ursonok
|
Dober dan! Alna, hitro se spravi k sebi! Si predstavljam, kako se počutiš . Ti prehladi v nosečnosti so ubitačni, če ga ponavadi premagaš v parih dneh, zdaj traja in traja . Jaz še vedno smrkam, utrujena sem pa za znoret. Da ne omenjam, da tamala še vedno vstaja med peto in šesto, popolnoma neprespana, tečna ko driskica. Jaz pa odvisno od hormonov - en dan bolje, drug dan slabše. Moram priznat, da se v tej nosečnosti na splošno precej slabše počutim kot prvič. Pa sem recimo veliko suhejša, zdravo se prehranjujem, izvide imam boljše (nobenih vnetij, nobenih antibiotikov - v prvi sem jih jedla trikrat!). Kožo imam lepšo in sploh baje zgledam super, počutje je pa de profundis. Sploh psihično. So dnevi, ko mi gre vse totalno, ampak res totalno na jetra, ves čas nekaj jokam, komaj gledam tamalo, ne prenašam njenih krikov, tečnarjenja, ničesar. Zato razumem vse, ki mislite, da ste slabe mame - jaz imam tak filing vsak drug dan . Ko me hormoni čist zabijejo in ko spim samo 5 ur, si mislim, da kaj mi je tega treba, da jaz sploh nisem za otroke, želim si, da ne bi bila noseča, da bi se lahko usedla na vlak in odpeljala daleč daleč stran od vseh. No, takemu dnevu navadno sledi sentimentalni dan, ko gledam moja dva, ko se kaj zabavata, čutim brce drugega, in jokam od nekakšne sreče. Ma čudna sem. Prav bojim se, kako bo po porodu. KO bom čisto okupirana in ne bo časa zase, za delo. Ajajaj. Bojim se tudi še teh dveh mesecev - želodec me boli za umret, zgaga mi uničuje grlo (kašljam), zobe, vse. Zaspim lahko samo v sede, ponoči dvakrat obiskuje wc, zjutraj po pred šesto auf. Saj vem, da nisem edina, ki se ji to dogaja, a zgleda sem res "razvajena". No, ali pa samo občutljiva. Hrchy, ja, božiči v dvoje so najlepši. No, midva sva imela zadnjega pred tremi leti. Naslednji bo pa verjetno v penziji . Včeraj smo naredili večerjo, prišel je kolega, bilo je kar fino. Kazal nam je slike iz Buenos Airesa - je bil tja povabljen kot prevajalec Milosza. Kolikor me nikakor ne vleče v Ameriko, tudi v Južno ne, se mi Argentina zdi kar privlačna. Morda res enkrat v prihodnosti, kdo ve . Sem imela pa po večerji krizo - želodec in kislina sta me ubila. Včasih imam občutek, da sem resno bolna. Da imam resne probleme z želodcem. Ker me tako boli in špika, da je za znoret. Se pa sicer spomnim, da je bilo v prvi N enako. In je po porodu minilo. No, kolikor te zadeve lahko minejo pri človeku, ki ima nasploh občutljiv želodec. Božiček mi je prinesel dva zvezka in bidon. Hm. Verjetno ne bi bilo, da se zdaj pritožujem. Baje bo dedek mraz bolj izviren - je naročil par knjig iz Anglije, vse na temo moje življenjske obsesije . Nič, zdaj se gremo malo izležavat, potem pa morda v center. Tukaj je kriza, ker je 25. in 26. VSE zaprto, tudi kafiči. Se čudim, da sploh še kak turist sem pride v tem času Pride bodite ne preveč jest, da vam ne bo slabo, pa ne zbolevat!
|