolka, nekakšna jabolčna masa. Je že sama po sebi dovolj sladka (rozine), lahko pa dodaš žlico medu.
Mleti mak zalijem z vročim riževim mlekom (smo alergični na navadno mleko), lahko dodaš še rozine, ni pa nujno.

Daš eno plast testa, gor razmažeš mak, na mak pa plast jabolk z rozini, na vrhu pa še eno plast testa. Ponavadi naredimo dva pladnja oziroma dva podobna kolača - v drugem pladnju namesto zgornje plasti testa kolač posujem s kokosovimi "drekci" (naribanim kokosom). Tamala ima pač rajši, če je na vrhu testo, midva pa dajeva prednost kokosu user posted image
Pečeš 45 minut. Tisti kolač, kjer je na vrhu testo, vzameš malo prej ven in na tanko premažeš z riževo smetano ali kokosovim mlekom, ter postaviš nazaj v pečico še za 5-10 minut. Da se posuši, ampak da skorja ni trda.

Mi smo čisto obsedeni s tem kolačem, ampak zdajle se mi je na trenutek zazdelo, da imam po treh tednih nenehnega žretja te zadeve počasi dovolj user posted image .

Zadnje dva dni težko kakam user posted image . Nekaj sem zaprta, boli me, a hemoroidov (še) nimam. A naj se s čim začnem mazat? Se mi je tudi izven nosečnosti dogajalo, da me je kdaj peklo, ampak je trajalo par dni in je samo od sebe minilo user posted image
Spala sem precej slabo, non stop sem se nekaj zbujala user posted image . Upam, da mi uspe pregurat dan brez dnevnega spanja. Pa še plavat grem, jeee user posted image .

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
13.1.2012 11:32:14   
hrchy
ursonok, proti zaprtju pomagajo lanena semena (se priporoca, da se zvecer namocijo) - 3 zlicke na dan. Meni pomagajo tudi brez namakanja. Pa potem namocene suhe slive - tudi namocis zvecer in zjutraj pojes in popijes vodo. Tudi rozine in suhe marelice naj bi pomagale.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.