|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
25.3.2011 21:06:36   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Eno vprašanje: a se vaši user posted image tudi že odkrijejo ponoči? Naš se je danes zbudil skoraj brez kovtra. Ne vem ali naj ga že v spalno vrečo dajem??

Bine spi v spalni vreči že od starosti 2 tednov. Se mi zdi, da mu tudi občutek varnosti daje pa še ponoči, ko ga hranim, ga sploh ven ne jemljem in se mi zdi, da lažje nazaj zaspi, ker je na toplem.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
25.3.2011 21:06:43   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Dan,

jst sm zej pa zaskrbljena. Kličem na CSD kdaj bo odločba, da je mož oddal vlogo v četrtek za otroški dodatek in una mi reče ja v roku 30 dni ujej jaz morem pa oddat za vrtec do 31.3.. A katera ve ali lahko se vloga za vrtec prej odda brez odločbe in jo potem nesem pozneje?
meta21 ti si jo dobila v 2 dneh?'

Pri nas ne rabiš odločbe o otroškem dodatku za vlogo za vrtec. To menda rabiš šele potem, ko si sprejet in daš vlogo za znižano plačilo ... Al ne?

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
25.3.2011 21:06:51   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Mi je pa zjutraj plenica prepustila (za enkratno uporabo) in je bila cela luža po najinem jogiju, ker sem jo kar pri meni pustila dremat.

Zakaj maš pa pleničko gor?user posted image Mal heca user posted image .
Naš tako pridno lula, da moram tut ponoči plenico mu menjat - je včasih že po 4-ih urah prebito vse user posted image . Poj se pa valda zbrihta in... user posted image Mah, sej bo user posted image sonce tut mal pomaga k boljši volji user posted image

Jaz ga tudi morem previjat zvečer, drugače je celi moker. Ponavadi pa sem itak prepozna in ga morem še preoblačit. Spat gre ob 11, prej še ga previjem, potem pa se komaj ob pol 3 zbudi in je moker. user posted image

Moja izkušnja pri obeh ... Dokler sta spala na boku, sta bla vedno mokra. Ko sem ju začela puščat na hrbtu, je bilo težav konec. Al pa plenice menjatuser posted image  

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
25.3.2011 21:06:57   
meta21

Mi smo taprvo vpisali v vrtec oktobra 2009, (ko je bila stara 2 meseca) za september 2010. Pa nismo dobili vrtca, potem so nas oktobra naknadno sprejeli, ker je ena punčka bila ves čas bolna (zdaj pa je več ni med nami in mi je vedno tako hudo, ko pomislim, na kakšen princip smo mi vrtec dobili user posted image )
Jana sem tudi že vpisala v vrtec, ampak bo zagotovo sprejet, ker bodo ravno septembra 2012 odprli nov vrtec.

Joj, kao mene take stvari še posebej pretresejo od kar sem mama. Jaz imam včasih take črne misli, kaj vse se lahko mojima sončkoma zgodi, da se mi zdi da zgubljam zdravo pamet. Ah ...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1529
25.3.2011 21:07:00   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Mamice, vse lepo ob materinskem dnevu vam želim.

Življenje je pesem. Ljubezen je glasba.
Za materino ljubezen je zmeraj pomlad.
(francoski pregovor)

Mi smo uredu, veliko na sprehodih, ko je tako lepo vreme user posted image Šele 4.4. pa imamo prvi pregled. Drugače pa se odločamo, kdaj bi šli na obisk k omi in dediju, ki sta 260 km daleč. Kako vaši dojenčki prenašajo vožnjo, je že katera bila z njim/njo na daljši relaciji?

Uživajte lep dan...

Lp

Mi smo bili na štajerskem (170km) pa je spal celo pot. Edino moker je bil, ker je bila očitno še jopca preveč v lupinici. Če pot traja več kot 2 uri, je fajn mal iz lupinice otroka vzet po mojem.

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
25.3.2011 21:07:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Sem pozabila povedat eno smešno izjavo mojega.
Včeraj me moj vpraša "Ej, kaj je podobno čmrlju pa tkole veliko (pokaže s prsti debelino ene 4cm), a je to sršen? Pa okroglo je." Jaz rečem za hec: "Radioaktivni čmrlj". On pa čisto resno: "Ne, ej sem mislu da je sršen ampak ni. Podoben je bil čmrlju, ampak ful večji-kot lili put put stil."

user posted image

user posted image

Vprašaj ga če je imel dolg rilček, ker jaz se enako sprašujem za eno čudno žvav ki leta po balkonskih rožah in z eno slamico srka iz cvetov.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
25.3.2011 21:08:52   
meta21

Pri nas pa ne gretako na izi. Je 19 mesecev stara in ni šanse da bi se lepo držala za cev od vozička. Prvih par metrov ona potiska voziček, potem pa bi ona letala prosto user posted image Saj ne grema po prometni cesti, grema po naši ulici, ampak se vseeno tu in tam pripelje avto, veliko je traktorjev zdaj, tako da to odpade. Sling nevem če bi znala uporabljat, tako da smo zdaj večinoma zunaj pred hišo. Imamo veliko parcelo, tako da je zelo fajn, še posebaj zdaj ko je dovolj toplo za zibanje, pa še peskovnik bomo naredili v kratkem, postavili tobogan, v bistvu mali parkec. Prej ko je bilo mrzlo, pa mi ni bilo za sedet zunaj.

Kaj pa tsta dodatna stopnička za na voziček? Pa mislim, da se celo dobi sedež, ki se ga ob strani pritrdi na voziček za starejšega otroka

Neposredna povezava do sporočila: 1532
26.3.2011 11:39:26   
valek
Hej hej...kako ste kaj...kaki lepi sonček imamo...tale dan je pa treba izkoristit...
js sem pravkar iz dolgega sprehoda....sm nardila ene 6 km skupaj...kak je pasalo...
user posted image user posted image user posted image
no zdaj pa grem pripravit si za kosilo....pa malo pospravit-...dokler še mali spi...
dobimo zvečer spet obiske....

lepo se imejte.....veliko sprehodov z vašimi sončki....js grem po kosilo z obema mojima moškima....user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
26.3.2011 19:39:40   
valek
Kako pogosto kopate vaše dojenčke?
Mislim da je Meta enkrat omenila da ga dnevno kopa...
a ni to preveč..... meni je patronažna rekal da samo 2x na teden....

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
26.3.2011 19:44:28   
Teyla
ojla

res je bila lepa sobota danes. Midva sva oba šla obiskat svoji mamici in jima nesla rožice, ker včeraj ni šlo. sta bili zelo veseli.user posted image

valek meni je patronažna rekla, da jo lahko kopam vsak dan ampak samo z vodo-milo pa uporabim 1x na teden. dejansko jo tud kopam enkrat na teden, ker mi priprava vsega vzame preveč časa in samo še v posteljo padem na koncu.user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
26.3.2011 20:21:46   
DIANE
Hvala za odgovor meta21. Zlata si.user posted image

Mi smo pa dones šli na prvi izlet in to na Bled kok je blo lepo res tok mi je pasalo. Jutri bomo pa stari 1 mesec kako mine čas ne morem verjeti. In tudi točno nedelja je tk da kr mal na uro gledam kdaj so se mi prejšnji mesec začeli popadki hehehe.
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Dan,

jst sm zej pa zaskrbljena. Kličem na CSD kdaj bo odločba, da je mož oddal vlogo v četrtek za otroški dodatek in una mi reče ja v roku 30 dni ujej jaz morem pa oddat za vrtec do 31.3.. A katera ve ali lahko se vloga za vrtec prej odda brez odločbe in jo potem nesem pozneje?
meta21 ti si jo dobila v 2 dneh?'

Pri nas ne rabiš odločbe o otroškem dodatku za vlogo za vrtec. To menda rabiš šele potem, ko si sprejet in daš vlogo za znižano plačilo ... Al ne?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
26.3.2011 21:27:19   
antoninap
Kopanje: jaz našo pupo skopam dvakrat na teden z milom, drugače pa jo vsak večer pobrišem s krpico, vsako jutro ši enkrat obrazek umijem, ker ponoči imamo samo nočno lučko prižgano in ne vidim dobro, ali je umazana okoli ust, zato je zjutraj vsa bela od posušenega mleka user posted image

Midva sva danes popoldne merila Brino in namerila 58 cm! user posted image A je možno, da je v 6 tednih zrasla za 6 cm? user posted image Saj meni, ko jo imam na rokah, se mi zdi velika in se mi že nekaj časa zdi, da mi rase pred nosom (saj dejansko mi, ampak you know, what I mean), pa muti, ki jo vidi 2x na teden, tudi vedno omeni, da je čist drugačna vsakič.

Tudi mi na veliko vozičkamo. Danes smo si privoščili sprehod in pizzo ob Ljubljanici user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
26.3.2011 21:34:55   
Teyla
Tud midva sva Tejo izmerila danes in je na grobo bila ocenjena na 57cm (ni hotela iztegniti noge user posted image ). Čez dober teden greva pset na pregled in me res zanima kolk bo tokrat "namerila". Res zelo zelo hitro rastejo in čas gre mimo kot bi švignil. Včasih mi je kar hudo, ko jo moram budno pustit, da kaj po hiši postorim in se mi zdi, da se ful dolgočasi. A ve jih vedno animirate oz se z njimi igrate, ko so budni?

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
27.3.2011 12:46:39   
Jo@n
Ojla,
pri nas se čist preveč dogaja, da bi mi uspelo redno se javljat na RR. Tinkara menja ritem na 2-3 dni, enkrat prespi cel dan, pa potem tudi z večernim uspavanjem ni težav, drug dan je non stop budna, pa se še zvečer dajemo non stop spat, spet tretjič jo dajejo krčki... Eh, k sreči vse mine user posted image Smo pa v epem vremenu veliko zunaj, starejši se zelo rad vozi s poganjalcem, pa ga potem lovimo naokoli...

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

A je možno, da je v 6 tednih zrasla za 6 cm?

Jp, po besedah našega pediatra rastejo 1,2 mm na dan...

In potem se sprašujem, kako da je Tinkari lih za glih pajacek, ki ga "šparam" za ta boljš in je velikosti 3m? user posted image user posted image user posted image

Eh, šibam kuhat kosilo, tole prestavljanje ure je men čist user posted image , po občutku še ni čas za kosilo, ko pogledam uro, se mi začne mudit... ker gresta fanta danes prvič v kino popoldne... pa je treba še bjutislip ujet prej.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
27.3.2011 16:21:42   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Meta, ti si na AM, ne? A daješ zvečer unega, ki bolj nasiti, da ti tako lepo spi?

malo dojim in veliko dodajamuser posted image . Tudi zvečer dobi navaden aptamil pa dozo GAS Bimbijevih kapljic ampak ga pa res nafilam do ušes z mlekomuser posted image . Ob 19h dobi obrok, dobre pol ure kasneje se skopava potem mu pa dam še eno polovičko obroka, da je res sit. In potem ponavadi spi 6-7 ur, poje in spi še 3-4 ure (danes celo 5)

Meta, a pomagajo GAS Bimbi kapljice?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
27.3.2011 17:17:59   
Tigrica86
no, naj se še js malo potožim... danes nismo spali skoraj nič, ker je naš frajer mel včeri veselico od 17.30h pa do 3h zjutri user posted image vmas je zaspančku 2x po pol urce (ali pa še manj) in skoz bil tečka. Nism ziher a so bli krčki al ne, ampak men se je že rolal...

Nevem kaj naj nardim, da ga ne bo vsak večer matralo tja do polnoči al pa še dlje user posted image Dajem mu Bio Gaio, pa od koroških lekarn kapljice mamo, AD3 sem mu nehala trenutno dajat, ampak spimo pa še vedno ne... tud dans čez dan je že od 10h skoz budn, zdle mi je pol urce spal, pa spet neki jamra... pa sploh se ne naje do konca, ker al zadrema vmes, al pa se dere z joško v ustih user posted image

ah, radosti starševstva user posted image mogla sm mal pojamrat...

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
27.3.2011 22:37:28   
zasi
Pozdravljene!

Mam eno vprašanje za že izkušene mamice: Mi smo našo pupo fajn prehladili. Na nosek smrka in zelo močno mokro kašlja. Nima pa vročine. Kaj je za naredit? Naj gremo k zdravniku? Zaenkrat ji v nosek dajem fiziološko raztopino, čistim pa ji ga z aspiratorjem. Vem spravim zelo veliko tekočine. Sicer pa ne vem več, kako ji naj še pomagam. Predvsem kašelj me skrbi. Kako dolgo ponavadi trajajo taki prehladi?

Pa še to me zanima? A so kake razlike v fizioloških raztopinah? Katero ve uporabljate? Mi mamo Nivejino v tistik malih dozicah.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
28.3.2011 8:14:14   
IsabellaLana
Punce, mene pa zanima ali je normalno, da 2 meseca star dojenček na adaptiranem mleku kaka tudi po petkrat dnevno? Kakanje je sicer rumene barve, z malo belimi koščki, se pa včasih prov sliši kako kaka, ponavadi med hranjenjem. Do 6 tedna smo se polno dojili, sedaj jo dojim le še enkrat dnevno, ker sicer nimam dovolj mleka.
Ali je to driska?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
28.3.2011 8:20:19   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: zasi

Pozdravljene!

Mam eno vprašanje za že izkušene mamice: Mi smo našo pupo fajn prehladili. Na nosek smrka in zelo močno mokro kašlja. Nima pa vročine. Kaj je za naredit? Naj gremo k zdravniku? Zaenkrat ji v nosek dajem fiziološko raztopino, čistim pa ji ga z aspiratorjem. Vem spravim zelo veliko tekočine. Sicer pa ne vem več, kako ji naj še pomagam. Predvsem kašelj me skrbi. Kako dolgo ponavadi trajajo taki prehladi?

Pa še to me zanima? A so kake razlike v fizioloških raztopinah? Katero ve uporabljate? Mi mamo Nivejino v tistik malih dozicah.

Vseh nas 5 ima zamašene nosove. Poleg tega je David imel vneto oko, zdaj ga ima pa Nadja. user posted image  Pa jima čistim z vato in fiziološko. Dokler ni vročine, jaz ne bom hodila k zdravniku.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
28.3.2011 8:25:46   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana

Punce, mene pa zanima ali je normalno, da 2 meseca star dojenček na adaptiranem mleku kaka tudi po petkrat dnevno? Kakanje je sicer rumene barve, z malo belimi koščki, se pa včasih prov sliši kako kaka, ponavadi med hranjenjem. Do 6 tedna smo se polno dojili, sedaj jo dojim le še enkrat dnevno, ker sicer nimam dovolj mleka.
Ali je to driska?

Tudi pri nas je tako. Katero mleko pa uporabljaš? Pri nas je tako ob Hippovem Probiotic/Combiotik. Ko sta pa dobivala Aptamil Confort, sta imela pa zelen drek. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
28.3.2011 8:37:29   
IsabellaLana
jaz imam Aptamil 1, po comfortu je tut kakala zeleno, enkrat celo malo krvave sluzi vmes. zgleda da ji probiotiki notr niso pasal. pa je to ok tolikokrat? kje kupuješ am?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
28.3.2011 8:55:49   
trsica

jaz imam Aptamil 1, po comfortu je tut kakala zeleno, enkrat celo malo krvave sluzi vmes. zgleda da ji probiotiki notr niso pasal. pa je to ok tolikokrat? kje kupuješ am?

Pri nas sta z navadnim Aptamilom imela težave. Ju je zaprlo in nista kakala več dni. Meni se zdi bolje, da večkrat kaka, kot manjkrat. Ma, jaz ne bi rekla, da je to driska. Kaj pa vem...user posted image
Kupujem pa izključno v Mullerju (tako so mi priporočali ostali). user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 1547
28.3.2011 9:02:12   
IsabellaLana
zakaj kakajo zeleno? zarad železa k je notr?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
28.3.2011 9:18:59   
trsica

zakaj kakajo zeleno? zarad železa k je notr?

Pojma nimam. Možno. user posted image  Samo pri Hippu pa kakata rumeno. user posted image Tudi jaz zdaj odkrivam toplo vodo s temi AM. Ta prvega sem izkjučno dojila in nisem imela teh težav. user posted image

< Sporočilo je popravil trsica -- 28.3.2011 9:20:15 >

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 1549
28.3.2011 9:36:57   
valek
Hej,

to ni driska, tako izgleda kakec pri adaptiranem mleku...pomeni pa samo da ima otrok dobro prebavo....
jaz hranim mojga konbinirano;2-3x dojenje,ostalo pa flaška in tudi kaka v 24 urah nekje 4-5krat....kakec je ravno taki kot si omenila, se pa spomnem da ko je še hodila k meni patronažna, sem ji pokazala plenico,ker nisem bila sigurna če je to vredu in je rekla da je vse ok...da tako mora izgledati kakec....
tak da brez skrbiuser posted image

Ali je to driska?

Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Vprašanje?
пеперутка16

Ali je vaš otrok po vstopu v vrtec začel bolj zbolevati?

Da. (78%)

Ne. (22%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!