|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
17.5.2011 8:12:12   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Hvala. Res si želim, da bi vsi, ki so se v odnosih malce odtujili, našli nazaj pot do moža, partnerja.

že delam na tem user posted image , rada bi imela to, kar imaš ti .. saj veš, kakšne smo babe user posted image user posted image user posted image .

Tomaža ne dam!user posted image user posted image

Sicer pa - user posted image zate. Go, go, 2ursae!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
17.5.2011 8:40:05   
spelka12
Nika user posted image user posted image  za nov avto, za vsa nova oblačila, za likalnik in............ in seveda za vajin čudovit odnos s Tuser posted image . Pa še 1x hvala za pomoč (saj veš)user posted image
nikolet končno so te poštimali, a je sedaj oko v redu? Normalno vidiš?
2ursae user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  nč se sekirat, Lučka vse razume in itak ima bratca, da se uči od njiju, bo še prehitro preveč znala.
valla in teta beta vi2 sta ponujali slikce ane? A jih imata še kaj? Meni in beniki jih kar nekaj manjka.
pety a imaš še kaj odvečnih oblačil? Tiste, ki smo jih dobili so tooolk prav prišle, ne morem se ti dovolj zahvalit. Že ene 3 mesece nisem kupila nobenih cunj, samo par body-ev. HVALA!!!

Pri nas se dogaja na polno. Preseljeni smo - KONČNOuser posted image . Tko da vse vabljene na obisk(delam odlično ledeno kavo)user posted image . Drugače pa rihtamo beniko (počasi se stanje izboljšuje, vsak dan gre malo ven sedet na sonce, bruhanje se umirja, počasi pije in celo spije kako juhouser posted image . Žalostno, da se veselimo, ko odrasel človek kaj spravi vaseuser posted image . je pa težko, njo je treba 24 ur merkat, 3 otroke, E. še dela in.... Pokličte jo kaj, vas bo vseh vesela. Aja Samo ne danes, spet so se ji začele delat afte po ustih in težko govori.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
17.5.2011 9:55:53   
teta beta
Spelka, za slikce si prepozna. Sem kar cel paket dala kolegici. Če pa napišeš, kaj ti še fali, pa lahko mogoče poskusim zrihtat.
a to rabiš cotke za Manjo? Jaz sem sicer takrat za dojenčka punčko posodila svakinji, nazaj pa (še?) nisem dobila, ampak nekaj stvari pa še imam, če poveš številko. Predvsem pa imam za fantka zdaj, če je vseeno. Al rabiš za sebe? Tu pa ti lahko povem, da je naš pob bolj majhen in da nosi 92-98, tak da je tvoj po moje večji.

Pozdravčke Beniki!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
17.5.2011 10:00:48   
Nika v službi
Oj, po moje Špelka potrebuje za Oskarja, saj obleke za Manjo Beniki posojam jaz...

Pozdravčke vsem, imam obiske iz tujine...

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
17.5.2011 10:52:33   
teta beta
Aha, hvala Nika. Sem mislila, da je za Manjo, ker je tudi Pety nazadnje imela punčko user posted image . No, kot rečeno, je naš še vedno pri 92, če pa rabiš 86 (in kaj), pa reci. 

Neposredna povezava do sporočila: 3930
17.5.2011 15:38:40   
teta beta
Aja, pozabila sem še rečt, če ne boste zbirali omv nalepk in boste imele, kakšno odveč, se priporočam. Smo gledali medvedka Paddingtona na Boomerangu in je totalno zabaven, naša dva sta navdušena.

Neposredna povezava do sporočila: 3931
   [Brisano sporočilo]
17.5.2011 21:04:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3932
18.5.2011 10:51:32   
ninocka
Aloha!!!

Sem še zmeraj v LJ, ampak si želim, da bi ležala na kakšni plaži na Havajih....

Tudi jst sem se imela v petek super, v soboto sem delala, pol smo šli s sodelavci na kavo, pa potem sem v HM se ene par stvari za Evana kupila. E in R sta šla pa v soboto na počitnice k svakinji in sta tam prespala. V nedeljo popoldne smo jih sli iskat, E ni hotel domov, R je pa komaj čakal user posted image  Koliko se poznajo leta...ker E v tej starosti tudi nikamor ni hotel, se prav spomnem, ko sem mu vse napakirala, potem pa ni hotel it user posted image

Vceraj smo imeli pa testiranje na alergološki na PK, s S sva imela dopust, mali so bili do kosila v vrtcu (E ima ta teden rolanje), tako da sva si midva privoscila leno dopoldne (kavice, shoping, kosilo v Burger Kingu user posted image ).
Testiranje je bila pa zguba časa - E so delali kožne teste že na pulmo in so pokazali nic, R tudi, potem so jima pa še kri vzeli. Tukaj sta se pa tako jokala...R se je jokal, ko so Evanu vzemali kri (Ne mojmu Eviju kri vzet, ne mojmu Eviju kri vzet), ko so pa njemu, sem pa mislila, da ga bo infarkt....user posted image user posted image
Potem je pa cel dan hodil s stegnjeno rokico, ker ga je taaakooo bolela. Povrh vsega se je pa še pomanjšal, zaradi tega user posted image .  Sem ga potem potolažila, da bo nekaj pojedel in ponoči lepo spal, pa bo  zrastel nazaj user posted image .

Jutri grem pa na pogreb, je umrl nas sosed.  Popoldan imamo pa na šoli sestanek in  otroci delavnice...

Uživajte, se beremo...

Aja, Tažana, kako je Katarina?
Špelkauser posted image user posted image  za Beniko user posted image user posted image
Na ledeno kavo se pa zmeraj rada povabim še posebej v novo stanovanje user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
19.5.2011 8:56:42   
pety78
Ojla,

Špelka, še rabiš cunje? Kakšno velikost pa? Predvidevam da bolj poletne. user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
19.5.2011 21:16:27   
teta beta
Sistematski je za nami. Sva srečali tam same bodoče sošolke oz. sošolce. Z eno punčko sta se takoj zaštekali, druge smo samo na hitro videli oz. pozdravili, starše pa jaz tudi poznam. Sicer je bilo na pregledu vse bp, teža 19,5 kg, višina 112 (to me je presenetilo, sem bila prepričana, da je večja, ker npr. 116 hlače so ji prekratke). Za cepljenje je nekaj protestirala, ampak bolj zaradi afnanja se mi je zdelo, ker ji je šlo zraven še na smeh, za zobke je bila pa še posebej pohvaljena. Izbrala sem ji tudi zdravnico tam, menda je neka mlada, nova, zelo prizadevna, ona dr. ki je delala sistematske, mi jo je priporočala, češ da naj izberem njo. Tudi prav user posted image .

Jutri pa še en kar naporen dan pred mano, potem v soboto pa v hribe. Zdaj smo za Janoša tudi dobili knjižico in bova obema dala not prvi štempelj, tako za vzpodbudo, vse nadaljnje pa bosta morala osvojiti sama. Čeprav priznam, da bi tudi sama malo pogoljufala, moj se letos spravlja na Triglav, pa bi mu poturila še mojo knjižico, ker mene pa tja gor sploh ne vleče user posted image . No, priznam, saj bi šla, ampak me je strah user posted image , se pravi tam bi bila, gor pa ne bi šla. Aja, valla., če te zanima za to knjižico, jo poišči pri kakšnem planinskem društvu, baje tudi v kaki knjigarni, na PZS pa je razprodana. Po moje bi jo na kateremkoli PD dobila. Reče se pa Dnevnik s slovenske planinske poti.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
20.5.2011 13:02:04   
Pia67
Ojla!

Da se navežem na Teto Beto, Valla knjižice najlažje dobiš na lokalnem PD, je pa na Miklošičevi, poleg zavarovalnice Triglav trgovinica s tovrstnimi brošurami, samo ma mal omejen delovni čas (PZS). Je pa za pogledat. Mi smo zadevico dobili na lokalnem odseku NM.

Tudi mi smo s precejšno zamudo dočakali pregled (sistematike sploh nismo imeli), vse kot pri ostalih, le kri so ji vzeli iz žile, ker merijo tudi holesterol, vsem otrokom, da ne bo pomote. Mal sem zaskrbljena, ker sem čakala na obnovitveni odmerek proti klopnemu meningitisu, pa aplikacije nisem želela vrivati med oba cepljenja. Upam, da nam rata to  opravit julija, da smo za nekaj časa fertik. sem se ravnokar besno praskala in ugotovila, da je krivec klop. Eh, pa ta divjina. Nino sem danes peljala izdreti 1. zob, ker ji je že pošteno rasel stalni pod njim.
Včeraj sem bila na sestanku v OŠ, zanimivo, le 2 oddelka, klasična prestavitev. Pa veliko uporabnih nasvetov za starše (DZ naj bi ovili v prosojne ovitke, da otroci vidijo za kateri DZ gre, copate imamo v vrečkah, ki ostanejo na šoli, peresnice naj ne bi bile s predalčki, saj otroci z zatikanjem za gumice izgubijo kar nekaj časa itd.)
Učbenika sem naročila brezplačno v šoli-učbeniški sklad, DZ pa so me danes z Mercator Piko stali 62 €. Torbo imamo lanki model, bila je znižana, zelo lepo oblikovana v DZS, 17€(od Acte). Skratka, kot kaže strošek ne bo tak kakor so me strašili. Večino potrebščin imamo. Bo kar šlo.

Če še kaj pametnega izvem, pa napišem.

Benika drži se. Sem ta teden srečala znanko Majo, gospo, ki ima že 30 let Chronovo bolezen in pozna vse cake, pa mi je rekla, da se da čisto normalno živet, ko pogruntaš kaj je tisto, ki ti otežuje zdravljenje. Držim pesti, da se ti stanje popravi.

Neposredna povezava do sporočila: 3936
20.5.2011 13:42:32   
spelka12
teta beta cote rabim za našega, smo na 86št. OMV nalepk ne zbiramo, tankamo pa. Kar jih dobimo ti jih pošljem
pety ja poletne 86 in 92.
valla HVALA 100000000x, te so za benikine albume. Bom najprej njej nafilala. 
ninočka sem se nasmejala E in R. A E pa nč ni jokal, ko so R vzeli kri?

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
   [Brisano sporočilo]
20.5.2011 13:50:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3938
20.5.2011 14:32:43   
Nika v službi
Oj, mi nismo še nič gledali za torbe, tudi glede potrebščin še nič, tako da na tem področju smo povsem neaktivni. Pravzaprav čakam na spisek, ki so nam ga obljubili za junij. A je katera kaj gledala v Avstriji glede torb? Imajo kakšno dobro ponudbo kje? Jaz sem se nedavno ukvarjala s kovčki, očitno se bom morala začet še s torbami.user posted image

Pia, pripomba glede peresnice se mi zdi fajn, hvala, zares uporabno.

Špelka, ledena kava .... mmm... jaz bi tudi.user posted image

Teta beta, Boomerang, OMV - čisto nepoznano. Kot nekatere veste, tankamo na Agipu. Tam pa ni medvedov.user posted image

Valla, Nika še nima nobene plombice in tudi ne kaže, da bi jo dobila. Upam, da bo po meni, imam namreč samo 1 plombo.user posted image V ponedeljek imava ponovno zobozdravnika, ker ji bo naredil še premaz spodnjih zobk (zgornjega je že dala skozi). Ima še vse mlečne, nič se ji ne majejo, torej izgleda, da bomo na zobno miško še nekaj časa čakali.

F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
22.5.2011 22:18:55   
teta beta
Dober večer!

Včeraj je bilo super, na Golici je bilo ogromno ljudi, je izgledalo skoraj kot romanje user posted image . V drugi polovici poti dol sem pa mislila, da bom ostala brez kolen, ker so me kar naenkrat začela tako bolet, da sem ornk stiskala zobe. Tako me je nabilo v kolena, da joj. Še danes me stopnice navzdol matrajo, še dobro da smo na tleh, edino na dile sta me otroka pošiljala po bazen pa senčnik itd. Sta se cel popoldan kopala, ampak hkrati pa toliko mivke iz peskovnika not znosila, da sta se morala še itak pol umit.

Pia, koliko del. zvezkov pa imate? kolikor sem jaz gledala na naši spletni strani, je samo eden, za matematiko. No, bomo pa videli na sestanku, ko bo. Torbo si res ugodno dobila, super.

Torba - kot sem menda že rekla, Daša že ima eno torbo in je rekla, da bo imela kar to (čeprav sprva ni bila mišljena za v šolo, bolj za igrat). Zdaj je sicer rekla, da bi imela to torbo od medvedka Paddingtona in mogoče jo bom tudi kupila, moram sploh videt, kakšna je. Ta ki jo ima zdaj, je kvalitetna, Schneidersova, nova je stala čez 100 eur, zdaj je rdeča barva malo obledela, ampak nič zato.
Nika, v Avstriji poglej v raznih papirnicah, jaz sem gledala v Libro, so bile kar ugodno.

Valla, Daša nima še nobenih plombic in jih tudi verjetno ne bo imela, vsaj na mlečnih zobeh ne. Ima res lepe zobe.

Nika, Boomerang ima taboljše risanke! Moraš pogledat! Brings back memories... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3940
23.5.2011 7:28:26   
Pia67
Teta Beta Nina ima 4 delovne zvezke, če odštejem stavnico. Torej za SLO-književnost in opismenjevanje, MA in spoznavanje okolja (vsi DZ so v 2 delih, da bo šolska torba lažja).
Torba je bila poceni zato, ker sem dobila še dodaten popust (DZS-lanske+popust). V DZS je tudi tiskovina, ker ostale stvari dobiš ceneje preko Mercator pike. Vendar nisem ravno preverjala cen, ker bom skombinirala tisto kar imamo.
Zobki: imamo srečo, morda tudi gene. Nič zalivk zaenkrat. Zobek je moral ven, ker je novi rasel spodaj, pa ga ni imelo smisla zatirat.

Teden pred nami bo pester(tekli bomo na športnih igrah, plavali itd), smo v nizkem štartu za izlet v kekčevo deželo (na srečo gredo sami brez kardela staršev, nekateri izmed njih so lasko leto čisto "pogrnili" na takih zadevščinah). Imamo ogledana 2 tabora, Nino bom izpisala iz vrtca s 1.7.Pa kmalu bo Cici veselica.

Neposredna povezava do sporočila: 3941
23.5.2011 9:17:45   
pety78
Pia, naši gredo tudi 25. maja v Kekčevo deželo. user posted image
Šolskih potrebščin nimamo še nič, prav tako zalivk. user posted image

Toliko na hitro.

Pa pa

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
23.5.2011 11:13:58   
nikolet
živjo punce

no pa je naša N. stara že 2 leti... madonca gre hitro, sploh ne vem kdaj je zrasla... me je kr strah k gledam oba otroka, kojk hitro rasteta.... bom mogla mal ustavt tale tempo k bom jz prehiter starauser posted image user posted image

z očesom pa zdaj HB vidim dobro, tak da upam da bo zdaj končno mir...user posted image

l.p.

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
26.5.2011 13:26:04   
Nika v službi
Ojla, da spet malo dvignem našo temo.
Nikolet, čestitke mali princeski za 2 svečki ter user posted image zate in tvoje oko.

Pety, Videk uživa, kaj? A se vračajo jutri iz Kekčeve dežele?

Z Niko smo včeraj opravili cepljenje. Vse je minilo brez najmanjšega problema in lahko res pohvalim mojo pogumno punco, saj je hrabro stisnila zobe in ni niti malo zastokala. Dobila je eno pikico v desno ramo (ker je levičarka) in s cepljenji smo tako opravili do 1. razreda. Pri tem imam eno vprašanje, ker mi te razlike niso čisto jasne. Namreč, naša je dobila eno injekcijo v eno ramo, nimamo nobenih ponavljanj do šole, ko se bodo ponovno cepili v sklopu sistematike v 1. razredu. Manca je bila cepljenja v vsako ramo po eno pikico, spet drugi poročajo o cepljenju in nato neki ponovitvi čez nekaj tednov. Zakaj te razlike? A ne gre za eno in isto cepivo?!

Včeraj so bili naši vrtičkarji v gozdu nad Črnučami, so imeli srečanje z gozdarji, doma smo morali narediti mlinček iz naravnih materialov, ki ga je potem odnesla s seboj in so jih spuščali po vodi. Gozdarji so jim razlagali o gozdu, sečnji, varnosti, dobili so lesene medalje in pohvale. Na pot so se odpravili z mestnim avtobusom in oh in sploh je bilo strašansko luštno.

Danes imajo slikanje (zadnja skupna vrtičkarska fotka), v petek pa igre na poligonu v vrtcu. Dogaja se, dogaja.

A se katera spozna kaj na kolesa? Ja, kupujem namreč novo kolo, mogoče je katera videla moj post. Kopiram še sem, če imate kakšne uporabne ideje:

Sem na tem, da kupim neko povsem obično kolo. Pred mnogimi leti sem bila lastnika solidnega MB, ki pa sem ga podarila žlahti, ker ga nisem več uporabljala, zdaj pa gledam mestna kolesa. Nisem noben športnik, niti nimam tovrstnih ambicij, sem brez kondicije, precej pretežka in "velika" 167 cm. Kolo nameravam uporabljati večinoma po asfaltu, občasno po makadamu (ampak takem lepem ), kratke relacije, praktično gre za to, da bi rada s ta malo šla na kakšen krog s kolesom (ker je zdaj, ko je speljala brez koleščkov, navdušena kolesarka). Torej, nič adrenalinskega. Gledala sem kolesa iz ponudbe Rogo Športa, pa me zanimajo vaša mnenja in izkušnje: TALE, TALE, PA TALE, IN TA, PA ŠE TA in TA.

F. Lainšček

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
26.5.2011 13:40:20   
pety78
Nika, bil je enodnevni izlet. Je pa seveda čisto navdušen. user posted image

Tudi pri nas je bil cepljen v obe rami, pa čez nekaj tednov je še ena ponovitev. Čudno to! user posted image

Za kolesa pa....mi ne odpre, sicer pa....vijoličastega. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3945
26.5.2011 15:18:41   
Nika v službi
Madonca, ti linki, meni vse dela. Grrr. Tole je link do teme: http://www.ringaraja.net/forum/m_5655185/mpage_3/key_/tm.htm. Upam, da bo ta deloval.user posted image

Aja, izlet je bil? Jaz sem pa mislila, da imata 3-dnevne medene tedne z M., ko ta velikega otroka ni doma. Pa nič - drugič, torej.user posted image

No, eto, o tem govorim. Dve pikici. In to je bil cepljen proti ošpicam, rdečkam, mumpsu in proti čemu še?

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
27.5.2011 8:57:36   
teta beta
Nika, Daša je tudi bila cepljena v obe rami, in sicer v eno OMR, v drugo pa hepatits B. Revakcinacijo imamo 20.6. in potem tretjo v 1.razredu s šolo. A je mogoče razlika v tem, da sta z Niko imeli sistematiko pri 5 letih in je bila že tam cepljena? Ker mi je nismo imeli, saj so zaradi gužve to združili s pregledom za šolo za vse, ki so bili rojeni po 1.7. Ali pa mogoče pri vas ne cepijo za hepatits. user posted image

Kolo - po mojem ne preveč komplicirat in vzami tistega, ki ti je najbolj všeč in tistega, na katerega se najbolj kamot usedeš in sestopiš, ima fajn zic, pa da te ročaji na belanci ne žulijo. Se pravi - osebna proba je obvezna. Meni so za po mestu luštni tudi tisti s košaro, da lahko daš kaj not (npr. Nkin nahrbtnik ali malico, če se bosta kdaj odpeljali na piknik za Savo ali pa vsaj torbico s telefonom in denarjem ali pa kaj za pit).

Nikolet, čestitke za dve svečki!!! user posted image user posted image

Včeraj smo imeli cici olimpijado, naši športniki so bili odlični. Daši je med tekom padla kapa dol in se je ustavila, še malo razmišljala, ali bi jo pobrala ali ne, potem pa šla nazaj po njo in tekla naprej. To vam pa povem zato, da lahko otroke opozorite, naj kar tečejo naprej, če se jim to zgodi (je kar verjetna situacija) user posted image .

Skratka, uživamo in delamo. Bezgovga sirupa imam že kar nekaj v kleti, mogoče ga bom še kaj naredila, mi je pa žal, da mi je akacija odcvetela, ker sem naredila zdaj prvič eno rundo za probo in je pa ODLIČEN. Delavci so odšli domov, z njimi vred moj stari avto (sem ga prodala), ampak nekaj jih pride že čez kak mesec nazaj. V nedeljo gremo na birmo, v ponedeljek imajo zaključek gimnastike in gremo na izlet (peš na stari grad user posted image ). Tako, vsega po malem.

Uživajte tudi vi!

Neposredna povezava do sporočila: 3947
27.5.2011 9:17:02   
Nika v službi
Hej, Teta beta, živjo!

Ne, tudi pri nas nismo imeli sistematike pri 5. letih, prakticirajo (beri: "šparajo") enako kot pri vas: spustijo sistematiko pri 5. in jo združijo s pregledom pred šolo - ki pa itak ni skoraj niti P od pregleda. Res beda. Ko berem, kako se tega npr. v domžalski občini (navajam, ker pač poznam zaradi Mance) lotijo v primerjavi z našo revščino - ni da bi govoril. Me je pa tale hepatitis B res presenetil in sem šla že včeraj brat na net, kjer jasno piše, da je pred vstopom v šolo obvezno cepljenje proti hepatitisu b, 1. in 2. odmerek. Bom vsekakor preverila, ker to pa pač ni ok.

Kolo - ja, saj imaš prav. Se je treba gor usest in probat. Košarice so tudi meni všeč in točno take gledam, čista mestna kolesa. Ima pa drugače Nika na svojem kolesu torbico, ki je zares praktična, saj notri lahko spravi ključe, (moj) mobi, robčke, sok... Se običajno vsi "švercamo" pri njej, ko gremo na kak sprehod.

Očitno po vseh vrtcih furajo zdaj tele športne aktivnosti, kar je super. Saj je vreme primerno, pa še dogaja se jim na polno. Pri nas so danes morali pripeljati kolesa; tisti, ki se še ne znajo voziti brez pomožnih koleščkov, pa lahko pripeljejo skiro.

Grem zdaj še malo delat, ob 10:00 imamo fešto (skupno malico) ob odhodu sodelavke v pokoj, ob 11:00 grem ven na kavo z mojo prijateljico Marijo in potem še malo nazaj v službo, pa bo petek minil. Danes mi res ne bo hudega.user posted image

Pa, pa!

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3948
27.5.2011 9:50:03   
teta beta
No, naš pregled je bil kar ornk pregled. Najprej je dala vodo in kri (iz prsta), potem smo šli not k sestri, tam so jo zmerili in stehtali, pregledala barvni vid, zmerili sluh (s slušalkami), pregledali vid, mene so vprašali za cepljenja in druge posebnosti in obolevnosti. Zdravnica jo je pregledala fizično - drža, okostje, trebuh, platfus, zobje, skratka vse in jo cepila. Pa neka vprašanje še za njo in zame (sem pozabila kaj). Pa cepila jo je in to je bilo to. Meni se je zdela, da se otroku kar posvetijo. Potem smo pa šli še gor k zobokdravstveni sestri. Tam najprej malo lekcije o šesticah in na splšno o zobeh, pa tista rdeča tabletka in potem si njej ni bilo treba umivat tam zob, ker ni imela skoraj nič oblog, če pa so, pa potem tam otrok pokaže, kako si jih umiva in ona korigira.

Neposredna povezava do sporočila: 3949
27.5.2011 9:56:03   
Nika v službi
Ja, saj o tem govorim, razlike so ogromne. Pri nas te niti v laboratorij ne dajo! Pregledajo vid ("bere" slikice s table), izmerijo pritisk, teža, višina (to naredi sestra), potem pa pregled pri dr. - drža, noge, grlo, pljuča, ušes ni pogledala, test izgovorjave je bil tak, da je morala ponoviti stavek "Soseda Špelca obeša perilo". Vprašalnik sem izpolnila pred pregledom, med pregledom pa je vprašala zgolj, če je bilo vse - od poroda dalje in razvoj - v mejah normale in to je to. Omenila je, da je njen karton tanek, po čemer sklepa, da otrok ni bil veliko bolan.user posted image

Aja, pregled pri zobozdravniku tudi ni vključen, je pa res, da mi to dol visi, ker mi itak redno hodimo na preglede in ima zobke ok, tako da tega niti ne pogrešam. Je pa res, da mogoče drugi niso tako natančni in taki padejo skozi, če zobozdravnik ni vključen v redno sistematiko.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 27.5.2011 9:57:37 >

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?