buškolinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: me ni No tudi za mano je NS. 1,3 je rezultat. Opažam pa, različne interpretacije rezultatov. Meni recimo pri DS zaradi let napovedujejo tveganje 1:156, na podlagi meritev, ki so po zdavničinih besedah v mejah normalnega, pa se meni osebno tveganje zmanjša na 1:789. Tukaj pa vidim, da vse pišete o vrednostih 1: nad več tisoč. Sem pa brala, da je vse kar je nad 1:300 uredu. Bom počakal še na petek, ko imam prvi posvet pri svojem ginekologu. Plodek je normalno razvit, nosna kost je lepo vidna, 60,7mm velik, 162 pulza, za spol mi pa ni znala povedat, sumi na punčko, se pa ne bi podpisala pod trditvijo Karkoli že je, je zelo živahen plodek. Žal ga še ne čutim a tudi to pride kmalu. Še ta teden moram vaginalno jemati zvečer po en Prometrium, potem pa konec. Danes zjutraj na tešče sem merila sladkor, je bil 5,3, krvni tlak pa 109/76 in pulz 62. Ugodno , če upoštevam, da se že več let zdravim za hipertenzijo in so mi za čas nosečnosti predpisali nova zdravila, in da sta tako stara mama kot mami že na inzulinskih injekcijah. Ker sem v nedeljo vstopila v 2.tromesečje, bom počasi spinning zamenjala za pilates za nosečke, ker brez rekreacije mi zaštopa prebava, pa kile bi se kar kopičile, tako pa sem v prvem tromesečju pridobila le 2 kg, pa še to zaradi vseh teh praznikov in s tem povezanimi gurmanskimi užitki Lep dan vsem srečkam nosečkam vam sporočim nekaj izkušenj genetika (družinski krog), ki ima dnevno kontakt s kromosomskimi napakami: v celotni svoji karieri, je bila priča tudi nekaj primerom, ko so mamice imele izračunano tveganje največ do cca 1:4500 in se je nosečnost žal zaključila z otrokom, ki je imel tako ali drugačno kromosomsko napako. Z manjšo verjetnostjo (se pravi 1:5000 in manj) pa še ni zasledila primera, ki bi se nesrečno končal. Na podlagi te ugotovitve, sem bila jaz odločena, da bom opravila AC, če bi bilo tveganje izračunano v teh merah, če pa bi bilo manjše tveganje se ne bi odločila za AC. Ampak žal sem tokrat jaz tista, ki ima izračunano celo povečano tveganje 1:146 (povečano tveganje je vse kar je večje od 1:300) in mi zato pripada napotnica za AC in jo bom seveda opravila. Datum imam 31.1. Pri rezultatu 1:789 se boš seveda morala sama (oz. skupaj z bodočim očijem) odločit, vendar bi se jaz odločila za AC (mi pa znesek za AC ne predstavlja take težave, mi veliko več pomeni mirna nosečnost in prihodnost). Tudi pri prvi sem delala AC, samoplačniško, tveganje pa sem imela 1:3100. Pa prosim ne me zdaj (spet) obsojat, to je samo moje mnenje...če že ravno sprašujete Sem pa tudi jaz imela v prvi gestacijski diabetes (z inzulinom, rojena 3000g in brez kakršnihkoli dihalnih težav ali hipoglikemije), ki je po porodu takoj izginil, zdaj pa sem enkrat že opravila test in se zaenkrat sladkorna še ni vrnila, vendar si ne mečem peska v oči in jo še vedno pričakujem...slej kot prej
|