Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov No, jaz danes malo lenarim. Med brskanjem po internetu sem našla en seznam, katere stvari potrebuje novorojenček v prvih mesecih. Če je katera tako prijazna, jo prosim, če lahko preleti seznam in pove, ali je na njem preveč nepotrebnih stvari (vsaj tako se meni zdi), ali pa bo kar držalo. Še zlasti ne vem, zakaj bi potrebovala tetra plenice in plenice za široko povinjanje, če mislim uporabljati tiste za enkratno uporabo. Bila pa bi tudi vesela, če mi katera lahko pove, npr. katera krema je dobra ali kateri čaj. Hja, kot vidite me počasi že panika hvata...Hvala: - tetra plenice potrebuješ ... jaz sem jih takrat kupila 10 .... je bilo glih prav, ker Izabela niti ni polivala ali pa kaj ... sem rabila za podložit kjerkoli, da sem jo gor dala, za spančkat, za pokrit včasih, za zastret vozek pred soncem, mrazem, za obrisat, na začetku za kopat ... to le nabavi ... body benkica ali benkica - 4 kose - sem imela bodyje ... še zdaj jih ima ... tudi kakšno majčko, ampak ta je šla čez bodi ... vedno spodaj bodi, za novorojenčke so še najboljši tisti, ki se pri strani zapnejo, da ni treba čez glavo dajat ... spodnje žabice bombažne - imela sem ene 2 na začetku ... pa pri 2h mesecih je imela že prvo oblekico čez 2 kosaspodnja kapica bombažna, ja to rabiš ... za ven, pa tko, če je bolj mraz .... sem na začetku dajala še pod navadno kapico - 2 kosakomplet hlačke, majčka, kapica - zdej glih komlet ni treba, imaš pač nekaj oblačilc ....fajne so tiste hlačke, k so ko nogavičke, pa kakšen pajacek, kakšen puloverček, obične hlačke, majčka ... pač malo mešano je najbolje ....- 2 kompletatople nogavičke ali copatke iz pliša - nogavičk kar dosti ... kakšne termo, kakšne navadne, pa ene 2 copatke ..- 2 kosatetra pleničke - 20 kosov plenice za široko povijanje (ne vem, to pomoje potem po potrebi, mi nismo rabili .... brezveze vnaprej kupovat) - 3 kosipampers pleničke 2-5kg ali 3-6kg (sem imela en kos št. 1, tud zdaj sem tako kupila - itak ti pol mož skoči iskat ... pa mogoče rajš še dva kosa št. 2 ... te se bodo sigurno dalj časa rabile)- 1 zavitekdekica (dekice rabiš ... za v vozek, doma itd. imam 3 ....) - 1 kosbombažne tetra krpice (tetra krpice rabimo še zdaj, da podložim pod flašo zjutraj, ko pije mleko ... pa za umivat, pa nos brisat) - 5 kosovkopalno brisačo z rokavičko (jaz sem imela 2 ... zdaj sem še 2 dokupila) - 1 kosrobčke za enkratno uporabo za nego(ja, meni so najboljši od to to) - 1 zavitekkremo za ritko (eno klasično, imamo Solea ali kaj takega, pa kakšno za vnetje, npr. Sudokrem je fajn, praška pasta itd.) - 1 kos - olje ali mleko za telo (na začetku čim bolj naravno olje, jaz sem ga prvič v lekarni, mandljevo, za po kopanju) - 1 kosnegovalna kopel (na začetku ne)- 1 koskrema za nego obraza (ne rabiš ... sploh ne na začetku ...) - 1 kosčistilne palčke (rabiš, tiste s široko glavo) - 1 kosglavnik za temenca ali krtačka (mi smo kupili kar komplet - glavniček, škarjice, krtačka - rabili vse) - 1 kosškarjice ali ščipalec za nohte - 1 kosaspirator za nos (najprej imela ročnega ... nič od nič, potem kupila Baby Vac - ta konkretno spuca)- 1 kosvata (itak skoz rabiš nekaj) - 1 kosvodni termometer (ni tok nujno)- 1 kossteklenička 125ml (za čaj) - 1 kossteklenička 250ml (za mleko - stekleničko sem imela eno doma za vsak slučaj, kar 125 ml, itak na začetku še čist malo popijejo ... sem mislila, da bom dojila, pa nisem .... smo potem še dokupili ) - 1 kosduda tolažilka (imela 2 kosa .... vzemi že v porodniščnico, pa prej prekuhaj)- 1 kosčaj proti trebušnim krčem - 1 kosmleko adaptirano (ne kupuj vnaprej) - 1 kostermovka za stekleničko - 1 kosgrelnik za stekleničke - 1 kossterilizator -sterilizator je meni brez veze, sem pač enkrat na dan prekuhavala ... na začetku ... pol pa manjkrat ... pa grelniki tud ... to pol vidiš, tega res ne kupovati vnaprej, ker če dojiš, ne rabiš nič 1 koselektronska varuška - kupiš naknadno ... na začetku ga imaš itak ves čas pri sebi ... - 1 kosbanjica - 1 kosmehka glasbena igrača - 1 kosglasbeni vrtiljak za na posteljico - vrtiljak je nam super ... nekaj potrebuješ za uspavat ... al je to vrtiljak (priporočam takega, da se glasba dolgo sama vrti - mi imamo Tiny Love, po 20 minut glasbe v kosu, lahko tud uno lučko, k sveti na strop, al pa zibelko, da zibaš .... banjico rabiš nujno, vzemi večjo, da ji ni treba potem takoj menjavat, mi smo pri ene 3h mescih uvedli potem čebriček ... igrače pa ne kupuj vnaprej ... itak jih potem toliko dobiš, pa taki mali še ne rabijo igrač ...) - 1 kosposteljnina - 1 kosnepremočljiva podloga za posteljo - 1 kospostelja ali zibka - 1 kosvzmetnica - 1 kosprevijalna miza - 1 savtosedež skupina 0 ali 0+ - 1 kosvoziček Ja ja, se kar približuje čas ... bo treba kar nakupit. Heheh, jaz večinoma že imam ... itak večino še od Izabele ... nekaj sem tudi že zdaj nakupila ... evo, sem se pa spomnila, da greva dons s tamalo v DM, pa lahko še previjalno torbo vzamem ... Malo sem zgoraj pokomentirala ... niso glih nasveti, bolj sem napisala, kaj sem jaz rabila ...
|