Tulipan12
|
trezika jaz sploh ne vem, kaj bi na to napisala. Mogoče sem malo površno prebrala ali nisem zasledila, kaj ima probleme tudi z drogo ali samo z alkoholom? No, tisti samo ni ravno samo, ampak vseeno... Ker poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli probleme z drogo (imela sem kafič in tam vidiš svašta), z alkoholom zasvojene mladine pa ne poznam - vsaj ne v tolikšni meri, da bi bilo potrebno zdravljenje. Tista klasika pitja med vikendi. Drži se, upam, da se vam situacija uredi in da punca splava iz tega ter zaživi novo življenje. Tu jaz vidim edino rešitev prepovedat staro družbo, ker en sam nikoli ni sam v tem. To pride pri starih ljudeh, ki so alkoholikih in ne pri mladini, ki si jemlje vzore v družbi. kokica mi imamo take štale že recimo od februarja, na trenutke se mi zdi, da smo že splavali ven, pa ga še vedno kje pofiksa. Midva se sicer še nisva odločila ali bova dajali kazni ali jo bova nagrajevala za pridnost, delava situaciji primerno, ampak slej kot prej bova morala delat po nekem vzorcu, ki se ga bova držala in ga bo tudi ona pričakovala. To, da V. ni dobil sladoleda je že en korak naprej, pa vseeno jaz na to ne gledam kot na kazen. Lia v tem primeru ne dobi sladoleda in naslednjič, ko želi ni poganjlačka. Tak imamo mi. Je pa res, da ima na splošno kar dosti svobode, ne postavljava ji nekih hudih omejitev, ampak tisto, kar ji, se mora držati. Groza, prebrala sem ogromno knjig o vzgoji, pa tolikokrat še zmrznem na določenem primeru, da se počutim totalno nesposobno včasih. Včasih pa neka beseda tak zaleže, da se čudim uspehu v tistem trenutku. Začaran krog. Jaz samo želim, da bi zrasla v družbi normalno, prijazno, veselo deklico, ki bo okrožena z veseljem in smehom. Pa da bo sposobna sama sebe uredit, ko bo čas za to in si določat meje kaj je prav in kaj ne, dokler pa se tega ne bo zavedala, pa bo se naposlušala stavka: NE, Lia, to ne smeš! Grem delat solatke za piknik!
|