|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
29.12.2011 15:31:33   
xdmx
Amy...mene je prejšnji teden nekaj bolelo, pa mi je mami, ki isto dela v zdravstvu rekla, pokliči pa pejt, brez veze se sekirat po nepotrebnem... Sicer vem, da tebe nič ne boli, ampak prosi ga, zakaj pa ne...Danes ima dan za nosečke, jst sem bila ravno en teden nazaj in sem bila prav ravna proti vsem ostalim. :)

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 976
29.12.2011 16:33:53   
julieb
Nekaj mojih podatkov pa še manjka na seznamu, torej 33 let, 3.user posted image , 1user posted image , sem pa iz Pomurja.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 977
29.12.2011 18:43:32   
sandra85
polho3006 hvala za odgovor glede rupuruta, jutri grem prvo v lekarnouser posted image   vsak večer me zelo peče zgaga in je tako motečeuser posted image
suzy29 pri meni prosim popravi, da je to 2.user posted image ker imamo doma že enega 4 letnika user posted image hvala, pridna si, da takole skrbiš za seznamček. v prvi nosečnosti sem bila na rr zadolžena za seznamček jsuser posted image pa se spomnem, da sem imela okrog monitorja polno listov z raznimi datumi in podatki user posted image user posted image user posted image

prve brcike sem v 1.user posted image začutila v 17t(natančneje 16t1d) in od takrat se mi zdi, da nisem več odmaknila roke od trebuha user posted image moram pa reči, da je bil zame še lepši občutek tale, ko je moj začutil 1. brcikouser posted image

amyZ si me zamešalo s kerouser posted image sicer mogoče sem pa omenila, da si moj sinček želi sestrico, meni je pa resnično vseeno, sam da se nam čimprej, zdrav/a pridružiuser posted image

kar se kg tičeuser posted image sem kr na +3   enako je bilo v 1.user posted image , v prvih treh mesecih sem se zredila 3 kg, do konca pa vseskupaj 12,5kg, tako da sem bila 1 mesec po porodu že na -1...upam, da bo tokrat istouser posted image

izcedek...uffffffuser posted image   sem omenila G in je rekel, da ve, da ima lahko odvraten vonj po stari krvi in , da mi nebi nič dal, nej počakam, bo že sam šeluser posted image meni se pa zdi, da ima vonj po unem izcedku ki ga imaš po porodu user posted image user posted image user posted image

sem se preveč razpisala??? user posted image   user posted image
grem pod tuš pol pa mal likat user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 978
29.12.2011 22:05:22   
suzy29

user posted image

NICK / starost / kraj/  št.user posted image  / št.user posted image  / kaj bo? 

3.7.
user posted image  mala06 / 33 let / Šentjur/ 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

5.7.
user posted image  polho3006 / 36 let /?/  2user posted image  / 1user posted image  / user posted image

6.7.
user posted image  beti82 / ? let /? / 2user posted image / ?user posted image  / user posted image
user posted image  mala_roo / 25 let / Celje/ 4user posted image / 0user posted image  /user posted image

7.7.
user posted image  tamy82 / 25 let / Ajdovščina/ 3user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image  Ajsika / 28 let / Lj/  1user posted image  / 0user posted image / user posted image

10.7.
user posted image  nina166 / 29 let / Savinjska dol./ 3user posted image / 2user posted imageuser posted image  

11.7.
user posted image  fabula / ? let / ?/ 2user posted image / 1user posted image / user posted image

13.7.
user posted image  P1ka23 / ? let/ Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

14.7.
user posted image  kajčy / 26 let/ NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

15.7.
user posted image  rola / 25 let /KR / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image
user posted image Suzy29 /30 let/ Laško/ 5.user posted image /1 user posted image  / user posted image  / P:5.1.; NS:6.1

16.7.
user posted image  ancy7 / 24 let /Ajdovščina/ 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image  sandra85 / 26 let/ Portorož/ 2user posted image  / 1user posted imageuser posted image
user posted image  iwa / 29 let / Radovljica/ 2 user posted image / 1user posted image / user posted image

17.7.
user posted image  tallla / 33 let / Domžale/ 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image  TinKkara / 36 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image  P1ka23 /? let/ ? / ?user posted image / ?user posted image /  user posted image

18.7.
user posted image  šalčkaa / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image
user posted image  miska32 / 32 let / NM / 2user posted image  /  1user posted image  / user posted image

19.7.
user posted image  Caarmen / 28 let / Radovljica / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image  tigica / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image

20.7.
user posted image  xdmx / ? let / 1user posted image  / 0user posted image  / ? / user posted image
user posted image  alysa /? let/ 2user posted image  / 1user posted image / ? / user posted image
user posted image  lidy31 / 31let / Črna na Kor./ 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

21.7.
user posted image  sisi8 / ? let / Štajerska / 4user posted image / 3user posted imageuser posted image
user posted image  buškolinka / 31 let / Lj/ 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image  spelap / 24 let / Celje / 2user posted image / 1user posted image  / user posted image

22.7.
user posted image  valek / 30 let / Ptuj / 2user posted image  / 1user posted image / user posted image
user posted image  Maat / ? let / 3user posted image / 2user posted image / ? / user posted image
user posted image  katerina / 37 let / Lj / 2user posted image  / 1user posted image  / user posted image  
user posted image  Vegi / 18 let / KR / 2user posted image / 0user posted imageuser posted image

24.7.
user posted image  Katalenca / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted image  / user posted image  

25.7.
user posted image  Tečnobica / ? let /? /  ?user posted image  / ?user posted image  /user posted image
user posted image  afnica mala / 34 let / ? / 2user posted image / 1user posted image   / user posted image
user posted image  Natty77 / 35 let / Celje / 3user posted image / 2user posted image   / user posted image

28.7. 
user posted image  Arya / 23 let / Velenje / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image
user posted image  julij82 / 29 let / LJ / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

30.7.
user posted image  amyZ / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  SamoTi / 28 let / Ptuj / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  *bobika* / 30 let / Celje / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image  julieb / 33 let / Pomurje / 3user posted image  / 1user posted image  / user posted image

1.8.
user posted image  am...mami bom / 34 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image

2.8.
user posted image  ananaska78 / 33 let / Celje / 1user posted image  / 0user posted image  / user posted image

x.7.

user posted image  asteraki / 31 let / ? / 3user posted image / 2user posted image / user posted image
user posted image  mommy to be / ? let / LJ / ?user posted image  / ?user posted image  /user posted image
user posted image  zvezdica** / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image
user posted image  srečki / ? let / LJ / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image
user posted image  Afrodita / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  Caarmen / ? let /? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image  Tanza / ? let / ?user posted image  / ?user posted image  / ? / user posted image
user posted image  junior08 / ? let / ? / 1user posted image / 0user posted image  / user posted image
user posted image  julji / ? let / ? / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image
user posted image  marettimara / ? let / ? / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image
user posted image  ThinkPink /? let / ? / ?user posted image  / ?user posted image  / user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled:
4.1. Vegi
5.1. Suzy29
9.1. mala06
9.1. ananaska78
9.1. julieb
10.1. Sandra85
10.1. amyZ
10.1. buškolinka
11.1. beti82
16.1. polho3006
16.1. nina166
18.1. spelap1
23.1. SamoTi
24.1. julij82
25.1. mala_roo
2.2. xdmx

Nuhalna svetlina:
29.12. beti82
30.12. tinkara
3.1. buškolinka
3.1.P1ka23
5.1. Caarmen
5.1. *bobika*
5.1. rola
6.1. nina166 
6.1. tallla
6.1. iwa,
6.1. Suzy29
7.1. alysa
9.1. xdmx
9.1. sandra85
10.1. Natty77
11.1. afnica mala
16.1. amyZ
16.1. ananaska78
16.1. arya
17.1. julija82
23.1. SamoTi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE : 55
NOSEČKE Z DVOJČKI :  ?

Z nami so pot začele:
 butt3rfly, cebela2, MioBambino, racka8, 31Goga 

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
    - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

[/quote]

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 979
30.12.2011 12:33:35   
amyZ
Sandra - ja sem videla da sem se zmotila, za suzy naj bi bilo namenjeno.

In suzy ja, lep seznamček.

Zanima me če se je katera ali se mogoče bo odločila za 3D/4D UZ na NS? Ali se boste mogoče potem v drugem ali tretjem trimesečju? Jaz razmišljam, da bi mogoče pa že zdaj, ker je doplačilo le 20€ poleg nuhalne, če pa potem kasneje pa 110€, kar je pa že velik zalogaj. Sicer se kasneje veliko lepše vidi, je pa verjetno vseeno lep spominček.

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 980
30.12.2011 14:49:31   
sandra85
v 1.user posted image sem bila na 3DUZ pi dr. Strahovi, in sicer v 21. tednu, ker je baje to pravo obdobje, ker spotoma naredi še ponovno morfologijo, ki jo itak obvezno opravi G pri 20t

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 981
30.12.2011 18:14:39   
lidy31
AmyZ, ja, tud meni je pisalo 39 strani, zato sem pa napisala par dni nazaj v svojem prvem javljanju, da mi je končno uspelo prebrat vseh 39 strani:))) neki nagaja:)
suzy29, user posted image user posted image user posted image za seznam! pridna si bla:)
No, js sm se končno naročila na NS, imam jo pa 9.1. in komajjjj čakama, da vidima najino srečo:) je želel bit moj zraven na prvem pregledu, pa je moj ginekolog bolj zatežen glede tega zgleda..sma bla tko razočarana potem..zdaj pa bova končno vidla, kaj raste v meni:)
a pri kateri od vas je lahko bil partner zraven na prvem pregledu, če ste želele? no,saj to sma zdaj že prebolela:)
a tu med julijkami ni nobene korošice( sm misla da bi malo podelile mnenja o ginekologih, da vidim, če bi ga menjala:))?
Pika23-men se tud takoooo lušta bifteka, še posebej zdaj, ko so tile prazniki, pa si ga ne upam...pa drugače sploh ne kompliciram pri hrani, edino bifteka pa suhomesnatim izdelkom sem se pa odpovedla.. a nič ne cvikaš?
Srečke nosečke, uživajte v zadnjem dnevu leta 2011 in čim lepše vstopite v novo leto 2012!user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 982
30.12.2011 19:00:28   
iwa
Ojla punce!

Vidim da vse že pridno čakate na NS. Jest jo mam čez točno en teden! Komaj čakam! Bosta šla oba moja z mano da si skupaj ogledamo to našo user posted image !

Glede biftka je pa tko kot z ostalimi mejnimi stvarmo, jest tud rajši ne, ker je vseeno surovo, a ne kompliciram drugače velik....

Še malo pa novo leto! Nas pa čaka poleti najlepše možno poletje user posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu lidy31)
Neposredna povezava do sporočila: 983
30.12.2011 21:39:04   
TinKkara
Evo......poročanje iz pregleda NS.
Super je bilo, lepo, datum poroda mi je premaknil na 5 dni bolj zgodaj in tamali je velik 55cm, sem pa v 12 tednu. Na UZ se je lepo vidlo nogice, rokice in profil obrazka :).....pa neki je mahal z eno rokico :) NS razmerje je bilo tudi ok. Danes sem dala še kri za dvohormonski test in na podlagi obeh izvidov skupaj se bom odločila za amniocintezo da ali ne. Naslednji pregled pa imam čez 1 mesec, 31.januarja. Se tipkamo drugo leto!! Srečno vsem!!!!:)

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 984
31.12.2011 10:33:56   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

Sandra - ja sem videla da sem se zmotila, za suzy naj bi bilo namenjeno.

In suzy ja, lep seznamček.

Zanima me če se je katera ali se mogoče bo odločila za 3D/4D UZ na NS? Ali se boste mogoče potem v drugem ali tretjem trimesečju? Jaz razmišljam, da bi mogoče pa že zdaj, ker je doplačilo le 20€ poleg nuhalne, če pa potem kasneje pa 110€, kar je pa že velik zalogaj. Sicer se kasneje veliko lepše vidi, je pa verjetno vseeno lep spominček.

jaz sem v prvi user posted image šla na 3D/4D  v 27.tednu .. se je res super videlo premikanje, celo smejal se nam je .. res lep spomin..
Sem pa CD posodila prijateljica in ga sedaj nimam..

Mi je pa danes tako slabo, da bom znorela.. zjutraj sem pojedla kruh s klobaso in sem komaj pokonci.. prvič mi je tako hudo.. ne vem al naj grem bruhat, da bo boljše al naj kr ležim (kar seveda ne gre,ker morem vse pripravit za zvečer).. obupno počutje ..
kako ste kaj ve?

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 985
31.12.2011 11:03:09   
sandra85
*bobika* mogoče ti pa je tale klobasa težko sedla na želodec? spij kak donat ali rupurut...upam, da boš vsaj do večera bolje! drži se

biftek joj, zaj pa ste me spravle v dilemo user posted image user posted image user posted image   končno sem se odločila in danes veselo razlagala mojemu, da pa se bom pregrešila in jedla tatarski, ker ga obožujem....ma nevem....uffff. tudi fr. solato nej nebi zaradi majoneze...mah...najboljših jedi ne smemo user posted image   kaka možnost je, da nisem zbolela za tokso v 26 ketih in da bi jo  gllih zaj staknila???? ufff, težko je...nevem še kaj bo, ko bom imela tatarski z maslom in popečenim kruhkom zvečer pred nosom...al se bom malček pregrešila al pa zaradi podivjanih hormonov in žalosti, ker ga ne smem, pred vsemi planila v jok user posted image user posted image

ogromna skleda fr. solate je narejena...zaj grem spakirat, mal pospravit, pol k babici na kosilo in na pot proti štajerski, kjer bomo silvestrovali

lepo praznujte, se beremo drugo leto user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 986
31.12.2011 11:49:03   
julieb
sem spet malo panična, sem na AB in še vedno se kaže niki rozastorjavi izcedek, res se samo obremenjujem z vsem tem, uuuf grozno.

tatarskega bifteka pa pršuta pa majoneze pa takih zadev se ne izogibaš zaradi tokse, lahko stakneš  listeriozo, ki povzroča degeneracijo ploda ali splav. ampak vsaka se pač sama odloči kaj in kako. raje se odpovem kot da je kakrkoli narobe, ni vredno se splača počakat na čas ko ni zadržkov.

Grem malo pripravit za zvečer in pocartat našega falota.

Vsem skupaj želim vse dobro v letu 2012, ko pričakujemo najlepša darila, božajte bušije in imete se radi.

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 987
31.12.2011 14:29:21   
iwa
Julieb, jest sm tud še na AB zaradi bornhitisa ki sm ga fasala - konkretnega (še po 10 dneh ni čist OK je pa dost boljš...), nimam roza izcedka ampak močnega belega pa še srbet me je začelo tko da so glivice pa zej še canesten bašem not pa počas bo.... Ne verjamem da bi od AB mela izcedek roza, lahko da maš samo bl občutljivo sluznicouser posted image

Punce lepo praznujte in se redite skupej z mano!!!!user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 988
31.12.2011 16:43:08   
alysa
Vse lepo v letu 2012, pa prijetno praznovanje vsem skupaj. 

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 989
31.12.2011 18:08:47   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: iwa

Julieb, jest sm tud še na AB zaradi bornhitisa ki sm ga fasala - konkretnega (še po 10 dneh ni čist OK je pa dost boljš...), nimam roza izcedka ampak močnega belega pa še srbet me je začelo tko da so glivice pa zej še canesten bašem not pa počas bo.... Ne verjamem da bi od AB mela izcedek roza, lahko da maš samo bl občutljivo sluznicouser posted image

Punce lepo praznujte in se redite skupej z mano!!!!user posted image user posted image user posted image

vem da ni izcedek od AB, je od stafilokoka, pa mi Ab še ne primejo očitno, pa me malo skrbi razplet, sem si pa vstavljala canesten preventivno pri AB, da ne bo še kakih glivic.

Saj po novem letu boljše bo...

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 990
1.1.2012 8:32:01   
iwa
Vsem srečno, zdravo, veselo, ne predebelo user posted image user posted image user posted image user posted image , predvsem pa užitkarsko leto 2012 in da se vse naše user posted image srečno in uspešno zaključijo!

Julieb,
hvala za razlago, čimprej se zrihtaj! Vse bo OK, men je G rekla k sm bla v strahu zarad jemanja AB da so taki user posted image pol samo še večji borci in navajeni na vse hudo že v trebuhu, pravi da niso tolk scrkljani user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 991
1.1.2012 17:09:29   
amyZ
Upam, da ste prijetno preživele prehod v novo leto. Naslednje leto bo z enim članom več :)

O listeriozi sem prebrala, da ne smemo jesti tole:

delikatesnim živilom z daljšim rokom uporabe

mehkim sirom (Feta, Camembert, Brie), še posebej, če so pripravljeni iz surovega mleka
jedem iz surovega ali termično nepopolno obdelanega mesa
pastetam (razen iz pločevink)
prekajenim ribam in morskim sadežem (če jih prej termično ne obdelamo)
solatam iz solatnih barov
hrenovkam (hot dog), če niso temeljito prevrete
pripravljenim sendvičem z mesnimi, ribjimi nadevi in surovo zelenjavo (kalčki, solata)

http://www.cfsan.fda.gov/~mow/chap6.html
http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/listeriosis_g.htm

Jaz sem zadnič jedla tatarca, od osebe, ki ga naredi vsaj enkrat na leto iz boljšega mesa, nobeden še ni imel nikoli problemov, zato sem se ga tudi malo odločila pojesti. Pa še frišen je bil.
Drugače pa je lahko bakterija tudi v sveži zelenjavi in sadju. Tako da.... na konec koncev ne smemo jesti skoraj nič user posted image  
Jaz majonezo jem, vedno jo jem, in zdaj mi tudi ful paše. Niti nisem vedela, da je ne bi smela, do zdaj. In verjetno potem odpade tudi solata v gostilnah, glede na priporočila.

Koliko pa je v bistvu teh okužb? Mislim letno? Če to sploh je, ali je vse to bolj preventiva? Glede na to, da isto so svetovali že 20, 30 let nazaj. Teh podatkov nisem nikjer zasledila, razen če je kje kakšen izbruh, eno leto je bilo nekaj 40 ljudi. Tako verjetno kot je lahko s sarmonelo.

No, dosti o tem.

Letos si lahko realno zaželite da se zredite! user posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 992
1.1.2012 18:50:15   
junior08
ojla, drage nosečke
vsem želim vse dobro v  letu ki je že potrkalo na vrata...za nas bo še posebaj posebno leto,...
Moja kratka zgodba...12.12. sem bila na pregledu bila sem v 6t in 1 dan oziroma je rekla G da je lahko tudi 7t, ker nimam redne menstruacije, imam namreč policistične jajčnike in poseldično probleme, ki jih ženske imamo s tako diagnozo. Tokrat nama je ratalo zelo hitro ustvarit malega grahka (18 avgust sem nehala s tabletkami :) ). Prvič sva rabila eno leto s tem, da sem imela po pol leta matranja izven maternično nosečnost, sledila je 2 urna operacija in tri mesece pavze,...tko da sem tako vesela, da bi najraje vsem povedala da sem noseča,...Po drugi strani pa me skrbi sto na uro.
Grahek je bil 12.12.velik 5,2mm...datum porod imam 5.8. oziroma morda tudi en teden prej...tako da nisem niti ne julij in niti ne avgust :)
Ima probleme s prebavao...težka hrana med prazniki...mi ni dala nič kaj dobro počutje. Jedla sem celo pršut in malce francoske solate,...tudi prvič sem jedla skoraj vse, zato ne bom komplicirala v drugo.
Tri dni sem se namakala v toplicah, uporabila sem tampone, ki varujejo pred vnetjem in raznim bakterijam...Enkrat sem celo pozabila nanj in sem po petih minutah ugotovila da ga nimam, sem se šla fino stuširat obrisat z mokrim robčkom in ga ustavila,...nosečniška pozabljivost.
Trebuh imam tako velik kot bi bila v 4mesecu ali pa celo v 5 mesecu...skoraj bi morala oblečt nosečniške hlače. Pri prvi nosečnosti sem šla na NS že v nosečniških hlačah :) sedaj pa je še huje....v slubi še nisem povedala, takoj v torek bom povedala novico, ker ne morem skrivati trebuha,...ali ima še katera tako velik trebušček, da ga ne more skriti?

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 993
1.1.2012 19:34:42   
julij82
junior08...te popolnoma razumem. tudi sama sem v obdobju zaprtosti, najboljšo prebavo imam v službi :)! Sedaj sem v desetem tednu in tudi sama ne vem kako bom lahko v torek še skrivala trebušček v službi, ker vsi puloverji ki jih imam so prijeti, vedo pa še ne. Želela sem počakati na NS in potem povedati v službi, samo ne vem če mi bo uspelo skrivati. Problemček pri meni je ker sem se od konca poletja in do zanositve zredila 4-5kg (zaradi norije v službi in posledično pomanjkanja gibanja), tako da sedaj štartam s ful kilami preveč in še trebušček... če bo šlo tko naprej bom do konca julija že prava slončica. Tako da ja imam iste probleme!
Pa čestitke za grahek, ker vem čez kake muke si morala iti, ko nerata tako kot si v prvo zamislimo da bi lahko šlo. Sem šla čez podobno situacijo...

Uživaj v nosečnosti :) ker je to obdobje res nekaj prekrasnega!!!

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 994
1.1.2012 20:44:43   
borovnička
Uuu kako ste pridne... sem komaj našla zadnji post user posted image

Da se še jaz pofočkam med nosečkami... ja, vesela, vesela... user posted image

Kaj naj napišem o sebi... doma že imamo 5 letnika, ki že kar nekaj časa mamici in atiju izraža svojo željo po dojenčku... evo, še mal pa bo user posted image

No, se pa že veselim prvega pregleda, ki bo v četrtek. Je že tolk časa od prve nosečnosti, da sem že skoraj vse pozabila... prva nosečnost je bila sanjska, brez kakršnihkoli težav, tako da enako pričakujem pri tej user posted image ... zaenkrat kaže uredu...

Veselim se druženja in klepetanja z vami user posted image

Pozdravček,
borovnička

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 995
2.1.2012 9:48:53   
Uta_
Pozdravljene julijke. Še ena nova se končno javljam v novem letu. Vsem iz srca želim v letu 2012 velikooo veselja in čim lepšo - lažjo nosečnost in porod brez zapletov. Čeprav vas berem kar redno, pa nikakor nisem zbrala poguma, da se vam pridružim. Sem 1.user posted image , 0user posted image , stara 33 iz okolice LJ. PDP imam 23.7., tako, da le lahko zapolnimo še ta dan, ki, če se ne motim, ostaja še prazen. NS imam natanko čez 1 teden in se nezansko veselim pregleda, predvsem zato, ker bo šel zraven moj "mrožek", ki še vedno ni dojel prav dobro, da bova dobila novega člana. Sicer poteka pri meni fizično brez kakršnih koli "težav", če seveda odmislim, da me premetava - razpoloženjsko, kot na najhujšem neurju. Groza... Nič lepo se imejte, pa se pišemo - beremo. Lep dan želim vsem. user posted image

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 996
2.1.2012 11:58:00   
TinKkara
Jaz sem sedaj v 13. tednu, pa se mi trebušček še ne pozna prav dosti.....no, zvečer malo bolj kot zjutraj, a še vedno zgleda bolj tako kot da bi se precej najedla oz. kot da je malo napihnjen. Se pa veselim obdobja, ko bo začel rasti in ko bo precej vidno tudi ostalim, da sem noseča. :)) Rahle slabosti, ki sem jih občutila v prven tromesečju se mi zdi, da so kar čez noč minile. Sem pa opazila, da mi ne paše več se nažirat, ampak mi paše večkrat na dan jest po malem. Za Silvestrovo sem itak preveč jedla in me je pol trebuh zelo tiščal, tako da od zdaj naprej več manjših obrokov, kar je tudi edino pravilno, predvsem pa za počutje. Drugače pa čakam, po NS, še krvne izvide dvohormonskega testa in nato odločitev o amniocintezi, da ali ne. NS izvidi so bili glede na mojo starost ok. :))
Sporočajte nam o NS...........

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 997
2.1.2012 12:05:16   
2bambinos
Živijo!

Tudi jaz se želim prijaviti na vaš seznam JULIJK.
Predviden datum poroda  -  22.7.2012,
stara sem                          -  30 let
iz:                                      -  Gorenjske              
moja:                                 -  prva nosečnost.

Ja ...in imam v sebi dva mala srčka user posted image user posted image . Bilo je ful veliko presenečenje...

Slabosti je veliko, veliko bruham (sem ugotovila šele zdaj, da bruham želodčno kislino - podobne barve kot pomarančni juice). Ne prenašam vonja po praženem česnu in čebuli. Hrane ne morem videti oziroma le toliko, da jo na hitro pojem. Zato me kuhinja že kar nekaj časa ni videla... Jedla bi pa le meso. Solate ne morem pojesti - verjetno zaradi kisline, prej pa ni šlo brez nje.

Domačim sva povedala na božični večer - je bilo tako lepo, zbrala sva obe družini pri nama in naredila cel govor, nato na koncu rekla "..leto, ki se zaključuje z naraščajem!!"... so bili vsi oh in sploh navdušeni, nato pa čez 15 min ... "..hm hm, še en mali detajl je - dva sta!" In so se zvrstili pogledi - dva česa, dva kaj in kako,,,, So pojedli zelo malo od tistega vsega navdušenja!

Prvi UZ je mimo (14.12.), zdaj v sredo je drugi, nato 11.1.pa nuhalna. In šele takrat povem v službi.

In Junior08 tudi jaz imam velik trebušček, ga s težavo skrivam, a sva rekla, da ne poveva, dokler vsaj nuhalna ni za nama. Je pa zelo težko v moji službi - vsak dan sem od doma od 7h do 18h, naporno sploh zato, ker so otroci nezaželjeni. Je zelo možno, da ko povem, izgubim službo.

Zame je vse tako novo, kolegice, ki so (bile) noseče ne stanujejo blizu in ker sva sklenila povedati le družini, je težko dobiti informacije, ki jih potrebuješ.
(npr. me je skrbelo:
- temno zeleno blato - ugotovitev: je od železa v Elevitu
- grozni krči na levi in desni strani ob jajčnikih, tudi med kihanjem - ugotovitev: pač sta dva in manjka magnezija, pijem Magnesol
- nespečnost v jutranjih urah - ugotovitev: znak nosečnosti
itd...)

Z veseljem bom prebirala vaše objave še naprej.
Uspešno in predvsem zdravo novo leto vsem vam!

Natka

< Sporočilo je popravil 2bambinos -- 2.1.2012 12:07:20 >

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 998
2.1.2012 12:37:43   
amyZ
Super...pozdravljene vse novinke! Lepe novičke za novo leto!

In še posebne čestitke za 2bambinos za kar dva user posted image user posted image !!! Pa imamo tudi v naši skupinici dvojčke user posted image . Verjamem pa, da je bilo veliko presenečenje, dva v paketu enega user posted image . Pa imate tudi drugače v družini kaj dvojčkov?

junior08 - sama sem imela pregled v 6t in 2d pa je bil mali velik 4mm, tako da je tvoj kar precej večji za tisti čas od mojega, kar pa seveda še nič ne pomeni. Verjetno boš šele ob porodu videla ali boš julijka ali avgustovka user posted image . Kot večina nas,ki smo bolj ali manj na meji. Jaz imam rok 30. glede na zadnjo M, mogoče pa se še kaj spremeni ob naslednjem pregledu.

Jaz komaj čakam naslednji teden, še 8 dni do pregleda in še dva tedna do NS in potem lahko celem svetu povem, da sem srečka user posted image ! Hehe... Hvala bogu za vas tukaj, da si lahko že vse delimo, ker je res lažje!

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 999
2.1.2012 13:34:20   
2bambinos
Hvala amyZ user posted image

V družini naj bi bil po partnerjevi strani en pradedek rojen kot dvojček, a ni ziher... So nama pa povedali, da ni tako genetsko pogojeno, ali so dvojčki v družini že prej. Zadnje čase jih je veliko. Mogoče pa še za katero ugotovijo, da sta 2 user posted image user posted image , se baje lahko skrijeta en za drugega in ju kasneje opazijo user posted image

Za dedka mraza sem si pa privoščila pravo nosečniško trenirko (H&M Rudnik), ker me vse tišči in zelo kmalu bom morala najti primerne hlače še za službo, saj nobene ne grejo več zapeti (nosim jope, dolge puloverje).

A bi katera lahko opisala kako poteka postopek nuhalne?

LP

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......