|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
29.5.2011 22:12:08   
Pia67
Oh, Nika, v Nm imamo posebno zobno torturo: najprej izberemo zobozdravnika, če ga slučajno nimamo. Potem pokažemo okelčke, zobozdravnik izda poročilce, da je z zobmi vse OK. S tem pildkom gremo do posebnega zobnega laboratorija v katerem je otrok vpisan v poseben seznam. Da bo absurd še večji, pregled za zobe smo imeli v začetku maja, potrdilce pa bomo oddali 13.6. ob 13.30 (pa nič zamujat!!). Zdaj moram samo najti kje je ostalo potrdilce, imam na sumu, da je ostal v zdravstveni mapi Nine, ko smo ga morali pokazati tudi zdravnici. Aja, cepljenje v desno ramo: hepatitis B in OMR (ošpice, mumps in rdečke) imamo taisti dan ob 8.45 (da ne bo pomote v isti zgradbi) user posted image . Prvo cepljenje smo dobili v levo ramo-zgolj hepatitis B, da se reakcije po cepljenjih ne mešajo med sabo in da starši nimamo težav kaj smo dali cepit. OMG...No, sedaj ziher ločim levo in desno.user posted image
No, še bonbonček za konec. Ker se bila preveč vneta mati prvošolkeuser posted image , sem kupila napačne DZ za slovenski jezik in spoznavanje okolja. Zaradi prenove učnega načrta v 1. razredu (otročiči bodo dodatno seštevali in odštevali do 20 in spoznali bodo kaj je dan in noč), bodo nekateri DZ pri Modrijanu prenovljeni in bojda izidejo junija 2011. No, pa bomo imeli stigmo zaradi DZ, bodo listi z dodatno vsebino ven padal, pa ne bodo v barvah itd (to je izjavil bodoči učiteljuser posted image ) in bomo imeli DZ po tastarem. No, pa gremo v jok pa na drevo.

Skratka, kar imate Modrijanovega, oči na peclje...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
31.5.2011 12:11:44   
spelka12
Kakšne pa so OMVjeve nalepke? Zelene?

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
5.6.2011 7:14:40   
nikolet
jutro

sem vas kr mal zanemrala....
se mi tojk dogaja zdnje dni da sploh ne svolgam vsega obdelat, skojz delam ko nora, skačem sem ter tja, pa še v službi se ful dogaja.... sam če bo šlo tako naprej bo nekam boma padlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnem v čet. grem na roditeljski za sinka, ojej kaj gre hitro, še malo pa bo tukaj september..... 

no grem peglat in pospravlat

papa

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
8.6.2011 22:29:22   
teta beta
Dober večer!

Je že tako pozno, da vas samo pozdravim in spravim na prvo stran.

SPelka, nalepke so modre s šapo, ampak nič se ne obremenjuj, ker jih imamo že veliko. Šele zdaj vidim, koliko zares tankamo... no, pa dajo jih še strici in dedi, pa je.

V glavnem, drugič več. Lahko noč!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
   [Brisano sporočilo]
12.6.2011 22:04:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3955
13.6.2011 11:49:18   
Pia67
O, Valla a resuser posted image ? Peljal jo je oče, če ne, bi pa midva. Lunin festival je bil baje oblegan tudi s strani Dolenjcev. Mi je omenila, da je videla sošolke.
A Niku je pa tako torbica všeč? Lepo. Midva sva izbirali peresnico in izbrali. Le še omenjene DZ dočakava, čeprav so mi iz šole napisali, da bodo nove vsebine nadomestili s fotokopijami. Mislim, da bo tako še najbolje, ker je škoda DZ, da jih zaradi nekal listov zamenjamo. Če ne drugega, ni ekološko user posted image .

Aja, v četrtek imamo dolgo pričakovano Cici veselico, bo veselo. danes 2. obrok cepljenja, za klopni meningitis-obnovitveno moramo počakati za dober mesec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
15.6.2011 16:20:57   
2ursae
valla, kje sta kupila torbo? Mene tudi zanimajo kakšne fajn podatki na to temo.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
15.6.2011 22:21:35   
A-N-J-A
valla-no super da sta jo dobila,jaz sem pa ugotovila,ko sem ven prišla da sem ovitke pozabila kupit

2ursae-v toko v Cp imajo znižanje šolskih torb

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
   [Brisano sporočilo]
17.6.2011 7:17:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 3959
17.6.2011 22:59:44   
2ursae
oooo, bad, too much za torbo user posted image ... noro, no, res.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3960
20.6.2011 10:08:45   
pety78
Jaz se tudi ubadam s tem, kakšno torbo kupiti. Bolj kot tuhtam, manj mam pojma. user posted image
Razmišljam, ali eno orng škatlasto...ali bolj nahrbtnik z ojačanim delom?
Potem razmišljam, da je verjetno ne bom kupovala za več let, ker otroci jo imajo po tleh, tudi pade, se polije, postanejo motivi nezanimivi, ...Mogoče leto ali dve? Pa raje kaj ugodnega? Kaj pa vem...Kaj ve menite?
Ker dvomim, da bo nekaj let imel isto....user posted image Heeeelp! Kaj boste ve naredile?

Smo pa bili v soboto v Gulliverladniji in je bilo super. Prespali smo čisto zraven parka, naslednji dan smo pa preživeli v živalskem vrtu. Tako da smo prišli domov nekaj pred 20. uro, oba sta že v avtu zaspala, zato sem lahko v miru gledala talente. user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
20.6.2011 10:13:00   
pety78
ampak računam na to, da je res kvalitetna in da jo bo za prvo triado lahko imel še Tilen.

Tole pa le odračunaj, no! user posted image Pa seveda ne boš Tilna poslala v 1. razred z rabljeno torbo od bratca, no!user posted image  user posted image user posted image user posted image Meni se zdi, da bo nakup torbe in potrebščin en tak poseben dogodek, za katerega si bova z bodočim prvošolčkom vzela malo več časa.  Joj, mogoče mal pretiravam, ampak če bo čas, mu bom še torto spekla. user posted image Ja, vem, ja, pretiravam, ampak vseeno mi je en tak poseben dogodek, mal za proslavit. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
20.6.2011 11:00:53   
2ursae
Meni se zdi, da bo nakup torbe in potrebščin en tak poseben dogodek, za katerega si bova z bodočim prvošolčkom vzela malo več časa. Joj, mogoče mal pretiravam, ampak če bo čas, mu bom še torto spekla. Ja, vem, ja, pretiravam, ampak vseeno mi je en tak poseben dogodek, mal za proslavit. 

se poponoma strinjam user posted image . Tudi na prvi šolski dan nas že vidim, kako bomo po sprejemu v šoli šli proslavljat user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 15:15:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3964
20.6.2011 17:33:52   
teta beta
Ja, torbe... čist adijo cene! In se tudi čisto strinjam s pety, da se za več let ne splača kupovat, ker ratajo nezanimive. No, mogoče je za fante drugače. Evo, mi imamo zdaj winx, ampak čez eno leto pa vprašanje, če bo še aktualno. No, pri nas je naneslo tako, da je imela Dašina prijateljica iz vrtca pred kratkim rd in je prišla naslednji dan z novim šolskim nahrtnikom winx v vrtec. In Daša jo je tako pogledala in potem tudi povedala, da bi jo ona tudi imela, da sem rekla, prav. Ampak nove si ne morem privoščit in kot rečeno za eno leto toliko ne bom dala (90 EUR), pa sem pogledala po bolhi in našla zelo ohranjene za 20-25 EUr. Daši sem pokazala slike in ji rekla, naj si eno izbere (pa mi je žal, ker je bila izbrana na koncu malce slabša kot en drug motiv, ki je bila praktično nova in bi jo izbrala jaz) in smo jo zadnjič sproti vzeli v MB, ko smo šli v Moravske. Kot rečeno je ročaj zgoraj oz. obložena guma na njem malo natrgana in me je malo jezilo, ampak ona je bila pa čisto blažena. Drugače pa je nahrbtnik povsem primeren za 1.r, ojačan, lahek, dno je trdo in kar je najpomembneje - takega je hotela. To da je iz druge roke, pa mene ne moti. In tudi sekirala se ne bom, če se mu bo karkoli zgodilo, kot je omenila pety in brez kančka slabe volje ga bom zamenjala, ko se bo izkazalo, da "ni več kul". Aja, pa pri nas nosijo torbe menda vsak dan domov.

Čez vikend smo bili pa v Moravskih toplicah v bungalovih, bilo je enkratno, otroka sta norela v vodi in vsi skupaj po toboganih. Smo se vozili tudi po ta velikih, razen seveda prosti pad in aqualoop. Tist pa ni za otroke, še jaz si ne upam tja user posted image . Mogoče naslednjič.

Jutri imamo v vrtcu zaključek, potem pa res odštevamo do počitnic. Sem ravno zadnjič Daši pripravljala sobico oz. mojo staro sobo, kjer bo pisala naloge ali karkoli pač že. Ker itak bo imela vsak dan po pouku čas, da naredi svoje obveznosti, še preden bova šli po Janoša in ima potem doma mir in je fraj. Ko bosta doma, bi bolj težko prestavljala pohištvo, tako da sem raje zdaj uredila.

Neposredna povezava do sporočila: 3965
20.6.2011 20:21:59   
Nika v službi
Oj, punce! Že nekaj časa nisem gledala na RR in sem mislila, da se nič ne dogaja na naši temi. Sem se zanašala na to, da sem na našo temo prijavljena in itak dobim obvestilo, če je kaj novega. No, očitno jim tudi to ne deluje več, ker nisem dobila nobenega obvestila kljub vašemu vztrajnemu pisanju.

No, naša gusarka je nazaj iz Savudrije, midva pa sva 4 dni uživala na Pohorju. 5 dni gusarske dežele je Niko povsem navdušilo, strašno so uživali, se vozili z ladjo s panoramskim dnom, s kanuji, imeli prometni poligon, izdelovali so gusarske majice in kape, imeli predstave, modne revije, iskali zaklad, peli, plesali.... popoln žur. Midva pa sva tudi uživala v dvoje na drugem koncu Slovenije - savna, masaža, sprehodi - tako bi se dalo zdržat še kak dan ali dva.user posted image

Šolske potrebščine smo mi že nakupili. Nika si je izbrala Winx nahrbtnik, ki me je s Pikinim popustom stal manj kot 20€! Za šolsko torbo res ne mislim dajat premoženja, sploh ker je praktično ne potrebujejo (domov jo vzamejo le ob petkih), pa še okus se bo naši madam sigurno spremenil in drugo leto bo že kaj tretjega aktualno Nakup šolske torbe se tudi meni zdi poseben dogodek - prva šolska torba je samo ena in naj si jo prvošolček pač izbere sam po svojem okusu. Gledala sem na to, da je dovolj velika, da gre vanjo mapa A4, vse ostalo pa sem prepustila Niki. Tudi ostale potrebščine si je v glavnem sama izbrala, sploh zvezke, peresnico (Hello Kitty, ki je bila dražja od torbe!user posted image ), svinčnike, vrečko za copate, ovitke (Winx)... le barvice, voščenke in flumastre sem izbrala sama, ker sem želela kupiti kvalitetne. Vse skupaj smo kupili v DZS-ju, manjka nam le 2. del nekega delovnega zvezka (še ni izšel) ter delovni zvezki od Izolita (slednje nam bo zrihtal sosed, ki tam delauser posted image ). Celoten nakup je znašal manj kot 170€ (vsi popusti vključeni), imamo pa praktično vse in sedaj mirno čakamo na september.

Zaključek z mini maturantskim plesom imamo pri nas v sredo. Nika je danes ves čas ponavljala, da se moramo v sredo lepo oblečt, ker bodo moški ženske povabili na ples.user posted image  

Letim zdaj dol, ker madam večerja.... Čauči!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3966
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 21:39:22   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3967
20.6.2011 22:19:40   
Nika v službi
Ja, Valla, praksa je res zelo različna in močno odvisna od šole oz. celo od posameznega učitelja. Kolikor so nam povedali in kolikor sem uspela preveriti pri nekaterih šolnikih, je zgodnejše opismenjevanje zgolj priporočeno, kako pa se bodo tega lotili, pa je precej prepuščeno posamezniku oz. šoli.

Ampak iskreno povedano - s tem se za zdaj še ne obremenjujem. Kaj bi se človek sekiral na rezervouser posted image ; ko bo prišel čas, se bomo spopadli z izzivi, ni druge.

Do kdaj pa bodo vaši vrtičkarji v vrtcu? Jaz sem Niko že izpisala in sicer je 01.07. njen zadnji vrtčevski dan.

A bo katera dala frocolinčke v kako organizirano varstvo oz. počitnikovanje in če ja - kam?

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3968
21.6.2011 9:25:05   
pety78
Nam je na roditeljskem sestanku ravnatelj v uvodnem govoru povedal, da bodo prvošolčki imeli torbe v šoli, pa da si jih ponavadi ful želijo nositi domov, glih kontra, kot recimo devetošolci, ki bi najraje puščali torbe kar v šoli. user posted image No, kasneje, ko je govorila ena učiteljica, pa je povedala, da je sicer ravnatelj rekel, da bodo šoli, ampak so se odločili, da jih bodo otroci nosili vsak dan domov. Tako da....še v isti organizaciji ne sledijo spremembam, tako nagle so. user posted image user posted image user posted image

A ste šle kar v DZS, pa kupile vse, ali ste hodile še kam drugam gledat? Kaj pa vem, če se mi da pogledovat po trgovinah za različnimi cenami.
Sem pa včeraj videla v šparu, da so barvice faber castell znižane, oz, vrnejo 20% na kartico. Koliko so pa drugje cene?

Neposredna povezava do sporočila: 3969
21.6.2011 9:38:40   
Nika v službi
Pety, jaz sem pri spisku, ki nam ga je poslala šola, dobila zraven še reklamo od Kopije Nove. Cene so bile kar zanimive, samo kaj, ko moraš vse online naročat in ne moreš izbirat motivov, izbor je zelo omejen, to pa mi ni bilo všeč. Npr. peresnica (napolnjena) je bila samo 8€, ampak mi tisti motiv želve pač ni všeč (pa Niki tudi ne), mape in zvezki so tudi bolj tako-tako, sami neki živalski motivi, ki naši madam ne potegnejo (nobenih winxic nimajouser posted image ). Je pa stvar elegantna, ker ti pač ni treba nikamor hodit, poklikaš in to je to. Mi smo šli kar v DZS, ker imajo širok nabor zvezkov, pisal in nenazadnje tudi torb so imeli kar nekaj. Sem šla v Mueller pogledat, pa sem bila čisto razočarana, torbe samo od Lega (preko 120€!), ponudba zvezkov pa tudi čisto borna. Zame je DZS ugoden tudi za to, ker je 10% popust na potrebščine in 3% popust na učbenike ter DZ, pa še Pike zbiram in jih bom spet kmalu koristila, kar je tudi občuten prihranek (vsake pol leta dobim cca. 500€ bonusa, torej 1.000€ letno, kar pa ni zanemarljiv znesek). Torej, nam se ni dalo letat naokrog in gledat ponudbe, zato smo šli po liniji manjšega odpora. Predvsem pa rada te stvari opravim prej in ne zadnji trenutek, ko imaš potem vse na glavi. 

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
21.6.2011 9:49:32   
pety78
Super Nika, hvala za nasvet. Bom tudi jaz kar v DZS zavila, pa bo. Kater barvice in flomastre pa sta kupili?

Neposredna povezava do sporočila: 3971
21.6.2011 9:52:00   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Super Nika, hvala za nasvet. Bom tudi jaz kar v DZS zavila, pa bo. Kater barvice in flomastre pa sta kupili?

Staedler (trikotne barvice) in Faber.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
21.6.2011 9:55:58   
pety78
Aha, ok. Jaz se tudi k faber castell nagibam. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3973
21.6.2011 10:35:12   
teta beta
Nika, sem poiskala na spletu dzs-jev katalog in bomo tudi kar danes šli še po vse manjkajoče stvari s pika kartico. Pa ne zaradi pik, ker jih itak nimam zadosti user posted image . Sem jih imela samo enkrat, ko sem namreč kupila smuči in ostalo v intersportu. Ampak pazi to - gledam ta katalog, aha, fajn, zanimivo, pa so tam proti koncu že pisala in ostalo in sem že mislila zapret, pa še vseeno odrolam tisti dve stvari do konca - in me je na zadnji strani skoraj kap!!! Winx program in predvsem nahrbtniki za 30 eur. Pa pismo, no, jaz sem pa dala za rabljenega 20! A se res nisi mogla prejšnji teden oglasit?! user posted image  Priznam, da se mi je hudo nos povesil, ker sem mislila, kako dober deal sem naredila (lani je svakinja nečakinji kupila enak nahrbtnik za 90 EUR). Moj mi je pol sicer rekel, če bom kupila novega, pa sem rekla, da ne, da BZ, itak je on čisto v redu. Me pa jezi, ja. Cel city center sem pregledala (mi je Daša rekla, da so njeni prijateljici iz vrtca tam kupili torbo), pa ne duha ne sluha o winx, dzs je pa v mercatorju, tja pa res nisem šla. Smo se pač prenaglili...

Sicer pa sem pregledala seznam in nam manjka le še nekaj stvari: učbenik z dz za matematiko, velik brezčrtni zvezek, velik karo zvezek, peresnica, likovni blok in risalni listi, kartonska in trda mapa, das masa, vrečka za copate in copati. Te bom kupila avgusta, če ji noga še zraste, za tole vrečko pa še ne vem, kaj bom, se mi zdi čist nepotreben artikel. Copate ima itak spredaj v nahrtniku. Bomo videli, itak pa lahko še kasneje dokupimo.

Barvice pa imamo mi Jollyke v škatli in jih bo tudi kar s škatlo nosila (24 kom), flumaster pa rabijo sicer samo črn, ima pa top model flumastre z dvojno konico. Svinčnika sta winx, prav tako radirka in šilček. Zadnji vrtčevski dan je 30.6. za oba, na kakšno organizirano počitnikovanje pa ne bosta šla.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
   [Brisano sporočilo]
21.6.2011 10:47:48   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?