|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
2.1.2012 14:12:51   
bankc
Zdravo Julijke!
Tudi jaz se vam pridružujem user posted image . Rok imam 2.7.2012 in je moja druga nosečnost! Doma imamo že enega štiriletnika, ki ni ravno navdušen nad tem, da bo imel bratca ali sestrico. Prihajam pa iz primorskega konca!

Moja druga nosečnost se zelo razlikuje od prve, ker sem imela slabosti že od od začetka in so bile čez cel dan. So se pa hvala bogu teden dni nazaj prenehale user posted image tako da zdaj že lepo uživam. Imam pa trebušček viden že od 8 tedna tako da nosečnosti nikakor nisem mogla prikriti in sedaj ko sem noseča 14 tednov izgledam kot v 5 mesecu nosečnosti user posted image

Imam pa že sedaj težave s kolki ter z bolečo sramno kostjo!
V prvi nosečnosti pa nisem imela nobenih težav, tako da sem na začetku delala kar malo panike in me je prav veselilo ko sem prebrala še vaše izkušnje!

lp

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
2.1.2012 14:54:05   
Soncek17
Evo, še ena nova med vami....... :) vas oz. nas je kar lepo število ratalo........berem vas pa že od samega začetka......sicer je to moja že 3. nosečnost, a sta se prvi dve zelo hitro končali.......tokrat pa kaže vse super :) in sem čist happy :)
no, samo na kratko......prvi pregled je že kar daleč za mano, pred novim letom sem imela že NS in vse zgleda super.......tako da bodo zdaj počasi končno izvedeli tudi drugi......malček nas je na NS kar precej hecal in se nikakor ni hotel pravilno namestit, tako da je sam pregled kar dolgo trajal, preden nam je uspelo......ampak važno je, da je rezultat tak kot mora bit :)
upam, da ste lepo praznovale novo leto.......to leto pa naj vsem prinese obilo sreče in veselja.......največ tega bodo prav gotovo prinesli pikci in pikice, ki pridno rastejo v nas :)
aja.......PDP imam pa 8.7.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
2.1.2012 14:58:18   
Soncek17
hey.......nuhalna je pač še en UZ pregled........malčku pa izmeri eno razdaljo pri hrbtenici in potem izračuna, kolikšna je verjetnosta za to, da bi mali imel Downov sindrom in še neke druge prirojene napake.......malčka tudi izmeri, poslušali smo srčka.......pogledali, če ima vse rokice in nogice, izmerili tudi glavico........majčkeno nam je nagajal, ker se nikakor ni hotel pravilno obrnit, da bi mu izmeril nuhalno, a nam je na koncu vendarle uspelo :) skratka, super pregled, na koncu sem dobila 2 slikici, pa partner je bil tudi nekaj časa lahko zraven in je bilo res luštno.......že komaj čakam naslednje UZ-je :)

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
2.1.2012 15:18:39   
ThinkPink
Happy new year vsem julijkam! Tega foruma pa sploh ne dohajam, tako ste klepetave. Ko se slučajno prijavim, je že najmanj 10 novih strani popisanih user posted image

Drugače pa za dopolnitev mojih podatkov (sem videla, da nisem prejšnjič nič napisala):
Starost: 29 let
Kraj: MB
PDP 21.7.2012
spol: ?
nosečnost: 2.
otrok: 1...do julija...

Lep preostanek podaljšanega vikenda! Še to - je morda še katera takoooo utrujena čez cel dan, zvečer pa ne more zaspati? Ponoči pa se na dve uri prebuja? Groza, jaz sem kot dojenček!!!!

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
2.1.2012 15:23:47   
bankc
ThinkPink nisi sama! Jaz ponoči sploh ne morem spati, hodim na wc, sem lačna, me bolijo kolki,... zjutraj pa od utrujenosti dol padem in lahko spim do poznega popoldneva (seveda če mi sine to dopušča user posted image )!
Jaz temu pravim da te telo že zdaj pripravlja na novega člana in na prve neprespane noči! user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
2.1.2012 19:54:34   
iwa
Ja kolk novih user posted image se nam je še pridružilo! Ful lepo! To bo naš seznam dolg! vsem lepo nosečnost!

Punce,kolk ste se kaj do zdaj zredile? Men je do zdej 12t1d uspelo 2 kg pridelat, prazniki naredijo svoje.... Trebuh se pa ne da več skrit, me vsi pogruntajo, pri drugem user posted image je to še tolk hitršuser posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
2.1.2012 22:03:59   
sandra85
najprej vsem srečno, zdravo in veselo v leto 2012!!!!
pol pa....pozdrav vsem novim nosečkam!!!user posted image user posted image user posted image
2bambinos super za 2 user posted image user posted image kar se NS tiče:
Na ultrazvočni sliki lahko s povečavo v nuhalni svetlini opazimo določene nepravilnosti, ki kažejo na genske abnormalnosti, zlasti srčne anomalije in downov sindrom
bankc iz katerega konca primorske si? js sem namreč blizu portoroža, pa imam tudi doma enega 4-letnikauser posted image

ka pa se trebuha tiče ne morem vrjet in vsi okrog mene tudi ne...user posted image v 1.user posted image se mi je trebušček poznam šele v 20t, zaj pa imam že takega kot prej v 22-23.tuser posted image
glede na to, da sem prej imela raven trebuh, mi ni jasno, da se že zaj tako pozna in ko ga hočem mal not stisnit, preprosto ne gre, pa tut trd je, ni mlahav kot  da bi špeh visu...ja pravijo, da se v 2.user posted image prej pokaže zaradi nečvrstih mišicah, ki so ostale po prvem porodu, boo

js pa sem se za silvestrvo pregrešila in pojedla 2 toasta z tatarcem in dobesedno sam namočila jezik v penino, ko smo nazdravili, drugač ne morem alkohola niti povohat

mene še vedno vsake toliko zvečer peče zgaga-zoprno!!!!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
2.1.2012 22:05:32   
tigica
Ojoj sem pozabila pisat v tej temi :D.
Drugace lahko recem da mi je medicinska sestra rekla da imam rok 1.7, ginekologinja 3.7, na nuhalni pa so mi postavili rok 5.7 ampak ne vem zakaj imam v mislih da bo to sele 9.7.2012.

user posted image

Ampak ok. Lahko recem, da mi se vedno dela grozno slabo in zato vedno nekaj grizljam. Razmisljam o nakupu zapestnice proti slabosti, ce bi mi morda pomagala....
Moj okus za hrano pa je cisto mimo. Junk food, pa veliko zelenjave pa lusta se mi ful kitajske hrane. UF. user posted image

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
2.1.2012 22:30:54   
junior08
Ojla,...
no jaz bom jutri povedala v službi, čeprav še nisem imela NS, jo imam šele 23.1.,...ampak trebušček je tako velik, da enostavno moram povedat,...kot sem prebrala imate nekatre tudi bušije že, tako da se bom nehala sekirat glede tega user posted image .
Se pa zadnje dni počutim veliko bolje, včasih se mi sicera malo vrti in mi je slebo, sploh zjutraj če ne jem,...amapak bo že.
Je patudi mene 2 bambinos bolelo na levi in desni strani ...tako v zelo nizkem položaju ampak sem ugotovila da mi nagaja prebava in Elevit mi očitno ne odgovarja...črno blato in očitno zelo teko prebavljivi vitamini, ki mi ne sedejo. Prvič sem jedla folno...no imam jo še eno škatlico potem pa neham in pila magnezij tako bom tudi sedaj.
pa,pa nosečke...grem ninat

(odgovor članu tigica)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
3.1.2012 8:18:43   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: iwa

Ja kolk novih user posted image se nam je še pridružilo! Ful lepo! To bo naš seznam dolg! vsem lepo nosečnost!

Punce,kolk ste se kaj do zdaj zredile? Men je do zdej 12t1d uspelo 2 kg pridelat, prazniki naredijo svoje.... Trebuh se pa ne da več skrit, me vsi pogruntajo, pri drugem user posted image je to še tolk hitršuser posted image

jaz sem pa čez praznike zgubila 2 kg..sem fasala neko virozo  na silvestrovo in še dva dni ležala potem .. tako da sem spet na 1kg plusa..
Meni se sedaj skoraj nič ne pozna trebuh, je raven, ampak ga bom ziher v par dneh dobila nazaj..sem ugotovila da dejansko se od bebija še ne more poznat,ampak sem samo napihnjena.
Me malo skrbi če je s pikico vse OK, glede na to moje stanje..

IZVIRNO SPOROČILO: tigica
Moj okus za hrano pa je cisto mimo. Junk food, pa veliko zelenjave pa lusta se mi ful kitajske hrane. UF. user posted image

Meni se tudi lušta kitajske hrane. ne vem če si je ne bom privoščila v petek ko grem z NS.user posted image

Drugače pa še vedno imam rahen želodec, upam da bo tekom dneva boljše in ne spet slabše..

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
3.1.2012 8:22:40   
polho3006
Punce pozdravljene v letu rojstva naših user posted image !! Vsem želim vse dobro in da bi srečno donosile zdrave otročke.

Moje slabosti so se že skorajda že poslovile. Slabo mi je občasno le še zvečer. Še vedno me pa napihuje. Zvečer je včasih prav nadležno ker sem kot balon. Če pa čez dan pijem čaj iz kumine in janeža je pa malenkost boljše.

Tudi meni Elevit ne ustreza. Takoj dobim prebavne motnje in bolečine v trebuhu, tako da jem sedaj Tifol. Mi je gin. rekel da naj uživam folno kislino do konca nos. Uživa mogoče katera Femibion?

Trebušček...hmmm...nemogoče ga je skriti. Tako da jaz se že čisto prava nosečnica. Se mi je tudi prvič zelo hitro poznalo, tako da ni nič čudnega da se mi tudi sedaj.

No sedaj pa veselo na delo, čeprav...se mi neee daaa!!

(odgovor članu junior08)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
3.1.2012 8:39:40   
amyZ
Jutro!

Meni se zdijo prov super tile bušiji, je pa lahko nerodno, če še ni tak čas, da bi vsem povedal, buši pa že vse naznanja user posted image . Moj sicer še ne, verjetno ker je prva nosečnost, le napihne se. Se pa čuti da je čisto spodnji del že ves čas napet, tudi zjutraj.
Jaz sem se ravno danes tehtala in mi tehtnica pravi da kilce še niso šle kaj gor. Bomo vidli na pregledu kaj bo tam kazalo, samo mislim, da more kar prav mi kazat, če je pa nova.
Men počasi kakšni znaki že pojenjajo. Utrujenosti ni več takšne, spanje se je zdaj obrnilo, prej sem se ves čas zbujala, zdaj se ne, ampak imam močne sanje in ko se zbudim (ene 2x na noč) potem en čas ne morem nazaj zaspat, nimam več čudnega občutka, če ne pojem nekaj takoj ko sem lačna. Seveda pa imam še vedno boleče prsi in pa mozoljčke, ki se že vozijo po telesu (hrbet, dekolte), GROZA!

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
3.1.2012 9:06:58   
bankc
Dobro jutro!

Sandra85 jaz živim na Pomjanu pri Kopru! Sej naša obala je mala in me veseli da je še ena primorka kle na forumu user posted image

Drugače sem se pa jaz do sedaj prav tako zredila za 2 kg, pozna se mi pa samo v trebuhu, ki se meni pač zdi ogromen! Čeprav sedaj se ne sekiram več, ker sem že v 14 tednu, bolj hudo mi je bilo, ker so vsi vedeli da sem noseča že od 8 tedna dalje! Sva na začetku z dragim načrtovala domačim povedat veselo novico ob božični večerji, pa so na žalost že sami ugotovila že kar nekaj tednov prej!

Kar se pa tiče silvesterske pojedine bom pa raje tiho in upam da se mi ne bojo pregrehe kje poznale user posted image

Mi je pa neki gospod za novo leto rekel: "ja gospodična sej vi greste pa že proti koncu! Kdaj pa imate rok?!" user posted image
jaz sem pa komaj na začetku!!!!! sem se čist zasekirala, moj je pa skor dol padu od smeha!!!! Pa se sploh nisem zredila, samo trebuh in prsi imam ogromne!!!!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
3.1.2012 9:15:35   
afnica mala
Jutro,

mal sem vas brala za nazaj,malo vas še bom. Odkar sem doma -od 24, dogaja-zelo.

Že v petek, 23, me je dedi ob 23h peljal na ginekološko urgenco-zaradi krvavih izcedkov- tako hudo vnetje nožnice, da sem dobila antibiotike-vaginalne- za 7 dni, potem pa še Canesten 3. Otroček pa je ok.Mal me skrbi zaradi antibiotikov, ker piše, da jih lahko šele v 2 tretjini  uporabljaš...

Ko bi morali iti za 5 dni v Kranjsko goro- mala dobila škrlatinko, jaz virozo z malo vročine, bris streptokoka je bil negativen, kašelj se je po 2 norih tednih malo umiril, ta teden bova še doma, ker miška je še na Ospenu, pa da se ji popravi imunski sistem....pestro....

kg- shujšala sem 5kg, zdaj sem še vedno na -4kg. Od Tifola mi rata ful slabo, zdaj jih vzemem po kosilu, da ne hujšam še naprej...ker imam hemoglobin na spodnji meji 120

horionska ali amniocinteza- bom vidla na nuhalni, ampak čedalje bolj strah me je sploh horionske-imam fiksno idejo, da bom splavila, bolj sem za AC.Moram vprašat za mnenje mojo g., ampak verjetno bo kar vztrajala na dodatni preiskavi....

oblačila- zaradi vaginalnih vnetij nosim predvsem pajkice in tunike, ali krila.Trebuh se mi že precej pozna, se vidi, da ni prvauser posted image

naslednji teden pa NS-upam, da se ne bo videlo lulčka user posted image ...včeraj smo povedali tašči, kr neki, kr režala se je, kaj nam je treba tega- moj dragi, njen sinko je že čez 40 in kao prestar...ne vem, nama se pa sploh to ne zdi problem....

najina miška pa že razgljablja kako bo user posted image spal v njeni sobi, da ne bo ona spala sama..., mogče ju bova dala za par let res skupaj.....

srečno!!!

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
3.1.2012 9:25:03   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

Problem odkrivanja otrok; jaz ta problem rešujem z cipijem .... pa še v postelji mi vstaja potem dosti manj. Tako rešim kar dve muhi na en mah user posted image

kaj je to cipi- vreča?, moja mala ima 20 stopinj v sobi, samo v bodyu in hlačah, pokrita do pasu, pa še zakuha...skoz ji je vroče...boga mala, kako ji je moralo v vreči biti vroče do nedavnega...ustaja pa ne, naju pokliče, če je treba....

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
3.1.2012 9:25:21   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala
včeraj smo povedali tašči, kr neki, kr režala se je, kaj nam je treba tega- moj dragi, njen sinko je že čez 40 in kao prestar...ne vem, nama se pa sploh to ne zdi problem....

Moj dragi je bil ˝že˝ čez 40 ko sva se spoznala. Sedaj ko bo rojeno drugo dete bo star skoraj 44 in je čudovit očka najinemu malemu princu in se zelo veseli otročka ki raste v meni.

Moj oče je za abrahama postal prvič oče, tako da...nikoli nismo prestari za lepe dogodke!!

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
3.1.2012 9:31:46   
SamoTi
Oooo, dobrodošle vse nove nosečkeuser posted image user posted image . Zdaj pa se nas je že nabralo. Pa še dvojčke imamo - kako lepouser posted image . Midva z mojim sva si tudi na tiho želela, da bi bila dva, tako da ko sem prišla iz prvega pregleda me je najprej vprašal, če sta dvauser posted image .

Meni se tudi zdi, da moj trebuh kar nekam raste, čeprav se še ne vidi preveč. No odvisno kaj imam oblečeno. Sem pa razmišljala, da bom šla kar zdaj na razprodaje pogledat, če bodo imeli kakšne nosečniške hlače tudi znižane.
Me pa malo skrbi ker imam močen bel izcedek, ki kar noče izginit. A je normalno, da se v nosečnosti izcedek poveča? Jaz si dam kar tamali vložek noter, da nimam celih hlačk belih...

Neposredna povezava do sporočila: 1017
3.1.2012 9:32:33   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Uživa mogoče katera Femibion?

JA JAZ GA JEMLJEM ŽE pol leta .. user posted image

amyZ mene so tudi začeli mozoljčki napadat..prav grozno je..

afnica mala ti si pa res imela smolo.. hemoglobina imam tudi jaz samo 118, v prvi user posted image  sem ga imela 140.

vseeno boljše da je oče starejši, je bolj zrel... moj je pri 28 prvič postal očka, pa čeprav sva se oba nažurala in že par let nisva več hodila veliko ven, mu še vedno diši kakšen večer brez mene, samo z moškimi ..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1018
3.1.2012 9:38:24   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: SamoTi
Me pa malo skrbi ker imam močen bel izcedek, ki kar noče izginit. A je normalno, da se v nosečnosti izcedek poveča? Jaz si dam kar tamali vložek noter, da nimam celih hlačk belih...

tudi jaz ga imam veliko, no sedaj malo manj..mi je vprašala G. če ga imam že skos, pa sem povedla da od začetka nosečnosti,in ni nič rekla da bi bilo kaj narobe..

(odgovor članu SamoTi)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
3.1.2012 9:40:00   
marettimara
SamoTI,
tudi jaz imam zdaj 2 dni bel gost izcedek.....kaj bi to bilo, bi bilo potrebno mogoče kako zdravljenje s svečkami ali kaj podobnega?
..in tudi meni se včasih zgodi, da ko kihnem, me ful zaboli pri jajčniku......no, berem, da nisem edina...saj sem se vsakič kar malo vstrašila.....

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
3.1.2012 9:50:55   
nina166
Dan user posted image !

Tudi jaz želim vsem srečno, zdravo in uspehov polno leto 2012, predvsem pa lepo in mirno nosečnost ter zdrave user posted image !

Zdajle med prazniki smo uživali na polno, malo smo se sankali, malo hodli po obiskih, se cartali, igrali....tako da se bomo komaj navadli spet na star tempo. Zjutraj sem komaj vstala, otroka sem tud komaj spravla iz postelje....bomo rabli še kak teden, da se navadimo bolj zgodaj vstajat user posted image .

Dobrodošle vse nove nosečke!

Jaz mam pa v petek NS in me je kar malo strah...upam, da bo čimprej petek in da spet vidim našega pikeca.

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
3.1.2012 9:55:12   
nina166
Izcedki so v nosečnosti kar pogosti...jaz ga tudi imam, sicer takega bolj blagega. Sem ga imela že v prejšnjih nosečnostih....ni to nič takega, samo je fajn, da ti g pogleda in da mogoče kake svečke, če je treba.

Kg: nimam pojma, ker se mi je vaga pokvarila...vem pa da sem se že kar precej zredila. Tudi trebuh se mi že kar konkretno pozna. Sicer pa sem v obeh nosečnostih imela gromozanski trebuh in verjetno bo sedaj isto. S takim trebuhom ko ga imam jaz v petem mesecu gredo nekatere rodit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1022
3.1.2012 9:57:42   
amyZ
Izcedka mam tudi jaz kar nekaj. Sicer sem ga imela že pred nosečnostjo. Na hlačkah ga ni neki velik, ga je pa dosti ko grem lulat. Zaenkrat je normalne barve in vonja, tako da mislim, da ni nič narobe.

Ja špika pa tudi mene, med kihanjem ali pa če zakašljam malo bolj, ene dvakrat me je ko sem šla na veliko potrebo pa je šlo bolj težko. Očitno je tudi to normalno, če nas je že toliko s temi problemi. Fajn. Mi ni treba tok skrbeti, bom pa vseeno omenila G na pregledu.

Neposredna povezava do sporočila: 1023
3.1.2012 10:15:02   
afnica mala

včeraj smo povedali tašči, kr neki, kr režala se je, kaj nam je treba tega- moj dragi, njen sinko je že čez 40 in kao prestar...ne vem, nama se pa sploh to ne zdi problem....

Moj dragi je bil ˝že˝ čez 40 ko sva se spoznala. Sedaj ko bo rojeno drugo dete bo star skoraj 44 in je čudovit očka najinemu malemu princu in se zelo veseli otročka ki raste v meni.

Moj oče je za abrahama postal prvič oče, tako da...nikoli nismo prestari za lepe dogodke!!

moj je pri 1 user posted image  dopolnil glih 40, pri 2user posted image  pa bo tud glih 44...pa obožuje najino malo takoooo zeloooo in tudi naredi takooo veliikoooo zanjo, se mi zdi, da se on več ukvarja z njo....

Neposredna povezava do sporočila: 1024
3.1.2012 10:19:17   
afnica mala

moj je pri 1 user posted image  dopolnil glih 40, pri 2user posted image  pa bo tud glih 44...pa obožuje najino malo takoooo zeloooo in tudi naredi takooo veliikoooo zanjo, se mi zdi, da se on več ukvarja z njo....

skupaj pa sva 16 leto, ampak je vedno bilo treba še kaj poštimat (služba,hiša), kam it, žurat...leta pa tečejo....

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......