Jassika
|
IZVIRNO SPOROČILO: tosja pozdravljene Božič je minil...verjamem, da vsem lepo in kot ste želeli... Naš je bil miren in lep...prav tak, kot sem ga želela. Tudi drugače preživljam dneve zelo umirjeno, čeprav imma bibona ta taden na počitnicah, si narediva lušten dan. Za je že skoraj vse pripravljeno...čakam še naročeno košaro, pa zimsko vrečo in jogi grem iskat po praznikih...ostale malenkosti iz tosame pa konc januarja Pridno debatirate o kremah, dojenju, pamagalih... Super!!! 5.1. imam pregled pri G in pri diabetologu Moj cuker je super, počutje tudi, tako da samo mirno čakam, da mine 2011 in čim prej tudi januar V P sem pristala zaradi cukra, slabšega izvida za ščitnico in jetrnih testov...v bistvu sem šla malo na pavzo Vse se je uredilo, s tem cukrom zganjajo pri nas tak halo, če pa se da čist lepo živet na dieti ...pa še kile se manjšajo ...pisale ste tudi o količini plodovnice - meni so v prvi sprožili porod 6 dni pred PDP, zaradi premalo plodovnice - se pa ne spomnim čist dobro, ali mi je v enenm žepku namerila še samo 2 ali 4 cm Jaz sem še danes in vedno bom zelooo zelooo hvaležna dr. Testenovi, da se je takrat odločila, da mora dete zjutraj na svet S tako malo plodovnice se slabo godi!!! ...glede MV ste se mi zdi (pa ne obsojam nikogar - samo moje mnenje) ene zelo pogumne. Jaz si res ne želim rodit prezgodaj, zagotovo ne pred 37t...v 32t, kot piše Polzi, pa dete še ni dovolj zrelo, to je tak kilski pipi Saj, če so razmere takšne, da je dete na slabšem absolutno prezgodnji porod, drugače pa ne... Sem v prvi doživela, ko je zraven mene rodila v 27t, pa še to so jo tak zapacali, ker jo je kljub popadkom dal porodničar na oddelek, da bo imela mir...in ne v porodne. Našibali so ji injekcije za razvoj pljučk, pol pa reva ni mogla priklicat sestre, sva obe cimri letali ko nori po oddelku in iskali sestro - fantek pa je utrpel možganske krvavitve, in še veliko drugega... Ko pa sem ležala na intenzivni so naredili urgentni CR zaradi hitrega zvišanja RR in še kup nekih težav, ki so se pojavile iznenada - tud na intenzivni na pediatriji, mama v takem bedu...ma, jaz pravim raje bolj pozno, kot prehitro!!! Naj pridno rastejo in naj ne bodo nestrpni, ker ne bodo nič zamudili!!! Želim vam, da bo skok v novo leto po vaši meri!!! Uživajte - sploh prvorodke v blaženi tišini, miru in tempu, ki ga narekujete same, pa seveda ne pozabite - pustimo se razvajat in crkljat, saj nas bo itak vse počakalo... Pa pridno božajte bušije Se absolutno strinjam s tabo in tudi sama sem mnenja, da ni kaj preveč pametno pametovati G kako in kaj. Večinoma so oni strokovnjaki in vedo kaj je v danem primeru (ki se jih btw ne da rešrevat preko foruma ampak le v živo - moje mnenje) dobro za otročka in mamo. Mislim da bi vsaka izmed nas, če bi doživela slabo izkušnjo ne bila več tako "pametna" - moje mnenje. Dtugače pa tosja super, da ni bilo kaj hujšega. Cukr je lahko hudič ja, ampak jetrni encimi tudi (sem imela sprožen porod zaradi hepatopatije), tako da upam, da bodo pridno kontrolirali . Srečka, boš malo počila zdaj, ko maš bebo na počitnicah. Eh, meni bi tudi včasih pasalo, ampak sem potem že po pol dneva vsa zgubljena brez njega spanje ma jaz pa ne vem, al me je muha CC al kaj. Skoz bi lahko spala - in to že od začetka Samo da se malo vležem na kavč, že dremljem. Pa grem potem zvečer spat, ko da ni blo nič wc ponoči - ja to pa je pri meni katastrofa. Že v normalnih časih hodim 2-3 x (poslabšalo se je po poroduin imam še zdaj rahle težave), v pa tudi več x. Ampak ni panike, mali se občasno še zbuja, ko je brez dude in to potem skombiniram - no pa s popoldanskim spanjem zmayci ja sedaj se začne maraton Veliko potrpežljivosti pri lovljenju male želim in čestitke za korake vsem bolančkom pošiljam en kup pa da bi se čim prej pocajtali.
|