|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
13.6.2011 11:14:51   
tetka10
vdrugomami se opravičujem za pozen odgovor, jaz sem si kupila tisti pas, ker svojih kavbojk že kar neki cajta ne morm zapet ker me tišči. Mi pa ne odgovarja ker takega trebuha pa še nimam da bi mi ta pas prou pršu. Mislm da je ta pas mišlen za takrat ko so tut nosečniške hlače že prav. ti pa z veseljem pošljem da probaš če ti odgovarja.

kko ste kej nosečke? jaz sem v 15 tednu pa me jutranje slabosti še kar dajejo. kakšen dan tudi čez cel dan. ne vem kdaj se bo to umirilo. upam da na dopustu, k bo zlooo kmal tle. komi čakam. letos sva se odločila za grčijo, k sva lih še sama :D

lep pondelk!!!!

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
13.6.2011 12:12:13   
vdrugomami
Helou!

Spet na delovnem mestu po viken oddihu na morju.... Blo je super, ravno toliko, da smo prišli na žmah, kak je fajn na morju in da bi počasi že bil čas za malo daljši dopustuser posted image  Vreme super sončno, voda za moj okus premzla, ampak tudi brez kopanja je fajn...

Medea10, super, da ne bruhaš več.... Kako je tvoja punčka? Drugače bom jaz naredila tako glede tega darila, ki ga kao prinese dojenček, čeprav ne vem, koliko je smiselno, glede na to, da je december pri nas nor.... Mi sicer ne pretiravamo z darili, ampak imamo kar veliko sorodstvo in vsak nekaj kupi, tako da se tega nabere ogromno. Ponavadi polovico zaplenim in doziram vsake toliko, ker drugače je vsega res preveč in otrok niti ne ve, kaj naj si počne s toliko stvarmi, igra pa se tudi dosti manj, kot če ima manj zadev na razpolago....

Korinca, tudi jaz sem na koncu leta, rok imam 29. 12., razen če ga na nuhalni ne bo kaj spreminjala. V prvi nosečnosti mi ga je spremenila za 4 dni, tako da če mi ga tudi zdaj, bom datimsko že padla v naslenje leto... Drugače glede prehrane sem tudi jaz rahlo napsihirana... Pa tudi tokse še nisem prebolela in se nonstop sprašujem, če je določena hrana ok....  Ma takšna skrajnost tudi ni ok, samo ne morem iz svoje kožeuser posted image

MAMI4, tudi jaz sem jemala elevit tako kot si rekla, tudi tokrat ga bom. Kri je vedno bila super.

morje2011, kaj pa je, se slabo počutiš? Je pa očitno res nekaj v zraku, če je toliko otročkov bolanihuser posted image

vikii, topla kopel ne more škoditi dojenčku... Če se ne motim, sem ravno pri Pušenjaku brala, da bi se prej ti začela slabo počutiti in ti ne bi pasalo namakanje, preden bi škodilo kaj dojenčku... Tako da ti se kar lepo relaksiraj...

janed, dobrodošla!

Bolniška: kolikor vem, je ves čas 80% plače.... Prvi mesec v breme delodajalca, nato pa zdravstvena blagajna...

tetka10, hvala za ponudbo, ampak sem si ga tudi že naročila. Upam, da bo ok in ga bom lahko ponucala. Sem pa vzela še tisto okrasni pas, da si malo stare majičke fiksiral oz. podaljšam, ker se bodo vedno bolj dvigovale zaradi rastočega trebuhauser posted image  Poročam, kako bo, ko dobim....

Papa

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
13.6.2011 13:00:31   
oranška
pozdravljene vse nove in stare drage nosečke.

Najprej dobra novica iz moje strani: Kooooooooooooončno je ponehal moj izceden, pa tudi na samoplačniški UZ sem šla. res nisem mogla počakati do nuhalne. Z mojo pikico vse ok. Jupiiiiii. user posted image user posted image user posted image user posted image Oba z možem sva presrečna, čakava pa nestrpno še nuhalno. potem pa dalje uživancija v veselem pričakovanju.

(odgovor članu vdrugomami)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
13.6.2011 14:10:24   
evelin
No tako, za mano je nuhalna. Je šel dragi zraven, vse je super ok, brez kakršnega koli tveganja.
Veliki smo 7,6 cm, PDP po nuhalni pa je pokazal 15.12. (torej 5 dni prej).
user posted image nam je takoj lepo pomahal, je pa zelo zanimivo, da ima noge tako prekrižane kot bi sedel "po turško", smo se tako smejaliuser posted image , frajer mali.
Spol bo pa potrdila na naslednjem UZ, ki ga imam 4.7.

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
13.6.2011 14:51:03   
evelin
Punce, a se prijavlate tukaj? http://www.ringaraja.net/clanek/paket-za-nosecke---junij-2011_4573.html

če ne, hitro prijava

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
13.6.2011 15:41:21   
Monstera
Ojla!
Joj kar 16.ti teden že! V nedeljo se mi začne že 5. mesec, kaj gre to hitro.
Veste kaj imam vprašanje. Mene full sramne kosti bolijo :S Kot pingvin hodim. Ne morem niti več na eno nogo stopit, ko se obuvam. Šla sem malo po netu brskat, pa sem prebrala, da se to kasnej dogaja? Kaj naj nardim? Zdej spim s povštrom med nogami. Da ne govorim o prsih, že tako sem imela C košarico, zdaj ma pa taaaake.. pa full bolijo, bradavice so kar zelene, tok so zatečene.

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
13.6.2011 16:54:57   
nalia
IZVIRNO SPOROČILO: Monstera

Joj kar 16.ti teden že! V nedeljo se mi začne že 5. mesec, kaj gre to hitro.

user posted image ???..čaki čaki jaz sem 14t1d,torej sem v 15.tednu pa sem komaj zalaufala v 4.mesec,po datumu pdp-ja ki je 12.12. sem dobro končala 3.mesec nosečnosti...tko da peti mesec lih ne štima pri tebi aluser posted image ,sej še nismo na polovici bejbi kam se ti mudiuser posted image

jst sem pa danes čist out,utrujena,napihnjena,nič se mi ne da,bom jutri bolj pridna obljubimuser posted image

< Sporočilo je popravil nalia -- 13.6.2011 16:55:34 >

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
13.6.2011 17:26:55   
vikii
monstera- ojoj mislim da malcek prehitevas :)

jaz sem danes tocno 15.tednov noseca pa nekako racunam da je to polovica 3.mesca kaj ne?

kaj mogoce katera od vas jemlje folno kislino femibion 1??? jaz sem se odlocla da bom se 2 jemala. usaj se en mesec. kaj ima mogoce ze katera 2???

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
13.6.2011 18:23:17   
Laima
Ojla,

bravouser posted image user posted image user posted image za nuhalne, preglede, vse lepo kar se vam dogaja.

Mami4-Čatež, mi hodimo v hiško od moževe firme je lepo urejena, posteljnino pa itak kamor gremo razen AUT-smučanja nosimo s sabo. V teh apartmajih sem se kar navadila tko, nam/mi je pa cool.

Spet sem se zredila še +0,5 kg-kaj za vraga naj jem, da ne bo šlo tko gor. Sadni dan???
Tiste, ki se ne redite, kaj jeste??? Na pomoč, da ne bom ko slonček balonček prekmalu. Hvala za nasvet, namig, recept.
Apetit je pri meni huda reč. Mi je vse dobro.

pa, pa
p.s. hvala za skrb, do Gardalanda dve urci vožnje z osebnim avtom mi ne bo prehudo, ker uživam v vožnji, tam pa ne bom pretiravala-bom bolj sedeče in na trdnih tleh. Poročam čez vikend kako je bilo.

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
13.6.2011 18:56:29   
hruškolinka
tetka10, tudi meni je še vedno slabo. Včasih še cel dan, včasih samo proti  večeru. Ves čas pa me spremlja ogaben okus po kovini.
Oranška, bravo bravo, da je vse v redu. tudi jaz ne bi mogla čakati in bi si plačala pregled.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu tetka10)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
13.6.2011 19:50:05   
Anonimen
Alja An: bom porodniško kar na "slovenske stroške" še koristila, ker tukaj je samo moj zaposlen in nimam še teh socialnih možnosti. drugače se pa nameravam s tem gospodom dogovorit, da začnem mogoče začnem vseeno in delam ene 2 meseca pol sem se pa planirala na porodniški samo učenju jezika posvetit in pol nadaljujem... upam, da bo ratalo. porodniška na švedskem je še malo daljša kot v slo - mislim, da 14 mesecev in lahko jo koristita moški in ženska tudi skupaj ali  pa se menjata... tukaj moški veliko koristijo porodniško. greš po mestu same moške vidiš z vozičkiuser posted image

oranška: super za dobre novice

bolniška: kolikor je meni znano je vedno 80%, če gre pa za poškodbo pri delu je pa 100%

(odgovor članu vikii)
  Neposredna povezava do sporočila: 1586
13.6.2011 19:55:09   
Anonimen
jaz o dobljenih kilogramih raje ne bom govorila... prvo nosečnost nobene panike +13kg, šle vse takoj dol. tokrat sem pa že zdej na +5 kg. na srečo tukaj nimam tehtniceuser posted image  ampak z dojenjem gre to men dol takoj, tako da me ne skrbi preveč. zdej bom šla težko na shujševalnouser posted image
sem govorila z eno kolegico, ki živi na Nizozemskem in je noseča pa vam lahko povem par zanimivosti: tam te zvagajo na pregledu, samo če želiš. pa spodbujajo porode na domu (user posted image ) in si moraš za porod prav najet sobo v bolnici... imajo babiški sistem in pač pride drugače babca k tebi domov in tam rodiš... pa porodniške imajo samo 16 tednov, potem pa možnost 6 mesecev neplačane porodniške... niso glih najbolj ugodna držav za bit noseč in rodit! Tako da ne glede, da sem zelo kritična do sedanjega sistema v Slo, je pa porodniška vsaj res ugodno urejena.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1587
13.6.2011 19:58:51   
Nutry
Pozdravljene!

Naslednji teden imam zamrzovanje bradavic na stopalu. Že tretjič in sem v dvomu ali naj grem ali ne in kako lahko poseg vpliva na otročka. Zamrzovanje je dokaj boleče, tako, da mi dajo vedno tablete za bolečine in tri dni ne morem stopiti na nogo zaradi mehurjev. Po drugi strani pa bi se rada znebila bradavic še predno pride user posted image .

Je imela kakšna podoben poseg v nosečnosti. Ali pa bradavice in kako ste se jih znebile. Bila sem že 2x na zamrzovanju pa se mi zdi, da jih je več ne manj.

Lep večer,

Nutry

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
13.6.2011 22:00:09   
AljaAn
Hey punce!

No jaz is službe. Sva si pa z možem privoščila še Macka. Njami. Je prav pasalo. Ko si on vedno zaželi kaj takega kadar sem jaz popoldan, da grem spotoma iz službe iskat, saj tukaj okoli nimamo nič. Smo itak edina slovenska vas ki nima niti bifeja user posted image

Nutry tudi približno se mi ne snaj kaj bi lahko naredila. Samo pomoje ravno tri dni protibolečinskih tablet ni najbolj pametno. Jaz sem v prejšnji nosečnosti ležala zaradi hrbtenice in se niti pobrati nisem mogla, pa mi je ginekologinja priporočila samo kakšen ampak res kakšen lekadol in nič močnejšega. Kaj pa če bi poklicala ginekologa in vprašala?. Pa saj imaš potem še dovolj časa, da to odstraniš user posted image Ne vem no. Malo se pozanimaj.

Ketikat saj to me je zanimalo. Koliko dolgo imajo oni in podobno. Pa so samo malo pred nami in če ti uspe dobiti "slovensko" porodniško ni nič narobe. Glavno da ne bo kaj krajšega kot naprimer na Nizozemskem. Oni pa niso dosti socialana država očitno. Pa tole s porodi na domu me je čisto šokiralo. No saj vsak posvoje in vem, da porod ni ravno za v bolnico in ni opreacija, ampak jaz si še vedno ne znam predstavljati, da bi rodila v dnevni sobi. Vsak pa itak zase ve. Meni se zdi, da imajo v porodnišnici ipak vse na dosegu roke in se zato tam bolj varno počutim.
Za službo pa super. Tudi dva ali tri mesece je nekaj.

Jaz sem pa danes malo razočarana nad svojo ... službo mislim. Sem imela prejšnji teden dopust .. prvič letos in mi je povedala šefinja, da sem si izbrala napačen termin, ker je bila totalna gužva in niti vseh niso mogli vzeti. Ja kaj naj zdaj. Saj očitno ni nikoli dobro kadar me ni. Tako kot s porodniško. Ko mi je rekla a glih zdaj. user posted image Ja kaj pa naj čakam, da mi bo ona povedala kdaj je pravi čas za to, da sem lahko eno leto doma. Mah kr neki. Sem pa žalostna.user posted image

Monstera tole s tedni in meseci pa pomoje tudi ne bo držalo. Jat sem ta teden noseča 15 tednov (no bom v četrtek) pa sem "šele" ti mesece in še malo. Se pravi, da če imam rok 7.12. potem pomeni da bom štiri mesece noseča 7.7. Zdaj sem se pa še jaz malo zmedla. Ne ampak sem valjda prav napisala. No saj me bo katera popravila če ne user posted image
Sicer pa lepo pozdravljena in upam, da se dobro počutiš in držiš.

Evelin super za nuhalno. Da je le vse uredu.

Jaz pa zdaj že komaj čakam ginekologinjo drug teden. Imam pregled v sredo in me prav zanima kako bo. Ne morem se spomniti ali mi je v prvi nosečnosti tudi takrat delala ultrazvok ali samo pri morfologiji v dvajsetem tednu. Mogoče bi ga pa lahko doplačala user posted image

Oranška user posted image user posted image za dobre novice, zdaj pa le tako naprej.

Evo mene v ležečem položaju in samo še kopalnica in postelja. Upam da bo mirna noč, ker nama ga malčica nekaj biksa zadnje čase, pa se je odločila, da se seli k nama v posteljo sredi noči in potem brca on rita naokoli. No to je pa prednost postejic z ograjo. Odkar smo ji zamenjali za "taveliko" je stalno nekje na poti med najino in svojo posteljo in kar malo sanja ponoči in hodi gor in dol po hiši. Ma saj mi ni panika, samo ko se lahko pošteno zloži po stopnicah. Zdaj imamo pa povsod prižgane nočne lučke da vidi. Bo tudi to prerasla. Se mi zdi ja ji je samo trenutno zanimivo, ker pač lahko gre iz svoje sobe.

Lep večer in mirno noč vsem skupaj

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
14.6.2011 7:27:55   
sarar
jutro punce! no, včeraj sem bila na nuhalni, rezultat dober, veliki  smo 6 cm in še kak milimeter. je rekla, da po velikosti je mlajše dete, ni pa hotla datuma spreminjat, je rekla naj kar gin user posted image . fuul je bila prijazna, ampak tako neodločna... sem imela rezultat 1:16000(in še malo), pa mi je rekla tako- to je dober rezultat, ampak lahko greste še na dvojni test, ta najde še 10% bolanih otrok, 10% se nam jih pa vedno zmuzne. mislim, prav vidiš, da jih je samo trženje... pol ko je pa tako rekla, se je pa moj itaq ustrašil, da je kaj narobe z otrokom...
to je bilo pa hecno...vpraša atija, kaj je delal, pa je rekel da vseeno, sam da je zdrav... pa je rekla, to pa meni na fantka bolj kaže... potem sem pa jaz rekla, da jaz sem pa punčko delala, pa je z drugega kota pogledala, je pa rekla-nič ne bom rekla, če ga zdaj pogledam, bi pa rekla da je punčka user posted image
ne vem, nobenega dobrega občutka nisem imela ko sem šla domov... potem pa še tašči povem ko je vprašala kako je bilo, da je otroček zdrav in da je najprej fantka videla(nisem uspela končati stavka) je pa se že zmrdovala, češ a spet fantek... tok sem jokala zvečer pa še zdaj sem vsa smotana. ampak važno, da je moje dete zdravo, tudi če je fantek... bo pa samo moj moj...
upam, da vas nisem zamorila, ampak prav spovedat sem se mogla... zdaj pa se štimat z vrtec in šolo... se beremo...

< Sporočilo je popravil sarar -- 14.6.2011 7:29:21 >

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
14.6.2011 7:45:20   
flora1983

bolniška: kolikor je meni znano je vedno 80%, če gre pa za poškodbo pri delu je pa 100%
[/quote]

Razen, če imaš bolniško za nego otroka, je ta ravno tako 100%.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
14.6.2011 8:09:59   
nalia
jutro..

na netu,na csd piše da je bolniška prvi mesec 80%,če ti pa komisija podaljša pa je plača 90%,to se bo treba še pozanimat,ker povsod piše da je 90% bolniške če ti komisija podaljšauser posted image

sarar kje si pa bila na ns?..ne se sekirat sej se povedala kak je meni bilo na ns,valjda si užaljena in to ti čist vrjamem,meni se je tudi zgodilo včeraj da je mož povedal svojemu bratu,veselja pa nikakršnega ni blo,še mož je bil užaljen na reakcijo bodočega strica,ampak je treba pač vzet da smo si ljudje različni,pa se ne mislim obremenjevat zdej  s tem..ne se sekirat danes boš boljše volje,mene tudi sprašujejo vsi za spol že,meni se na ns ni videlo,pa niti se ni dalo njej na ns pogledati. Se mi zdi da so eni bolj obremenjeni z mojo user posted image kot pa jaz,lej naj se če imajo čas,ti se kr lepo osredotoči na svojga bušija na svojo pikico v trebušku in otročka ki ga že imaš,me smo pa tu zato da si pomagamo,da smo si v oporo in če imaš slab dan se kr tu izpovejuser posted image

kako ste kaj?..danes sem spet slabo spala,sem vstala okrog polnoči,šla jest,pred tv pa spet spat,nekaj me je želodec še bolel,kile sem pa tudi jaz na +5 že..upam da bom lahko čez dan malo zadremala..

se še javim..

aja glede folne kisline,tifol sem pojedla,zdej sem pa šla na elevit ki ga bom jedla do konca nosečnosti,mi je boljše ta varianta ker je nostri vse kar potrebujemuser posted image

< Sporočilo je popravil nalia -- 14.6.2011 8:11:25 >

(odgovor članu flora1983)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
14.6.2011 9:28:45   
oranška
pozdravček

Sarar
, nič se ne sekiraj. Glavno da bo dete zdravo, kaj te briga tašča. Na koncu bo ona še najbolj na njim skakljala (v primeru da bo fantek).

Vdrugomami, jaz imam okrasen pas http://www.da-da.si/node/14, mislim da sem že na začetku govorila o tem. Meni je super, nosim tako pogosto, da mi ati govori da si bom s tem razvadila ledvice user posted image user posted image user posted image user posted image . Če pa me moti da mi izpod teh ful kratkih majčk ven gleda koža.

Tidi jaz jemljem elevit, čeprav sem na RR forumu nekje prebrala da zadeva zapira user posted image

Nutry joj, kako so te bradavice nadležne. se spomnim da sem imela v OŠ jih po rokah. So se tudi vračale nazaj po žganju in nato zmrzovanju. V nosečnosti takih posegov nisem imela, čeprav mislim da na user posted image to nebi vplivalo. Jaz si pa želim odstraniti štrleče "lepotične" pike iz vratu. Se je fajn prej pošlihtati. ko pride bebi, je menda manj časa user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
14.6.2011 10:33:03   
AljaAn
Hey punce!

No jaz sem se Spet naspala user posted image , čeprav je tamala prisanjala k nama v posteljo malo čez pet. Sem pa potem, ko jo je moj odpeljaj v vrtec malo potegnila user posted image Kako to paše. Ko sem bila prvič noseča sem imela neprimerno več časa zase in za počivanje seveda.
No sem pa imela danes "jutranje slabosti" Sploh ne morem verjeti, ko zdaj pa že cel mesec ni bilo več tega. Mogoče sprememba vremena ali kaj. Upam samo da ni od preveč počivanja user posted image user posted image

Oranška seveda evlevit zapirajo, zato sem se jaz navadila, da jo vzamem takoj po zajtrku, ker nekaj časa sem jih jemala zvečer, pa sem imela potem naslednji dan težave. Vi tableti ki vsebujejo železo zapirajo.

Nalia no tole s svakom sem ža komentirala. Za spanje ti pa nič ne zavidam. Upam da se spočiješ čez dan.
Ej kaj pa kilogrami. A vam ginekologi potem nič ne težijo? Ko moja je kar malo "sitna" če se preveč redim. In sem zdaj na +2, pa me že malo daje ko grem drug teden na pregled. Je pa res, da sem se v prejšnji nosečnosti zredila 11,5 kg in kao ni bilo panike, samo potem nisem dojila in so šli kg TAKO težko dol.

Sarar user posted image za nuhalno. Mislim, da imaš odličen rezultat in ne potrebuješ nobenih pregledov več. Jaz sem imela 1:2450 in me je poslal na dvojni hormonski test, zdaj pa imam 1:1950 in čakam kaj bo ginekologinja povedala. On je sicer napisal da je tveganje nizko, je pa res, da sem stara 34 in so rezultati temu primerni. Ne vem no če se ti splača plačevati še 45evrov za teste.
Za spol pa ti jaz lahko s 50% napovem da bo punčka user posted image user posted image Hecam se. Itak se mi zdi, da na nuhalni bolj kot ne ugibajo. Je pa tako kot je rekel tvoj dragi ... je čisto vseeno samo da je dojenček zdrav in mislim da bi se tega morali vsi zavedati. Na čelu s tvojo taščo!!!

Aja a še katero bolijo kolki?? Jaz če ležim na boku me tako zelo bolji, da mi je kar za zjokat. A je Monstera pisala o sramni kosti? No jaz imam pa zaradi kolkov blazino med nogami in mi je potem bolje. In v prvi nosečnosti se mi je to dogajalo šele proti koncu. Jah nimaš kaj ... staram se.user posted image

Pa lep dan vsem skupaj in naj vas dež ne moti.

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
14.6.2011 10:56:08   
sarar
punce, ful ful ful hvala za tolažbo. user posted image  saj sem že malo bolje, hb imamo forum ki nas malo dvigne user posted image
kar se pa tiče bolniške sem se pozanimala in je tako, če kero zanima- prvih 30 dni, ki ti jih plača delodajalec je 80%, če pa ti komisija podaljša bolniško, dobiš pa 90% plače, in sicer povšprečje prejšnjega leta. no, lep dan še naprej, sara mora pospravljat pa kuhat user posted image
čawčaw

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
14.6.2011 10:58:33   
MAMI 4
Pozdravljene!

Nalia, monstera- ko dopolneš 17. tednov vstopiš v 5. mesec. To računanje je marsikomu delalo preglavice. Zdaj v 6. nosečnosti razumem zakaj gre. G. delijo nosečnost drugače kot mi. Traja 40 tednov in tudi to je najbolj mirodajno, Če želimo pretvoriti v mesece pa se zalomi, ker so to malo drugače porazdelili in sicer glede na razvoj otroka. Poleg tega pa se šteje nosečnost od prvega dne zadnje menstruacije... Je pa nerodno, če te stara mama vpraša koliko si zdaj noseča, ker če ji boš odgovorila po tej tabeli bo rekla, saj nisi še toliko, če pa imaš rok šele...Jaz vsem povem v katerem tednu sem, ne pa mesecu in kdaj imam rok in to je to.

Drugače pa najdete na tej povezavi

http://theparentsite.com/pregnancy/trimesters.asp

Vikii, ti si v 4. mesecu (tako se reče...ali pa 3. mesece in pol, če ti je ljubše).

hruškolinka- tudi jaz sem ugotovila, da mi je zadnje čase slabo, vendrar mislim, da popoldne in proti večeru ne bi smela jesti, oz. čisto pikico. Trebuh se pomika više, zato moram jesti minimalne obroke...

Laima- dobra si za Gardaland...meni je bilo v Gulliverlandii na zgornji meji (pa pot je krajša, manj gužve...). Lepo se imejte!

Jaz bi tudi rodila doma!!! Seveda bi otroke spokala iz hiše...

Nutry- vprašaj dr, kaj ti svetuje. Si povedala da si noseča? Tablet -razen Lekadola jaz ne bi jemala če ni nujno, ravno včeraj sem spila dva, ker sem imela hud glavobol, pa že ne vem, če je prav toliko (3 lekadol v dveh dneh).

AljaAn- jaz imam rok 6.12. (dan pred tabo), danes vstopam v 16. teden in sem v 4. mesecu (polne 4. mesece boš ko boš dopolnila 17. tednov). Ne gleda se po koledarju...G. drugače štejejo-poglej tabelo zgoraj...Za službo pa ne skrbi. Ti nisi nič kriva da je bila takrat gužva, pa tudi, da si sedaj naoseča ni nič narobe. Nekdo more v svoji glavi malo poštimat in to nisi ti...
Jaz imam pregled naslednji torek in tudi močno upam, da mi bo naredila UZ in to natanček, saj sem v prejšnji nesrečni nosečnosti bila na zadnjem UZ pri 16. tednih, naj bi bilo vse ok, čez 2 tedna pa ni bilo vse ok...).
Tudi naš malček se seli k nama v posteljo...kot praviš bo to tudi mimo...

sarar- fantje so super. Po treh deklicah, sem si želela kar še eno, ker sem bila tako navajena, tako so mirne, lepe, čopki, oblekice....Ko smo pa dobili fanta...čisto drugo je...Manj kompicira, super se mi zdi, da gremo od doma in ga umiješ preoblečeš in to je to...kakšna frizura neki...pa tudi 2 uri ne bo pred ogledalom v puberteti (kot zdaj dve moji najstnici)user posted image . Naši prijatelji imajo 6. fantov in so prav super. Vsake toliko se med seboj malo suvajo, sicer super fantje!

Vsem čestitke za dobro opravljene preglede!

Lep dan!

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
14.6.2011 11:39:25   
Medea10
Pozdrav punce, kako ste? Upam, da dobro.

Tako sem jezna. user posted image Tast je dal včeraj kuhat piščanca in (ker pač drugače ne bi bil on) ga pustil, da se kuha ČEZ NOČ. Zjutraj ob 6h pa nas prebudi nek čuden vonj... Moj je letel dol in videl, da je piščanec zažgan. Odprl je vsa okna, vsa vrata- vse. Luftalo se je do 10h, ko sva s tamalo vstali in še zdaj vse smrdi. Bljak. Nič ne pomaga. user posted image

Tamala je boljša, vročine sploh ni več, ima pa polno razjedic po ustih, predvidevam, da jo peče ko je. Predvidevam, da je staknila slinavko. user posted image Ima katera izkušnje s tem?

Kolki- ubijajo me. Mi nič ne pomaga. Zvečer se ne morem prav obračat v postelji, moj me samo gleda kaj mi je. Nočem vedet kaj še bo...

Sarar- Tašči povej, da je njeno zavijanje z očmi nepotrebno. Naj bo raje vesela da bo dete zdravo, ni važno če bo fant ali ne bo. Če pa bo, pa lahko še enkrat poskusita.
Ne sekiraj se, vse bo ok.

Nalia- ta tvoj svak user posted image .

Nutry- bradavice- ja, po moje ni problem samo odstranjevanje, ampak protibolečinska sredstva.

AljaAn- saj bo boljše s službo (ko boš na porodniški) user posted image

Kg- Pa povejte mi, kako vam gredo kg gor? Jaz sem se od pregleda do zdaj trudila jest več, ko sem bla sita sem še malo pojedla, (nisem pretiravala no) in pridobila sem 2 deki.

Laima- jaz jem vse (sem na -2kg), sicer dost več sadja in zelenjave, manj soli, fast food mi ne diši, sladkarije tud ne ravno. Faj se imejte v Gardalandu user posted image

Evelin- jaz sem se prijavila ta mesec, pa prejšjega.. Sam nimam sreče. user posted image Pa super za uspešno NS! user posted image

Oranška- super da izcedka ni več. Boš malo bolj mirno spala. user posted image

vdrugomami- hvala za skrb user posted image Naša tamala je kar ok. Ja z darili je bolje, da jih nekaj pospraviš za nekaj časa. Jaz tako delam tud z igračkami. Polovico igrač ji "skrijem" z drugo polovico se igra. Ko ji igrače niso več zanimive, ji te pospravim in dam ven tiste druge. To je potem veselje.

Elevit- pa če jih tako zelo hvalite, jih bom še jaz probala. Vse za user posted image .

vikii- čist možno, da mehur ni še čist ok, če hodiš po par kapljic. Jaz drugače (razen ravno takrat ko imam vnet mehur) nikoli ne grem samo za pra kapljic. Kaj pa druge pravite?

Terme- moj je pa včeraj na eni strani (da ne bo reklame) kupil karte za Terme Ptuj za 70% ceneje (jih je vzel kar 7- dodatnega za sestrično, ki hodi k nam na počitnice, če se bomo šli mogoče kdaj skupaj kopat) tako, da se bomo mi tud letos malo kopali v termah. user posted image

sarar- zmagala si!!! user posted image user posted image user posted image Meni še zdaj po malem teče iz noska.

Bogve kolk sem pozabla komentirat... user posted image

Se tipkamo.

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
14.6.2011 12:01:04   
j.b.
Medea, tut pri tebi bo minilo obdobje ko neboš več mislila tolk na sadje in zelenjava, ampak bo fast food postala najboljša hrana. Tako je blo pr meni v prejšnji user posted image . Zdej je isto. Za večerjo jem paradajze, pa na splošno ful solate pa sadja ... Pomoje pol ko bom okol 20t. se bo začel boj z mojmu volčjemu apetitomuser posted image . Sicer pa bognedaj da bi meli celo nosečnost napade lakote, bi kilce res kar letele gor! Sicer pa vsaka nosečnica je poglavje zase, ena bo lahko vseh 9 mesecev jedla zdravo itd, spet druga bo njeno totalno nasprotje.
Pa upam da se ti Alja čimprej pozdravi, ker je pa že dolg boga, ti pa tutuser posted image
Drgač sm si jest včerej u Kiku kupila tiste "nosečniške pasove". No, dva sem. Komej čakam da mi malo zraste trebušček, da ju bom lahk začela nost. In prov luštno bo zgledal. Ker tut sama mal same kratke majčke ... Oranška, ko sem kliknila link ki si ga prilimala mi nč ne pokaže?
Kolki ne bolijo ŠE. So me pa u prejšnji user posted image na koncu tolk bolel, da sem tut komej živela.

Spol. Če bi zbirala bi zbrala punčko, da bi mela parček. Če pa bomo mel fantka, bo pa tut ful super, ker se bosta pa pol pomoje ful skp igrala ... TAk da niti nimam hudih želja. Šlogano mi je bilo, da ma moje dete pimplna user posted image Bomo vidl!

Gardaland, ful bi šla, in tut bomo nekoč šli - ampak ko nebom noseča da sprobam vse vragolije ki so tamuser posted image . Dejte mi povedat, u kermu jeziku se pogavrjaš tam? Angl ane?

Včerej je bil naporen dan. Sem mela zobarja, pa mi ni nč vrtala user posted image Čez eno leto me je naročila na slikanje, ker zdej pač nemorem it, in bova pol nadaljeveli ... auč, nč se ne veselimuser posted image . Tamal je bil v varstvu pri moji mami, in ko sem ga prišla iskat je padu, in fasau tako grdo modrovijolično buško ... Bogi kolk je jokau, ampak je zdej kul. No, pol popovdne pa je pršla še kolegica s svojo 16mesečno hčerko, in prinesla vabilo za poroko ... Iiii spet bom cela raznežena ... No, in ona je tut noseča 24t, in je rekla da njene slaboste so trajale od 12-20t? Res zanimivo ... Evo me, danes pa že iz  mesta, sem šla u štacuno, na pošto, u računovodski servis sem nesla papirje ... No, zdej pa že mlatim zelenjavno rižoto pred računalnikom, mmm
Ursha, maš dans pregled, kako je šlo?
No, lepo bodite, paaapaaaa

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
14.6.2011 12:34:21   
vdrugomami
Pozdrav vsem decembrkam!
oranška, res lepo prebrati, da je konec s temi izcedki, samo tako naprejuser posted image Pa super je prebrati pozitivne kritike za ta pas, ga pričakujem danesuser posted image
evelin, user posted image  za uspešno opravljeno nuhalno. Tudi jaz komaj čakam svojo; se tako včele od prvega pregleda, pa potem do nuhalne....

Monstera, hja, nimaš kaj, čari nosečnostiuser posted image  Vse se širi in pripravlja na porod, pri enih se začne prej, pri drugih kasneje. Mene sicer sramne kosti niso nikoli bolele, me pa je v prvi nosečnosti nekje v 12. tednu začela boleti trtica, pa sem ravno prebrala, da se zna zgoditi, da se malo zamakne??? Zdaj pa me tu in tam boli križ, če pretiravam z delom oz. če nič kaj ne počivam...

LAima, ma glede kil nimaš kaj, se mi zdi, da na to enostavno ne moreš vplivati. JAz recimo za moje pojme pojem precej, nonstop nekaj grickam, zjutraj obvezno 2-3 kose kruha s kakim namazom, pašteto, viki kremo, marmelado, potem v službi vedno kako sadje, jogurte, muslije, tudi sladko, ki nam ga v pisarni nikoli e zmanjka, potem doma kosilo, potem pa še večerja... Zredila pa sem se mogoče pol kg. Enostavno ne gre več gor. Enako je bilo v prvi nosečnosti, ko sem se do 15. tedna zredila 1 kg, potem pa vsak mesec nekje 2 kg, zadnji mesec pa tudi skorajda nič. Na koncu sem mela vsega skupaj+12. Poznam pa punce, ki pojedo precej manj, ampak se jim kile enostavno lepijo. Po porodu pa gre dol, če je le volja, vsaj po moje... Tako da zdaj se nič ne sekiraj in uživaj v nosečnosti.

ketikat, res zanimivo brati te razlike med državami in zdravstvenimi sistemiuser posted image

AljaAn, glede službe nimaš kaj, enim delodajalcem ni nikoli prav, da zanosiš al pa greš na porodniško. KOlki me zaenkrat ne bolijo, so pa me v prvi nosečnosti, bolj proti koncu, pa je če bilo ležišče premehko (npr. na dopustu nisem skoraj nič spala, ker so v hotelu bli ful mehki jogiji).
sarar, tudi tebi user posted image  za uspešno nuhalno. Mi pa grejo na živce sploh neke debate okoli spola, res. Mislim, če gledaš, kaj vse lahko gre narobe, je res edina stvar, ki si jo želim, zdravje. In zdrav otrok, vse drugo je postranskega pomena. MA jaz si recimo sploh ne predstavljam, da bi imela punčko, tak sem navajena na mojega fantauser posted image

Medea10, joj, slinavkauser posted image  Smo jo dali skozi in je res neprijetna zadeva. Nekje 7 dni je blo kar hudo, potem pa je šlo na bolje. MOraš predvsem paziti, da dosti pije, da ne dehidrira, hrana naj bo mlačna, pa kakšne skutice, jogurti, nam je rekla, da naj mu kar spasiramo hrano, da bo lažje jedel. Smo ga morali res ful animirati, da je nekaj spravil v sebe. Smo pa dobili neko tekočino, ki jo zmešajo v lekarni in jo je treba z zložencem fajn vtirati v dlesni in po ustni votlini; groza, zraven kar teče kri, ampak to je baje fajn, da se bolje očisti. Si pa zamisli borbe, da smo to uspeli nareditiuser posted image

Sem pa tudi jaz slišala za spletno stran 1nadan.com ali nekaj takega, kjer so prejšnji teden ravno meli ta popust za terme ptuj. Imaš to v misliih?

j.b., jaz sem naročila tale pas http://www.da-da.si/node/26; če se ne motim, je tudi oranška imela tega v mislih.

user posted image

Se beremo...

(odgovor članu tetka10)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
14.6.2011 12:58:55   
Medea10
j.b.- jah, potem bojo pa kg leteli gor. user posted image user posted image user posted image Ne vem kaj mi je, v prvi bi jedla samo McDonaldsa, pa kebape pa pizze, zdaj pa mi sploh ne paše. Upam, da mi še bo, ker zdaj imam izgovor da lahko dost pojem, kasneje ga ne bo več user posted image user posted image user posted image
Kakšni so pasovi iz Kika? So vredu? Kolk si dala?
Super za zobarja, da ni vrtal.
Bošček mali je pokasiral buško. user posted image Se mi zdi, da imajo včasih dneve ko so še posebej nerodni.. Naša je lahko cel teden ok pa nikjer ne pade, pol bo pa v enem dnevu nadoknadla za nazaj in bo na koncu cela počohana. user posted image Jah, tako pač je. user posted image
user posted image za poroko od kolegice!
In pa hvala za idejo, grem tud jaz zdaj rižoto kuhat (moram si vedno sama izmislit kaj bi jedli, moj zavija z očmi).

vdrugomami- hvala za nasvete, bom upoštevala. Pije presenetljivo dost, za jest ji pa po večini dajem čokolešnik, pa puding, jogurt, ob vsem drugem je jok. Prej sem se mogla kar razjokat. Tako rada bi ji pomagala pa ji ne znam. Ko imam sama kako razjedo v ustih me peče in je nadležna, kako je šele njej, ko ni vajena tega. user posted image
1nadan je tista stran ja, tam je kupil karte. Mu pošiljajo na mail akcije za MB in to se nama je zdelo super, ker tud tamala na polno uživa v vodi. Lahko je že tako zaspana da ji očke zapira pa ne bo hotla iz vode. user posted image

Grem kuhat čez nekaj ur bo ati doma.

(odgovor članu vdrugomami)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.