|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
9.1.2012 19:13:12   
TinKkara
aja, kaj pa pravite o dr. Petri Maglič?ima kdo že kake izkušnje pri njej?........zbiram namreč za 4DUZ........pri komu se naročit.....

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
9.1.2012 19:59:22   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: TinKkara

sandra85

a dr. Strahova dela tudi 4D UZ? kaj pravi dr. Strah.....ali lahko delaš 4DUZ že v 18 tednu ali je bolje počakat na kasnejše dneve in koliko časa prej se je potrebno naročit in prosim, če mi sporočiš še kontaktno tel.št......hvalaaa:))

ja, js sem bila že v 1. nosečnosti pri njej na ns in kaneje na 4duz
4d uz delajo po 20. tednu, ker se takrat najlepše vidijo vsi organi (v tem času ti tvoj G naredi redni uz pregled ki se imenuje morfologija-pregled vseh organov...) in tako ona pri 4d uz ponovno vse lepo poglede, naredi morfologijo in takat definitivno pove spol, če se prej ni videl. če pa ti želiš 4duz v 18t je to čisto tvoja stvar, nevem kaka je cena takrat, ker ti itak ne naredi morfologije, ker je še prezgodaj. zato ti priporočam, da se za 4duz odločiš po 20t, ker bo vsaj koristnouser posted image

kont. št.:051 636 000

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
9.1.2012 21:09:33   
xdmx
Evo še mene iz nuhalne. Rezultat je 2.1, 1:4613. Tudi mi bomo zgleda imeli punčko. :)) Nama je rekla, jst pa že vem kaj boste imeli.. :) Tko da je zgledala fejst prepričana. :) Pikica je velika 64,6mm in je mahala in pozirala in bila prava princeska...oz. princ, če še kej naknadno zraste. :)) Isto je bila pri nama Strahova zelo zadovoljna z rezultatom, vseeno sem pa dala še kri za DHT, zaradi predhodnega splava. Tko da bodo rezultati v četrtek - nise vedela ali naj dam ali ne, pač nej bo...je še katera dala kri za DHT? Poslušala sva še srček in res je bil popoln trenutek.. Ful se lepo vidijo prstki in nosek..in vse je tko lepo. Ah, čist sem še/že v tem filingu. Danes sta zvedla še otroka od sestrične in me je tamal skos božal po trebuščku in imel milijon vprašanj...komaj že čakam, ker otroci so tko simpatična bitja, da konc. :)

Čestitke vsem, ki ste dobro opravile NS in preglede, Amy, tebi pa srečno jutri!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
9.1.2012 21:52:31   
junior08
SamoTi, kje pa imaš NS? Jaz imam tu 23.1. NS pri. dr. Strahovi ob 9h oziroma za uro nisem čist zihr ampak nekje okroh 9h (hudiča, se me že loteva nosečniška pozabljivost).
Jaz se vsak dan bolje počutim in upam da tako tudi ostane. Mam včasih tak občutek da se tresem in bom padla skp...ampak pol kej pojem, popijem kakšno multivitaminsko tableto al pa sam magnezij in je kr hitr dobr....Pa Elevit sem nehala jest že neki časa nazaj in je tud zarad tega bolš...očitno mi neki ni najbl pasal... Me pa seveda prime kakašen obupen občutek, da bo kaj narobe. Joškice so ratale skor že joške :) in me bolijo,...trebuh mam...jah za nosečniške hlače pa nč druzga...al pa pajkice :)...vesela sem full in komaj čakam da vidim tega čmrlčka.

Vsem želim vse lepo za tiste, ki ste pikice izgubile pa en velik objem in poljub. Za vsakogar pride sreča...vem kako je če si že neskončno vesel,...potem pa v sekundi veselje izgine  in ostane le še žalost...takrat sem si kupila malega angelčka, ki me spominja na izgubljeno pikico in mi vliva pogum. Največ poguma mi pa daje moja dvo letena hči in seveda moj predragi.

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
10.1.2012 8:07:58   
polho3006
Punce pozdravljene!

Kakšna OBUPNA noče je za mano: Celo noč sem sanjala moraste sanje, se prebujala vsa prepotena in potem nisem mogla nazaj zaspati. Ko sem pa zaspala pa...more so se nadaljevale.

Sem se pa včeraj popoldan full prestrašila,da mi ne bi plodovnica odtekala ker sem imela kar precej mokre spodnjice. Pa kar naprej me je tiščalo lulal in bolel me je mehur. Mož je rekel da sem se morala kje nahladiti in naj ne zganjam panike, ampak...jaz sem pač tak tip človeka da se prestrašim do...Jaz upam da je z user posted image vse o.k. inkomaj čakam ponedeljek ko imam pregled.

Sedaj pa veselo na delo.

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
10.1.2012 8:12:12   
polho3006
Aja pa še to...mene joške nič več ne bolijo. Je še katera takšna tukaj, ki nima več bolečih prsi?

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
10.1.2012 8:19:09   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Aja pa še to...mene joške nič več ne bolijo. Je še katera takšna tukaj, ki nima več bolečih prsi?

Mene so vmes čisto nehale, kakšne 14 dni, zdaj me pa spet bolijo bradavice..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1207
10.1.2012 8:28:29   
SamoTi
Junior08- jaz imam NS kar pri svojem ginekologu, na Ptuju.
Polho3006 - če si še kar zaskrbljena je najboljše, da pokličeš  svojega G in greš na pregled. Me ženske smo pač takšne, da se vsega kar je povezano z našimi pikicami prestrašimo in včasih preveč skrbimo. Tako, da je po moje najboljše, da se prepričaš kakšno je stanje, da boš naprej lahko bolj mirna. Seveda držim pesti, da je vse tako kot mora biti!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1208
10.1.2012 8:31:17   
afnica mala
Jutro,

kolk lepo, d aimate vse tako dobre rezultate na NS. To so res super user posted image

jaz pa jutri. Danes moram v službi povedat, ker grem jutri med službo na NS....jao...

meni je nehalo bit slabo, tudi prsi me ne bolijo, edino občasno me zbada, boli in kar me zelo moti se mi zdi, da spodnji del trebuha tišči navzdol oz kot bi blo vse trdo, ampak je na otip mehak....no, saj jutri izvem kaj več, ker bo to NS in pregled....

dr. megličeva-nisem bila še pri njej na 4D, ampak na NS. V tej user posted image  pa bom šla k njej še na 4d- verjetno skupaj z morfologijo....

sem razmišljala, v prvi user posted image  sem poslušala Mozarta in drugo glasbo za dojenčke, kaj pa zdaj? edina glasba je moja mala ko poje in čveka user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
10.1.2012 8:39:48   
*bobika*
polho3006 te čist razumem za skrb ..mene sedaj veliko bolj skrbi, kot me je prvič.. moj mi sicer govori, da bi ravn sedaj mogla bit bolj flegma in se ne sekirat, ampak ne morem ..hoče me na vsak način prepričat da gremo ko bom jst v 36.tednu na morje in to na HVar ..ne da si dopovedat, da se lahko tudi drugič zgodi da bom šla prehitro rodit .. in tam kjer sploh porodnišnice nimajo..no way.. pa tud če se svet okol obrne.. in pol mu rečem, da mi marsikatera svetuje naj ne grem in reče a spet kera s foruma ?? joj deci !!

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
10.1.2012 8:50:01   
julieb

user posted image

NICK / starost / kraj/  št.user posted image  / št.user posted image  / kaj bo? 

2.7.
user posted image
  bankc /  28let / Primorska/ 2user posted image  / 1user posted image  / user posted image

3.7.
user posted image  mala06 / 33 let / Šentjur/ 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

5.7.
user posted image  polho3006 / 36 let /?/  2user posted image  / 1user posted image  / user posted image

6.7.
user posted image  beti82 / ? let /? / 2user posted image / ?user posted image  / user posted image
user posted image  mala_roo / 25 let / Celje/ 4user posted image / 0user posted image  /user posted image

7.7.
user posted image  tamy82 / 25 let / Ajdovščina/ 3user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image  Ajsika / 28 let / Lj/  1user posted image  / 0user posted image / user posted image  

8.7.
user posted image   Soncek17 / 27 let / Lj / 3user posted image  /0user posted image  / user posted image

10.7.
user posted image  nina166 / 29 let / Savinjska dol./ 3user posted image / 2user posted imageuser posted image  
user posted image  miska6 / ? let / ? / ?user posted image  /?user posted image  / user posted image   
user posted image   Katka86 / 25 let / Rogaska slatina / ?user posted image  /?user posted image  / user posted image    

11.7.
user posted image  fabula / ? let / ?/ 2user posted image / 1user posted image / user posted image

12.7.
user posted image  TinKkara / 36 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

13.7.
user posted image  P1ka23 / ? let/ Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

14.7.
user posted image  kajčy / 26 let/ NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

15.7.
user posted image  rola / 25 let /KR / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

16.7.
user posted image  ancy7 / 24 let /Ajdovščina/ 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image  sandra85 / 26 let/ Portorož/ 2user posted image  / 1user posted imageuser posted image
user posted image  iwa / 29 let / Radovljica/ 2 user posted image / 1user posted image / user posted image

17.7.
user posted image  tallla / 33 let / Domžale/ 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image  P1ka23 /? let/ ? / ?user posted image / ?user posted image /  user posted image
user posted image Suzy29 /30 let/ Laško/ 5.user posted image /1 user posted image  / user posted image

18.7.
user posted image  šalčkaa / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image
user posted image  miska32 / 32 let / NM / 2user posted image  /  1user posted image  / user posted image
user posted image   borovnicka / 30 let /Mb / 2user posted image  / 1user posted image  / user posted image

19.7.
user posted image  Caarmen / 28 let / Radovljica / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image  tigica / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image

20.7.
user posted image  xdmx / ? let / 1user posted image  / 0user posted image  / ? / user posted image
user posted image  alysa /34 let/ Sloven Gradec/ 2user posted image  / 1user posted image  /  user posted image
user posted image  lidy31 / 31let / Črna na Kor./ 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

21.7.
user posted image  sisi8 / ? let / Štajerska / 4user posted image / 3user posted imageuser posted image
user posted image  buškolinka / 31 let / Lj/ 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image  spelap / 24 let / Celje / 2user posted image / 1user posted image  / user posted image
user posted image  ThinkPink /29 let / MB / 2user posted image  / 1user posted image  / user posted image

22.7.
user posted image  valek / 30 let / Ptuj / 2user posted image  / 1user posted image / user posted image
user posted image  Maat / ? let / 3user posted image / 2user posted image / ? / user posted image
user posted image  katerina / 37 let / Lj / 2user posted image  / 1user posted image  / user posted image  
user posted image  Vegi / 18 let / KR / 2user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image  2bambinos / 30 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image user posted image
user posted image   me ni / 38 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

23.7.
user posted image   uta_ / 33 let / Lj / 1user posted image  / 0user posted image   / user posted image

24.7.
user posted image  Katalenca / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted image  / user posted image   

25.7.
user posted image  Tečnobica / ? let /? /  ?user posted image  / ?user posted image  /user posted image
user posted image  afnica mala / 34 let / ? / 2user posted image / 1user posted image   / user posted image
user posted image  Natty77 / 35 let / Celje / 3user posted image / 2user posted image   / user posted image

28.7. 
user posted image  Arya / 23 let / Velenje / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

30.7.
user posted image  amyZ / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  SamoTi / 28 let / Ptuj / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  *bobika* / 30 let / Celje / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image  julieb / 33 let / Pomurje / 3user posted image  / 1user posted image  / user posted image

1.8.
user posted image  am...mami bom / 34 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image

2.8.
user posted image  ananaska78 / 33 let / Celje / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

5.8.
user posted image   junior08 /  let /  / 2user posted image  / 0user posted image  / user posted image

x.7.

user posted image  asteraki / 31 let / ? / 3user posted image / 2user posted image / user posted image
user posted image  mommy to be / ? let / LJ / ?user posted image  / ?user posted image  /user posted image
user posted image  zvezdica** / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image
user posted image  srečki / ? let / LJ / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image
user posted image  Afrodita / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  Caarmen / ? let /? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image  Tanza / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image   
user posted image  julji / ? let / ? / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image
user posted image  marettimara / ? let / ? / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled:
10.1. Sandra85
10.1. amyZ
10.1. buškolinka
11.1. beti82
16.1. polho3006
16.1. nina166
18.1. spelap1
18.1. alysa
18.1. *bobika*
23.1. SamoTi
25.1. mala_roo
31.1 TinKkara
2.2. xdmx
3.2. Soncek17
6.2. julieb
7.2. iwa
2.3. Soncek17

Nuhalna svetlina:
10.1. Natty77
11.1. afnica mala
11.1. 2bambinos
16.1. amyZ
16.1. ananaska78
16.1. arya
16.1. julieb
23.1. SamoTi

Morfologija:
5.3. iwa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE : 62
OD TEGA Z DVOJČKI :  1

Z nami so pot začele:
 butt3rfly, cebela2, MioBambino, racka8, 31Goga, julij82 

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil julieb -- 10.1.2012 8:57:51 >

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
10.1.2012 8:52:17   
polho3006
Bobika moj je čisto alergičen, če mu rečem da sem kaj prebrala na forumu.

Jaz sem tudi sedaj po eni strani bolj prestrašena kot prvič. Veliko punc mi je reklo da si pri vsakem otroku bolj flegma, ampak...ali to ne velja za nosečnost?

Ne bom delala panike, glede včeraj...ker če bi odtekala plodovnica mi tako nimajo kaj pomagati, ker je še veliko prehitro za reševanje user posted image . Jaz upam da sem se pač bolj potila, ker sem bolj oblečena in je tam spodaj vse bolj na tesno in neprezračeno, takp da....

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
10.1.2012 8:59:37   
Uta_
Dobro jutro sonosečke. Bobika tudi mene matra iti še enkrat v dvoje letos na morje, pa ne vem - ker nimam - še izkušenj, do katerega tedna je še nekako "varno iti" na morje. Mi lahko katera pove?
Sicer pa tudi jaz poročam o dobrih rezultatih NS, ki sem jo imela včeraj v ZD Dravlje, kjer sem bila zelo zadovoljna. NS je 1: 9, čeprav še zdaj ne vem kaj to pomeni, srček bije s kar 162 udarci, veliki smo 61 mm in možnost za DS je 1:5643. Sem bla zlo neučakan, pa jo vprašam, da me ful zanima spol. Pa pravi, ja to pa vidva povejta, kaj sta delala? Fana al punco, pa mi2 oba fanta, ona pa ne ne, najverjetneje bo punčka. Jupi!!!! Karkoli, samo da bo res zdravo. PDP ostaja 23.7, kar mi je kar presenetljivo, da nič kaj ne nihajo datumi zaenkrat. V glavem živa je bila ko hudir, kar skakala je not, se z nogicami odrivala, proti koncu nam je pa kr hrbet pokazala gospodičnica.... hihihi. Drugače pa, kot pravim, prsi so nehale boleti, počutim se prav nič nosečo, samo malo špehka se mi je nabralo okoli trebuha, to je pa to... Lep sončkast dan imejte in ga užijte, če se le da v naravi kaj.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
10.1.2012 9:23:32   
afnica mala
pa še nekaj....

zdi se mi, da čutim našo bebico....čuti se kot nežno žgačkanje user posted image ...že par dni to čutim, sam se mi zdi prezgodaj.....v 12 tednu? mogoče, ker bo 2 user posted image .

jaz pa sem že 2 kg dobila nazaj, tko da sem še -3 kg odkar sem nosečka (imela -5kg zaradi slabosti).....se mi pa pozna trebuh, drugje pa mi hlače še vedno mal visijo.....
končno sem prišla do tortilja čipsa in kisle smetane, včeraj zvečer pred tv jem uničila celo smetano in večino čipsa user posted image

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
10.1.2012 9:26:44   
borovnička
Jaz sem tud mela včeraj nuhalno v Dravljah. Zdravnica zelo prijazna, se rada poheca, naredila mi je 3d ultrazvok pa še 2 filmčka v 3d mi je posnela pa enega navadnega. Ma superuser posted image Rezultati tud super user posted image Bodo pa letos zgleda prevladovale punčice, ker jaz naj bi tudi imela punčko in se tolk noro vesela user posted image user posted image user posted image

Uta, kar se morja tiče... v prvi nosečnosti sva šla na morje in to na Rab za 10 dni en mesec preden sem rodila. Ker sem se fajn počutla, sva šla in je blo superuser posted image Letos gremo pa tud začetek junija na Rab, ker imam sredi julija rok. Gremo pa tud za ene 10 dni. Seveda, če bo vse ok in če se bom fajn počutila tako kot do zdej. Komej čakam user posted image

Pozdravček,
borovnička

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
10.1.2012 9:27:43   
me ni
No tudi za mano je NS. 1,3 je rezultat. Opažam pa, različne interpretacije rezultatov. Meni recimo pri DS zaradi let napovedujejo tveganje 1:156, na podlagi meritev, ki so po zdavničinih besedah v mejah normalnega, pa se meni osebno tveganje zmanjša na 1:789. Tukaj pa vidim, da vse pišete o vrednostih 1: nad več tisoč. Sem pa brala, da je vse kar je nad 1:300 uredu. Bom počakal še na petek, ko imam prvi posvet pri svojem ginekologu. Plodek je normalno razvit, nosna kost je lepo vidna, 60,7mm velik, 162 pulza, za spol mi pa ni znala povedat, sumi na punčko, se pa ne bi podpisala pod trditvijo user posted image  Karkoli že je, je zelo živahen plodek. Žal ga še ne čutim a tudi to pride kmalu. Še ta teden moram vaginalno jemati zvečer po en Prometrium, potem pa konec. Danes zjutraj na tešče sem merila sladkor, je bil 5,3, krvni tlak pa 109/76 in pulz 62. Ugodno user posted image , če upoštevam, da se že več let zdravim za hipertenzijo in so mi za čas nosečnosti predpisali nova zdravila, in da sta tako stara mama kot mami že na inzulinskih injekcijah.
Ker sem v nedeljo vstopila v 2.tromesečje, bom počasi spinning zamenjala za pilates za nosečke, ker brez rekreacije mi zaštopa prebava, pa kile bi se kar kopičile, tako pa sem v prvem tromesečju pridobila le 2 kg, pa še to zaradi vseh teh praznikov in s tem povezanimi gurmanskimi užitki user posted image
Lep dan vsem srečkam nosečkam user posted image

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
10.1.2012 9:50:53   
amyZ
Evo mene iz pregleda. Po slabih sanjah, da sem izgubila otročka, sem se pomirila, ko sem ga videla na ekrančku. Imamo vse kar prava bebica potrebuje, veliki pa smo 51mm, kar je tudi normalno za začetek 12tedna. Tudi izvidi so drugače ok.
Super občutek, sem misla da se bom danes kaj učila pa sem preveč navdušena! Hehe... Očitno si moram vzeti dan zase in svojo srečo, čeprav mi gre bolj na tesno. In bi kar vsem povedala. Mami že ruknla novico na fb pa jo je pol tud dol dala, ker vsi pa res ne rabijo vedet. Za določene pa.

Sicer pa user posted image  za dobre rezultate, tebi polho pa želim, da so to samo slabe slutnje in da je vse ok.

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
10.1.2012 10:18:11   
Uta_
Borovnička, havla za info glede morja. Še kakšne izkušnje ostalih souser posted image ? Zanima me, če sva bili ob približno istem času tam? Jaz sem bila med 16.15 in pol peto, vsa zmedena tam in nisem vedla kje se me glava drži..... user posted image ? Je bila ta moja tudi fuuuul prijazna. Mislim, da se piše Rant Sever. Odlična je.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
10.1.2012 10:27:56   
katerina
me ni, te smem vprašat, če se boš odločla za ac?
v petek grem tudi jaz na ns, še vedno pa ne vem, kakšno vrednost rezultata naj imam za tako slabo, da bi šla tudi na ac?!?

pa še en drug problem imam, namreč čakam na odgovor komisije glede bolniške, čakam in čakam in sem včeraj končno klicala k zdravniku. in se je izkazalo, da na komisiji niso dobili mojih papirjev! so poslali še enkrat. joj, če mi zavrnejo, mi gre dopusta še pa še! če mi ne bodo kar plavga pisal v službi....

jaz sem si pa hotla kupit kakšno nenosečniško majčko, tako, ki je rezana pod prsmi, pa zgleda to sploh ni več moderno, tega se komaj še kaj dobi... punce, a kaj veste, a imajo tudi kratke rokave za nosečke kaj znižane? dolgih še imam nekaj od tavelkega fanta, kratkega pa prav nič....

sem hotela napisat, kako je fino, ko smo zakorakale (ali pa smo tik na tem) v drugo trimesečje, pa mi je hudo za vse, ki so našo pot nesrečno zapustile... punce, le pogumno naprej!

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
10.1.2012 10:38:19   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: Uta_

Borovnička, havla za info glede morja. Še kakšne izkušnje ostalih souser posted image ?

Jaz sem bila pri prvi nosečnosti (rodila en teden pred rokom) na morju še zadnji vikend, preden sem rodila, se pravi 2 tedna pred rokom, je pa res, da smo bili v Ankaranu in so možnosti za hiter porod mogoče tako v Izoli ali pa malček kasneje (1 h vožnje) v Ljubljani. Sem bila pa presrečna, da sem lahko izkoristila še zadnje umirjene trenutke sama s sabo, z občutkom breztežnosti v hladnem morju (bilo je namreč pasje vroče).

Jaz bi rekla, da bi vsaka lahko šla na morje kadarkoli, če le imaš hiter dostop do porodnišnice oziroma možnost urgentnega prevoza (če ti odteče plodovna voda, moraš kar ležati, da ti ne bi popkovina ven pokukala) in si seveda pripravljena roditi v katerikoli oz. najbližji porodnišnici. Jst si namreč še vedno želim roditi v LJ porodnišnici, ker imajo intenzivno nego in želim najboljše predvsem svojemu otročku, zame me ne skrbi.

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
10.1.2012 10:42:15   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: Uta_

Dobro jutro sonosečke. Bobika tudi mene matra iti še enkrat v dvoje letos na morje, pa ne vem - ker nimam - še izkušenj, do katerega tedna je še nekako "varno iti" na morje. Mi lahko katera pove?

Lahko ti povem svoje izkušnjo .. prvič sva šla za en dan na morje 16 dni pred PDP-jem..in sem naslednji dan rodila..
Best frendica s katerimi hodimo skup na morje je lani šla na morje dva meseca pred PDP-jem .. šla je še z nami na čoln (jst ne bi reskirala) ..počutila se je super ..ko smo prišli nazaj je po 14 dneh rodila tudi 15 dni pred PDP-jem ..
Jaz si letos ne upam reskirat, sploh pa ne na otok, šla bi kam na celino-kak Zadar itd.. na otok me pa ne spravijo..

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
10.1.2012 10:43:32   
me ni
katerina Ne, ne bom šla na AC, sploh če mi še test hormonov pokaže, da je vse ok. Ne bom tvegala, čeprav je tveganje za splav ali pa prezgodnji porod (24-26.teden) 1%.
Ne razumem pa kaj je s tvojo bolniško. Komisija odloča po 30. dnevni odsotnosti ali je  mogoče kako drugače. Meni osebna zdravnica na podlagi potrdila specialista (v tem primeru ginekologa) , da sem bila tisti dan pri njem na pregledu, kontroli ali kaj drugega, napiše bolniški list za tisti dan.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
10.1.2012 10:50:34   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: me ni

No tudi za mano je NS. 1,3 je rezultat. Opažam pa, različne interpretacije rezultatov. Meni recimo pri DS zaradi let napovedujejo tveganje 1:156, na podlagi meritev, ki so po zdavničinih besedah v mejah normalnega, pa se meni osebno tveganje zmanjša na 1:789. Tukaj pa vidim, da vse pišete o vrednostih 1: nad več tisoč. Sem pa brala, da je vse kar je nad 1:300 uredu. Bom počakal še na petek, ko imam prvi posvet pri svojem ginekologu. Plodek je normalno razvit, nosna kost je lepo vidna, 60,7mm velik, 162 pulza, za spol mi pa ni znala povedat, sumi na punčko, se pa ne bi podpisala pod trditvijo user posted image  Karkoli že je, je zelo živahen plodek. Žal ga še ne čutim a tudi to pride kmalu. Še ta teden moram vaginalno jemati zvečer po en Prometrium, potem pa konec. Danes zjutraj na tešče sem merila sladkor, je bil 5,3, krvni tlak pa 109/76 in pulz 62. Ugodno user posted image , če upoštevam, da se že več let zdravim za hipertenzijo in so mi za čas nosečnosti predpisali nova zdravila, in da sta tako stara mama kot mami že na inzulinskih injekcijah.
Ker sem v nedeljo vstopila v 2.tromesečje, bom počasi spinning zamenjala za pilates za nosečke, ker brez rekreacije mi zaštopa prebava, pa kile bi se kar kopičile, tako pa sem v prvem tromesečju pridobila le 2 kg, pa še to zaradi vseh teh praznikov in s tem povezanimi gurmanskimi užitki user posted image
Lep dan vsem srečkam nosečkam user posted image

vam sporočim nekaj izkušenj genetika (družinski krog), ki ima dnevno kontakt s kromosomskimi napakami: v celotni svoji karieri, je bila priča tudi nekaj primerom, ko so mamice imele izračunano tveganje največ do cca 1:4500 in se je nosečnost žal zaključila z otrokom, ki je imel tako ali drugačno kromosomsko napako. Z manjšo verjetnostjo (se pravi 1:5000 in manj) pa še ni zasledila primera, ki bi se nesrečno končal. Na podlagi te ugotovitve, sem bila jaz odločena, da bom opravila AC, če bi bilo tveganje izračunano v teh merah, če pa bi bilo manjše tveganje se ne bi odločila za AC. Ampak žal sem tokrat jaz tista, ki ima izračunano celo povečano tveganje 1:146 (povečano tveganje je vse kar je večje od 1:300) in mi zato pripada napotnica za AC in jo bom seveda opravila. Datum imam 31.1.
Pri rezultatu 1:789 se boš seveda morala sama (oz. skupaj z bodočim očijem) odločit, vendar bi se jaz odločila za AC (mi pa znesek za AC ne predstavlja take težave, mi veliko več pomeni mirna nosečnost in prihodnost). Tudi pri prvi user posted image  sem delala AC, samoplačniško, tveganje pa sem imela 1:3100. Pa prosim ne me zdaj (spet) obsojat, to je samo moje mnenje...če že ravno sprašujeteuser posted image

Sem pa tudi jaz imela v prvi user posted image  gestacijski diabetes (z inzulinom, user posted image  rojena 3000g in brez kakršnihkoli dihalnih težav ali hipoglikemije), ki je po porodu takoj izginil, zdaj pa sem enkrat že opravila test in se zaenkrat sladkorna še ni vrnila, vendar si ne mečem peska v oči in jo še vedno pričakujem...slej kot prej user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
10.1.2012 10:54:37   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: me ni

katerina Ne, ne bom šla na AC, sploh če mi še test hormonov pokaže, da je vse ok. Ne bom tvegala, čeprav je tveganje za splav ali pa prezgodnji porod (24-26.teden) 1%.
Ne razumem pa kaj je s tvojo bolniško. Komisija odloča po 30. dnevni odsotnosti ali je  mogoče kako drugače. Meni osebna zdravnica na podlagi potrdila specialista (v tem primeru ginekologa) , da sem bila tisti dan pri njem na pregledu, kontroli ali kaj drugega, napiše bolniški list za tisti dan.

aha, vidim, da si se že odločila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
10.1.2012 10:55:03   
me ni
Aja, interpretocijo izvidov prepusti zdravniku/ci, ki ti bo opravljal/a pregled, ker tudi mene malo begajo. Vem da je meritev nuhajne svetline v mejah 1-2,5 normalno, kolikšno pa je glede na meritev tveganje, je pa tudi meni neznanka. Sm zgoraj napisala svoj izvid in mi ni jasno da se enkrat govori o 1: nekaj sto, drugič pa o 1: nekaj ticoč user posted image  Najboljše, da vprašaš zdavnika/co, kaj meni o tvojem izvidu in se odločaš na podlagi tega. Meni je kljub dobremu izvidu (meritve zelo v zlati sredini) svetovala še pregled AC, pa glede na to da sm Gorenjka ni pozabila omenit, da je ta pregled zame zastonjuser posted image , še vedno vstrajam pri svojem. 85% je že, da je plod zrav. Če enako pokaže še hormonski test je to dodatnih 10%, kar mi bo zadostovalo, da se odločim proti AC.
Življenje je polno odločitev, ene so boljše, druge slabše, ampak "če bi bil človek vedež ne bi bil revež", tako da nam ne preostane nič drugega, kot da se včasih zanesemo na svojo intuicijo in lastno presojouser posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......