Nika v službi
|
Ojla, da spet malo dvignem našo temo. Nikolet, čestitke mali princeski za 2 svečki ter zate in tvoje oko. Pety, Videk uživa, kaj? A se vračajo jutri iz Kekčeve dežele? Z Niko smo včeraj opravili cepljenje. Vse je minilo brez najmanjšega problema in lahko res pohvalim mojo pogumno punco, saj je hrabro stisnila zobe in ni niti malo zastokala. Dobila je eno pikico v desno ramo (ker je levičarka) in s cepljenji smo tako opravili do 1. razreda. Pri tem imam eno vprašanje, ker mi te razlike niso čisto jasne. Namreč, naša je dobila eno injekcijo v eno ramo, nimamo nobenih ponavljanj do šole, ko se bodo ponovno cepili v sklopu sistematike v 1. razredu. Manca je bila cepljenja v vsako ramo po eno pikico, spet drugi poročajo o cepljenju in nato neki ponovitvi čez nekaj tednov. Zakaj te razlike? A ne gre za eno in isto cepivo?! Včeraj so bili naši vrtičkarji v gozdu nad Črnučami, so imeli srečanje z gozdarji, doma smo morali narediti mlinček iz naravnih materialov, ki ga je potem odnesla s seboj in so jih spuščali po vodi. Gozdarji so jim razlagali o gozdu, sečnji, varnosti, dobili so lesene medalje in pohvale. Na pot so se odpravili z mestnim avtobusom in oh in sploh je bilo strašansko luštno. Danes imajo slikanje (zadnja skupna vrtičkarska fotka), v petek pa igre na poligonu v vrtcu. Dogaja se, dogaja. A se katera spozna kaj na kolesa? Ja, kupujem namreč novo kolo, mogoče je katera videla moj post. Kopiram še sem, če imate kakšne uporabne ideje: Sem na tem, da kupim neko povsem obično kolo. Pred mnogimi leti sem bila lastnika solidnega MB, ki pa sem ga podarila žlahti, ker ga nisem več uporabljala, zdaj pa gledam mestna kolesa. Nisem noben športnik, niti nimam tovrstnih ambicij, sem brez kondicije, precej pretežka in "velika" 167 cm. Kolo nameravam uporabljati večinoma po asfaltu, občasno po makadamu (ampak takem lepem ), kratke relacije, praktično gre za to, da bi rada s ta malo šla na kakšen krog s kolesom (ker je zdaj, ko je speljala brez koleščkov, navdušena kolesarka). Torej, nič adrenalinskega. Gledala sem kolesa iz ponudbe Rogo Športa, pa me zanimajo vaša mnenja in izkušnje: TALE, TALE, PA TALE, IN TA, PA ŠE TA in TA.