|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
26.12.2011 20:21:09   
ursonok
Dober dan!

Vidim, da ste preživele praznike :)
Mi tudi, ampak komaj. Odkar sem v zadnjem trimestru, nujno rabim krajši počitek (spanec) čez dan. In kadar je tamala doma, je to misija nemogoče. Sploh če je grdo vreme in mojadva ne moreta kam ven. Spat čez dan valda ni hotela - do 15h, ko je od izmučenosti zaspala na tleh!!!
No, takrat se meni ni dalo več počivat, popokala sem plavalno opremo in po enem tednu odšla na bazen. Mater, je pasalo! user posted image

Drugače pa pečemo - smo si izmislili šarlotko (jabolčno pito) za alergike - namesto pšenične damo ajdovo in proseno moko, jajc ne damo, sladkorja ne damo, kisle smetane ne damo ... Ostane le še olje, ogromno jabolk, rozine in med. Ampak je božanska user posted image Testo pride malo trdo - to moramo še domisliti, kako ga zmehčat -, ampak ni sile. Tamala bi pa itak jedla samo testo, jabolka ji kao niso všeč user posted image . Čeprav surova ful je, pa rozine in med tudi. Eh, kdo bi razumel te otroke ...
Ta teden bom nekje nabavila še mak, ga zmlela in eni plasti jabolk dodala še eno plast maka z rozinami ... Oooo, že zdaj se mi noro cedijo sline.
Edini problem, ki ga imam, je seveda želodec. Pojedla sem tri kose in umiram user posted image .

Oprema za dojenčka
Hov hov, jaz ti sploh ne znam povedat, kaj sem rabila. Dobila sem dva paketa cunjic, sama pa sem nabavila FUL tetra plenic. Sploh če ti bo tamali polival, jih boš rabila non stop. Pa bodiji (taki, ki se spodaj ali ob strani odpirajo), pajaci. Črpalko rabiš, če boš bolj leteča oziroma če bo mož kaj hranil tamalega (mojemu je to kar dogajalo - firma Medela ima tak "pripomoček", neke cevke, po katerih otroka lahko "doji" (s prstom) tudi očka - z mlekom, ki si ga ti prej načrpaš). Fina zadeva, tudi on ima malo bližine, ti pa malo oddiha. user posted image

Dude nismo rabili, ker jo je spravljala ob živce. Flaške mislim, da ene štiri, dve majhni, dve večji.
Glede igrač - to je čisto odvisno. Mi nismo ničesar posebej kupovali. Kar smo dobili - še tega je bilo preveč. Itak so jo pa ropotulje spravljale ob živce, se sploh ni mogla pomirit. Da bi imela nad posteljo kaj - ni šans.

Edino, kar je bil res zadetek v polno, je bil nakup ležalnika. Najcenejšega, takega, da se je lahko sama zibala - ko je mahala z nogo. Tam notri se je pomirila, jaz sem lahko kuhala in delala ostale stvari, ona je pa ležala tam in se zibala. Seveda bo ne vem kdo rekel, da otrok ne sme ne vem koliko časa tam preživet, ker to ni dobro za razvoj, rast itd itd. Bla bla bla. Fizično ji ni nič škodovalo, kar se pa psihe tiče, je bilo pa to najboljše pomirjevalo. Raje je bila tam kot v naročju ali na rokah. Upam, da bo pri drugem isto user posted image

A ste ve ob večerih tudi tako utrujene? Jaz sem čist adijo. Nič ne morem. Nič. Sploh umskega. user posted image
Sem šla včeraj brat mejle izpred treh let, ko sem bila v tem mesecu prve nosečnosti - spala sem po 10 ur! Jasno, da to nosečnost slabše prenašam, ker zaradi že enega otroka ne morem toliko spat in sem posledično živčna razvalina. Drugače so bile pa težavice podobne - boleč želodec, zgaga, slaba kri. Skratka, nič novega pod soncem.

Če se mi bo dalo, vam serviram kakšno sličico kolačka. Drugače pa pazite nase in ne zbolevat!

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
26.12.2011 21:07:42   
zmajcy_
Aleda ja jaz sem jih kupila v BC.. cene se pa ne spomnim.. ampak najbrž so bili neka taka cena user posted image  

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
26.12.2011 21:17:31   
hrchy
Vsem, ki niste imele snega za bozic in ga niti ne pricakujete za NL (pa se posebej za tistim, ki vam je dejansko vroce na juzni polobli), castim eno tortico 'zimski gozd'.

user posted image

pa hov hov si lahko odreze en vecji kos, kerr vem, da je sladkosneda user posted image Sicer sem pa tole naredila za tisto bozicno vecerjo, po kateri sva imela skoraj nesreco, o kateri sem pisala zgoraj.

Danes imajo tudi na Danskem frej (drugi bozicni dan), tako da sva oba doma, ampak vreme pa ni niti za ven it. Tako da sem pekla piskote, zdaj se bom spravila pa sivat novoletna darila za prijatelje. Vceraj je bilo pa krasno - sonce in sva se odpravila na dvourni sprehod na plazo, ki jo imava zraven. Super, vam recem.

Glede seznama pa ne znam nic svetovat. Jaz sem jih tudi ze nekaj dobila, na vsakem pise nekaj drugega, tako da bom kupovala malo pocez, pa bo. Nekaj stvari nameravam kupiti jutri, ker se zacnejo pobozicne razprodaje - do 70% - ce bo kaj pametnega.

Ursonok - fajn, da si spravila plavat. user posted image Meni znese samo na nosecnisko telovadbo hodit, ker sem jo drago placala user posted image Si pa ne predstavljam, kako je imet se enega nadobudneza doma. Zaenkraat imam se ta luksus, da se lahko ulezem in spocijem, kadar mi pase....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
26.12.2011 23:30:30   
pokalona1
Dober večer!

Pa je konec prvega dela praznikov-hvalabogu,ker smo 3 dni samo jedli. Zdej pa malo dietne prehrane do konca tedna.user posted image Mi pa prav paše tale dopust-se bom kar težko nazaj v službo spravila naslednji teden.Samo sej bo mesec dni tiktak naokoli,potem pa itak dopust,porodniška...

Glede seznama,kaj potrebujemo-jaz sem imela: 30 tetraplenic (kupila sem jih najprej samo 20,pa je mala tok polivala, da nismo folgali prat,tako da smo jih še 10 dokupili)-so pa res fajn,jaz sem jo imela tudi za pod glavo v postelji,pa v vozičku,pa za pokrit čez vozičkovo košaro poleti-da je ni sonce dobilo, pa nekaj časa sem jo tudi povijala s tetra in še povijalno-ravno zato, da je bilo malo več za prijet,ker je bila tak drobižek.
Bodijev ne vem točno, koliko sem imela,ampak smo potem itak sproti dokupovali. Smo morali že takoj prvi dan,ko sva prišle domov tudi po plišastega pajaca,ker sem imela samo navadne bombažne (rodila konec maja)pa je tisti teden po porodu ves čas deževalo in bilo mrzlo, še kalorifer sva morala kupiti,da sva grela sobico. So pa bodiji na preklop definitivno najboljši za tako male.
Milo-sem kupila trdo in je kar nekaj,mi ni bilo všeč, tako da sem potem kmalu nabavila Mustelino.Tega še zdaj uporabljamo. Dude smo tudi imeli. Flaške 2 za rezervo-sem dojila, tako da jih imam še zdaj zapakirane. Pa en paket adaptiranega mleka sem nabavila za vsak slučaj. Črpalko sem potem kasneje kupila-uporabljala sem jo pa zelo malo.Samo če sem imela kak opravek, da sem bila mirna,če sem šla od doma. Blazinice za dojenje sem kupila, pa jih nisem nikoli rabila. Tetra krpice za umivanje smo tudi imeli. Pa vato za čiščenje pri previjanju. Nisem ravno pristaš vlažnih robčkov. Pa lanolin in multimam komprese za bradavice-te komprese so bile zakon, ker tako lepo hladijo in celijo tiste razpoke. Ribje mazilo za obraz, lekarniško hladilno mazilo. Sem pa šele po letu dni odkrila tistega od Obalnih lekarn in je zakon.Zdaj ga bom šla vnaprej kupit. Pa mrežaste sp.hlačke-te so mi bile res super za obdobje čišče in celjenja šivov. Vložki pa tudi Tosamini Vir 80 ali koliko so že. Ležalnik se je pa tudi pri nas zelo dobro obnesel.
Čajaji nisem nikoli dajala za pit. Sama pa sem pila prekuhano sezamovo seme-meni je res pomagalo za mleko in pa Hippov čaj za dojenje. Tole se zaenkrat spomnim.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
27.12.2011 2:24:21   
dakizoki
živjo punce!
pridružuje se vam še ena marčevka.Želim vam lahko,lepo nosečnost

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
   [Brisano sporočilo]
27.12.2011 9:50:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dakizoki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2256
   [Brisano sporočilo]
27.12.2011 9:54:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dakizoki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2257
27.12.2011 10:27:39   
ursonok
Ojojoj,
ne zbolevat!!! Vam povem, ni fino. Pa sem imela samo prehlad. Kaj šele resna vročina itd. Tukaj so najhujše epidemije januarja in februarja, tako da je vse še pred nami user posted image . Lani smo jo odnesli povsem brez travm, zato upam, da bo letos podobno.

Mi smo danes sicer ok spali, celo do 7h, ampak jaz sem še vedno user posted image . Zdaj sem se nabasala zajtrka, malo še delam, potem pa dremež. Nujno.

WC
kolikokrat obiščete wc na noč? Za mano ni niti ene nosečniške noči brez obiska stranišča. Ponavadi grem pa dvakrat user posted image . Je prav mučno, sploh ker imam dostikrat probleme in ne morem takoj nazaj zaspat user posted image

Hrchy,
torte zgledajo super, ne vem pa, koliko so užitne. V spominu imam, da so vse te lepe torte - iz tičine al kakšne mase -, nore in izvirne oblike in sploh, po okusu za bruhat. No, ampak glede na to, da je niste nekje naročili, ampak ste jo sami naredili, je verjetno ok. Kaj pa je bilo notri?

Še dve obljubljeni sličici ... Da vidim, ali sploh znam prilepljat zadeve na forum user posted image

http://[IMG]http://i43.tinypic.com/14c8d8m.jpg[/IMG]

No, to je naša antialergijska jabolčna pita user posted image

Tp je pa naša miš, ki od izmučenosti zaspi na tleh (pet minut prej pa še kriči: "nisem zaspana, nisem zaspana!" )user posted image

http://[IMG]http://i44.tinypic.com/15zl4df.jpg[/IMG]

Hej, sem pa razmišljala ... čez 2 meseca se že začne! Jaz imam po zadnji M rok 8. 3. po UZ iz 8. in 12. tedna pa 1. marca!!! Šit! To bo fuuuul hitr. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
27.12.2011 10:28:48   
ursonok
Ne, ne znam lepit sličic user posted image
Bom poskusila še enkrat ...

http://i43.tinypic.com/14c8d8m.jpg

< Sporočilo je popravil ursonok -- 27.12.2011 10:32:09 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
27.12.2011 10:34:10   
ursonok
Ne, ne znam lepit sličic user posted image
Bom poskusila še enkrat ...

user posted image

< Sporočilo je popravil ursonok -- 27.12.2011 10:41:24 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
27.12.2011 10:38:31   
ursonok
No, zdaj je uspelo, a sploh ne vem, kako - mi je moj pomagal ...

Še speči človek:

user posted image

< Sporočilo je popravil ursonok -- 27.12.2011 10:40:34 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
27.12.2011 10:53:40   
hrchy
ursonok, vidis, pa je slo.... ma s temi slikicami se pa tudi jaz zafrkavam kot zmesana... ni nic kaj prijazno narejena RR za to...user posted image

Glede tort pa - ce torta ni okusna in ce ni iz kvalitetnih sestavin se je sploh ne splaca delat. Jaz sem glede tega ful striktna in ni variante, da bi uporabljala ticino maso - zaradi istega razloga - ker vem, da ponavadi ni prav nic dobra torta. Enako z pretezkimi maslenimi kremami itd. Sem se na zacetku moje pekarske ''kariere'' odlocila, da bojo moje torte lepe IN okusne IN pa iz najboljsih sestavin. Se pozna, verjemi. Tako da kar vidis je cisto dobro in zdravo - biodinamicno maslo, smetana, rjavi sladkor, ekoloske limone in cokolada... Edini ''greh'' so tiste mini blescice...

user posted image user posted image
Sicer se mi pa zdajle smeje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in bi najrajsi zakricala, tako sem vesela, da moram delit - namrec v zadnji uri:
- so nama dostavili vozicek,
- sem v otroski trgovini dobila par stvari (previjalno torbo, otroski kovtercek in blazino in dude za 70% ceneje user posted image ),
- pa se darilo so mi dali (zastonj zacetni paket) - kos za umazane plenice skupaj s kaset_o, igrace, plenice, dude in se kaj! user posted image user posted image A katera ve, kaj se dobi v zacetnem paketu v BC? Da vem, ce se jih splaca kontaktirat user posted image
- V lekarni so mi dali pa zacetni paket za nego otrocka (ene kremice in losijone, moram se pogledat kaj tocno je)!

Ma bozicek je bil res fajn letos user posted image

Kljub dezju zelim vsem en lep dan pa hitro ce pocajtajte tiste, ki vas zvija. BTW a se je katera cepila proti gripi?

< Sporočilo je popravil hrchy -- 27.12.2011 10:56:12 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
27.12.2011 10:54:52   
hrchy
Se to:
pokalona, za kaj se uporablja prekuhano sezamovo seme?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
27.12.2011 13:25:49   
pokalona1

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Se to:
pokalona, za kaj se uporablja prekuhano sezamovo seme?

Prevreš ga in popiješ tisto vodo ter seme poješ-naj bi pomagalo za večjo količino mleka.Meni se zdi, da sem res imela več mleka po tem.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
27.12.2011 13:37:28   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

No, zdaj je uspelo, a sploh ne vem, kako - mi je moj pomagal ...

Še speči človek:

user posted image

Dej no, kok je dobra!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hahaha, ja nimaš kaj, utrujenost je utrujenost user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
27.12.2011 13:53:00   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

WC
kolikokrat obiščete wc na noč? Za mano ni niti ene nosečniške noči brez obiska stranišča. Ponavadi grem pa dvakrat user posted image . Je prav mučno, sploh ker imam dostikrat probleme in ne morem takoj nazaj zaspat user posted image

Večinoma enkrat, včasih dvakrat, včasih nikoli ... ampak meni to ni noben problem ... jaz obiskujem wc ponoči tudi če nisem noseča, tako da ... nič posebnega...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
27.12.2011 14:09:20   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

No, jaz danes malo lenarim. Med brskanjem po internetu sem našla en seznam, katere stvari potrebuje novorojenček v prvih mesecih. Če je katera tako prijazna, jo prosim, če lahko preleti seznam in pove, ali je na njem preveč nepotrebnih stvari (vsaj tako se meni zdi), ali pa bo kar držalo.  Še zlasti ne vem, zakaj bi potrebovala tetra plenice in plenice za široko povinjanje, če mislim uporabljati tiste za enkratno uporabo. Bila pa bi tudi vesela, če mi katera lahko pove, npr. katera krema je dobra ali kateri čaj. Hja, kot vidite me počasi že panika hvata...Hvala: - tetra plenice potrebuješ ... jaz sem jih takrat kupila 10 .... je bilo glih prav, ker Izabela niti ni polivala ali pa kaj ... sem rabila za podložit kjerkoli, da sem jo gor dala, za spančkat, za pokrit včasih, za zastret vozek pred soncem, mrazem, za obrisat, na začetku za kopat ... to le nabavi ...

body benkica ali benkica - 4 kose - sem imela bodyje ... še zdaj jih ima ... tudi kakšno majčko, ampak ta je šla čez bodi ... vedno spodaj bodi, za novorojenčke so še najboljši tisti, ki se pri strani zapnejo, da ni treba čez glavo dajat ...
spodnje žabice bombažne - imela sem ene 2 na začetku ... pa pri 2h mesecih je imela že prvo oblekico čez user posted image user posted image user posted image 2 kosaspodnja kapica bombažna, ja to rabiš ... za ven, pa tko, če je bolj mraz .... sem na začetku dajala še pod navadno kapico - 2 kosakomplet hlačke, majčka, kapica  - zdej glih komlet ni treba, imaš pač nekaj oblačilc ....fajne so tiste hlačke, k so ko nogavičke, pa kakšen pajacek, kakšen puloverček, obične hlačke, majčka ... pač malo mešano je najbolje ....- 2 kompletatople nogavičke ali copatke iz pliša - nogavičk kar dosti ... kakšne termo, kakšne navadne, pa ene 2 copatke ..- 2 kosatetra pleničke - 20 kosov
plenice za široko povijanje (ne vem, to pomoje potem po potrebi, mi nismo rabili .... brezveze vnaprej kupovat) - 3 kosipampers pleničke 2-5kg ali 3-6kg (sem imela en kos št. 1, tud zdaj sem tako kupila - itak ti pol mož skoči iskat ... pa mogoče rajš še dva kosa št. 2 ... te se bodo sigurno dalj časa rabile)- 1 zavitekdekica (dekice rabiš ... za v vozek, doma itd. imam 3 ....) - 1 kosbombažne tetra krpice (tetra krpice rabimo še zdaj, da podložim pod flašo zjutraj, ko pije mleko ... pa za umivat, pa nos brisat) - 5 kosovkopalno brisačo z rokavičko (jaz sem imela 2 ... zdaj sem še 2 dokupila) - 1 kosrobčke za enkratno uporabo za nego(ja, meni so najboljši od to to) - 1 zavitekkremo za ritko (eno klasično, imamo Solea ali kaj takega, pa kakšno za vnetje, npr. Sudokrem je fajn, praška pasta itd.) - 1 kos - olje ali mleko za telo (na začetku čim bolj naravno olje, jaz sem ga prvič v lekarni, mandljevo, za po kopanju) - 1 kosnegovalna kopel (na začetku ne)- 1 koskrema za nego obraza (ne rabiš ... sploh ne na začetku ...) - 1 kosčistilne palčke (rabiš, tiste s široko glavo) - 1 kosglavnik za temenca ali krtačka (mi smo kupili kar komplet - glavniček, škarjice, krtačka - rabili vse) - 1 kosškarjice ali ščipalec za nohte - 1 kosaspirator za nos (najprej imela ročnega ... nič od nič, potem kupila Baby Vac - ta konkretno spuca)- 1 kosvata (itak skoz rabiš nekaj) - 1 kosvodni termometer (ni tok nujno)- 1 kossteklenička 125ml (za čaj) - 1 kossteklenička 250ml (za mleko - stekleničko sem imela eno doma za vsak slučaj, kar 125 ml, itak na začetku še čist malo popijejo ... sem mislila, da bom dojila, pa nisem .... smo potem še dokupili ) - 1 kosduda tolažilka (imela 2 kosa .... vzemi že v porodniščnico, pa prej prekuhaj)- 1 kosčaj proti trebušnim krčem - 1 kosmleko adaptirano (ne kupuj vnaprej) - 1 kostermovka za stekleničko - 1 kosgrelnik za stekleničke - 1 kossterilizator -sterilizator je meni brez veze, sem pač enkrat na dan prekuhavala ... na začetku ... pol pa manjkrat ... pa grelniki tud ... to pol vidiš, tega res ne kupovati vnaprej, ker če dojiš, ne rabiš nič 1 koselektronska varuška - kupiš naknadno ... na začetku ga imaš itak ves čas pri sebi ... - 1 kosbanjica - 1 kosmehka glasbena igrača - 1 kosglasbeni vrtiljak za na posteljico - vrtiljak je nam super ... nekaj potrebuješ za uspavat ... al je to vrtiljak (priporočam takega, da se glasba dolgo sama vrti - mi imamo Tiny Love, po 20 minut glasbe v kosu, lahko tud uno lučko, k sveti na strop, al pa zibelko, da zibaš .... banjico rabiš nujno, vzemi večjo, da ji ni treba potem takoj menjavat, mi smo pri ene 3h mescih uvedli potem čebriček ... igrače pa ne kupuj vnaprej ... itak jih potem toliko dobiš, pa taki mali še ne rabijo igrač ...) - 1 kosposteljnina - 1 kosnepremočljiva podloga za posteljo - 1 kospostelja ali zibka - 1 kosvzmetnica - 1 kosprevijalna miza - 1 savtosedež skupina 0 ali 0+ - 1 kosvoziček

Ja ja, se kar približuje čas ... bo treba kar nakupit. Heheh, jaz večinoma že imam ... itak večino še od Izabele ... nekaj sem tudi že zdaj nakupila ... evo, sem se pa spomnila, da greva dons s tamalo v DM, pa lahko še previjalno torbo vzamem ...
Malo sem zgoraj pokomentirala ... niso glih nasveti, bolj sem napisala, kaj sem jaz rabila ...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
27.12.2011 15:30:17   
jezesna
Pozdravljene so !

Morem priznat, da vas že nekaj časa berem, ampak sem šele zdaj zbrala pogum in čas, da se vam malo pidružim :)
Sem v 27 tednu nosečnosti (moja prva nosečnost) in naš je že včasih prav živahen.  Res pa je da dva dni ni isto :) Svojo nosečnost sem uživala brez posebnosti in slabosti do kakšnih 2 tednov nazaj, ko mi je ginekologinja rekla, da imam MV komaj 28mm in da morem počivat. Ampak meni se nezdni nič drugače, nič boleče itd.... zato vprašam kakšne imate izkušnje s tem? Omenila mi je tudi, da imam manj plodovnice in si v opombe v MK napisala za naslednji pregled, da mora pogledat, če je plodovnice še dovolj... te informacije me je pa res mal strah, ker mi ni posebej kaj razlagala kaj to pomeni. Ali mogoče katera od vas ve kaj o tem?
Za vse onformacije bom seveda hvaležna!

Vsem želim čim lepšo in mirnejšo nosečnost!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
27.12.2011 15:44:01   
ursonok
Jezesna,
tvoja ginekologinja govori neumnosti. Preberi si malo Pušenjakov forum (ali pa katerikoli normalen članek oziroma knjigo na to temo) - 28mm je OGROMNO za 27. teden. Popolnoma dovolj. Mora biti nad 15mm, pa še to do 24. tedna. Potem se pa normalno začne krajšat.
Mislim, da ti ni treba popolnoma nič počivat. Halo. kakšni nasveti. Ne morem verjet, da je še toliko srednjeveških zdravnikov na tem svetu. Mislim, da bi glede na kriterije tvoje G moralo pol našega foruma ležat! user posted image

Glede plodovnice ti ne znam svetovat.

Mislim, da je najbolje, da greš tako glede MV kot glede ocene plodovnice PO DRUGO MNENJE.

(odgovor članu jezesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
27.12.2011 15:52:33   
katka*
Pozdravljene, sem bila malo odsotna med prazniki, sem vas pa redno spremljala in brala. Upam da ste se imele lepo, jaz sem bila kr pridna, sem spekla 5 različnih keksov user posted image , tudi darila sem uspela vsa nakupit. In sebi škornje user posted image . Moram samo sebe pohvalit user posted image . Mogoče bom še kaj napekla do novega leta, ker sem si kr nakupla materiala, potem pa ne bo kaj dosti časa.
WC - jaz ponoči nič ne hodim na wc, spim normalno celo noč, pač na wc grem pred spanjem in to mi je dovolj. Upam da bo tako do konca, sicer če bi pa šla na wc, mi ni problem potem nazaj zaspat user posted image .
MV - meni moj ginekolog do zdaj še nič ni zmeril, bom videla kako bo v prihodnje. Ampak mislim, da če ni potrebe, da verjetno tudi ne bo.
Spisek - super da ste začele s spiski, bo nam prvorodkam prišel zelo prav. Kr pridno pišite in komentirajte, ve izkušene mamice user posted image .
materinska šola - dobila sva datum, s 9.1. začneva z materinsko šolo.
jezesna - dobrodošla med marčevkami user posted image . Na žalost ti ne znam kaj dosti pomagat, upam pa da bo katera od punc vedela povedati kaj več. Si pa lahko brez skrbi, ginekologinja te bo že porihtala tako kot treba. Držim pesti user posted image .
ursonok - tvoj speči človek je tako cute. Ne moreš verjet, kr na tleh je zaspala, sem se od srca nasmejala user posted image .
hrchy - čestitam za uspešen nakup, mene to še čaka. Bom počakala, da malo mine ta nakupovalna mrzlica in začela v januarju počasi nabavljat stvari. Sem še preveč izmozgana od božičnih nakupov.

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu jezesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
27.12.2011 15:59:20   
jezesna
Ursonok,

hvala za odgovor, pa ne se name jezit, če je moja ginekologinja starokopitna user posted image
To je zame prva nosečnost in pač prašam stvari, ki me zanimajo, ker je zame popolnoma vse novo!user posted image

Lp

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
27.12.2011 16:00:53   
Jassika
jezesna glede plodovnice ti lahko povem svojo izkušnjo, pa upam, da je pri tebi isto: nekje v 23-25t mi je na pregledu G ugotovila zmanjšano količino plodovnice in me poslala v P na podrobnejši pregled. Je pa tako odvisno koliko imaš količine v najmanjšem žepu (poglej si malo na MONu od Pušenjaka forum). Če je oznaka zgolj manj - to ne pomeni prav nič. Tako je bilo pri meni ugotovljeno, da je šlo pač za trenutno stanje tistega dne, ko sem bila pač malo bolj aktivna in pač tisti čas očitno mali ni toliko nalulal. In to je bilo vse - po parih dneh malo več počitka je bilo vse OK. Zato pa je G napisala, da naslednjič preveri. Ker če bi bilo kaj kritilčnega, bi te poslala naprej - pa še to je v večini primerov samo nepotrebna panika. Tako da mislim, da se lahko pomiriš in lepo počakaš na naseldnji pregled, kjer bo sigurno vse OK - dokler ne odteče plodovnica je itak izjemno redko, da je plodovnice premalo in to kaže na okvarjen plod - kar bi pa verjetno pri tebi videli že na NS ali morfologiji pri pregledu ledvičk.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
27.12.2011 16:07:20   
Jassika
Aja še to sem pozabila napisat: dobrodošle vse nove - več nas je bolje je user posted image user posted image Napišite še od kje ste, pa amlo pdotkov, če se bo kateri dalo urediti seznam (sama ga na žalost ne morem user posted image )
In pa glede seznama - se strinjam s predhodnicami so napisale kar uporabne nasvete. Edino kar sem jaz mela veliko večjo količino so bodiji na preklop - sem jih mela ene 15 in jih tudi skoz menjavala, ker je imel mali malo težav pri kaknju in vedno je bil rpecej polulan, tako da je dostikrat udarilo čez. Pa da ni blo treba skoz prat in peglat, kar je bilo meni v začetku v breme, je bila to super rešitev. Prav tako velja to za tetra pelnice - sem jih imela sigurno ene 30-40. Glede mila - mustelo tekoče milo - nobene nerodne žajfe - men je bla odveč. Flaške sem mela najprej samo 2 potem smo počasi dokupili, dude od začetka sploh ni maral. No, verjetno je še precej tega, ampak zdele mi ne pade na pamet.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
27.12.2011 16:14:14   
jezesna
Jassika,

saj sama pač upam na najboljše in človek vedno pozitivno misli, ampak saj veš tega otročka smo komaj pričakovali in se pol mal sekiram, če je kaj tazga user posted image
Je pa res, da si me malo pomirila s svojo izkušnjo. Hvala!user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
27.12.2011 16:25:30   
ursonok
Eh,
jezim se seveda ne nate, ampak kvečjemu na G. Ma povsod srečuješ čisto napsihirane punce, ki mesece in mesece ležijo čisto brez potrebe. Saj vem, vedno je dobro "za vsak slučaj" malo več paziti. Ampak če ni resnične potrebe, je bolje, da se človek ne zaleži. In ne psihira kar tako.
Glede MV je Pušenjak že toliko napisal na MONu. In prav on je čisto živčen, ker je še toliko G, ki delajo nepotrebno paniko zaradi tega. Pa lahko prebereš na našem forumu, da večini punc G tega sploh en meri! A? Kaj pa če imajo one manj kot 28mm? Mislim, če ni nekih indicev (tiščanje navzdol, krvavitve, predhodna konizacija itd), je to merjenje skoraj nepotrebno. Res je, da so primeri, ko se MV odpira brez simptomov, ampak teh je izredno malo.

Ena je napisala, naj zaupamo G, da nas bodo že dobro poštimali. Jaz pa ful težko "kar zaupam". Imam slabe izkušnje (zaradi "suma" na izvematernično so mi skoraj uničili normalno, zdravo nosečnost - in bi mi jo, če bi bila operacijska prosta oziroma če bi bil odprt laboratorij, kjer bi mi vbrizgali nek strup, ki ubija zarodke!), zato me vedno zanimajo vse meritve in izvidi, potem si pa sama ful o tem preberem. Koga vprašam ali grem po drugo mnenje. Saj ne rečem, da je taka "dvomljivost" dobra, a zdravniki so samo ljudje. Njihovo zdravljenje je odvisno od znanja (ki je lahko brezhibno) in osebne sodbe/ocene - ki je pa dostikrat lahko napačna (premalo izkušenj, slab dan itd itd)! Ne vem. Težko je to, ko gre za zdravje itd. in si odvisen od drugih. user posted image Jaz bi imela najraje vse na svetu popolnoma pod svojo lastno kontrolo! user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.