|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
12.6.2011 11:15:08   
janed
Pozdravljene,

naj se vam še jaz pridružim....Danes bolj na hitro, jutri pa kaj več napišem. Sem iz ok LJ, tako,da sem tudi jaz za kavico :)....PDP 9.12., nuhalna že mimo in rezultati ok.

Uživajte dan in pobožajte svoje trebuščke .....

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
12.6.2011 11:25:26   
Medea10
Dober dan punce, upam, da ste fajn in da boste lahko uživale v nedelji (tudi ti nalia, kljub temu, da si priklenjena na kavč user posted image ).
Danes kuha dragi, zato imam fraj user posted image . Naredil bo mlad krompirčk z peteršiljem v pečici, neko meso in solato. Juho bo skuhal tast. Mam fajn dede okrog sebe, a ne? user posted image user posted image user posted image

Špikanje- ****tiš, je mene tud začelo kar krepko. Včasih me zgrabi "notri" (ne vem kak vam opisat). Takšne bolečine- ampak so bile res pogoste, sem imela pri Alji v 35. tednu. Se hitro vležem ali vsedem, ko jih začutim. Drugače pa mali pridno raste, glede na to kako se maternica širi. user posted image Kot da bi mi napihovali balon znotraj mene. user posted image user posted image user posted image Ampak, kaj vam pravim, saj je pri vas enako. user posted image

Kasija- o, potem je vžgalo? Super. Meni je všeč ta princip. Sam ne vem, kaj bi ji kupili? user posted image

evelin- hitro okrevaj. Srečno jutri na NS user posted image user posted image

Dobrodošla janed!

Tako punce, lepo se imejte, uživajte v lepi nedelji. Se tipkamo.

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
12.6.2011 11:43:58   
tasa3
Ojla!

Po dolgeeem času se tudi jaz javljam, pri nas je pestro - skoraj ni časa za računalnik, ob dveh majhnih otrocih. Trenutno je večja na morju z mojimi starši, uziva sto na uro, se pa sploh noce z mano pogovarjat po telefonu user posted image  Glavno, da ji je lepo!
Tamali pa je sel spat, tko da jaz kuham kosilo, gledam recepte in druge bedarije user posted image

Tudi mene zadnje dni nekaj zaboli tam spodaj, sem si ze veckrat rekla, da ga tamalega ne bom več toliko dvigovala, ampak kaj ko me rabi in drži roke proti meni.
Počutje je boljše, mi ni več tolko slabo, tudi apetit - upam, da se ne bo prehitro poznalo na tehtnici.
Nuhalna pa v četrtek, upajmo na dober rezultat!

Bodite lepo in uzivajte...

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
12.6.2011 12:34:57   
nalia
hej hej..

kako ste punce?..meni je bilo včeraj zjutraj in danes grozno slabo,pa mi 14 dni zdej ni blo več,hb kmalu mine,joj a še ni konec s tem?user posted image ..drugače je pa špikanje pri meni bolj na desni strani in to kr konkretno,včeraj sem mislila da me je slepič zagrabuuser posted image user posted image ,sam res so bolečine kr konkretne kot medea pravi sem lih študirala da me je v prviuser posted image špikalo šele proti koncu toliko..

vikii ja jst priklenjena na ležanje in strogo mirovanje zaradi krvavitev,bla tudi v bolnici,samo da splavila nisem,čeprav priznam da nisem več tako pridna v ležanju,sploh zadnje dni večkrat vstanem,kuham,obesšam perilo,sesam...saj vem,ne me kregat,ampak men se res rola od ležanja,pa hrbet me tolk boli da je groznouser posted image čist zaležana sem..komaj čakam v sredo ko mam pregled da vidim kaj mi bojo rekli..

janed pozdravljenauser posted image

ste mi pa dale fajn idejo glede darilo prvorojencem,sploh nato pomislila nisem,tako da mi bomo to prakticiraluser posted image

zdej sem se napokala nedeljskega kosila zdej pa grem mal kavč likat..again..se javim šeuser posted image ..lep dan vsem

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
12.6.2011 13:38:08   
AljaAn
Hey punce moje!

No da se še jaz javim ...sem videla, da "nepridne" brišete s seznama. user posted image

No mi smo bili na dopustu in tam ni interneta. Krasen dopust kot ponavadiuser posted image Sem ugotovila, da kadarkoli sva šla na dopust oz. smo šli (od tamale naprej) smo imeli dež user posted image
Prvo leto na Pagu dež deset dni. Drugo leto nisva šla (smo se selili), predlani že s tamalo v Zadar dež 14 dni. V Červar za en teden dež, v Čatežke štiri dni dež, v Bernardin štiri dni dež, evo nas v Umagu en teden dež (s svetlimi izjemami po eno uro sonce). Lani smo bili v Turčiji in tam še nihče ni imel dežja razen nas seveda user posted image
Tako da ...če katera ve da je kje poleti suša ...potem lahko nas povabijo na dopust in bo sigurno deževalo user posted image

No kakorkoli mi smo se imeli fino. Mož me je razvajal kot ponavadi in neglede na apatma nikoli ne potrebujem kuhati. Sem se najedla ocvrtih kalamarov. Njami.
Ko ste ravno pisale o hrani in "škodljivih" stvareh ...jaz še vedno mislim, da je težava z zelnjavo in suhimi izdeli in siri samo v primeru, da še niste prebolele toksoplazme. Saj tako sem jaz razumela ginekologinjo. Ne bom pa nič pametna.

Zdaj za nazaj vas bom težko vse pokomentirala, ko ste res pridno pisale, se bom pa zdaj potrudila bolj pridno spremljati in pisati.

Nuhalna svetlina ... no jaz sem jo imela že pred 14 dnevi in je bil rezultat 1:2400 pa nisem niti vedela če je to dobro ali slabo, pa me je Dr. Pušenjak pomiril, naj ne iščem stvari ki jih ni, da bojo že oni našli, če bo kaj. Vseeno sem šla še na dvojne hormonske teste in dobila rezultat po enem tednu in zdaj je padlo na 1:1950. Še vedno pa piše, da glede na starost je zelo nizko tveganje. Pa bom kar zaupala Pušenjaku in se ne bom več obremenjevala s tem. Kot nekatere veste sem bila tako panična, da sem hotela samoplačniško ne amnio user posted image

Trebuh ...no to je pa za zjokat. Ne vem katera je napisala, da se vsi čudijo koliko je noseča in če nosi dvojče (sem se do solz nasmejala) in pri meni je enako. Trebuh imam tak kot da sem v petem mesecu in mi je kar nerodno, ko me kdo vpraša kdaj imam rok. Potem pa vsakemu povem da čisto čisto na začetku decembra. Ja kot da so potem manj zgroženi user posted image Ampak zredila sem se "samo" dve kilci. Je pa res, da itak nisem najbolj suha in moram vedno trebuh notri vleči, zdaj sem pa noseča, pa mi je vseeno in je res opazen. Mah bo že.

Še user posted image user posted image za Dspelo. Sem bila res žalostna, ko sem prebrala. Ne vem kako se počutiš niti ne morem razumeti zakaj se takšne stvari dogajajo. Upam da bo čas zacelil rane in da bosta z dragim vseeno kmalu v naročju držala štručko. Držim pesti in mislim nate.
Ostale pa pazite nase!!

Zdaj pa me čaka kosilo .. jah konec dopustauser posted image in pa seveda kupi cunjuser posted image

Vam zaželim prijetno popoldne in zdaj sem back on line user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
12.6.2011 17:56:56   
MAMI 4
Pozdravček,

nisem vsega brala, ker ne utegnem...Prišli zelo pozno iz piknika, danes tudi cel dan naokoli, tako, da sem zaspanaaa, da je joj.

Sarar- jaz sem šla za 4. otročka z vsemi 3. otročki in možem na UZ, pa se je vsem lušno zdelo...nobeden ni nič pripomnil...

vikii- kopanje v topli vodi ni priporočljivo (čeprav paše...), voda naj bo raje mlačna, do 36°C,...in max. 15 minut. To ne pomeni, da bo zdaj kaj narobe, le telo se ne sme pregreti.user posted image . Jaz pa imam vseh oblačil dovolj, pa me tako mika, da bi kaj kupila...user posted image . Mislim, da eno malenkost že bom...Res je poseben občutek ko nakupuješ za otročka predvsem za prevga...Le pazi, da ne boš izbirala tistih micenih, št.46,52,...ki ti verjetno ne bo nikoli prišla prav...Vsaj moji niso nikoli rabili tako malih...

nalia-hudo mi je zate, ko nikamor ne smeš...upam, da nič več ne špika...mene je tudi občasno matralo, pa je šlo mimo.

medea- jaz sem vedno v porodnišnici pripravila "darilce" za sestrice. Morda kakšne špangice, elastike za laske, pa če je dojenček dobil dvojno darilo, je pač enega podaril večjim (pliška recimo)...ali kakšno knjigico. Pa pošiljala sem jim piškotke,...tako se niso počutili zapostavljene iz moje strani...Ko so prišli na obisk, sem pa nujno pustila novorojenčka pri atiju in njih pocartala.

Jaz pa že občasno čutim, kdaj je moje dete budno...čez 2 dni vstopam v 16. teden. AngelSound je pa zakon. Res me potolaži, da je vse ok. Vsak dan poslušam srček, pa tudi ko se premika se sliši...

AljaAn-žal mi je za dež...verjamem, da ste se vseeno imeli fajn.

Je bila katera v Čatežkih toplicah- apartmajih - čez 2 tedna gremo tam, pa me zanima vaše mnenje.

Trebuh,,, ravno danes me je ena gospa vprašala če sem v 6. mesecu. Sicer sem bolj suha kot prej-kile imam iste kot pred nosečnostjo. le da je vse šlo v trebuh...Malo je od tega, ker je od zadnje nosečnosti minilo le 7 mesecev, malo ker je 6. nosečnost...Še dobro, da me ve tolažite, da nisem edina....Zvečer sem pa kot napihnjen balon...

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
12.6.2011 18:21:48   
candi
Da se še jaz malo javim. Kar ni bilo časa za net do zdaj zaradi izpitov, od zdaj naprej bo pa situacija malo boljša.user posted image
No sem čisto prva na seznamu in se mi po nuhalni (rezultat in vse je bilo ok) ni datum nič spremenil. Ker je pa to moja prva nosečnost, imam občutek, da bo moje dete kak dan zamujalo in sem se zato odločila, da bom sodelaovala pri decembrkam, drugače bom v novembru ostala čisto sama.user posted image
Slabosti so bile grozne, utrujenost tudi na višku, zdaj se je pa stanje zelo izboljšalo.user posted image user posted image Edino kondicija mi je zelo opešala, sem kar hitro utrujena po kakšni aktivnosti, ne zmorem več toliko kot prej.
Za komentirat je pa enostavno preveč vsega za nazaj. Obljubim, da bom zdaj sproti sledila.user posted image

Dspelauser posted image user posted image user posted image ne razumem zakaj se mora to zgoditi, nikakor pa ne razumem, zakaj se mora to zgoditi nekomu dvakrat. Res upam, da boš kmalu spet zagledala plusek in da bo takrat vse v najlepšem redu do konca. Pošiljam ti veliko objemčkov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Lep nedeljski večer nosečke.user posted image

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
12.6.2011 20:07:44   
Anonimen
čer,
vas lepo pozdravljam ponovno z "daljnega" severauser posted image  zgleda pa čisto nič kot večer tukaj. sonce zaide okol 23h in okol 4h zjutraj je spet čist svetlo. zanimivo je. se mi pa zdi, ker zvečer ni teme, da si kar precej bolj produktiven lahko.
počutje super. edin ko sva šla hodit kle čez gozd z mojim, pa je blo več kot eno uro, sem bla kar mal zatrana, zdej pa spet k rožica.
moram mal preštudirat zadeve glede zdravstvenega zavarovanja kle na švedskem. mogoče sem lahk prek mojega zavrovana, ki je zaposlen. upam. ker slovensko zavarovanje kle krije samo nujne zadeve. kje bom rodila, bo pa odvisno od tega ali bom lahko tukaj uredila zavarovanje.
pa sina moram v vrtec vpisat - cel kup dela še čez poletje... da ne omenjam, da me tukaj že en odvetnik v službo vabi... super, ampak mogoče morava tajmnig mal uskladituser posted image
skratka ful se dogaja in lepo se imejte še naprej!

(odgovor članu candi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1558
12.6.2011 20:33:39   
Laima
Dober večer so user posted image ,

nedeljski večer, pa sem se odločila, da še jaz kaj napišem.
Ob službi, malemu, velikemu, hišnih ljubljenčkih, gorah perila,nalogah v hiši... imam zelo malo časa kaj napisati.
Upam, da me razumete, ko pa vse postorim sem tako utrujena, da se kar zvrnem in zaspim.
Imam pa nočne pohode 3x na noč WC, to se mi je v prejšnji nosečnosti dogajalo ob koncu-ma bom že preživela.
Sedaj, ko ne bruham več-imam le še občasne slabosti pa jem in pridobivam kg, čez dva dni bom vstopila v 15 teden in pridobila sem +3kg, se kar malo bojim svojega apetita.
Komaj čakam petka in ponovnega pregleda, super ko poslušate svoje dojenčke, njihove srčke in premike-jaz te napravice žal nimam, a če bi jo imela bi stalno poslušala.
Moram priznati, da sem na svoj trebušček-trebuh kar ponosna in se resnično veselim nove družinske članice ali novega člana, če so se slučajno zmotili.
Kopanje, jaz sem si pred tednom prav z užitkom pripravila kopel, ne prevročo, not 10 minut in potem sem bila kot prerojena.
Danes smo prživeli dan z babico, dedkom in prababico po moževi strani in je bilo kar prijetno-sem pa celo na stari zofi po kosilu zadremala-sem prav malo izčrpana. Komaj čakam na oddih-dopust z velikim D-jem.
Za četrtek planirava z možem, da presenetiva malega in gremo do Gardalanda-do sedaj smo vsako leto šli konec aprila, a letos sem bila nesposobna za na pot-slabosti.
Seznam, sama delim mnenje že z nekaterimi, da ostanemo v evidenci kar vse-ne glede na pogostost javljanja. Sedaj prihaja poletje in katera bo odsotna dlje časa in ko bo prišla nazaj bo videla, da je ni nikjer več. Meni ne bi bilo ravno lepo, pa nisem med pridnimi za poste, napišem pa kaj ko mam čas.
Toplice Čatež super, vsaj za nas, saj zahajamo v hišičo na ulici pisanih hišk že 5 let 2x letno, enkrat pozimi in enkrat poleti. Mali je navdušen nad tobogani, drčami,...tlemi kjer nič ne špika, ni ježkov, ni valov-čeprav gremo tudi na morje-morski zrak, vonj morja, sončni zahodi so zame zakon. Ne menjam, a malo za vsakega mora biti, če se le da.
No imejte se, pred mano je jutrišnji naporen delovni dan, a uživam v tukaj in zdaj.
Mirno in lepo noč vsem.
Laima

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
12.6.2011 21:13:34   
Medea10
Pozdrav še od mene. user posted image Upam, da ste vse lepo preživele dan- jaz sem ga.
Pred kosilom sva se po telefonu pogovarjali z svakinjo, ki sporoča, da je tamala težka že 1800g, v sredo bosta najvrjetneje lahko šli domov, tako da sama računam, da ko bosta kak teden doma jih gremo pogledat. Jupi, končno. user posted image user posted image user posted image
Jutri pride svak iskat jajčko in košek.
Me je pa razkurila danes ena oseba (je v žlahti z mojim), podrobnosti raje ne bom, ker se nikoli ne ve če morda bere ta forum, da gospodična ne bodo rekli, da jo šinfam. user posted image user posted image user posted image Se sploh ne bomo več pogovarjali z njimi. Smo jim posodili kar nekaj stvari za njihovega user posted image pa nam več kot tričetrt niso vrnili. user posted image user posted image user posted image Ah joj.

Popoldan smo šli k moji babici in tam imajo mucka. Naša Alja je čist navdušena nad njim, stalno bi ga božala. Je bil kar fajn dan, no. user posted image

nalia- no, saj v bistvu sama veš, da ne bi smela vsega tega počet ane? user posted image Ampak če se počutiš ok, pol mislim da ne bo hujšega, sam če te kaj špikne pojdi hitro počivat, ok? Ziher je ziher.
Aja, pa upam, da te slabosti kmalu minejo. Malo pozno so se te lotile.

MAMI- hvala za ideje za darilce. user posted image

ketikat- veš kaj me zanima, a ti znaš (ja seveda ga znaš ampak) jezik čist v nulo, tako kot slovenščino?
To da je dlje svetlo, bi tud pri nas kdaj pasalo, bi res lahko več postorili.

Laima- sma že 2 s pogostimi nočnimi obiski stranišča. user posted image

A ima še katera zelo slab mehur? Mislim, da slabo zadržuje vodo? Jaz delam keglove vaje pa noče bit bolje. Ko kiham, moram prav zavestno stisnit mišice, da mi ne bi všlo. To se mi zdi prav grozno že zdaj na mlada leta, kaj bo šele kasneje. user posted image user posted image

Lep večer želim user posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
12.6.2011 21:47:37   
*TEJČI*
Zdravo, ste se pa razpisale user posted image . Sem bila za vikend na morju, tako da sem vas danes samo malo na hitro preletela. Moram zdaj še vse pospraviti in oprati cunje, pa se mi nič ne da. Pravijo da utrujenost mine po prvem tromesečju, jaz pa bi lahko ves čas samo spala, imam kar malo slabo vest.

MAMA 4-res sem imela pred približno pol leta SS, vendar pa nisem takrat sodelovala na nobenemu forumu.

Špikanje v trebuhu: mene vsak dan sem pa tja kar dobro špika ali pa imam celo krče podobne menstrualnim, vendar se glede tega ne obremenjujem preveč. Pravijo da je to itak normalno ker se maternica širi in že v prvi nosečnosti me je to spremljalo do konca.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
12.6.2011 21:59:21   
Anonimen
medea - ja zdej kar znam jezik ja. ne pa še čist tekoče, ampak ko si tko v okolju ful hitro napreduješ. ta odvetnik bi me dal najprej na neko mednarodno zavarovalniško področje, ker bi bilo večinoma v angleščini. strokovnih izrazov pa absolutno še ne znam v švedščini - pričakujem, da bo trajalo še kakšno leto, da se naučim do konca.
lulat me pa itak skoz. ponoči grem na srečo samo enkrat, ampak čez dan pa kaj vem vsake 2 ure.. je kar nadležno, če gremo kej okol hodit. isto je bilo v prvo pa se je šele po porodu izboljšalo.

(odgovor članu *TEJČI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1562
12.6.2011 22:24:54   
Béatrice
Dobr večer!

Mehur - pri meni tudi problem, sploh s kihanjem in kašljanjem. Keglove vaje ne popravijo stanja iz danes na jutri, tako da ne obupat in jih je kar treba redno izvajati. Sama jih ne ravno redno, ampak kadar se spomnem.

Drugače pa komaj čakam na pregled, da vidimo kako kej rastemo. user posted image Trebuh je že kar viden, ampak ga še uspešno zakrivam, saj še ne vedo vsi. Z možem bi pa rada vsem čimbolj osebno povedala. Za službo sem izvedela, da pred 4.julijem ne bom nič izvedela, tako da sem do takrat še doma. Kaj bo pa potem, pa ne vem. Bomo že nekak, saj smo mladi.

Bo treba počas spat...

Bodite v cvetju!

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
12.6.2011 22:25:52   
Béatrice
Aja, pa ko boste Ljubljančanke za kofe, se pridružim. Kateri dan in ura mi je zaenkrat vseeno.

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
12.6.2011 22:56:23   
Nutry
Pozdravljene!

Vikend spet minil kot bi mignil, jutri pa nov delovni dan.
Vidim, da sem ena redkih, ki nima nobenih nosečniških znakov. Kar se je spremenilo je edino to, da grem ponoči 1x na wc. Širjenje maternice ne čutim pa sem v 13 tednu. Glede na to, da sem imal že dve slabi izkušnji (SS) me je strah, če je z user posted image vse ok. Moj mi je sicer predlagal, če bi šla na UZ, samo potem bi lahko hodila vsak teden. Resnično upam, da je vse ok. Trebuh še z lahkoto skrivam, mogoče se mi edino zvečer malo bolj izboči. Za nosečnost še nisva povedala nobenemu in bova, ko se bušija nekako ne bo dalo skriti.

Ali kater hodi na kakšno telovadbo ali pilates za nosečnice. Jaz sem iz Ljubljane in obstaja kar nekaj vadb za nosečnice. Ali je katera že kaj sprobala (v prejšnjih nosečnostih).

Ta delovni teden še preživim, potem pa grem na krajši (5 dni) oddih na morje.

Lep pozdrav,

Nutry

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
13.6.2011 8:08:44   
j.b.
Punce dobro jutro v lep ponedeljkov dan!
Včerej smo se meli ful lepo, smo se popoldne šli mal vozit z avtom naokol - spoznavali smo okoliške krajeuser posted image , in pršli zvečer šele ob 22ih domov! Sm sam padla dol, sam je blo pa fajnuser posted image
nalia, jest mislim da ti razgibavanje take sorte ne škodva, sploh če je to u mejah normale, in če se sama pri tem še vedno dobro počutiš. Jest naprimer takoj čutim kdaj pretiravam, in takrat se običajno kr mal ustavim in podahnem. Držim pesti, da ti bo u sredo rečeno, da zdaj pa lahko greš kej venuser posted image
AljaAn user posted image user posted image torej bom najprej vas vprašala kam in kdaj greste na dopust da ne gremo hkrati in ne bomo mel dežjauser posted image . Sicer gremo pa tut mi ta vikend na dopust, jeeeeeej, in sicer u Koper u aquapark žusterna, je bla kera??? Kak je blo? uglavnem komej čakam, dopust po dveh letih, jeeeejuser posted image
Nutry, na telovadbo nisem nkol hodila, me je pa pa do zdej zmerej moja user posted image dost razmigalauser posted image . Tut sama sem bla mnenja da za nosečnost povem šele ko se bo ful videlo, pa se nisem mogla zadržat in sem povedala svoji mami (se še spomnete ko sem plela krompir in postala omotična/švoh) - no takrat sem ji mogla povedat da neb mislila kej mi jeuser posted image . Pred ostalimi sem še tiho. Problem je, ker mi en sosed rihta službo, midva pa neveva kako bi mu povedala da itak neb dolg delala, ker če to zve njegova žena (njeno drugo ime je lokalni radio) je skrivnosti v isti uri konecuser posted image
no, šibam lepo se mi imejte in kej pište!!!!

(odgovor članu janed)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
13.6.2011 8:40:05   
sarar
dobro jutro punce! po ''napornem'' vikendu se spet javljam... user posted image
medea, moj nos je bil že ok, ponoči pa spet zabasan, zdaj pa spet ok... mislim, da sem zmagala in je to ''nosečniška'' zabasanost. glede vračanja stvar, ki si jih nekomu posodil, to mi je pa zelooo znano user posted image
aja, glede kopeli-meni je bilo samo rečeno, da prevroče ne smejo biti, oziroma taka temp.kot je mislim da mami napiala, več pa ne menda zaradi pritiska. no, jaz ga imam že tako nizkega, tko da jaz absolutno ne prakticiram(no, sej najbrž pa bi, pa mam samo tuš user posted image ). topla voda je pa tud škodljiva za tiste, ko mate krčne žile...
enovprašanje za vse, kere veste- včeraj mi je prijateljica omenila, da prvi mesec je bolniške 80% plače, če ti komisija podaljša pa 90%. a kej veste če je to res? ker če je, ne vem, zakaj bi se matrala na šihtu, k mam tak delavnik da sem lahko vsak teden drugje in je kar naporno. pol pa nekam prideš, pa te hočejo maksimalno izkoristiti user posted image
aja, to darilce je tudi moj mlajši iz trebuščka prinesel starejšemu bratcu in je bil david fuuul vesel user posted image  tako da se strinjam da je to fajn ideja...
danes pa končno nuhalna svetlina!!! user posted image  sicer je šele popoldne, ampak važno da sem dočakala user posted image

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
13.6.2011 8:49:06   
MAMI 4
Dobro jutro!

Laima, hvala za tvoje mnenje o termah...Kaj ste bili v starih apartmajih- standard? Ker je starejša alergična na pršico in prah, me zanima glede čistoče...so res prastari in zaprašeni ali urejeni? toliko, da vem, če morem s sabo jemati cel čistilni servis...

mehur- tudi jaz imam težave in težko držim vodo. Keglove bo pa treba vztrajno delat še naprej...rezultati bodo počasi...upam.

Lep dan!

*tejči*- niti preiskave po SS? sem mislila, da si bila ti...Vseeno čestitke, da vama je uspelo in srečno nosečnost naprejuser posted image .
Glede utrujenosti...sama imam isti problem, še sem kot cunja...ravno se spogledujem s kupom perila, pa ne vem ali začeti z likanjem ali ne...ma enkrat bom moglauser posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
13.6.2011 9:44:43   
nalia
IZVIRNO SPOROČILO: sarar

enovprašanje za vse, kere veste- včeraj mi je prijateljica omenila, da prvi mesec je bolniške 80% plače, če ti komisija podaljša pa 90%. a kej veste če je to res? ker če je, ne vem, zakaj bi se matrala na šihtu, k mam tak delavnik da sem lahko vsak teden drugje in je kar naporno. pol pa nekam prideš, pa te hočejo maksimalno izkoristiti user posted image

jutro..tole pa mene tud zeeelo zanima,to sploh nisem vedla,da če ti komisija podaljša je pol 90%plače..hm..dobro vbprašanje..

kako smo?..uh smo se razpisali,danes mi pa ni bilo slabouser posted image ,jst res nevem kaj je to bilo zdej 2 dni slabosti,pa sem že mislila da sem zdavnaj mimo..

se še potem javim..grem hladilnik izropatuser posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
13.6.2011 10:09:53   
AljaAn
Dobro jutro user posted image

Sem šele zdaj nekako pokonci. Včeraj sem uspela oprati in zlikati vse od dopusta in pospraviti celo spodnje nadstropje hiše. Se pozna če te ni en teden doma in najbolj na živce mi gre, ko je kopalnica res ampak res čisto takoj umazana. Pol pa drgnem in drajsam. Mi pa vsaj vsa čistila za popi... smrdijo. No in sem si danes privoščila SPANJE. Moj je peljal tamalo v vrtec in jaz sem imela mir. Pa bi še kar ležala, ampak je treba za kosilo pripravit, pa potem po gospodično ob 12h in počasi v službo. Še dobro, da delam samo štiri ure.

Mami4 mi smo bili v čatežih samo v hotelu in sem bila na žalost razočararana nad odnosom, hrano in nad čistočo. Res pa ne vem kako je v apartmajih. Hodi moj svak z družino in pomoje ne v najnovejše, ker jih dobi preko firme, pa so full zadovoljni. Je pa res, da tam nimaš hrane in opravka z zaposlenimi in je najbrž bolje tako.

Telovadba .. tudi jaz nisem nikamor hodila in niti v tej nosečnosti ne planiram. Se mi zdi, da sem malo prelena in niti sicer nisem najbolj športen tip. Mi je dovolj telovadbe hiša, tamala in kuža.

j.b. Ma ja! user posted image Saj se res že vsi smejijo in pravijo enako kot ti. Takrat ko gremo mi na dopust nima noben drug želje po le tem. user posted image Vsi rečejo enako ..povejte kdaj in kam, da mi ne gremo tja. Mah nimaš kaj ... smo pač naravni talenti za vreme. Je pa res da se imamo vedno super fino neglede na vse in uživamo skupaj. Res sem rada z možem in malčico user posted image

Laima ne pretiravaj! Čeprav sem jaz ista kot ti. Se pono zaposlim, potem pa samo še padem in zapim.Za Gardaland pa super, čeprav si sebe ne znem predstavljati. Mi je že sama pot naporna in potem še cel dan. Upam, da zdržiš in da ne bo dan prenaporen.

Lulanje ... no jaz ponoči še vedno čisto normalno spim, če mi le ni prevroče. Je pa res da mene tudi pri kihanju malo daje. Je pa kriza pri kašljanju, ko me daje mehur in zraven me še v spodnjem delu trebuha (valjda maternici) tako šikne, da sem včeraj kar solzna ratala od bolečine. No tega se pa ne spomnim iz prejšnje nosečnosti.

Ketikat user posted image za spehod in večerne aktivnosti. Jaz hodim spat s kurami .. torej ko se stemni in bi mi prav prišla kakšna urica svetlobe več. Ja službo je pa res tajming taprav. Mogoče te pa zaposli in boš po porodniški nadaljevala. Kako pa imate na vaših koncih porodniško? Koliko časa?

Sarar no tole s plačilom bolniške pa meni ni čisto jasno. Jaz sem bila v prvi nosečnosti doma od četrtega meseca in sem imela prvi mesec plačano od firme, potem pa so mi s komisijo podaljševali do porodniške in sem imela vse mesece enako plačo oz. nadomestilo torej 80% od plače. Imam pa najnižjo plačo in ne vem kako je zdaj s tem oz. se ne spomnim katera je to pisala ... jaz sem imela tri leta nazaj 460evrov porodniške in res ne vem ali je bila to takrat najnižja plača ali je bilo mogoče še manj. Misli pa da pri tem denarju moja bolniška niti ni dosti vplivala na izračune, ker manj kot toliko pa res težko dobiš. No če si zaposlen. Zdaj pa ne vem kako gre, ker sem zaposlena samo za štiri ure. Polovico porodniške bom dobila od tega kolikor imam plače in polovico od tega koliko mi daje država za socialno varstvo do tretjega leta otroka. Mah kr neki user posted image Itak imam pa 305 evrov plače, tako da zdaj pa res manj kot toliko ne morem dobiti in pri takem denarju se 10 evrov gor ali dol prav nič ne pozna. Če preživim s tem user posted image

Ma sem zakomlicirala in upam da ste razumele. user posted image

Nutry tudi jaz bi hodila najraje vsak teden na ultrazvok, da bi vedela če je vse uredu. V prvi nosečnosti nisem niti pomislila na kaj takega, zdaj pa sem čisto panična. Te razumem user posted image

Evo zdaj pa dovolj tipkanja, da ne bo otrok v vrtcu ostal.

Želim vam lep in nenaporen dan. Pa uživajte kje v senčki.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
13.6.2011 10:10:54   
vikii
jutro punce:)

mehur- no da vas potolazim sem tudi jaz ena izmed tistih ki tezko zadrzi lulanje. no ni tako hudo, ampak ko me prime za it lulat morem it cene mam obcutek da ne bom zadrzala, in dosti krat lulam samo po par kapljic. a se to tudi vam dogaja? ker sicer sem imela pred kakim dobrim mesecom vnetje mehurja in zdej ne vem al lulam tako pogosto po par kapljic ( kasen dan vsake 30min ali manj) zaradi nosecnosti, al mislite da se mi ni dobro pozdravu mehur????user posted image

nalia- da tudi tebe potolazim..meni je zadnji teden tako slabo...da imam vsak dan obcutek da bom bruhala in na koncu nic... ampak se prve tri mesece ni bilo tako hudo kod jee zdej. ne vem kaj je to :) smo malo pozne :)

pocitnice- joj ke lepoo :) aja j.b.- v aquaparku sem bila veliko krat tako cez zimo ( ker zivim zraven) pa meni je kr vsec. za otroke je super zrihtano pa tako :) lahko si bos ogledala koper in nasih 500 krozisc xD hahaha ce nisi bla dolgo v kopru bos kar sokirana kar so nardili iz njega. user posted image user posted image
aja jaz pa moj dragi pa greva naslednji vikend malo se spocit v prekmurje k ma moja teta gor vikendico pa greva lih malo dat mozgancke na paso tudi zato ker ta teden me caka cel kup izpitov :(((((

punce lep dan vam zelim :):)

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
13.6.2011 10:16:26   
AljaAn
No še enkrat samo o 80% oz 90%. Jaz sem tri leta nazaj dobivala vseh pet mesecev enako ... torej 80% neodvisno od komisije. Pa nisem imela nič prekinjeno do porodniške. Ne vem pa če je zdaj kaj drugače.
Jaz full rada hodim v službo in se imam tam super, je pa res, da sem še raje doma in ker ne nameravam imeti več otrok (no nikoli se ne ve), bom izkoristila, če se bo le dalo, da bom malo na bolniški. V prvo sem bila res zaradi hrbtenice in sem večino preležala (upam, da me tudi zdaj kaj ne zagrabi), vendar zdaj bi pa jaz malo "izkoristila" nosečnost. Saj bom potem še 30 let delala do penzije. user posted image
Pa kot sem napisala pri 300 evrih user posted image je vseeno 80% ali 90% user posted image user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
13.6.2011 10:21:54   
MAMI 4
vikii- tisto s krožišči si prav napisala-si me prav nasmejala,user posted image user posted image user posted image , se mi zdi, da so palme in krožišča zdaj razpoznavni znak KP, prav navdihnila si me, da bi naredila nov grb- krožišče s palmo...do zdaj smo imeli sonček-morda ga zamenjajo...
Meni je tudi všeč v Aquaparku v Žusterni. Sicer zdaj že nekaj let nismo bili...bazeni so bili ok, hotel ne vemker smo se hodili tam kopat pozimi, morje pa je itak zanič...je pa lep sprehod do KP peš...predvsem v večernih urah.

(odgovor članu vikii)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
13.6.2011 10:23:51   
MAMI 4
sem zlikala pol kupa-juhuuu! user posted image zdaj pa morem do 12 še drugo 1/2 in uredit še ostalo, potem grem po otroke

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
13.6.2011 10:38:42   
vikii
hahaha ja sam res! :) sej meni je ful usec koper kasen je zdej, predvsem uni del pri stadionu waaw ampak z temi krozisci pa pretiravajo :D aja j.b. pa ko boste sli pes od zusterne do kopra bos vidla nekaj kar po mojem se nisi! KROZISCE ZA KOLESARJE! user posted image hahaha res nas zupan je obseden z palmami in krozisci! haha in mami4 popolnoma se strinjam za novi grb! lahko bi res narisala in poslala nasemu popotu kasen predlog haha

joj js bi tudi zdej delala vse mozno samo da ne rabim se it ucit :( pa moremmmmm jooooj to so mi najvecje mukeee!!!!

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.