|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
21.12.2011 21:48:32   
pokalona1
Punce pa zakaj ne začnete redno pit Magnesola in jemat Buscopan,če vas dol tišči? Mene tud,pa že preden grem nekam,kjer vem, da bom dlje na nogah, vzamem Buscopan in je okej oziroma po Buscopanu mi ta bolečina vedno popusti. Pa Magnesol pijem zdaj 2x dnevno.Pa imam normalno dolžino MV-ne vem, če so te bolečine,ki jih opisujete,sploh povezane s krajšanjem?Najbrž ne,če jih imam jaz tudi ob normalni dolžini. Pa,a brce so povezane s skrajševanjem?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
22.12.2011 8:37:11   
cokolino
Pikalona jst pijem 3-krat na dan magnesol in po potrebi 2-3krat na dan buscopan. In jst resnično ne vidim nobene razlike. Brce pa seveda ne vplivajo na krajšanje mv! Je pa tako,da je kak teden super, pol pa spet pride kak teden, ko je to otrdevanje zelo zelo pogosto in zelo neprijetno.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
22.12.2011 8:50:08   
sirenetta
Meni tudi pomaga buscopan za bolečine in tiščanje...pri meni definitivno ni povezano s krajšim MV, moj je celo zelo dolg- enkrat so mi ga namerili 38 drugič pa celo 48mmm vendar je bil pri ta drugem merjenju že zmehčan.
Predvidevam pa, da krči oz.popadki lahko prispevajo h krajšanju MV oz. prezgodnjemu odpiranju. Zato morajo biti tiste z že kratkim MV toliko bolj previdne pri pojavljanju krčev. Tako da v teh primerih tudi G predpišejo buscopan.

Pokalona jaz tudi vzamem buscopane, ko kam grem oz. da jih ne jem vnaprej, dam škatlico v torbo in sem mirna, da če me bo začelo kaj tiščat, jih imam pri roki in mi res vedno takoj zelo pomagajo.

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 22.12.2011 8:51:46 >

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
22.12.2011 9:19:31   
ursonok
Dobro jutro,

Jada, cokolino, sirenetta in ostale,
ki vas mučijo krči, bolečine in tiščanje navzdol user posted image . Nimam niti najmanjše predstave, kako to izgleda - tudi v prvi nosečnosti sem tamalo čutila čisto zgoraj, spodaj nikoli nobenih bolečin. Razen na dan poroda, nekaj popadkov. Buscopana v življenju nisem zaužila, magnezij pa vzamem enkrat na dan (če se spomnim user posted image ) - pa ne zaradi otrdevanja, ampak zato, ker me včasih v bazenu zagrabi krč v prste na nogah, kar je res nadležno.
Kaj pa vaši G pravijo na to? Da je to normalno? Da je odvisno od lege otročka? Kolikor berem na Pušenjaku, je to nekaj normalnega - le preveriti je treba, ali se ne odpiraš. Če se ne, je to pač "nosečniška folklora", s katero se je najbolje čim prej sprijazniti. Prav tako trdi, da Buscopan dokazano ne pomaga - ne zaustavi prezgodnjega poroda (če bo do njega prišlo), ne prepreči krčenja MV. Je le nekakšen placebo za nosečnico. No, kar pa tudi ni čisto zanemarljivo.
Skratka, jaz mislim, da boste vse zdržale do donošenosti ali pa boste celo prenosile. Želim vam le, da vam ta zadeva čim manj greni življenje in vas navdaja s črnimi mislimi!

Jaz sem danes glede prehlada že precej bolje - samo iz nosa mi še teče. No, pa neprespana sem, ampak to sem v nosečnosti že tako ali tako user posted image .

Pozneje bi morala iti v šoping - po kaj dobrega za papcat za praznike, pa kupit darilce za moža (še vedno ne vem, kaj zbrat). Pa se mi takooo ne da ven v sneg in mraz, brrrr. user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
22.12.2011 9:25:30   
pokalona1
buscopan ne pomaga proti skrajševanju MV pač pa proti tem bolečinam oziroma tiščanju.To in pa počitek seveda.

Neposredna povezava do sporočila: 2205
22.12.2011 9:55:05   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

buscopan ne pomaga proti skrajševanju MV pač pa proti tem bolečinam oziroma tiščanju.To in pa počitek seveda.

Ja potrjujem da buscopan deluje...iz torka na sredo ponoči sem se zbudila sredi noči in in so se mi pojavili krči...sem praktično ziher da so bili popadki...z vrha maternice se je širila bolečina navzdol, na kake pet minut in sem prosila moža, da mi prinese buscopan...na srečo se je kmalu po buscopanu vsa zadeva umirila. Tako da pri meni definitivno za krče deluje.

Zdaj pa ne vem, ali so bili lažni ali pravi, nimam pojma, vem samo, da sem si oddahnila, ko je bilo vse mimo.

Zdaj pa kako in kaj se je zgodilo z mojim MV zaradi teh krčev ne vem, bom pa zvedela jutri ko imam redni pregled pri moji G. Upam, da je ostal moj MV zaprt in dolg.

Sem pa že tudi prej preverila, da buscopan deluje, vedno ko so se mi pojavile močne bolečine (bolj v začetku nosečnosti v spodnjem delu trebuha) je bilo pol ure po tableti hitro ok. Poleg počitka seveda.

Kaj in zakaj in kako se mi pojavljajo krči, bolečine in zdaj nazadnje celo popadki ne vem. Če je zaradi vnetja izvem jutri - moji izvidi brisa v začetku tedna še niso prispeli, v sredo sem spet poklicala in je sestra rekla, da po telefonu ne daje informacij in da naj jutri vprašam svojo G.

Neposredna povezava do sporočila: 2206
   [Brisano sporočilo]
22.12.2011 10:13:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sirenetta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2207
22.12.2011 10:29:30   
cokolino
Sirenetta držim pesti, da bo pregled pri g. uspešen in da je vse tako kot mora bit!

Pupulis pri nas je pa sonček, brez oblačka user posted image   Sem mal upala, da bo kak sneg za Božič, ma mislim, da bo kar sončno...važno da ni dežja!!
Danes bom pa delala medenjake in upam, da jih ne požerem že danes vse

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
22.12.2011 10:51:07   
Jassika
Joj joj, tile MV user posted image
ursanok da ti odgovorim - moj mv je dolg dober cm. Sicer ni premalo, ampak je pa toliko malo, da naj bi vseeno pazila kaj delam. Ker pri sinu sem se začela lijakasto odpirat v 30 tednu in zdaj se spet nakazuje na to. In tukaj pomaga samo POČITEK. To ne pomeni ležanja privezanega na posteljo, ampak umirjeno življenje brez naporov, recimo. Jaz živim čisto normalno, le pazim da ne pretiravam s pospravljanjem, hojo ips. Grem vsak dan na izi sprehod in vse delam dokaj normalno. Ampak 8 ur stat al pa fizičnod elat - to te pa noben pameten G ne bo poslal delat, verjemi, niti dr. Pušenjak. No, sicer pa jaz en zganjam neke panike, če sem hotla it delat, še to sem jih prepričala da ne rabim injekcije za razvoj pljuč, kjer je meja 1 cm (po novem). Tako, da ne moreš rečt, da ravno vsi pretiravajo s tem.
Sicer je pa tako, vsako dol tiščanje absolutno ne pomeni krajšanje mv, edina metoda je merjenje z vaginalnim UZ-jem. Jaz tudi pijem amgnesol in buscopan in pomaga (vzamem samo po potrebi) - pol pa placebo efekt, al pa kej drugega user posted image
Torej vsem želim čim dalje MV, čim manj sekiranja in veliko užitkov ob božanju bušijev.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   [Brisano sporočilo]
22.12.2011 10:53:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cokolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 2210
22.12.2011 10:57:33   
patella
Hojj!

Jada - glede dviganja maš čist prav - kaj pa naj storiš druzga. Sam men se zdi, da sm skos bel okornejša in utrujena (jah, sej, to je zadnje tromesečje). Bo treba moža mal zbrcat, da bo on kako opravilo več postoril.

Jaz sem šla pa danc po injekcijo h G, ker sem Rh-. Pa ful peeeeče, ko ti tist not brizgauser posted image . Ampak ni nič v primerjavi s tem, kaj lahko prepreči pri naših user posted image .

Joj, pa vas ful velik neki dol tiščiuser posted image . Boge! Jaz niti v prejšnji nism mela, niti v tej nosečnosti nimam tega filinga - HB. Verjam pa, da bomo vse zdržale do konca in še čez!

A še kera namerava roditi v Postojni?

Ja sem prvič v Lj, zdej bomo pa verjetno šli v Po, ta tretjič pa v Kranj (hehe, sej se hecam).

Nič, zdej grem pa mal zalegnt, ker me je tamala ruknila pokinc 10 do 5ihuser posted image in pol je ležala in vpila: " Ne, nina nana, ne nina nanauser posted image . No in tko se je vlekl do 6 preč, ko smo pa itak mogl vstat. Ni pomagal ne božanje, ne stiskanje, ne mrmranje..... Uglavnem, HB, da sem doma, da si lohk v miru privoščim sladko polurno horizontalouser posted image .

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
22.12.2011 11:51:15   
Jassika
Sem vedla, da sem nekej pozabila user posted image - dvigovanje naših malih. Naš ima nekje 14 kg in ga zdaj dvignem res samo še če je nujno - drugače mi pomaga kar sam, ali pa mož, ali pa mami. Ker ga enostavno ne zmorem več normalno dvignit, ne da bi potem trebuh trdel kot nor in pa še vkleščen živec me potem tako usekne, da čisto nič ne morem user posted image Bogi moj piki, se je kar odvadil pri meni bit v naročju. No razen zvečer, ko pa akr sam zleze k meni user posted image

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
22.12.2011 13:37:41   
ursonok
Jassika,
nikjer nisem rekla, da vsi s tem pretiravajo. Samo to, kar sem prebrala pri Pušenjaku - da zadeva ne prepreči SS ali prezgodnjega poroda. Če vam pa pomaga pri bolečinah, potem pa vsekakor dobro za vas. Bolje življenje brez bolečin kot z njimi user posted image

Ja, 1cm ni veliko, a tudi to v 30. tednu (ne vem, v katerem tednu si, jaz že v 30.) ni hudo. Konec koncev se zadeva mora enkrat začet krajšat, a ne. Če se pa lijakasto odpiraš, potem je pa bolj sranje. Glede injekcije za pljuča - tudi to poznam le od Pušenjaka in on je zelo proti, če ni RES indicev, da se bo porod zgodil v roku enega tedna. Ker so to steroidi in kot taki enostavno slabo vplivajo na organizem in razvoj otroka, zato je res pomembno, da so koristi večje (prezgodnji porod) kot škoda.
Problem je pa valda spet v tem, ker ti sama ne moreš ocenit, kdaj ti res kaj grozi in moraš zupat ginekologom, ki pa včasih pač paničarijo ali niso dovolj izkušeni user posted image .

Naša tamala ima tudi že več kot 14kg. Jaz jo sicer dvigujem, ampak je ne nosim, ker mi je pretežka. Tudi če ne bi bila noseča, je 15 kg zame čisto preveč nosit sem in tja (mi že odkar je shodila ne uporabljamo nobenih vozičkov, tako da včasih na sprehodu teži, da jo nesemo, ko se ji ne da več).

Jaz sem pa že odspala svojo kitico. user posted image In sem ugotovila, da danes očitno ne bom šla v šoping. Zunaj še vedno sneg, drugače pa sivina, sivina, sivina. NI šans. Zdaj grem delat, dokler ne pride tamala, potem kuham kosilce in to bo to.
Sem se pa spet noro nažrla za zajtrk - sem naredila svež ful dober humus (dober zato, ker mi je uspelo namešati sestavine v ravno pravem razmerju user posted image ), potem pa še namaz iz avokada in lanenega olja ... Mmmmm. Pa dimljeno postrv. Pa kalčke, paradižnik in koruzo. Trebuh mi je pokal po šivih. Ob tem sem preko interneta gledala včerajšnji dnevnik in odmeve - in sem skoraj zbruhala cel zajtrk. Pa ta slovenska politika je čist bolna. user posted image Sem samo vse ugasnila in šla spančkat.

Krči v nogah
meni je to cela psiha. Me je nekoč v meča, se je videlo na zunaj, kako mi je mišico zategnilo in držalo par minut. Sem mislila, da se mi bo zmešalo. Zato zdaj raje ne riskiram - evo, že goltam magnezij user posted image .

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
22.12.2011 13:53:55   
patella
HB, malih naša tamala le neki čez 9 kg - je že od nekdaj drobižek, tko da ni glih take panikeuser posted image .

Ursonok - uf, ko berem tvij jedilnik, se mi kar sline cedijo, ker je tko nekaj posebnega.user posted image Jaz mam tut grozen apetit in mi kilogrami kar gor letijo - se raj sploh ne vagam večuser posted image . Pa že štartala sem s 4kg+ od prejšnje nosečnosti. No, sej računam na to, da bo po porodu to šlo dol kot po maslu, ker bo treba za dva mulca skrbetuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2214
22.12.2011 17:04:43   
Hov hov
Krči v nogah, otrdevanje trebuha - jaz jemljem magnezijeve žvečljive tablete od Sensilaba z okusom črnega ribeza. Okusno in koristno!

Patella - tudi jaz nameravam rodit v Postojni.

Danes moram še pospravit stanovanje pred prazniki, pa se mi tudi vstati ne da. Včasih sem to v pol ure naredila, sedaj pa mi laufa vse bolj počasi...Spat tudi hodim ful zgodaj, potem za zjutraj rovarim okoli...Predvčerajšnjim sem tako ob štirih zjutraj avto pucala. user posted image

Aja, pa koncetracija - jaz sem tok raztresena, ne morem se spomniti, kaj sem imela dve minuti nazaj v glavi. Pozabljam vse in upam, da bo to kmalu minilo...v službi se prav trudim skriti svojo zmedenost, in tudi delam napake. Vsako stvar trikrat preverim in še to upam, da sem vse kikse našla.

Neposredna povezava do sporočila: 2215
22.12.2011 17:59:24   
tosja
Pozdravljene po doooolgem času user posted image user posted image user posted image
Prebrala sem samo zadnjo stran...user posted image
...pri nas se dogaja...user posted image
Prejšnji teden smo imeli vajo user posted image uspela user posted image
...sem bila sprejeta v P za 4 dni. Moja moška sta se lepo poštimala, jaz pa zeloooo spočilauser posted image je res pasalouser posted image priznam!!!user posted image
No, potem so se izvidi kr lepo pošlihtali...upam, da bodo v januarju izvidi že boljšiuser posted image
Danes sem bila pri diabetologu-sem verjetno ena in edina med marčevkami, ki me je tokrat pa doletel user posted image diabetes...pridno se držim diete, kile letijo dol, tako imam samo še +1user posted image user posted image user posted image Vsaj nekaj dobrega...user posted image

Govorite o skrajšanem MV...sicer teh težav nimam, sem pa imela cimro, ki je v 27t imela namerjeno 21 mm, drugiča pa še manj, dobila je injekcije za razvoj pljuč. Domov je odšla na lastno željo, ker bi drugače morala ostati not do dopolnjenega 35t. Očitno se prakse precej razlikujejo....

Drugače pa sem čist ok, na izi, se ne obremenjujem ne s prazniki, ne z darili...na srečo sem taglavne stvari nabavila že novembrauser posted image
V bistvu komaj čakam, da mine december user posted image user posted image user posted image
Imejte se lepo, uživajte in pridno božajte bušijeuser posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
22.12.2011 19:27:13   
ursonok
Hov hov,
ja, moja koncentracija je tudi na psu, sploh se ne morem zbrat, če že, samo zjutraj, takoj ko gre tamala v vrtec, za kaki dve uri. Takrat sem produktivna, potem pa vse skupaj močno pade ... In se bolj mučim kot ne. Me ful jezi ta zmanjšana produktivnost
user posted image

Tosja,
ja kaj pa se je s tabo dogajalo? Zakaj si morala v P? Upam, da ni bilo kaj hujšega ...
Ja, sladkorna, kakor je sama po sebi bad, je glede vzdrževanja teže in zdravega prehranjevanja sila fina stvar. Edino, za kar moraš poskrbeti, je to, da po porodu ostaneš pri enakem načinu prehranjevanja. Če ti to uspe, si na konju user posted image

Jaz sem pa prehlajena, utrujena in ful jokava ... Sploh tamala me ubija. Domov je prišla čist tečna - v avtu z mojim je ful dobre volje, ko pa pride domov "k mamici", se pa začne. Sitnoba, daj mi to, daj mi ono, dretje, histerija. Potem me pa začne še odrivat, naj grem stran, ma kr neki. Potem spet metanje ob tla, da ona bi to in ono. Sploh ne štekam. Jaz ne vem, a jo že to, da sem noseča in da prihaja nov član, čist muči in je vsa ljubosumna. Ne vem. Mene pa ful boli in pol sem čist jokava. user posted image

Nič, glede na to, da sem čisto zanič in za nobeno rabo, bom kar Poglede Slovenije gledala. Čisto prava atmosfera zame. user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
22.12.2011 20:00:07   
miska333
No, meni se pa celo uspe vsake 100 let oglasit user posted image Vas pa redno berem... Z avgustovkami 2010 smo se prestavle kar na FB in je ful lažki na hitro komentirat user posted image
Danes sem imela pregled. Sem v 29. tednu. Vse ok. Bo user posted image . Še enauser posted image Je že obrnjena na glavo, težka 1200g. Je rekel G, da je to kar konkretna teža...no, tudi prva je imela ob porodu 4300g... Dobila sem Buscopan, ker me občasno tišči dol...bom začela jemat, če bo res hudo...za zdaj se pojavi samo, ko sem res utrujena!
Bom pa tudi tokrat rodila v Postojni..imam porodnišnico skoraj čez cesto. Pa še prvič sem bla ful zadovolna user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
22.12.2011 20:20:36   
Aleda
Pattela- tudi jaz imam namen rodit v Postojni. Jaz sem tudi morala po injekcijo, ker sem Rh-, za nagrado so mi pa naredil še ctg, tak je rekla babica v bistvu le zaradi tega ker moraš ležat toliko časa po injekciji.
Sem pa dobila še železove tablete, baje da se mi je kri malo poslabšala. Evo, zdaj sem se spomnila, da sem spet pozabila suhe slive doma, ker majo železo.
Krči- mene je tut že ene parkrat zagrabil krč v meča, uf kako to svinjsko boli. Prvič sem tako stokala, najraj bi upila sam nisem hotela da se moj nebi zbudil, sam se je vseen in je že mislil da mislim rodit. Zdaj pijem občasno magnezij in je malo bolje.
A buscopan je zato če maš bolelečine? Za neboleče otrdevanje trebuha pa ni, a ne? Imam ga doma, nikoli pa ga nisem vzela. Do sedaj sem samo enkrat imela en tak čuden napad, me je bolelo iz križa proti trebuhu, na strani, potem je počasi minilo ko sem malo počivala, bucopana pa nisem imela pri sebi da bi ga vzela.
Maternični vrat- sploh ne vem kakšen je moj, G ni nikoli povedala dolžine, samo ko me je še vaginalno pregledovala je rekla da je vredu in lepo zaprt. Po tem kot ste napisale vidim, da če bi blo kaj narobe bi me hitro kaj začelo tiščat.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
22.12.2011 20:48:58   
zmajcy_
Pozdravljene!

Mene inekcija za Rh- verjetno še čaka.. ampak to po novem letu, takrat bom noseča 28. tednov. V prvi nosečnosti me ni nič peklo..

Patella- Koliko pa je tvoja stara? Moja bo 8.1. eno leto in ima dobrih 9 kg pa je precej suha user posted image  je pa res da je tut velika user posted image  bo pa zdej počasi shodila user posted image  nardi že nekaj korakov sama, ampak večinoma sploh noče hodt.. stoji pa k bi mogla korak narest se na rit vržeuser posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 8:52:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zmajcy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2221
23.12.2011 9:44:52   
Hov hov
Življenski sklep - danes sem prišla do pomoje najbomembnejšega sklepa v življenju. Življenje v Ljubljani me ne osrečuje več, tako da se moram preseliti na obrobje. Mama, moževa tašča nama greni življenje na dnevni bazi in ne moreva nič samostojno delati. Še poplačam tisti kredit, za obnovo bajte, ker ga onadva ne moreta, potem pa se z možem izzseliva.

user posted image

Tako bo bolje za vse.

Neposredna povezava do sporočila: 2222
23.12.2011 9:48:40   
patella
Hooj!

No, božični prazniki so pred vrati, vzdujšja pa nobenega - dobr, da me na božični čas opominja eno opuljeno božično drevesce (ja, tamala ma strašno manijo prestavlat tiste okraske - povsod drugod visijo, razn na smrekci neuser posted image ).

Zmajcy_-uf, boš mela pa mejhno razliko med user posted image . No, naša je mela včeraj 19 mesecv, tko da 9400g je res mal, ampak bejba je zdrava, živahana, glih prov lumpa - tako da se ne sekiram. Je pač po možu, ki je droben, pa tut jaz nisem glih za sumoborko.user posted image

MV: Men ga G nikoli ne izmeri; tut vaginalno me pregleda sam po 38t.

Joj, jst pa morm it zdej mal stanovanje dat v red, ker je ko v Teksasu. Pa mi je kar odveč.... Eh, sam spravt se morm in dvignt to težko rit, pa bo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2223
23.12.2011 10:48:05   
ursonok
Hov hov,
čestitam za življenjski sklep! user posted image Verjamem, da te življenje blizu tašč ne osrečuje, pa tudi glede Lj sem čedalje bolj tega mnenja. Upam, da vam namero uspe čim prej uresničiti!

Prazniki,
ja, jaz sem totalno brez energije, že dva dni nisem šla iz hiše (prehlad), danes je kao malo bolje, ampak zjutraj je vedno tako, popoldne me pa zabije user posted image . Včeraj sem bila čisto adijo. No, zdaj sem se najedla in grem še malo delat, potem pa, upam, v šoping. Jutri zjutraj gremo še v nabavo, potem pa bomo povabili kolega, da ne bo sameval za praznike, in bomo celo popoldne in večer skupaj kuhali, pili čaj in vino, odpirali darila user posted image . Če ne drugega, bo vsaj tamala navdušena. Jaz pa upam, da ne bom preveč crknjena.
Glede novega leta pa samo čakam, da čim prej mine, ker mi gre na živce vsa ta pijanska norija, nabijanje muzike in nasploh cel kaos. Eh, staram se! user posted image

MV
meni ga od 20. tedna dalje vedno meri z vaginalnim UZ - ker sem imela konizacijo, pa je kao treba za vsak slučaj. No, ampak je vedno navdušena, češ da imam še daljšega kot ženske, ki niso imele konizacije user posted image .

Brce
mojemu se je včeraj zmešalo. Zdaj je obrnjen na glavo in me je zvečer ves čas z rokami praskal in boksal čisto spodaj, v mehur in drugod. In to tako vztrajno, da nisem mogla zaspat! Seveda sem morala dvakrat urgentno na wc in sem upala, da se bo vmes malo premaknil, pa nič. Res čuden filing. Čisto nizko, tako rekoč pri sramnih dlakah se mi je koža napenjala in videlo se je njegovo boksanje. Ampak se da čisto lepo prepoznat, ali so to noge ali roke - roke so ful bolj delikatne, mehkejše in površinsko manjše. Z nogami jih pa parkrat na dan dobim v želodec in rebra user posted image . Prav nič delikatno.

Božično drevo,
ja, pri nas ga ja sama ful hotela postavit, zdaj pa tiste bunkcie prenaša po celem stanovanju. Še najmanj jih je na jelki. user posted image

Že tri dni nisem šla plavat, danes se skoraj še ne upam, potem pa je tri dni vse zaprto (tu je praznik tudi 25. in 26.). user posted image

Aja, pa pri tamali v vrtcu so VSI bolani. Otrok v vseh skupinah skupaj je skoraj 70, zdaj pa jih je prisotnih 8!!! So nas vprašali, ali jo lahko danes pridemo prej iskat, da ne bo samevala tam. No, tudi prav.

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 10:52:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.