akva
|
Dobrodošle nove ! Krispin, glede rojevanja v LJ ti lahko povem svojo pozitivno izkušnjo. Želela sem si čimbolj naraven porod, praktično brez vsega, vse sem tudi napisala v porodni načrt, ki so ga tudi lepo upoštevali. Torej do konca sem vztrajala stoje, rodila sede (čepe se nikakor nisem mogla namestiti, tudi pručko sem poskusila, pa mi lega ni odgovarjala), imela sem prenosni CTG, ki je kazal bolj tako, pa se niso sekirali, nisem imela nobene igle v roki, nobenih protibolečinskih sredstev, le rezana sem bila, pa še to sem se vdala šele, ko so mi zdravnica, babica in dragi (!) zatrdili, da ne bo šlo brez raztrganine. Sam porod je definitivno najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Še glede dolžine poroda, ob sedmih zvečer je bil prvi popadek, za katerega seveda kot prvorodka nisem vedela, kaj me ščipa v hrbtu. Do osmih sta bila še dva, do devetih sem mirno gledala TV in vmes hodila. Nato je šlo bolj zares in 2 uri so kar vztrajali popadki med 15 in 5 minut (o kakem redu niti govora). Ob pol dvanajstih prispela v P, za CTG za sprejem sem se morala vleči, mislim, da je to za kake pol ure še prestavilo porod, odprta 4 cm, ob sprejemu v sobo že 5 cm (še en pregled brezveze), rodila malo pred drugo uro. Popadki, ki sem jih imela med ležanje za CTG se po bolečini primerjajo s tistimi čisto ta zadnjimi. Vse ostalo vmes čisto znosno, doma pa sploh še ni bolelo. O bivanju v P rajši ne bi izgubljala besed, tam si pač pacient (čeprav se nisem niti malo tako počutila, kljub šivom sem se normalno vstajala in previdno sedela), da sem jemala Lekadol proti bolečinam, so me skoraj prisilili. Ostala sem tri dni samo zato, ker se hčerki do zadnjega dneva ni teža dvignila. Za tokrat bi imela zelo veliko željo rodit doma ampak mislim, da se zato enostavno ne morem odločit. Bom pa čakala tako dolgo, da iz avta letim na sprejem in magari kar tam rodim. Pa če bi se lahko zmenila, bi šla še isti dan domov. Pod pogojem, da je celo nosečnost brez komplikacij seveda.
|