vdrugomami
|
Pozdrav vsem decembrkam! oranška, res lepo prebrati, da je konec s temi izcedki, samo tako naprej Pa super je prebrati pozitivne kritike za ta pas, ga pričakujem danes evelin, za uspešno opravljeno nuhalno. Tudi jaz komaj čakam svojo; se tako včele od prvega pregleda, pa potem do nuhalne.... Monstera, hja, nimaš kaj, čari nosečnosti Vse se širi in pripravlja na porod, pri enih se začne prej, pri drugih kasneje. Mene sicer sramne kosti niso nikoli bolele, me pa je v prvi nosečnosti nekje v 12. tednu začela boleti trtica, pa sem ravno prebrala, da se zna zgoditi, da se malo zamakne??? Zdaj pa me tu in tam boli križ, če pretiravam z delom oz. če nič kaj ne počivam... LAima, ma glede kil nimaš kaj, se mi zdi, da na to enostavno ne moreš vplivati. JAz recimo za moje pojme pojem precej, nonstop nekaj grickam, zjutraj obvezno 2-3 kose kruha s kakim namazom, pašteto, viki kremo, marmelado, potem v službi vedno kako sadje, jogurte, muslije, tudi sladko, ki nam ga v pisarni nikoli e zmanjka, potem doma kosilo, potem pa še večerja... Zredila pa sem se mogoče pol kg. Enostavno ne gre več gor. Enako je bilo v prvi nosečnosti, ko sem se do 15. tedna zredila 1 kg, potem pa vsak mesec nekje 2 kg, zadnji mesec pa tudi skorajda nič. Na koncu sem mela vsega skupaj+12. Poznam pa punce, ki pojedo precej manj, ampak se jim kile enostavno lepijo. Po porodu pa gre dol, če je le volja, vsaj po moje... Tako da zdaj se nič ne sekiraj in uživaj v nosečnosti. ketikat, res zanimivo brati te razlike med državami in zdravstvenimi sistemi AljaAn, glede službe nimaš kaj, enim delodajalcem ni nikoli prav, da zanosiš al pa greš na porodniško. KOlki me zaenkrat ne bolijo, so pa me v prvi nosečnosti, bolj proti koncu, pa je če bilo ležišče premehko (npr. na dopustu nisem skoraj nič spala, ker so v hotelu bli ful mehki jogiji). sarar, tudi tebi za uspešno nuhalno. Mi pa grejo na živce sploh neke debate okoli spola, res. Mislim, če gledaš, kaj vse lahko gre narobe, je res edina stvar, ki si jo želim, zdravje. In zdrav otrok, vse drugo je postranskega pomena. MA jaz si recimo sploh ne predstavljam, da bi imela punčko, tak sem navajena na mojega fanta Medea10, joj, slinavka Smo jo dali skozi in je res neprijetna zadeva. Nekje 7 dni je blo kar hudo, potem pa je šlo na bolje. MOraš predvsem paziti, da dosti pije, da ne dehidrira, hrana naj bo mlačna, pa kakšne skutice, jogurti, nam je rekla, da naj mu kar spasiramo hrano, da bo lažje jedel. Smo ga morali res ful animirati, da je nekaj spravil v sebe. Smo pa dobili neko tekočino, ki jo zmešajo v lekarni in jo je treba z zložencem fajn vtirati v dlesni in po ustni votlini; groza, zraven kar teče kri, ampak to je baje fajn, da se bolje očisti. Si pa zamisli borbe, da smo to uspeli narediti Sem pa tudi jaz slišala za spletno stran 1nadan.com ali nekaj takega, kjer so prejšnji teden ravno meli ta popust za terme ptuj. Imaš to v misliih? j.b., jaz sem naročila tale pas http://www.da-da.si/node/26; če se ne motim, je tudi oranška imela tega v mislih. Se beremo...
|