ronja
|
Jooooj punce! Ne rečt, da gre še osel samo 1x na led! Kaj sem jaz včasih trapasta! Ko sem bila noseča z Lejlo, so me dali na tale cuker test, ker imamo v družini sladkorno. In so rekli, da moram bit zjutraj tešča, to je bilo vse. Jaz valjda se zvečer (to je zame ob 2h ponoči , test je pa ob 7h zjutraj;) nažrem madolata (to je čisti cuker - saj veste una bela masa z mandlji) in zjutraj je bil sladkor po testu cuker tik pod zg. mejo (sicer še v normali, ampak malo pod mejo)... In zato so me preventivno dali na sladkorno dieto. no, na kontrolnem testu čez 1,5 meseca je bilo seveda vse super in sem mela cuker totalno na sp. meji in potem nisem več mela diete, je rekla, da če bi imela pa sam mal nižje, bi pa skup padla -sem rekla, da vem, ker se že skoz tko počutim, odkar so mi vzeli sladkarije . Res znam skup ruknit, če mi cuker pade. Ok, zdaj so me spet dali na tale cuker test (zaradi prejšnjič, valjda ). In meni že od morja dalje ful paše baklava - na morju jo skoz nekje vidiš pri tistih šipcih, pa mi je že takrat zapasala, samo se mi ni dalo vlečt testa... in potem je bilo skoz nekaj, no, v tor. pa v štacuni kupim vlečeno testo zanjo. pa še spomnila sem se, da bo itak super, ker je bo do pet. že zmanjkalo. NO, potem pa je nisem naredila do včeraj zvečer... In valjda včeraj zvečer je nisem hotela jest, ker sem rekla, da ne bom jedla sladkrij zvečer. Do sem vse lepo in prav... NO, potem pa se zjutraj zbudim, lačna, seveda, baklava tam omamno diši... (sem delala eno svojo impro varianto in jaz dam not cimet in kardamom... in namesto samih orehov mešanico mandljev, orehov, lešnikov in sezama) In valjda hop po njej! Seveda sta si jo zaželeli še malidve in jo dam še njima. Ampak zjutraj sta navajeni na bolj konkretno hrano in sta skoraj vse pustili in si želeli bolj zdravo hrano - kaj naj mama naredi? valjda da zdravo hrano, pa požre še njuna kosa . In tako sem se cel dan basala z njo... Potem mi pa poči! Jaz mam jutri cukertest!!! No, saj od popoldne (nekje od 16h) dalje nisem več jedla tega in upam, da bo to dovolj. Ampak res bi skoraj še 1x naredila isto bedarijo! Pri tem, da so mi tokrat dali lepo list, kjer ti vse gor piše, kako naj ne ješ vsaj 8 ur prej itd... Enim res ni pomoči, hehe. No, računam, da bo ok, če sem to jedla samo dop. pa čeprav je to res ultra cuker . Tak da danes bom ziher na sadju .
< Sporočilo je popravil ronja -- 22.9.2011 20:18:50 >