|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
26.9.2011 14:49:58   
Juxy
Pri NS je lahko partner zraven (pri nas je kar navada, da je pri NS zraven), pa tudi otroka sva imela s seboj.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 401
26.9.2011 15:01:23   
Lency85
Pozdravljeneuser posted image

pridružuje se vam še ena aprilčica user posted image . PDP imam 11.4.2012, danes sem že imela drugi pregled in je z malo pikico vse v najlepšem redu. na NS sem naročena 30.9 pri dr. Strah. user posted image uživajte

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 402
26.9.2011 20:44:53   
tjaška87
hei Ursap:)

midve mava pa isti dan rok:) men samo ni jasno kako si v 9. tednu, jaz pa kakor si racunam na ta datum poroda,sem v 10.tednu ??? kdaj si imela pa prvi dan zadnje menstruacije in predvideno oploditev????

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 403
26.9.2011 22:28:49   
krispin
Čau punce. Anonimno vas berem že kar nekaj časa, ampak dokler ni bila za mano tudi nuhalna se vam nisem upala pridružit.
Sem iz Ljubljane, stara 32 let, prvič noseča, pdp pa imam 8.4.2012. Rezultat nuhalne je super, pikica je velika 6,2cm in je med meritvami lepo pančkala, čim pa smo se začeli pogovarjati in smejati, pa je bil kar problem jo ujeti za kakšno slikico :))). Zaenkrat izgleda da bo deklica (tak občutek imava tudi oba s fantom), ampak na nuhalni je itak še prezgodaj...

Do praktično včeraj sem imela tudi "čudovite" celodnevne slabosti, danes se prvič po dolgo časa počutim prav super! Precej sem izgubila tudi na teži, čeprav upam, sem jo izgubila večinoma na račun mišične mase - ker zadnja 2 meseca mi niti slučajno ni bilo do športanja. Trebušček se mi že malo pozna, ampak kavbojke z nizkim pasom še nekako spravim gor :)

Toliko na hitro :)

Pozdrave vsem!

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 404
27.9.2011 8:24:20   
2.mami
Živijo Krispin!
Čestitam user posted image

Midve imava na isti dan rok. Tudi jaz sem stara 32. Je pa to moj 2. user posted image .
Lahko, da se srečava v porodnišnici user posted image

Drži se, srečno, user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 405
27.9.2011 9:06:25   
krispin
@2.mami: Mogoče se pa res srečava! Čeprav - sem iz Lj, vendar se še nisem odločila ali bom rodila tu ali v Postojni... Moram še premislit :)

Glede slabosti sem se pa prehitro pohvalila. Čez dan sem imela mir, zato pa ponoči nisem skoraj nič spala...user posted image
Ampak sej bo ;)

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 406
27.9.2011 9:12:12   
nusi
pozdravljena krispin user posted image

tudi jaz bom šla spet iz Lj v Postojno. Mi je nekako bolj prijetno in prvič sem bila kar zadovoljna. Čeprav moram rečt, da ko se pogovarjam s kolegicami zadnje čase nimajo prav slabih izkušenj z Lj, je pa res, da če želiš ea se bo treba do Po zapeljat user posted image .
Tudi moje slabosti so izzvenele in imam več energije kot prej, če odštejem  včeraj, ko sem še komaj voziček pririnla do doma user posted image , malo me prehlad ovohava - mu bom že ušla. Hlače za enkrat nosim iste, je pa res, da kakšnih z višjim pasom ne, ker me vse moti.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 407
27.9.2011 9:33:14   
2.mami
Krispin, Nuši,

tudi jaz sem iz LJ in razmišljam, da bi šla v Po rodit! user posted image  
1. sem v Ljubljani, je bilo vse ok, samo preveč boleče zame, pa bi sedaj vzela EA.
Razmišljam tudi o Kranju, ker je bližje.

Morda se pa srečamo v Postojni user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 408
27.9.2011 10:08:07   
ancika83
no pa sem še jaz iz prvega pregleda...noseča sem 11 tednov, rok pa imam 15.4.2012...je thx samo 1user posted image ...me je blo kr amlo strah ker imasm tak trebuh(no..malo še mi je ostalo od 1 nosečnosti)...na nuhalno pa v kratkem...=)

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 409
27.9.2011 10:10:39   
krispin
Meni ni niti toliko do EA (ok, priznam da je pomirjujoče in fajn vedet, da tudi ta možnost obstaja). V Postojno bi šla predvsem zaradi pozitivnih mnenj, ki sem jih prebrala po forumih, pa tudi zaradi izkušenj prijateljic - niti ena, ki je prišla iz Ljubljanske (govorim o obdobju recimo zadnjih 3 let) ni bila zadovoljna ne z vodenjem poroda in ne z oskrbo in odnosom zaposlenih kasneje, na oddelku. Pa niso ne vem kako zahtevne in fine, ne komplicirajo itd. S Postojnsko so bile pa vse zadovoljne.

Najbolj pa mi je pomembno, da - če le ne bo kakšnih neljubih zapletov - mi ne bo treba roditi na hrbtu, ampak da bo posluh za kakšno alternativo, npr. na boku ali čepe... In imam občutek, da imajo v Postojni malo več posluha za to. Kaj pa vem, lahko se tudi motim, ampak zaenkrat se nagibam k Postojni. :)

@nusi: super da slabosti ni več! Tudi jaz komaj čakam na malo več energije, da še izkoristim te tople dni, preden se začneta dež in mraz.

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 410
27.9.2011 10:56:24   
Anonimen
user posted image

Krispin, čestitke tudi od mene user posted image

Jaz sem po virozi končno malo boljše, ampak še vseeno izčrpana. No, vsaj apetit sem dobila nazak in ne sili me več tako na bruhanje. Trebuha še ni. Prvi pregled imam končno v četrtek, če spet ne zbolim ali ne pride kaj vmes. Nuhalno pa imam dober teden kasneje.

Zelo sem presenečena, da je ena imela samo 5 min pregled pri Strahovi. Js sem imela prvič 20-30 min, ampak drugje. Saj res, da je glavna tista meritev, ampak za toliko denarja ti pa lahko tudi malo razloži, pokaže... Še dobro, da se nisem tja naročila user posted image ker je to res en tak lep pregled, se spoznaš z otročkom in paše, da ga malo dlje gledaš, prešteješ prstke, ti pomaha, vidiš kako kolca, dela prevale....

(odgovor članu krispin)
  Neposredna povezava do sporočila: 411
27.9.2011 11:12:46   
LadyB
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image

Krispin, čestitke tudi od mene user posted image

Jaz sem po virozi končno malo boljše, ampak še vseeno izčrpana. No, vsaj apetit sem dobila nazak in ne sili me več tako na bruhanje. Trebuha še ni. Prvi pregled imam končno v četrtek, če spet ne zbolim ali ne pride kaj vmes. Nuhalno pa imam dober teden kasneje.

Zelo sem presenečena, da je ena imela samo 5 min pregled pri Strahovi. Js sem imela prvič 20-30 min, ampak drugje. Saj res, da je glavna tista meritev, ampak za toliko denarja ti pa lahko tudi malo razloži, pokaže... Še dobro, da se nisem tja naročila user posted image ker je to res en tak lep pregled, se spoznaš z otročkom in paše, da ga malo dlje gledaš, prešteješ prstke, ti pomaha, vidiš kako kolca, dela prevale....

se strinjam s tabo, sem bila tudi jaz le par minutk, pa odštela 70 eur s cd-posnetkom.

ma jaz sem se preselila kr k marčevkam, pa me lahko s seznama brišete. Po trebuhu sodeč tud pašem ke user posted image mam res že ornk žogo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 412
27.9.2011 11:18:01   
krispin
Midva sva bila na nuhalni v Dravljah, trajalo je enih 15 minut (?) in je bilo prav luštno. Nekako nisem videla potrebe, da bi trajalo dlje, ker nuhalna v osnovni ni namenjena, da ti opazuješ kaj otroček dela, ampak da zdravnik naredi preiskavo (pa če si tam samoplačniško ali ne). Je bila pa zdravnica ful prijazna in si je tudi po opravljenih meritvah vzela čas in nama poskušala pokazati čim več, precej smo se pogovarjali - fino je bilo :)

Pozdrav vsem, pa upam da viroze, prehladi čim prej minejo! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 413
27.9.2011 12:06:17   
akva
Dobrodošle nove user posted image !

Krispin, glede rojevanja v LJ ti lahko povem svojo pozitivno izkušnjo. Želela sem si čimbolj naraven porod, praktično brez vsega, vse sem tudi napisala v porodni načrt, ki so ga tudi lepo upoštevali. Torej do konca sem vztrajala stoje, rodila sede (čepe se nikakor nisem mogla namestiti, tudi pručko sem poskusila, pa mi lega ni odgovarjala), imela sem prenosni CTG, ki je kazal bolj tako, pa se niso sekirali, nisem imela nobene igle v roki, nobenih protibolečinskih sredstev, le rezana sem bila, pa še to sem se vdala šele, ko so mi zdravnica, babica in dragi (!) zatrdili, da ne bo šlo brez raztrganine. Sam porod je definitivno najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Še glede dolžine poroda, ob sedmih zvečer je bil prvi popadek, za katerega seveda kot prvorodka nisem vedela, kaj me ščipa v hrbtu. Do osmih sta bila še dva, do devetih sem mirno gledala TV in vmes hodila. Nato je šlo bolj zares in 2 uri so kar vztrajali popadki med 15 in 5 minut (o kakem redu niti govora). Ob pol dvanajstih prispela v P, za CTG za sprejem sem se morala vleči, mislim, da je to za kake pol ure še prestavilo porod, odprta 4 cm, ob sprejemu v sobo že 5 cm (še en pregled brezveze), rodila malo pred drugo uro. Popadki, ki sem jih imela med ležanje za CTG se po bolečini primerjajo s tistimi čisto ta zadnjimi. Vse ostalo vmes čisto znosno, doma pa sploh še ni bolelo. O bivanju v P rajši ne bi izgubljala besed, tam si pač pacient (čeprav se nisem niti malo tako počutila, kljub šivom sem se normalno vstajala in previdno sedela), da sem jemala Lekadol proti bolečinam, so me skoraj prisilili. Ostala sem tri dni samo zato, ker se hčerki do zadnjega dneva ni teža dvignila.

Za tokrat bi imela zelo veliko željo rodit doma ampak mislim, da se zato enostavno ne morem odločit. Bom pa čakala tako dolgo, da iz avta letim na sprejem in magari kar tam rodim. user posted image Pa če bi se lahko zmenila, bi šla še isti dan domov. Pod pogojem, da je celo nosečnost brez komplikacij seveda.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 414
27.9.2011 12:20:27   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: akva

Bom pa čakala tako dolgo, da iz avta letim na sprejem in magari kar tam rodim. user posted image

Tako taktiko imam tudi jaz v mislih! user posted image Ok, razen če odteče voda, pol se ni več doma za hecat :)
Hvala za opis res super izkušnje - kaj takega si želim tudi jaz.

Mam filing, da je dosti tistih zgodb z umetnimi popadki, predrtim mehurjem, neodpiranju itd tudi posledica tega, da prvorodke prezgodaj prišibajo v porodnišnico...

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 415
27.9.2011 13:34:02   
nusi
krispin jaz v Po nisem imela ea, sicer sem jo želela, ampak tudi če je ne bi bi šla tja. Imela sem svojo sobo, osebje prijazno (z 1 izjemo), porod lepo voden, sploh glede na to, da je moj zamudil oz je prišel ravno pri iztisu in me je babica za roko držala in sploh bla ful materinska. mi je pa doma odtekla voda, sem se še stuširala in me je moj potem odpeljal. To če ti odteče voda ni nobena panika - meni je to potredila g in v postojni. V šoli za starše pa, da naj kar rešilca kličemo, če nas ne more takoj kdo odpeljat in ležimo.... res je, da ne smeš okol skakt, ampak se lepo vsedeš in te nekdo odpelje do P. je pa res, da moraš it in potem ni nujno, da greš direkt na porodno posteljo - jaz nisem šla, sem pa na ginekološkem oddelku še pico pojedla prej user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 416
27.9.2011 13:57:41   
krispin
Se vidi, da sem frišno iz zgodnje materinske šole! user posted image

Nam je tam babica res zabičala, da če voda odteče, se takoj uležt, rešilca poklicat itd. Moram o tem povprašat še svojo G. Sva se pa tudi midva s fantom spraševala a je to res potrebno - in če je temu res tako, a te potem odpeljejo le do najbližje porodnišnice ali si lahko zmišljuješ in zahtevaš da te odpeljejo npr. v Postojno. user posted image

Kakorkoli, mislim da je glavno, da se takrat čim prej odpokaš v P. in te lahko pregledajo če je vse ok.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 417
27.9.2011 14:05:18   
Arabella1
evo mene iz pregleda user posted image veliki smo že 4,5 cm, srček bije in očitno smo ga oz jo zbudili ker je začel krilit z rokami user posted image vse ok, toksoplazmozo sem očitno že prebolela tako, da mi ni treba bežati pred mačkami.... user posted image  

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 418
27.9.2011 14:13:26   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: tjaška87

hei Ursap:)

midve mava pa isti dan rok:) men samo ni jasno kako si v 9. tednu, jaz pa kakor si racunam na ta datum poroda,sem v 10.tednu ??? kdaj si imela pa prvi dan zadnje menstruacije in predvideno oploditev????

ej tjaška87,
zadnji dan moje menstruacije je bil 22.7., prvi pregled sem imela pa 22.9. Na dan 22.9. je bil plod velik 1,89 cm in mi je ginekologinja povedala, da je bilo to 8 tednov in 4 dni.  
sama sem zračunala enako kot ti, da bi morala biti v 10. tednu, ampak me je ginekologinja popravila, da oni računajo po velikosti ploda.
kdaj si pa ti imela zadnjo menstruavijo in prvi pregled? si mogoče že imela ultrazvok?
lp, urša

(odgovor članu tjaška87)
Neposredna povezava do sporočila: 419
27.9.2011 14:39:23   
2.mami
Krispin, Nuši,

da se malo še jaz vmešam:

Glede odtekanja plodovnice je tako. Če ti odteče naenkrat se ni za hecat, ker je user posted image  nezaščiten in lahko pride do infekcije. Lahko ti tudi popkovnica pogleda ven in se zato lahko prekine dotok do user posted image . Slišala sm, da je ena med. sestra zaradi infekcije izgubila otroka, pa so verjetno zato še bolj stroge...

Če ti plodovnica odteka po kaplijicah ni take panike, še posebej če ti je ginekolog na zadnjem pregledu povedal, da jo je še dovolj.

Rešilec  te baje pelje v najbljižjo porodnišnico.

Tudi jaz imam strahove glede tega user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 420
27.9.2011 14:45:37   
liia
vas še kar naprej spremljam aprilčice. čeprav smo vmes mislili,da bomo majski, nas je O tik po M prestavila na aprilske. zaenkrat pdp je 26.04.2012, čeprav sem trdno prepričana,da bo 23.04. tako kot sem se že na začetku malo za šalo hecala. danes je tretji dan brez slabosti. čudno,ker mi je drugače vedno slabo. ne bom se hvalila prekmalu. utrujena sem pa tako,kot da že en mesec ne bi spala. ne prenesem mehčalcev in praškov, apetit k sreči spet imam. vas je luštno brat. 

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 421
27.9.2011 15:27:06   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: 2.mami

Lahko ti tudi popkovnica pogleda ven in se zato lahko prekine dotok do user posted image . Slišala sm, da je ena med. sestra zaradi infekcije izgubila otroka, pa so verjetno zato še bolj stroge...

No, točno to zgodbo sem slišala na predavanju. Ma boljše, da nam povejo, na takih primerih si vsaj zapomniš in si potem bolj pozoren.

@2.mami - strahove glede odtekanja plodovnice ali izbire porodnišnice?

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 422
27.9.2011 21:43:58   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: krispin

IZVIRNO SPOROČILO: 2.mami

Lahko ti tudi popkovnica pogleda ven in se zato lahko prekine dotok do user posted image . Slišala sm, da je ena med. sestra zaradi infekcije izgubila otroka, pa so verjetno zato še bolj stroge...

No, točno to zgodbo sem slišala na predavanju. Ma boljše, da nam povejo, na takih primerih si vsaj zapomniš in si potem bolj pozoren.

@2.mami - strahove glede odtekanja plodovnice ali izbire porodnišnice?

ja antibiotike ti res dajejo, da ne pride do infekcije. Ampak mene so sprejeli cca ob 12ih in so mi povedali da bom dobila te antibiotike, no prvo dozo sem prejela skor 3 ure kasneje - s tem, da mi je voda začela odtekati okol 10ih in sem to povedala. Nikamor se jim ne mudi, ko enkrat prideš tja. Je pa najbolj pomembno, da se ti počutiš varno tam kamor greš. Ena kolegica si sicer želi v Po, ampak jo je tko strah te poti, ki je iz lj 20 minut, da se je zato odločila, da ostane v Lj. In se mi zdi to čist prav, ker važno je, da bo rodila v okolju, kjer bo lahko mirna.

res pa je, da nimaš kaj čakat in se vozit naokrog, kadar je plodovnica umazana, pa sej to pa seveda tudi skos vsi povdarjajo. Časa je še dovolj, v bitvu se lahko še 6 - 7 mesecev odločamo kam gremo user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 423
28.9.2011 8:26:02   
2.mami
Mene je strah, da mi odteče plodovnica in bom morala v LJ. (In ostala brez EA) Ali pa da ne bom pravočasno prišla do Postojne user posted image  Zato je v igri tudi Kranj, ker je bližje.

No, res je, da je veliko časa še user posted image  Lahko vse možnosti naštudiram user posted image

Meni drugo ni tako pomembno, kot porod. Mi je bil prvi precej stresen in še nisem čisto vsega pozabila...
No, pa s financami se ukvarjam. Sem bila letos brez službe, zdej mam za določen čas 4 mesece z možnostjo podaljšanja za nekaj mesecev in moram preštudirat kako uštimat, da pridem do porodniške. Vse ostalo me ne skrbi toliko. (beri potek nosečnosti)
Trkam user posted image da bo vse uredu

Čao!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 424
28.9.2011 9:33:31   
Arabella1
Pozdravljene so user posted image
kako ste kaj? Mene nekaj danes glava boli, to je pa tudi edina stvar, ki jo lahko pojamram user posted image

2.mami kar se porodniške tiče mislim da gledajo zaposlitev v določenem obdobju, če si bila najmanj ne vem koliko mesecev, se ti potem upoštevajo ti zadnji meseci, ko delaš, za ostale, ko nisi pa 70% minimalne plače oz. nekaj takega... bom probala pogledat, če bom imela kaj časa.

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.