Nika v službi
|
O, Valla, žurerka! Upam, da si se stuširala ob prihodu... Veselim se že našega današnjega čveka. Imam pa ravno nekaj minutk časa, pa bom napisala nekaj zadnjih novic iz naših logov. Nika se je v sredo popoldan (po 3 dneh odsotnosti) vsa srečna, zadovoljna in polna vtisov vrnila iz Škratkove dežele. Otroci so res uživali na polno, naredili škratkove kape, se podili po adrenalinskem parku, strigli ovce, opazovali hidroelektrarno, čebelnjak, izdelovali nosila za ponesrečence, imeli pravi disco in kresovanje, iskali so zaklad, srečali pravega škrata in oh in sploh uživali. Zdaj že komaj čakajo naslednjo skupno dogodivščino (Savudrija, 13. - 17.06.) Naš novi Grandi (Grand Scenic avtomatik) je prispel in se že veselo fijakamo z njim od prejšnjega petka. Včeraj sem tudi bukirala 1-tedenski oddih za naša penzionista, ki bosta s seboj v Strunjan vzela tudi Niko, tako da bodo skupaj uživali v zadnjem tednu julija. Gredo v h. Salinera Strunjan, all inclusive. Padla je tudi odločitev, da jo s 01.07. izpišem iz vrtca, tako da se ji skupni vrtčevski dnevi nepreklicno iztekajo. Se ji bo pa itak precej dogajalo - sredi junija gre, kot rečeno, v Savudrijo za en teden na morje z vrtcem, potem je 2 tedna doma, pa gremo že mi skupaj v Portorož (+ svakinja s Saro in Manco - to bo žur!). Pride domov in je spet 14 dni doma in gre z babi in dedijem na morje. Nato je spet 1 teden doma in sledi znova 1 teden našega skupnega dopusta (ki še ni definiran, verjetno pa bomo bolj kakšne dnevne izlete delali). Potem pa smo že sredi avgusta, ko bodo že aktualne priprave na šolo, potrebščine, sestanki... Za konec septembra planiramo Turčijo, ampak šele po posvetu z bodočo Nikino učiteljico. Nikin sosed in veliki prijatelj je dokončno "priznal", da je zaljubljen v Niko. Imamo torej pravo pravcato romanco in tako na tihem, da nas ne vidita, hahljamo ob njegovih izjavah (da mu po glavi in trebuhu skačejo srčki, itd.). Luštni so. Tomaž je tudi končno prišel do prve diagnoze glede roke oz. zapestja. Je bil na posvetu pri strokovnjaku manualne medicine, ki je ugotovil, da ne gre za vnetje in da bolečine niso od miške (kot so mu diagnosticirali nekateri zdravniki do zdaj), ampak da gre za zastarano poškodbo (ko se je lovil na zapestje). Ruski strokovnjak je ugotovil, da ima tudi medenico poškodovano oz. zamaknjeno iz istega razloga. T. je ful študiral, kdaj bi se kaj takega lahko zgodilo, ker se dejansko ni spomnil kakšne poškodbe, potem pa mu je usekal v glavo dogodek izpred let, ko je padel po naših stopnicah v mansardi. Ampak res padel na polno in se odkotrlikal praktično od zgoraj do nastropja. Takrat se je usekal nekam v predelu medenice, da je bil ves moder, pa na roko se je ulovil. Vse je držalo, vse se ujema! No, tudi vratna vretenca so malo na hojladri, tako da konec meseca začne s terapijami, zaenkrat jih ima napovedanih 5 - 6. Sva se pa nasmejala na polno, ko so mu dali navodila, česa vse v času terapij ne bo smel početi . Med drugim - nič pospravljanja (sesanja, ponavljajoči gibi) , nič dvigovanja, nič prepiha, spanje samo na hrbtu (kar pri njem ne bo problem), spanje brez otropedskega vzglavnika (!), gretje prizadetega mesta 2x dnevno s termoforjem.... in še kar nekaj pomembnih točk. Gospod je zelo priznan in osebno poznam osebe, ki jih je postavil na noge in vrnil v normalno funkcioniranje, ko so nekaterim diagnosticirali že cerebralno paralizo! Skratka, obetamo si izboljšanje. Kupila sem nov fotoaparat in nov likalnik , zdaj pa se spravljam k nakupu večjega kovčka za Niko. Ker tale njena čebelica je že zdaj pokala po šivih, za 5 dni morja z vrtcem pa ne bo dovolj prostora. Eto, toliko od mene. In zdaj grem na kavo in rogljiček z možem.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 13.5.2011 11:10:45 >