|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
28.9.2011 9:54:01   
liia

bo takole očitno še najboljše.

< Sporočilo je popravil liia -- 28.9.2011 10:06:53 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 426
28.9.2011 9:55:59   
Anonimen
user posted image

Kolikor se spomnim, moraš biti zaposlen na dan začetka porodniške ali vsaj 12 mesecev skupaj v zadnjih 3 letih.... zagotovo kje natančno piše, to imam v glavi še od prve nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 427
28.9.2011 9:59:03   
2.mami
user posted image  Hvala Arabella1.

Mislim, da že vse vem. Za vsak manjkajoči mesec je 55% minimalne plače, moraš bit pa na dan nastopa porodniške zaposlen ali zavarovan preko zavoda, sicer ti priprada samo nek dodatek, ki je odvisen od tega koliko mesecev si bil zavarovan v zadnjih 3 letih...

Moram se pogovorit z direktorjem do kdaj sem lahko tu, potem bom pa reševala naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 428
28.9.2011 9:59:32   
Anonimen
Pa dajte objavljat zadnji seznam in ne kar enega, ki ga slučajno najdete, ker potem je sama zmešnjava. Zadnji je na strani 15, ta ki si ga dala je pa prastar, ki sem ga naredila že davno nazaj. Sama zmešnjava je potem in res se mi ne da iskat, kaj je kdo sam dal gor in česa in kater seznam je bil uporabljen....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 429
28.9.2011 10:01:42   
Anonimen
Sploh pa na seznam ne dodat samo svojih podatkov, ker če bo vsaka to delala, bomo imele samo sezname na forumu in v nedogled vrtele krogec na miški ,da bomo kam prišle. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 430
28.9.2011 10:05:11   
liia
potem pa briši. lahko tudi mene. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 431
28.9.2011 10:09:27   
krispin
2. mami, če ne bo šlo tako kot si si zamislila, pač ne bo šlo. Včasih tako nanese, da nimaš vpliva na potek dogodkov, ampak to še ne pomeni, da bo zato kaj narobe. Sem prepričana, da se bo vse dobro izteklo, navsezadnje tudi v Ljubljani ni čisto nemogoče dobiti EA. user posted image

Pa tudi to je res, da imamo še ful časa se odločat in pripravit... :)

Pri meni je bil včeraj prvi dan (in noč) brez slabosti! (trkam na les!!) user posted image
Za tričetrt ure sem se celo spravila na sobno kolo in moram rečt, da mi je prav pasalo... Moj se mi je kar smejal, tok sem bila vesela, da lahko malo bolj pomigam. Če bo tako tudi naprej, naslednji teden začnem hodit na vadbo za nosečnice... Komaj čakam! :)

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 432
28.9.2011 10:22:15   
Anonimen

Punce, dajte prosim vedno urejat zadnji seznam, da bomo vedno imele ažuriranega in ne polno zmešnjav.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image , kg

01. 04. 2012
user posted image 2.mami, 32 let, PP 31.08, (doma 19mes), + 4kg, NP 3.10
user posted image ina11, (doma 12mes)

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12, PP 26.08,

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, PP 25.08, (doma 14mes, majček2010) user posted image
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image (14m), NS 22.9, NP. 10.10

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let, PP 19.09.
user posted image Sapin, PP 12.09., (doma maj2010)

8.04.2011
krispin, 32let, LJ, 1user posted image

09. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, Koroška, NP 14.09
user posted image anonimna
user posted image _vanilija_, 29 let, 1user posted image , NP 04.10, NS 26.09

10. 04. 2012
 user posted image keri16, 26 let, LJ,  NP 5.10

11.04.2011
Lency85, 26 let, NS 30.9

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (doma maj06, junij10)

13. 04. 2012
user posted image NosečkaDrugič, 2user posted image , NS. 28.9, NP. 16.9.

14. 04. 2012

user posted image anonimen #3
user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP: 17.10.  user posted image user posted image
user posted image Katrin*, 21 let, LJ, 1user posted image , 19.08, 14.09, user posted image

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image , PP 26.08, (doma 8mes)
ancika83, 28 let,2 ,1 (maj 2010), Lenart, NP

16. 04. 2012

user posted image anonimna13, PP 01.09
user posted image mancica, 26 let, LJ, PP20.09, (doma 9mes)
user posted image Arabella1, 33 let, 2 , 0user posted image , NP 27.9

19. 04. 2012
user posted image Nana09 (doma april08)
user posted image akva (doma cca 24mes), +2kg

20. 04. 2012

user posted image Anonimnauser posted image , 29 let, okolica CE, (doma 24mes), PP 19.9, NS 7.10
user posted image Gorga, 32 let, Vipavska dolina,NP 27.09, NS 04.10, (doma 19mes) user posted image user posted image
user posted image TINČIVA, 30 let, 2 (doma 9l, 4,5l), NP 15.9

21. 04. 2012

user posted image Anonimna (doma 12mes)

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (doma majčica2010)
user posted image JanaB, NP 19.10, NS 13.10 (doma 17mes) user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image , 1 (doma 20m)

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image , 0user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image , PP 13.9
liia, LJ, 3 , (doma 8let)

28. 04. 2012
user posted image kala 28, Domžale, PP 16.09, NS 18.10., +0,7

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , NS 17.10., Domžale, (doma 7,5m in 10 let)
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image (doma  3 leta) NP 7.11
user posted image ursap, NP 22.9

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1 (7,5l), NS 19.10

X. 04. 2012
user posted image Anonimna13
user posted image anonimnauser posted image ,
user posted image Anonimna
user posted image anonimna, (doma 10mes)
user posted image Hinata
user posted image lluna, NP 12.9
user posted image anonimnauser posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE 48 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 433
28.9.2011 10:26:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liia

Ne bodi užaljena in ne pobegni, ampak če bo vsaka pisala samo svoje podatke, je brezveze imet seznam, ker bo čist pomešan. Ali pišeš vse ali nič. Mislim da so tudi druge že opozarjale na to in dokler ne urejaš seznama sploh ne veš, kako težko je potem iz kupa nepopolnih seznamov naredit popolnega. In iskat zadnjega popolnega, da ti ni treba 5ih novih nosečk vpisat in na koncu tako ne narediš ok, ker si nekaj podatkov spregledal v kupu zmešnjave... Pač ne more delat vsaka po svoje, v bistvu lahko, ampak potem ni smisla.

(odgovor članu liia)
  Neposredna povezava do sporočila: 434
28.9.2011 10:28:35   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne bodi užaljena in ne pobegni, ampak če bo vsaka pisala samo svoje podatke, je brezveze imet seznam, ker bo čist pomešan. Ali pišeš vse ali nič. Mislim da so tudi druge že opozarjale na to in dokler ne urejaš seznama sploh ne veš, kako težko je potem iz kupa nepopolnih seznamov naredit popolnega. In iskat zadnjega popolnega, da ti ni treba 5ih novih nosečk vpisat in na koncu tako ne narediš ok, ker si nekaj podatkov spregledal v kupu zmešnjave... Pač ne more delat vsaka po svoje, v bistvu lahko, ampak potem ni smisla.

Se popolnoma strinjam s tabo, vendar zakaj se skrivaš pod anonimna? Po mojem se z dobronamernim postom nimaš kaj skrivat. Jezo stresat kot anonimna pa ni primerno.

< Sporočilo je popravil Juxy -- 28.9.2011 10:30:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 435
28.9.2011 10:45:51   
_vanilija_
Pozdravljene user posted image !!!

Jst sem v ponedeljk bla na NS in smo vidli našo punčko (dr. Strah je rekla da je 85% da bo punčka). Kakšen občutek!!!!! Kako je lepo videt kako miga, kako premika noge in roke i pogledat vse prstke, poslušat srce.... Wow!  Dr. Strah je bla zelo prijazna, 15min smo gledali otročka, smejali se.... Najprej je punčka spala in jo je dr. Strah mogla zbudit.... Lenušček!!!

In PDP ni več 9.4.2012, ampak 7.4.2012 :)

Meni je še vedno malo slabo, ampak mi se zdi da bo boljše čez kakšen teden... Zdej še vedno pomaga mrzlo mleko in banana :)

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 436
28.9.2011 10:47:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Se popolnoma strinjam s tabo, vendar zakaj se skrivaš pod anonimna? Po mojem se z dobronamernim postom nimaš kaj skrivat. Jezo stresat kot anonimna pa ni primerno.

Ker bom seznam delala samo kot anonimna.  Sicer mi ga ni za delat in upam, da ga boš ti ali katera druga, ki ga zna, ampak me moti, če dolgo ni obnovljen in potem se ga lotim. Pa nisem želela stresat jeze, samo nazorno napisat user posted image ker se mi je dogajalo točno to, da je nekdo obnovil seznam s samo svojimi podatki, js sem šla potem od tistega seznama naprej in nato se je javilo kup razočaranih nosečk, da njihovih podatkov nisem dala na seznam... js pa pojma nisem imela, kako to, dokler nisem šla raziskovat, kje je težava.  Ker bom anonimna, se morebitne razočarane nosečke ne bodo mogle jezit na mene user posted image .

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 437
28.9.2011 10:50:12   
Anonimen

Ker bom seznam delala samo kot anonimna.  Sicer mi ga ni za delat in upam, da ga boš ti ali katera druga, ki ga zna, ampak me moti, če dolgo ni obnovljen in potem se ga lotim. Pa nisem želela stresat jeze, samo nazorno napisat  ker se mi je dogajalo točno to, da je nekdo obnovil seznam s samo svojimi podatki, js sem šla potem od tistega seznama naprej in nato se je javilo kup razočaranih nosečk, da njihovih podatkov nisem dala na seznam... js pa pojma nisem imela, kako to, dokler nisem šla raziskovat, kje je težava.  Ker bom anonimna, se morebitne razočarane nosečke ne bodo mogle jezit na mene .

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 438
28.9.2011 11:08:43   
Juxy

Ker bom seznam delala samo kot anonimna.  Sicer mi ga ni za delat in upam, da ga boš ti ali katera druga, ki ga zna, ampak me moti, če dolgo ni obnovljen in potem se ga lotim. Pa nisem želela stresat jeze, samo nazorno napisat user posted image ker se mi je dogajalo točno to, da je nekdo obnovil seznam s samo svojimi podatki, js sem šla potem od tistega seznama naprej in nato se je javilo kup razočaranih nosečk, da njihovih podatkov nisem dala na seznam... js pa pojma nisem imela, kako to, dokler nisem šla raziskovat, kje je težava.  Ker bom anonimna, se morebitne razočarane nosečke ne bodo mogle jezit na mene user posted image .

OK, ok ... razumem user posted image   Jah, jaz ga kdaj posodobim, ko se mi da ali pa vidim preveč napak, nimam pa časa bedet nad njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 439
28.9.2011 11:32:39   
Arabella1
a ni bolje s tem seznamom, če pač noče nobene prevzet te funkcije, da bi ga urejala, da pač vsaka svoje podatke, spremeni, doda.... anonimna daj navodila točno kako se to naredi, jaz sem se enkrat lotila s tem.. pa je ratal beli okvirček.. no tisto znam zdaj dat stran user posted image .... samo mislim, da je bolje, da ne bo hude krvi, zamer... da pač vsaka sama doda (seveda pravilno in vedno na zadnji objavljen seznam) svoje podatke.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 440
28.9.2011 11:40:00   
2.mami
Krispin, se strinjam.

Sem pa malo control freak in rada pokontroliram vse, če se le da. To mi daje občutek varnosti. Čeprav je potem na koncu vse drugače user posted image

Glede seznama, bom zelo vesela če bo Anonimna, ki to ureja popravila moj datum poroda na 8.4. Pa tiste +4 kg me tudi motijo user posted image  Grem sama sebi na živce s temi kilami. Hvala! user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 441
28.9.2011 11:46:00   
Juxy
Seznam - pomagalo bi tudi, da če katera napiše spremembo svojih podatkov (npr. po pregledu), da to napiše odebeljeno in npr. z modro barvo (pri barvah je to skrajno zgornja desno), da se takoj vidi. Tiste, ki seznam vsake toliko popravljamo, pridemo lažje skozi vse poste s spremembami.

No, pa da ne bomo zdaj samo o tem seznamu. Čudna je tale nosečnost... en dan imam energije za tri skupaj, drug dan pa se komaj vlečem... en dan sem čisto ok, drug dan pa letim kot torpedo na WC (zaradi bruhanja). Naj že bodo ti "kritični tedni" mimo.

Sicer imam še nekaj nosečniških oblačil od zadnje nosečnosti, vendar že gledam za nekaj novih... pa spet stara zgodba - pri nas je vse mnogo predrago user posted image npr. glede na ebay. A katera ve, če imajo v H&M v BTCju tudi kaj nosečniških oblačil ali jih dobiš samo na Rudniku. Nekaj zanimivih reči sem lani dobila v C&A v Kranju, moram še v njihovi novi trgovini v BTCju v LJ pogledat.

Neposredna povezava do sporočila: 442
28.9.2011 11:47:04   
Anonimen
Arabela, problem je, da potem bo 10 seznamov na stran, pa vsaka bo po svoje naredila, katera niti poskusit ne bo upala in bo zmeda. Pa tisto, ker si napisala v oklepaju zna biti probem, ker včasih  lahko misliš, da delaš na zadnji seznam, pa po pomoti ne...  Saj nam bo uspelo ,enkrat bo ena, drugič druga, ampak tako, kot je treba user posted image . Pa pazit je treba, ker če včasih kaj kopiraš, dobiš neke kvadratke gor user posted image user posted image .
Pa lahko napišete: daj tista anonimna, zmigaj se že in obnovi seznam user posted image user posted image user posted image user posted image   Čas me trenutno niti ne muči toliko kot lenoba user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 443
28.9.2011 11:49:15   
Anonimen

Seznam - pomagalo bi tudi, da če katera napiše spremembo svojih podatkov (npr. po pregledu), da to napiše odebeljeno in npr. z modro barvo (pri barvah je to skrajno zgornja desno), da se takoj vidi. Tiste, ki seznam vsake toliko popravljamo, pridemo lažje skozi vse poste s spremembami.

js te imam tak rada user posted image user posted image user posted image to je največji problem, ker je treba v kupu napisanega iskat te datume in ravno tega se mi ne da. Če bi bilo pregledno, bi bilo veliko lažje, takoj vidiš, hitro narediš in je. Tak se moram pa psihično pripravit, da grem popravljat seznam...

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 444
28.9.2011 11:50:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 2.mami

Glede seznama, bom zelo vesela če bo Anonimna, ki to ureja popravila moj datum poroda na 8.4. Pa tiste +4 kg me tudi motijo user posted image  Grem sama sebi na živce s temi kilami. Hvala! user posted image

Bom popravila, ampak jutri, načeloma en seznam na dan, da jih ni preveč. Kaj kile damo potem dol?

(odgovor članu 2.mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 445
28.9.2011 11:53:01   
Juxy

Bom popravila, ampak jutri, načeloma en seznam na dan, da jih ni preveč. Kaj kile damo potem dol?

Ja, ja, dol s kilami... dej, že tako je stresno vsakič pri G. it na vago, ne pa da bomo še tu gledale kilažo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 446
28.9.2011 12:20:59   
frinina
halo punce,

tudi za mano je pregled NS. Bila sva v ponedeljek.
bilo je super. malček se je nastavljal kot kak fotomodel..vse smo videli, razen spola ne tega nočemo vedet. to naj bo presenečenje.
veliki smo že 9 cm, PDP pa je 5.4.2011. jaz mislim, da bo kar še nekje marca, ker starejšega sem tudi rodila 14 dni prej.

sem videla da imate debato o odtekanju vode. meni je v prvi nosečnosti odtekla voda doma ponoči in to kar fejst.
ker je bila prva nosečnost sva poklicala rešilca in so me leže spravili v bolnico. ni bilo najbolj prijetno ker se med popadki nisem nič gibala ampak mogla skoz ležat. amapk je šlo. našega fantiča smo povili v treh urah brez večjih težav. upam, da bo ta porod tudi tako hiter kot prvi.

slabosti je manj, upam, da jih res več ne bo, pa bruhanja tudi ne, ker se že 6 tednov vlečem ko cota.

no pa še prehlad me je napadel, pa si ne upam nič vzet.

lepo se imejte punce. pazite na male pikice!

čao

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 447
28.9.2011 12:30:36   
akva
Joj punce, pa ne se zdaj kregat zaradi teh seznamov no. user posted image Tu na forumu smo zato, da malo pokramljamo, se veselimo ena za drugo, ali pa potolažimo, če je treba. Seznam je še najmanj pomembna stvar (pa ne mislim, da je čisto brezveze, ampak je fajn, da je nekomu v veselje, če pa se nobeni ne da, ga pač ne bo). Brezveze je, da čutite neko obvezo. Mogoče bi bilo bolje skoncentrirat seznam res na najnujnejše (torej nick in PDP), vse ostalo (leta, kraj, št. otrok, da niti ne omenjam kil user posted image , pregledov itd., je nepotrebno. Tako bi bilo bistveno manj dela.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 448
28.9.2011 12:56:44   
JanaB
Ena je omenila paniko v primeru "umazane" plodovnice pa lahko povem svoj primer. Zjutraj ob 8h so mi na pregledu v P ugotovili, da je plodovnica zelena - vsebuje mekonij ali po domače naša punca se je pokalala. Za orientacijo - dva dni nazaj je bila še čista. Porod so prožili okoli 10h rodila pa sem ob 16h, torej 8 ur od pregleda s tem, da je vprašanje od kdaj je bila plodovnica že okužena. Mala je takoj po rojstvu preventivno dobila antibiotik. Očitno le ni taka panika, da bi moral takoj roditi v uri ali dveh absolutno pa ne gre kar čakat. 

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 449
28.9.2011 13:04:44   
Juxy
JanaB, vaša je vsaj dobila antibiotik. Naš ni dobil nič, v bistvu pa so zašuštrali že to, da mi niso predrli mehurja, kot je naročil sprejemni zdravnik. On je namreč opazil zeleno plodovnico in me takoj napotil na porodni blok. Čakali so, da se mehur naravno predre. To je seveda pripeljalo do tega, da je mali dobil naslednji dan vročino in CRP je imel v krvi povečan. Potem pa smo imeli 4 dni gonjo za tem kaj je v bistvu z njim (beri: bil je ves čas v intenzivni terapiji)... da ne govorim o teoretičnih diagnozah kot npr. poškodba možganov ipd. Če skrajšam... zašuštrali so to, da mi niso mehurja takoj predrli in potem so to napako morali nekako prekrit. Ne, z zeleno plodovnico se ni za hecat in je treba takoj rodit.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.