|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
22.9.2011 16:14:22   
ursap
Pozdravljene,
danes smo bili na našem prvem pregledu. Velliki smo 2 cm, stari 8 tednov in 4 dni. PDP pa je 29.4.2012. Srček veselo bije. Danes sem že dala kri, sedaj pa se moram naročit na NS. :)

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 376
22.9.2011 19:18:57   
Arwen_84
Mene pa nekaj zanima glede NS...na prvem pregledu mi je gin rekla, da ona tega ne opravlja, ampak samo nek ''3kromosomski test'' (govorila je tko hitro, da je nisem povesem razumela), da je test enakovreden NS in da če ne zaupam (da ki nosečke ful hitijo na NS in ji ne zaupam, da naj grem-al nekaj takega), da se moram sama prijavit nekam kjer delajo NS in njo pokl.,da ta kromos. test odpovedujem...je to res popolnoma ENAKOVREDNO?user posted image ...ali gre samo zato, da se to čimprej opravi...mene je za test naročila na začetku 11 tedna (takrat se tudi NS opravlja, ne?).

hvala za odg.,

lep večer,

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 377
22.9.2011 21:14:11   
Juxy
Arwen84, zadeva je taka, da z NS ugotovijo z 80% verjetnostjo ali bo otrok imel downov sindrom, s 3kromosomskim testom (za to ti vzamejo le kri) pa z 90% verjetnostjo ugotovijo ali bo otrok imel downov ali se dva druga sindroma. Kri za ta test ti vzamejo med 8. in 10. tednom, NS pa ti delajo med 12. in 14. tednom. Meni osebno je oboje dobro, da narediš, da imaš potem mirno nosečnost, sploh če si že nad 35, tako sem jaz.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 378
22.9.2011 22:07:07   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

NS pa ti delajo med 12. in 14. tednom. Meni osebno je oboje dobro, da narediš, da imaš potem mirno nosečnost, sploh če si že nad 35, tako sem jaz.

Ns je med 11 - 14. tednom user posted image . Pa a nimate tiste, ki ste nad 35 itak brezplačno? v tem primeru jaz sploh ne bi razmišljala, pač greš, saj NS je v bistvu navaden UZ

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 379
23.9.2011 6:49:22   
ursap
Glede NS, je meni ginekologinja predlagala naj grem, čeprav samoplačniško. Stara sem 28 let in mi po napotnici ne pripada. Je rekla, da NS ni obvezen, da pa ga zelo toplo priporočajo. Tako sem se naročila in imam NS 21.10.2011 v ZD Dravlje. 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 380
23.9.2011 8:15:36   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

NS pa ti delajo med 12. in 14. tednom. Meni osebno je oboje dobro, da narediš, da imaš potem mirno nosečnost, sploh če si že nad 35, tako sem jaz.

Ns je med 11 - 14. tednom user posted image . Pa a nimate tiste, ki ste nad 35 itak brezplačno? v tem primeru jaz sploh ne bi razmišljala, pač greš, saj NS je v bistvu navaden UZ

Moja G. mi je prejšnji teden povedala, da dela NS med 12. in 14. tednom. Tega podatka si nisem izmislila user posted image Pa nad 35. letom ni vse brezplačno. Tudi to je spet nekaj novega. Ja, ko si 35 ali 36, imaš NS in tudi 3kromosomski test brezplačno, se pa vse spremeni, ko postaneš 37, ker ti potem pripada AC in če se ne odločiš zanjo, ti NS in 3k-test država ne "časti", ampak moraš sam plačat. Pa če greš gledat samoplačniški cenik, pride AC 580 €, NS + 3k-test pa prideta skupaj 100 €. Čist zgrešena zdravstvena politika, če mene vprašaš user posted image

< Sporočilo je popravil Juxy -- 23.9.2011 8:18:52 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 381
23.9.2011 8:18:08   
2.mami
Čao punce!

Da se še jaz malo oglasim.

Pri meni tudi slabosti pojenjujejo, zdaj ni več take panike, da moram nujno jest kadar sem lačna. Lažje jih kontroliram in tudi ponoči ne ustajam tako pogosto user posted image

Glede NS je meni fino to, da na UZ vidiš in slišiš srček, vidiš kako se premika, zdravnik ti razkaže še njegove organčke, preveri refleks - udari z UZ po trebuhu, da vidi ali se plodek zaščiti z rokico, pokaže nosno kost, svetlino. Priporočam!

Naš plodek je sicer tokrat spal in se ni pustil preveč motit, ampak mi je bil vseeno tako srcen user posted image  - tisti mala, bela, premikajoča se "lisa"  v obliki plodka tam na UZ user posted image

Joj, po eni strani bi kar preskočila še teh 6 - 7 mesecev, da bi lahko mojega user posted image  objela in polupčkala ....in se spet čudila kako majhni in popolni so user posted image

No, uživejte petek, pa napište še kaj user posted image , čao!

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 382
23.9.2011 8:32:21   
Anonimen
Pozdravljene!

No moje slabosti se umirjajo, ne morem pa kaj dosti jest. Včeraj sem opravila daljšo vožnjo z avtomobilom in moram reči, da je isto kot v prvi nosečnosti. Avto ni zameuser posted image user posted image . Bolečine take,da sem mislila da mi vse ven pade. Tako, da do nadaljnega ni več voženj. Razen NS in AC pri Pušenjaku. Prvič nisem šla na AC, tokrat pa grem samoplačniško. Se bom zmenila za termin naslednji teden. Drugače pa imam preglede nekje na dva tedna. Drugi teden imam NS, potem reden pregled in potem verjetno na 2 ali 3 tedne spet.

Trebuh imam ogromen, nosim izključno nosečniška oblačila. Ne morem imeti nič preveč zategnjenega čez trebuh, ker me vse boli. Jaz ne vem kaj je z mano. Pa vedno je samo v nosečnosti tako. Moji plani o vsakodnevni enourni rekreaciji so tako daleč, da niti pomislim ne na njih. Pa sem imela plan ostati v kondiciji, ker sem prvič ležala celo nosečnost in vem kaj pomeni roditi brez kondicije.

No upam, da bo malo boljše. Drugače sem pa vesela, da so vsaj slabosti boljše. Pozdrav vsem aprilčicam!

DrugičNosečka

(odgovor članu 2.mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 383
23.9.2011 13:26:40   
frinina
pozdrav punce,

tudi pri meni slabosti čez dan ni več, le ob večerih še, ko se mi zdi, da imam trebuh tako napihnjen, da komaj čakam, da grem v posteljo.

drugače že več jem, se mi že več ''lušta'', in upam, da kmalu vse začetniške težave minejo.

jaz imam NS v ponedeljek v 13.tednu. kot jaz vem se NS dela med 12 in 14 tednom.
Pred 8 leti, ko sem rodila prvič, ni bilo toliki povdarka na NS, mi je naredila ginekologinja, zdaj pa grem, ker po dveh splavih želim vedeti, da je
z našo pikoco res vse ok. vem le, da želim izvedeti čim več, le spola ne, to naj bo presenečenje do rojstva.

se v ponedeljek javim z bolj izčrpnim poročilom!

lep vikend vam želim vsem....

čao

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 384
23.9.2011 13:41:36   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image

jaz imam nuhalno v 13em tednu, rekla je, da se dela med 12 in 14. tednom, ko sem klicala za se naročit je povedala še o tem dvojnem ali trojnem kromosomskem testu user posted image ne vem več kako je rekla, uglavnem, da vzamejo kri in naredijo test, je rekla tako, ns je cca 80%, ta test pa 98%, da ga priporočajo, če so rezultati ns kaj slabši, da se ga pa vseeno lahko naredi, če bi se za to sami odločili in da naj premislimo user posted image . Drugače počutje ok, se mi zdi da me pa že začenjajo počasi nekam vsi postrani v trebuh gledat... torej ni samo občutek, da sem napihnjena kot balonček user posted image , bomo videli v torek, ko je naslednji pregled... da ne zagleda dveh, namesto enega user posted image .

Lep vikend vsem, pa srečno tistim, ki imajo ns ali pregled user posted image

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 385
23.9.2011 15:57:32   
_vanilija_
IZVIRNO SPOROČILO: frinina

pozdrav punce,

tudi pri meni slabosti čez dan ni več, le ob večerih še, ko se mi zdi, da imam trebuh tako napihnjen, da komaj čakam, da grem v posteljo.

drugače že več jem, se mi že več ''lušta'', in upam, da kmalu vse začetniške težave minejo.

jaz imam NS v ponedeljek v 13.tednu. kot jaz vem se NS dela med 12 in 14 tednom.
Pred 8 leti, ko sem rodila prvič, ni bilo toliki povdarka na NS, mi je naredila ginekologinja, zdaj pa grem, ker po dveh splavih želim vedeti, da je
z našo pikoco res vse ok. vem le, da želim izvedeti čim več, le spola ne, to naj bo presenečenje do rojstva.

se v ponedeljek javim z bolj izčrpnim poročilom!

lep vikend vam želim vsem....

čao

frinina, sorry ker prašam, meni se zdi da jst in ti mava isti dan PDP (9.4). A ti maš NS nasljednji ponedeljk (3.10)? Ker, jst mam NS zdej v ponedeljk (26.9) in takrat bo 12 tednov. Ali sem jst nekaj narobe zračunala :)

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 386
23.9.2011 15:58:31   
Anonimen
A je še kakšna da ji ni treba lulat non stop? Dans sem govorila z eno kolegico ki je že rodila in je rekla da ji je čudno da mi ni treba iti non stop na wc, da je ona, ko je bla noseča, šla najmanj 5x ponoči lulat in da je to normalno ker se širi maternica in pritiska mehur. In tisti ki ne gremo lulat tko pogosto, a to pomeni da se pri nas maternica ne širi? :)

(odgovor članu _vanilija_)
  Neposredna povezava do sporočila: 387
23.9.2011 17:17:17   
Anonimen
Anonimna, počakaj še nekaj tednov pa boš tudi ti non stop na wc-ju.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 388
23.9.2011 18:34:50   
nusi
ohoj user posted image

končno vikend user posted image , že delam plane kam bomo šli user posted image . ma meni slabosti večinoma ne delajo več težav, pa tudi utrujena nisem več, imam kar precej energije trenutno in upam, da tako tudi ostane.

ns - ja to so pa očitno neke novosti, ker v dravljah in dr strah v domžalah delajo med 11 - 14 tednom. ma sicer je važno samo to, da se vse vidi in je vse ok user posted image . Je pa res, da sem bila prvič v 11 tednu, sedaj pa v 12.

lulanje - prvič sem skos lulala, tudi ponoči, sedaj pa sploh ne -pomojem premalo pijem user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 389
23.9.2011 18:47:09   
Juxy
To glede non-stop lulanja pa je čisto odvisno od lege otročka, maternice itd. Zdaj na začetku sploh ni nujno, da te non-stop tišči na wc, proti koncu pa je to že nekaj vsakdanjega.
Jaz sem rodila pred slabimi osmimi meseci in zadnja dva meseca sem hodila na wc tudi po trikrat ponoči.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 390
23.9.2011 21:07:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Anonimna, počakaj še nekaj tednov pa boš tudi ti non stop na wc-ju.
user posted image

Kolk je še za čakat? Jst sem v 12. tednu :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 391
23.9.2011 21:09:17   
Anonimen
Juxy, hvala za ogovor, mene je skrbelo da nekaj ni narobe, ker me res ne tišči lulat :S

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 392
24.9.2011 8:15:48   
Anonimen
user posted image

Čist odvisno že od tistega, ker so ti že ostale napisale, ampak uide ti ne, če ne prej v zadnjih mesecih. Mene je na začetku skoz tiščalo, sedaj se je umirilo. V prvi nosečnosti pa se spomnim, da ko sem šla iz službe, sem šla na wc, ko sem prišla iz stavbe ven, me je že spet tiščalo... Približno takrat, ko sem začutila brce, se je pa vse to začelo. Aja, pa zvečer sem šla tudi 10 krat na wc, dokler nisem zaspala, ker sem skoz čutila pritisk na mehur, čeprav je priteklo malo. Po 5 minutah sem mogla spet it user posted image

Js sem zaradi črevesne viroze na - 1 kg glede na težo pred nosečnostjo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 393
25.9.2011 21:09:30   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Js sem zaradi črevesne viroze na - 1 kg glede na težo pred nosečnostjo.

uf a vas je tudi napadla, pr nas jo je prinesel tamal pol sem jo dobila jaz, potem mož, moja mami, pa tašča, moj oči, danes še tast enkrat vmes pa še nečakinja - ma noro nalezljiva stvar pa smo pazili na higieno in ne živimo skupaj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 394
25.9.2011 21:33:23   
Anonimen
user posted image

Js sem še zdaj čist izmučena in ležim, če je le možno, 3 dni skoraj nič nisem jedla, če sem, je pa šlo ven. Jo je moj tudi dobil, ampak je že 2 dni čist Ok. Mali je pa začuda ni dobil user posted image tega me je bilo najbolj strah, ampak imamo srečo. Upam, da tako ostane.

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 395
26.9.2011 9:46:06   
LadyB
Pozdravljene aprilčice,
Evo jaz sem pa že opravila v petek nuhalno pri g. Strahovi, rezultatu so bili super! tako lepo se je vse videlo, da sem bila notri le 5 minut. Napovedano imamo punčko, in upam da tako ostane, ker imamo doma že fantka, pa da bo parček user posted image
Imam pa nov datum user posted image , namesto 3.4. , imam zdaj 30.3. Zdaj pa nevem a naj ostanem pri vam, bi pa najraj, k sem se lih navadla user posted image . Nevem kdaj sem mela na zadnje menstro, pa imam zarad tega več datumov.

Slabosti, utrujenost, vse je že za mano. Se zdaj tako fajn počutim, polna nove energije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 396
26.9.2011 10:17:11   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image kako ste kaj?
Mene se je lotil neki prehlad user posted image kiham, smrkam, kašljam, vročine pa na srečo nimam, jutri me čaka pregled, upam, da bo vse uredu.

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 397
26.9.2011 12:56:44   
AURSKA
L.P.
Danes je tudi za mano 1 pregle. Veliko smo 19mm rok pa naj bi bil 30.4.2011, upam, da res saj je ginekologinja rekla, da je glede na izostanke menstruacije in tednov nosečnosti naš otročiček manjši za tri dni ampak do sedem dni ponavadi ne spreminjajo roka poroda. Drugače me še mučijo razne slabosti  ( bi bruhala pa ne moremuser posted image ) in utrujenost, kar se mi pri prvi nosečnosti ni dogajalo. Na nuhalno smo naročeni 19 oktobra pri dr. Strahovi.
Lepo se imejte in čuvajte svojeuser posted image

(odgovor članu aprilcica12)
Neposredna povezava do sporočila: 398
26.9.2011 14:42:17   
JanaB
Končno sem dobila datum za NS in sicer 13.10. pri dr. Šajnovi. Ali katera ve ali je tudi na napotnico za NS mož lahko prisoten pri pregledu ali kaj komplicirajo?

(odgovor članu AURSKA)
Neposredna povezava do sporočila: 399
26.9.2011 14:47:07   
JanaB
Končno sem dobila datum za NS in sicer 13.10. pri dr. Šajnovi. Ali katera ve, če je lahko pri NS na napotnico prisoten tudi oče ali znajo komplicirati?

(odgovor članu AURSKA)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.