|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
5.1.2012 9:16:41   
nina166

IZVIRNO SPOROČILO: Vegi

Afnica mala - lahko vse te blažje tablete ješ, za grlo oz. kašelj ti pa predlagam isla mint pastile, sigurno pomagajo.

Razen aspirina user posted image

(odgovor članu Vegi)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
5.1.2012 9:18:06   
bankc
Dobro jutro!

Jaz sem se tudi danes zbudila z glavobolom in rahlo slabostjo!user posted image
Afnica mala: lekadol lahko ješ brez problema. Jaz sem imela dober mesec nazaj gnojno angino z vročino do 40 in sem mogla jest antibiotike, vročino pa sem si lahko zbijala samo z lekadoli in ker imam tudi jaz redne glavobole, mi je G reku da lahko brez problema jem lekadole celo nosečnost!

Kar se pa tiče rib so v moji prehrani že od nekdaj tako da jih pojem kar dosti! Prav tako sem pa že prenehala z jemanjen folne, sam zato pa imam sedaj zelo pogosto na jedilniku špinačo in blitvo!

Buškolina držim pesti, da bo vse ok!user posted image user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
5.1.2012 10:29:07   
beti82
Jutro!

Jaz imam pa eno vprašanje za vas: koliko dni pred PDP nastopi porodniška?

Hvala in uživajte v današnjem dnevu - meni je danes tako zaspan dan!

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
5.1.2012 10:35:50   
amyZ
Po zakonu je 28 dni pred PDP. Vlogo je dobro oddati že prej in sicer že kar konec maja recimo. Če pa je porod prej, se pa itak šteje od dneva poroda.

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
5.1.2012 10:36:48   
Vegi
Nina166 - Saj a kdo sploh še je aspirin? Meni se zdi čisto brezvezen...

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
5.1.2012 11:05:10   
mala06
Živijo!

Jaz jemljem Tifol in tudi g. mi je svetoval, da ga jemljem do konca. Se bo pa še odločila, kako dolgo ga bom jemala. Jaz sem že tudi morala vzet lekadol, zaradi hudega glavobola. Aspirina pa tudi jaz že zelllooo dolgo nisem vzela in ga sploh nimam user posted image

Punce lepo preživite današnji dan in vsem, ki ste imele preglede user posted image tiste, ki pa še ne pa vam pošiljam user posted image , da bo vse ok. Pa itak da bo user posted image

(odgovor članu Vegi)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
5.1.2012 11:21:52   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

Po zakonu je 28 dni pred PDP. Vlogo je dobro oddati že prej in sicer že kar konec maja recimo. Če pa je porod prej, se pa itak šteje od dneva poroda.

Če je porod pred 37 tednom ti prestavijo datum nastopa porodniške, drugače pa ne .. jst sem rodila 16 dni prej, pa se mi ni spreminjal datum nastopa porodniške..

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
5.1.2012 11:24:09   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: rola
danes pa tudi mene v Dravljah čaka nuhalna user posted image
komaj čakam da vidim svojega user posted image , upam da bo vse ok.
Se je pri vas spol na nuhalni že videl? Ste oz. boste vprašale za spol na nuhalni?

jst sem tudi v Dravljah imela NS (dr. Pušenjak) in je rekel, da lahko po nekih statistilčnih metodah sklepa, da bo punčka, da pa seveda ni 100%...sem pa slišala, da on ugiba le v primeru, če je precej prepričan, sicer pa ne pove...vprašati ni greh - če bi seveda rada vedela.

(odgovor članu rola)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
5.1.2012 11:24:58   
afnica mala
lekadol- hvala, sem ga vzela, pomagauser posted image

zdaj ga pa čez dan rajši ne bom, pa ga bom ponoči, če bo treba....

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
5.1.2012 13:32:21   
nina166
Vam morem povedat, da že nekaj dni čutim rahlo premikanje po trebuhu. Sicer to še niso prave brcike, ampak bolj žgečkanje, občutek je pa fajni user posted image user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
5.1.2012 13:44:11   
amyZ
S tem, če je porod pred PDP sem mislila, če je tudi pred nastopom porodniške.

". Če mati na dan poroda še ni nastopila porodniškega dopusta, ta nastopi z dnem rojstva otroka."

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
5.1.2012 14:05:19   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Vam morem povedat, da že nekaj dni čutim rahlo premikanje po trebuhu. Sicer to še niso prave brcike, ampak bolj žgečkanje, občutek je pa fajni user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
5.1.2012 14:36:34   
*bobika*

S tem, če je porod pred PDP sem mislila, če je tudi pred nastopom porodniške.

". Če mati na dan poroda še ni nastopila porodniškega dopusta, ta nastopi z dnem rojstva otroka."

Če prav razumem zgornji stavek, to pomeni da mi morala rodit 29 dni pred PDP (28 dni pred PDP namreč nastopiš porodniško) user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
5.1.2012 15:08:04   
amyZ
Točno tako. Recimo da rodiš v 7 mesecu. Potem se ti šteje od tistega dneva dalje, drugače pa od začetka porodniške. Ena ki jo jaz poznam je rodila takoj naslednji dan porodniške, pa je v bistvu izgubila celoten mesec. Žal. Čeprav se mi zdi fer, da če pripada, da se izkoristi v celoti, pa se ne.

Če bo imela še katera kako vprašanje, ni problema, ker sem trenutno čisto v teh zadevah, ker se učim za strokovnega. :/ Zame pa tako verjetno ne bo prišlo v poštev, ker nič ne kaže za kako novo službo, nič ne iščejo, čez kakšen mesec ali dva me pa sploh ne bo hotel noben vzet user posted image  No, vsaj nadomestilo mi bo pripadalo, če ne drugega.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
5.1.2012 15:43:05   
buškolinka

Točno tako. Recimo da rodiš v 7 mesecu. Potem se ti šteje od tistega dneva dalje, drugače pa od začetka porodniške. Ena ki jo jaz poznam je rodila takoj naslednji dan porodniške, pa je v bistvu izgubila celoten mesec. Žal. Čeprav se mi zdi fer, da če pripada, da se izkoristi v celoti, pa se ne.

No, ni zgubila prav nič, je pač šle po 12 mesecih v službo, enako kot jaz ..."zgubila" je edino čas, ko bi se lahko pripravljala na porod, ker jo je ta prehitel user posted image ampak je pa lahko šla v službo, ko je bil otrok starejši kot pa npr. od ene, ki rodi na rok ali čez rok.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
5.1.2012 16:29:13   
amyZ
Buškolinka - ja no, sej to je pa res. Tamau bo tako zdaj star 12 mesecev in ona takrat nastopi delo, ne pa pri 11 mesecih.

No, kakorkoli, še vseeno nam je precej bolje kot v kakšnih drugih državah. Recimo dva, tri mesece na porodniški je res premalo (ker drugje nimajo potem še dopusta za nego in varstvo otroka). Tako da je še kar dobro tole urejeno. Mogoče bi edino bilo fajn, če bi očetje dobili vsaj kakšen mesec, 15 dni se mi ne zdi veliko. Midva bova poskušala to nekako skompenzirat z dvotedenskim letnim dopustom, ki mu pripada. Če bo tamali lepo pridno okol PDP vn pršu :) hehe... In bo tako cel mesec doma oz. 4 tedne. Če bo šlo.

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
5.1.2012 19:02:47   
iwa
Ojla punce!

Jest sm tud že par lekadolov vzela ko sm mela močno virozo in se je iz tega razvil bronhitis... tko da kar mirno.

Ful me veseli za prve brcike, a veste da jest tud zadnje dni čutim podobno kot pri ta prvi, ene take čudne mehurčke, pa zdi se mi še zgodaj v 13t ampak če čutim,čutim, kaj čemuser posted image

Jutri pa NS, ko se vrnem, koj poročam!

Življenje je lepo!

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
5.1.2012 20:07:53   
sandra85
čveke čvekaste user posted image

js sem zadnje tri dni kr mal brez energije :/ komaj čakam, da dam tamalega spat, da se stuširam in vležem pred tv
jemljem tifol in še nevem do kdaj ga bom jemala, če priporočajo do konca nosečnosti, pol pač bom
NS imam v ponedeljek in že tako komaj čakam user posted image
sem si danes v H&M kupila ene fajn nosečniške hlače in lepo nosečniško srajčko. bi si kupila še kej, ampak mi je bilo vse ostalo bolj tak kot neke raztegnjene štrace :/... komaj čakam april, ko bo že tak toplo, da bomo lahko hodili okrog v bolj preprostih in lahkih oblačilih

pa dobrodošle nove nosečke

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
5.1.2012 22:25:19   
TinKkara
....ooo, jaz sem si tudi danes kupila 2 večja modrčka, eden sexi, eden pa navaden črn in to celo 5ko.......ki drugače imam 3jo:))
in pa 3 vrste krem za proti strijam :))...aja in eno nosečniško oblekico.....je bilo vse 50% popusta, razen krem seveda.......no, to so moji prvi nakupi v zvezi z nosečnostjo in je super filing.....:))))

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
6.1.2012 8:26:29   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: TinKkara

....ooo, jaz sem si tudi danes kupila 2 večja modrčka, eden sexi, eden pa navaden črn in to celo 5ko.......ki drugače imam 3jo:))
in pa 3 vrste krem za proti strijam :))...aja in eno nosečniško oblekico.....je bilo vse 50% popusta, razen krem seveda.......no, to so moji prvi nakupi v zvezi z nosečnostjo in je super filing.....:))))

samo eucerina ne uporabljaj , ker je sama kemija...čeprav ga tako forsirajo v lekarnah..

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
6.1.2012 8:51:12   
polho3006
Punce mene je pa včeraj išias tako zagrabil da nisem bila sposobna za nič. Bolečina se je začela v desni ritnici in potem se je pekoča bolečina širila cež celo nogo. Zvečer me je že peta pekla. GROZLJIVO!!! Me je moj zmasiral z voltarenom, čeprav piše da naj se ne bi uporabljal v nos. ampak...Čeprav se je pekoča bolečina po nogi ponočui umirila, sem šla danes k zdravnici, ki je rekla da lahko vzamem dva lekadola naenkrat in da me lahko masira z voltarenom, ker naqj ne bi vseboval sestavin ki bi vplivale na otročka amapk bolj zavira krče. In to je potem pomembno pri porodu.
Drugače se počutim pa o.k.

Če ima katera izkušnje kako premagati, obvladati išias z čimbolj naravnimi metodami mi naj prosim sporoči.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
6.1.2012 8:56:56   
amyZ
Ali pa po mojem kakega Vichy. Jaz si to nikoli ne bi upala dajati na sebe, sploh ne zdaj. Sem bolj pristaš čim bolj naravnega, čeprav še zdaleč nisem striktna. Vem pa, da kar daš na kožo gre v kožo in v obtok.
Drugače pa tako vse pravijo, da če si nagnjen k strijam potem ti itak nič ne pomaga. Jaz bom mogoče uporabila kakšno karitejevo maslo, mogoče olje od Welede, razmišljala sem tudi o Chico kremi. Je pa dobro čim bolj mastno kremo ali olje, maslo.
Sama imam precej celulita na nogah in zadnjici, strije tudi na zadnjici, dobila ko sem se v prvem letniku srednje zredila za cca. 3 kg, sploh ker sem bila čisto suhcena prej. Tako da, kaj pa vem če bo kaj pomagalo pri meni, poskusiti pa ni greh.
TinKkara - zakaj pa tri vrste? Saj v bistvi rezultata ne vidiš takoj po uporabi oz. je ponavadi tako da se začno delati nekje proti koncu nosečnosti.

Jaz pa še nisem prišla do faze, da bi rabla večji modrček, sicer mam svoje lepo zapolnjene, to je pa vse. Nič spremembe v zadnjem mesecu. Na začetku so se malce napihnile, postale so težje, boleče in to je vse. Saj imajo še čas rastit user posted image .

Jo, včeraj sem bila pa taka depresivna kepa. Kar neki sem bila slabe volje, najraj bi se brezveze jokala. Nisem bila zadovoljna z ničemer. Potem pa zvečer še zaspat nisem mogla takoj, ker me je stalno nekaj srbelo. Včasih se mi zdi kot da imam bolhe user posted image . Verjetno je to čist tako podzavestno srbenje ali pa od nosečnosti, ker sem tudi to prebrala, da je možno. V glavnem, groza!

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
6.1.2012 9:33:02   
*bobika*

Ali pa po mojem kakega Vichy. Jaz si to nikoli ne bi upala dajati na sebe, sploh ne zdaj. Sem bolj pristaš čim bolj naravnega, čeprav še zdaleč nisem striktna. Vem pa, da kar daš na kožo gre v kožo in v obtok.
Drugače pa tako vse pravijo, da če si nagnjen k strijam potem ti itak nič ne pomaga. Jaz bom mogoče uporabila kakšno karitejevo maslo, mogoče olje od Welede, razmišljala sem tudi o Chico kremi. Je pa dobro čim bolj mastno kremo ali olje, maslo.
Sama imam precej celulita na nogah in zadnjici, strije tudi na zadnjici, dobila ko sem se v prvem letniku srednje zredila za cca. 3 kg, sploh ker sem bila čisto suhcena prej. Tako da, kaj pa vem če bo kaj pomagalo pri meni, poskusiti pa ni greh.

jaz sem prvič imela limonovo olje od welede, sedaj pa slezenčevo maslo in mandljevo mleko od Justa..
Če te koža srbi, ni primerno uporabljat olja, ker te bo še bolj srbelo, v tem primeru daj raje maslo ali mleko..
Celulit pa če je genski, se ga itak ne znebiš, drugače pa z veliko pitja vode in čimmanj slanih jedi..

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
6.1.2012 9:47:43   
amyZ
Aha. Dobro vedit. Potem pa raje maslo ali mleko.
Genski...hm...od mamice sigurno ne, ker ga pod dveh nosečnostih še vedno nima skor nič. Niti moja struktura ni taka kot je njena. Ne vem pa ali se gleda tudi babice za nazaj :) Ma pa mami dost strij od nosečnosti, sploh od zadnje, ko je bila stara 34 let.
Sicer pa ne vem, jaz imam celulit že od 15 leta starosti, enkrat več drugič manj. Manj ga imam če res redno vežbam (kolo, vaje, pohodništvo...), ampak vseeno je, viden. In ne samo tako, da moram stisnit kožo ampak tudi tako, sam po sebi. Trenutno sem precej manj aktivna in se kar pozna. Zato razmišljam, da bi si kupila steper, vsaj nekaj za mojo rit in noge, da ne bom kot spužva :) hehe... Po drugi strani sem pa vedno imela lep raven trebušček, ki pa počasi izginja, ampak ker je z namenom je to OK user posted image .
Bom pa res počasi šla si kupit za mazat in začela s tem, v tem mesecu sigurno, da me ne bo trebušček prehitel.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
6.1.2012 10:21:26   
*bobika*

Aha. Dobro vedit. Potem pa raje maslo ali mleko.
Genski...hm...od mamice sigurno ne, ker ga pod dveh nosečnostih še vedno nima skor nič. Niti moja struktura ni taka kot je njena. Ne vem pa ali se gleda tudi babice za nazaj :) Ma pa mami dost strij od nosečnosti, sploh od zadnje, ko je bila stara 34 let.
Sicer pa ne vem, jaz imam celulit že od 15 leta starosti, enkrat več drugič manj. Manj ga imam če res redno vežbam (kolo, vaje, pohodništvo...), ampak vseeno je, viden. In ne samo tako, da moram stisnit kožo ampak tudi tako, sam po sebi. Trenutno sem precej manj aktivna in se kar pozna. Zato razmišljam, da bi si kupila steper, vsaj nekaj za mojo rit in noge, da ne bom kot spužva :) hehe... Po drugi strani sem pa vedno imela lep raven trebušček, ki pa počasi izginja, ampak ker je z namenom je to OK user posted image .
Bom pa res počasi šla si kupit za mazat in začela s tem, v tem mesecu sigurno, da me ne bo trebušček prehitel.

Meni tudi tako manjka miganje...ampak jst sem prej obiskovala eno vadbo, kjer smo delale na hard za mišice,kondicijo, imela nas je prvakinja fitnesa in meni se je v pol leta totalno preoblikovala  postava, ampak pri njej se dela ma maximum, pulz skos na 170 , mislim res mučenje, ampak je blo vredno .. zdej bom verjetno hodla na kak step ali pa na klasiko..na telovadbo za nosečnice se mi zdi nesmiselno hodit, ker lahko telovadim doma pred TV ..

Sem se pa prvič začela mazat nekje v 5 mesecu, zdej se bom pa počasi že začela..

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......