ursonok
|
Halo! Jaz sem pa danes precej bolje . Sem spala od polnoči do 7h, vmes pa samo 1krat wc! In čudno, zvečer sem ful kolača pojedla, potem sem sicer telovadila, ampak vseeno. Ponavadi slabo spim, če zvečer jem. Ta noč je bila pa enkratna! Tako da se danes počutim čisto drugače. Kimsy, ja, res je čudno, kako so si nosečnosti različne. Jaz mislim, da je za mojo psiho krivo nespanje, a tudi, če več spim, se ne počutim tako dobro kot v 1. nosečnosti. Takrat sem imela občutek, da me ves svet ljubi in da jaz ljubim ves svet in sploh je bilo v emocionalnem smislu vse odlično. Nehala sem se bati ljudi (no, saj "na zunaj" se jih ne bojim, vsaj ne dajem takega vtisa, a navznoter mi je rahla travma vsak kontakt), bila sem zelo odprta in sploh. Opažam pa tudi, da je tamala točno taka, kakršna sem bila jaz v nosečnosti. Odprta, zaupa ljudem, rada ima vse in ima občutek, da imajo njo vsi radi (to celo večkrat pove ). Me prav zanima, kakšen bo tale, če je res kaj odvisno od maminega počutja v nosečnosti Apetit, kile itd., ma kje vi živite, ženske, kako vam ne paše jest!? In celo hujšate?! Cokolino, pomanjkanje apetita je znak bolezni! Upam, da imaš vsaj libido na nivoju, če ne, me bo začelo resno skrbeti zate! Jaz sem danes čisto v elementu - precej dobre volje, delo mi gre dobro od rok, pojedla sem obilen in okusen zajtrk, potem sem moža zvabila v posteljo , zdaj pa sem si privoščila en veeelik kos zasluženega kolača . Ko to pojem, še kakšno urico oddelam, potem jo pa mahnem na plavanje, jeeeee! . Kg-jev imam po moje +8, sem pa danes stopila v 31. teden! (po UZ-ju že 32.) Ko se pogledam v ogledalo, se mi zdi, da sploh ni slabo. No, odvisno od dneva in počutja Trebuh si moram pa še zmerit. Polzi, ja, to, da si velika, je en velik plus. Jaz sem že več kot desetletje na 167cm in mislim, da bo šlo kvečjemu navzdol, gor pa ne več . Populis, joj, revca. Herpes sem imela jaz skozi ves prvi trimester, pa tudi še v drugem. Non stop, vsak teden. Za znoret. Zdaj se je umirilo. Sem ga pa prvič fasala, ko sem bila stara 2 leti, na Korčuli, kjer so mi dali nek neopran pribor. Od takrat naprej je herpes moj zvesti prijatelj Dojenje jaz bi rada dojila - če ne bo alergij, bom. Ampak samo pol leta, potem pa počasi ukinjam. Ponoči pa sploh mislim ukinjati, ko bo imel otrok več kot 5-6kg. Ko doseže to kilažo, baje ne potrebuje več nočnega hranjenja. Vem, da so teorije, kako je to dobro za otroka in ne vem kaj - ampak mene to sploh ne prepriča (poznam tudi veliko nasprotnih teorij in te so mi nekako bolj všeč ) Dobro za otroka je tudi to, kar je dobro za mamo - zame pa je dobro, da se čim prej naspim in lahko normalno funkcioniram. Tako da pol leta dojenje "na poziv", potem pa začnemo z disciplino. Zjutraj pa zvečer lahko še nekaj časa vlečemo, podnevi pa ponoči pa hočem mir. Itak pa bo šel, tako kot prva, kmalu v jasli, vsaj za par uric. Sem špartanski egoist, a ne? Če pa bo kakšna alergija oziroma netoleranca laktoze, pa po hitrem postopku prešaltamo na umetne zadeve. Glavno, da dobi začetno mleko. NL mi bomo kar doma - saj z majhnim otrokom, ki hodi pred 8h spat, nimamo druge izbire. Imamo cel paket Almodovarja za pogledat, kakšnega Guinessa si bomo nabavili namesto šampanjca, spekli kolač in naredili kaj dobrega za pod zob - in to bo to. Nič, delo kliče papa
|