|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
24.3.2011 7:56:15   
meta21
C, c, c ... Pa ne tolk čvekat no!!!user posted image

Aja ... dobro jutro!user posted image

Čakam Bineta, da se zbudi. Spi že 12 ur, le ob 3.30 sva se nahranilauser posted image . Ne morem vam povdat, kako sem vesela, ker sem res velik zaspanc. No, seveda mi tavečji ne pusti spat že dobro uro ampak se tolažim, da se bo kmalu ura premaknilauser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
24.3.2011 8:54:02   
šebela
OJ!
Tud jaz nimam kaj dosti časa, zdaj jo imam v naročju in meditira z dudo v ustih, zadnje čase ima malo krče zjutraj, dokler se ne poserje in sprdi.... Sem pa nabavla koroške kapljice in morem reč da je prav zabavno, je namesč sam cuker not in naša mala kr utihne tud med najhujšim tuljenjem, ko dobi eno v usta user posted image , se mi zdi da je to edini učinek, pol je 5 min tiho in veselo mljacka user posted image
Spimo pa že 6 ur skupaj ponoči, od 21h do 3h user posted image user posted image user posted image Polivanju smo se pa prilagodili, se ne sekiram več in je bolje, pa menda sem tud jaz ful polivala in bruhala ko sem bla mala...pa sem zrasla...
Otroški dodatek sem jaz oddala 7.3., odločbo dobila 10.3., o denarju pa ne duha ne sluha, verjetno bo naslednji mesec.... al kako imajo to?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
24.3.2011 9:21:05   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Čakam Bineta, da se zbudi. Spi že 12 ur, le ob 3.30 sva se nahranilauser posted image . Ne morem vam povdat, kako sem vesela, ker sem res velik zaspanc. No, seveda mi tavečji ne pusti spat že dobro uro ampak se tolažim, da se bo kmalu ura premaknilauser posted image

a kaj hudiča, če nam pa uro spanca vzamejo user posted image  bo pa daljši dan user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
24.3.2011 9:41:20   
antoninap
Naša se pa ponoči še vedno zbuja na 3 do 4 ure. Saj se ne pritožujem, ker je to v primerjavi z nekaterimi super, pa še vedno lepo zaspi potem, me pa zanima, kdaj bo potegnila za kakšno urco dlje user posted image Baje naj bi pri 2, 3 mesecih že zdržali celo noč brez hrane ... vsaj bukle tako pravijo user posted image

Meta, ti si na AM, ne? A daješ zvečer unega, ki bolj nasiti, da ti tako lepo spi?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
24.3.2011 9:48:55   
Tisia
ojla mamike.....vidim da ste manj čvekaste kot prejuser posted image  lepo da se več crkljate z user posted image  in upam da so pridni,da že lepo vozičkate po tem sončekuuser posted image

no da jaz malo prispevam k 2 deluuser posted image ,
vidim da je meta tukaj še aktivna...in jo zanima zakaj ima trd nosekuser posted image  po moje zato da ko dojimo jim ne zapre noseka,no vsaj jaz si tak razlagam zakaj imajo user posted image trši nosek kot mi...user posted image

no naša anabela lepo spi in je zadnje 4 dni ima malo krčkov jo bolj proti jutru zvija okrog 4 ure zadnjič jo je cel dan nekaj mučilo in se je napenjala ter krčila,sreča da ne joka sm vidim koliko se matrauser posted image ..pa še to ji ne morem pomagati ker ko se dojimo cmoklja in posledično toliko zraka zajameuser posted image  da ima potem težave...nima pa ne zaraščenega jezička in lepo se pristavimo,ampak očitno tako jeuser posted image ..
včeraj smo bili prvič zunaj za 10 min,danes bova tudi malo več če ne bo pihalo,me pa zanima a otročke pokrijete z dekico kljub temu da je v košari in kombinezonu ter je na sončku????? sem že malo pozabilauser posted image

večji pupi sta navdušeni nad anabelo in sam čakajo da se zbudi,ni jim jasno kako lahko sam spi pa je pa kakauser posted image user posted image user posted image

ooo porodni zgodbi ne bom veliko tvezila ker vas tudi preveč kaj ne zanima,saj sem med tazadnjimiuser posted image  nisem pa zbežala od teh tabluser posted image
v glavnem sem dobila dve vaginalni tabl. eno ob 12 uri tisti dan drugo ob 18..preden sem drugo dobila sem imela popadke na 3-4 min ko sem dobila drugo uuuuuuuffffff takrat je bila pa zmešnjava na 1min popadkiuser posted image  sem prosila da grem v porodno kjer mi še klistir ne uspejo narediti zaradi hudih popakov,ker so bili eni vmes na pol min...dali so  mi  dolatin,nič pomagalo,potem apaurin in glukozo ter še nekaj nimam pojma več....moj je bil ves čas z menoj HB...po apaurinu so mi popadki popustili na 2 min sem se mal spočila,čeprav ne dosti...potem je začelo zdravilo delovat na user posted image srček in smo vmes morali nehat in smo spet šopali ta hude pop.,no ves čas sem bila pa le 2 cm odprta tudi ginek. je potem že bila panična ker se popadkov ne da zaustaviti,sem mislila da bo že carski,čeprav mi je takrat bilo že vseeno in sem obupala od bolečin..no eno uro pred porodom sem končno bila 6 cm odprta,potem je sledilo lulanje kakanjeuser posted image  mi je tak žal da nisem imela klistir po moje bi to šlo še lažje z odpiranjem,no par min pred zadnjo fazo dobim še boscopan in takrat smo šopali pritiskatuser posted image  jaz pa nič moči več,no HB se mi je babica vlegla na rebra,ginek. je držala noge druga babica pa je pomagalauser posted image  in smo končno privlekle tole našo pupiko venuser posted image user posted image ....babica še mat.celice vzame in mi jo da na prsa,moj je bil priden je še popkovnico prerezal me je kar presenetil, no in pupa ima  obseg glave 36  težka 3820 in 51 cm pa vpraša ginek. babico a je kaj za šivat, pa reče da ne ...moj pa zinetako ven... moja ima pa elastično, mislim kaj njemu vse ne pade na pametuser posted image user posted image
no za naprej in 4-user posted image ......ne vem če me še kdo spravi v porodno brez epiduralneuser posted image user posted image  bomo še počakali....v drugem življenjuuser posted image user posted image
no vsaj ujele smo 8 marec v zadnjih minutahuser posted image user posted image
no se še kaj javim...sedaj grem pa kuhat...user posted image

< Sporočilo je popravil biljana l -- 24.3.2011 9:51:50 >

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
24.3.2011 9:56:40   
Tisia
aja pa dude smo vse sprobali..mam in avent sta ji veliki ,tako da smo kupili še nuk to je kar prijela ..recimouser posted image user posted image pa še v nosek ji ne štrli tisti obroček kar pri onih dveh je...user posted image ..čeprav se meni bolj dopadeta zaradi oblike od mam dude saj so enake z obeh strani...mogoče pa potem prešaltamo na njih,bomo videli
no sedaj pa alarm kliče, cize polne ....anabela stokauser posted image  bye bye

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
24.3.2011 10:47:50   
Mišyka
Dobro jutro! No, mi smo bli spet od ene 11h do 5h pokonc user posted image  Tale naša bejba ga pa serje. Sem že obupala, ker je bla samo eno noč manj kot 4 ure v kosu pokonc. Jst pa po celem dnevu in še s tamalim, da ne govorim, da pospravit ne morem niti ene stvari, no ja, rajš grem mal ven na sončka, priznam, skratka ko se bliža večer me je že kr strah kaj me spet čaka. Sploh ne vem kako ji obrnt vse skup.
Potem pa grem dopoldne z njo spat (zdejle mam to v planu), da vsaj dan normalno preživim, potem mal ven na sončka, pa že pride tavelk domov in sem spet zaposlena do 8h, ko mam pa eno malenkost energije še za pojest neki in stuširat se. In potem prede ura za žur. Če se tole ne bo kmal obrnil, ne vem kako bo.

biljana maš pa res srečo da maš tko "elastično". Moja je mela obseg glave 34, vse je šlo naravno, nč pospešeno, pa sem se še strgala. Mi mamo tud MAM dudo, pa se mi je v prodnišnici zdela velika, ampak zdej je očitno glava res že zrasla in je čist kul. Je pa res, da ni lih fan dude, še preden porajtam jo plune ven in že pobiram, umivam... joška je boljš, pa še z velikostjo nima nekih težav user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
24.3.2011 11:44:46   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Naša se pa ponoči še vedno zbuja na 3 do 4 ure. Saj se ne pritožujem, ker je to v primerjavi z nekaterimi super, pa še vedno lepo zaspi potem, me pa zanima, kdaj bo potegnila za kakšno urco dlje user posted image Baje naj bi pri 2, 3 mesecih že zdržali celo noč brez hrane ... vsaj bukle tako pravijo user posted image

..pol pa svizec zavije čokolado v folijo...  user posted image
Pojasni ti to svojemu otročku, da bukva pravi, da bi že mogel spati celo noč, mogoče te uboga. user posted image Drugače pa ta besedna zveza "celo noč" velja za 5ur spanca v kosu (je pisalo tud v eni bukvi). user posted image Tako da ni tak luksuz, kot si ga večina nas predstavlja.
Kdaj imate drugi pregled v posvetovalnici? Naju je naročila tudi za starost 2 meseca, pa me zanima kaj takrat "preverjajo", ker vidim, da skoz nekaj testirajo, če so "normalni". Sem firbec na katerem testu bo Teja spet "ruknila". user posted image   Mal heca mora bit..

biljana jaz jo pokrijem z dekico, ampak samo po nogicah, oz stopalcih, ker ima drugače premalo plasti (nogavičke plus žabice) in ima mrzle nogice.

No, midva sva se danes relativno naspala, jaz sem šla spat že ob 21h, mala se je pa zbujala na 3 urce. Mi je kar ok, zdaj sem vsaj malo naspala, pa vrat me že manj boli. Mala je pa danes ekstra pridna, zdajle mirno gleda kako mami tipka, tako da bova šle malo naokoli-k babici in še kam na obisk.user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
24.3.2011 12:13:50   
cukica
Jaz sem oddala vlogo za otroški dodatek 9.februarja,odločbo dobila v začetku marca,denar pa naj bi dobila nakazan v aprilu.
Včeraj se vam nisem mogla nič javit,ker ima Nejc čudne potrebe.Moram bit skoz ob njem,če me ni se mu fržmaga in se smili sam sebi,...Glede na to,da mi je ponoči že full dolgo spal imamo zadnji teden vse na novo zbujanje na 2uri in pol.Mam pa občutek,da je skoz lačen in,da mu bom mogla začet dajat spet dodatek,ker do sedaj je bil en mesec samo na mojmu mleku,zdaj se pa podojiva in on bi kr še,...Moram bit skoz ob njem,če me ni se mu fržmaga in se smili sam sebi,...Pri zdravniku vse v redu,imamo 5.300 g,60 cm in obsek glavice 40 cm.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
24.3.2011 12:29:58   
Teyla
Zgleda, da se pri vseh nekja dogaja s tem spancem, ker vsi manj spijo ponoči. Zagon rasti mogoče? No, karkoli je, upam, da pri vseh hitro mine in se bomo malo več naspale. 

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
24.3.2011 12:34:54   
HoneybeeMaja
Če že debatirate o spanju,mi smo danes spali celo noč,oba sta spala od 21.30 do 6.30 user posted image user posted image .Se je pa spanje pri nas porihtalo zdaj,ko smo dopolnili dva meseca,tako da bo tudi pri vas samo vsak dan boljše! user posted image

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
24.3.2011 12:50:24   
Teyla
HoneybeeMaja madonca, to je pa že cel luksuz. user posted image Pa kar oba imaš tako natrenirana. user posted image

Kje pa ste ostale čveke danes? Se mi zdi, da samo jaz "klepetam". Mam srečo, ker mala spi, tako da sem lahko vmiru zajtrk pojedla, dala prat, obesla perilo. Mi je pa zjutraj plenica prepustila (za enkratno uporabo) in je bila cela luža po najinem jogiju, ker sem jo kar pri meni pustila dremat. Zdaj zračim, pa upam, da se posuši do večera. Hvalabogu imam še eno nepremočljivo predlogo, ampak se potem pod rjuho ful zvije, kerje ne morem zataknit nikamor-najin jogi je namreč prevelik.

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
24.3.2011 12:56:25   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja
Če že debatirate o spanju,mi smo danes spali celo noč,oba sta spala od 21.30 do 6.30 user posted image user posted image .Se je pa spanje pri nas porihtalo zdaj,ko smo dopolnili dva meseca,tako da bo tudi pri vas samo vsak dan boljše! user posted image

S tvojih ust v božja ušesa... al kuko že user posted image . Meni se je včer skori odpeljalo - pa ni bilo nič posebnega, samo una kapljica čez rob (ko sem zagledala poln lijal posode za pomit): en usr*n dan v vseh pomenih besede user posted image . ponoči nisem skori nč spala, bol dremala, mali bi skoz na meni visel ponoč, mi ga rata v košek dat ga pa začne zvijat..., čez dan sem imela pa filing de cel cajt samo posračkane plenice menjam in otroka (oba) futram. No, dons je že bolje do dobro user posted image , s starejšim sva se sicer ene parkrat že skregala, ampak... je v nerodnih letih, jaz pa zgleda tut user posted image .
Ena (Little*miss?) je spraševala, kako s sprehodi z dvema: jaz imam Nandeta v slingu in gre super - "razen" da ves čas spi poj in sumim, de zato ponoči ni tako "priden".
Meta, pa kako ti rata tako fajn spat ju dat? Fouš, fouš, fouš.....user posted image Sam res, jaz bi tut, sem orto zaspanc (zjutri, ponoči niti ne user posted image ) in bi "umrla" za spanje do vsaj ene desetih user posted image . Sej bo - čez ene 10 let user posted image .
Drgač pa jaz za vse te naše težavice krivim zagon rasti in pa občasno luno user posted image . Pa leta pr starejšmu - uglavnem: mi nismo nč kriviuser posted image .
Vlogo za vrtec smo oddali, odločbo o otr. dodatku smo mi dobili v dveh dneh in so tut že nakazali.
Bom slikce iz ZOOja gor dala, pa še kašno novo od najmlajšegauser posted image .
Aja: Šebela, super, da se je s polivanjem vsaj malo porihtalo oziroma, de se tut ti ne sekiraš več tolk zarad tega user posted image .
se opravičujem za tiskarske napače user posted image , mam sam eno roko namreč, frej user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
24.3.2011 12:59:24   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Mi je pa zjutraj plenica prepustila (za enkratno uporabo) in je bila cela luža po najinem jogiju, ker sem jo kar pri meni pustila dremat.

Zakaj maš pa pleničko gor?user posted image Mal heca user posted image .
Naš tako pridno lula, da moram tut ponoči plenico mu menjat - je včasih že po 4-ih urah prebito vse user posted image . Poj se pa valda zbrihta in... user posted image Mah, sej bo user posted image sonce tut mal pomaga k boljši volji user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
24.3.2011 13:14:09   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Mi je pa zjutraj plenica prepustila (za enkratno uporabo) in je bila cela luža po najinem jogiju, ker sem jo kar pri meni pustila dremat.

Zakaj maš pa pleničko gor?user posted image Mal heca user posted image .
Naš tako pridno lula, da moram tut ponoči plenico mu menjat - je včasih že po 4-ih urah prebito vse user posted image . Poj se pa valda zbrihta in... user posted image Mah, sej bo user posted image sonce tut mal pomaga k boljši volji user posted image

Kako mi je pa to ratalo? user posted image user posted image
Tud jst sm enoročna, tak da to mam opravičilo.
Jutri bom poslala za vrtec, ki ga bomo samo po nekem čudežu dobil, imava namreč komajda ene 63 pik. user posted image   A zasebno varstvo za mlajše od 10 mesecev sploh obstaja al bi mogla to na "črno" iskat?

NIč, šibam počasi tamalo uštimat, potem pa ven... user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
24.3.2011 13:33:42   
Nina33
63 pik?user posted image
Mi jih imamo neki čez 150? A ni že pri prvi "postavki" 100 pik? Pa tut jaz mislm, de nau šlo skoz...
Drgač sem pa slike dodala user posted image , če je keri dolgčas (kao user posted image user posted image user posted image , ko bi nam vsaj blo kej dolgčas)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
24.3.2011 13:36:59   
Nina33

NIč, šibam počasi tamalo uštimat, potem pa ven... user posted image

user posted image user posted image user posted image Brez zamere, no, ampak... user posted image user posted image user posted image In to z eno samo roko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
24.3.2011 13:40:45   
Nina33
Ah, skor pozabla: Biljana, lepo te je brati, škoda, de si se tolk namatrat mogla, de jae vaša princesa vn pršla, sej v 4. bo desc, bo kr poletel ven user posted image .
Glede pokrivanja: naš mali je večinoma v slingu zunaj in nimam teh "težav", se mi pa zdi, de kuj zakuha tm not, pa je isto oblečen kot za v hiši bit, le kapico tanko ima gor in pa dekico pod sabo (mi ga je lažje tko not dat).
Šibam še kej druzga delat user posted image , mi je pa prav pasalo mal klele gor viset user posted image . In pridat par postov za drugi del (se res pozna, de Mete ni blo, še Patrisha se "vrne" pa bo user posted image ).
Lep dan vsem!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
24.3.2011 15:38:21   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

a kaj hudiča, če nam pa uro spanca vzamejo user posted image  bo pa daljši dan user posted image

Vzamejo samo eno noč ampak, če mulc zdaj vszaja ob 7h bo pol ob 8h, ne? Al sem spet kaj zamutilauser posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
24.3.2011 15:41:26   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Meta, ti si na AM, ne? A daješ zvečer unega, ki bolj nasiti, da ti tako lepo spi?

malo dojim in veliko dodajamuser posted image . Tudi zvečer dobi navaden aptamil pa dozo GAS Bimbijevih kapljic ampak ga pa res nafilam do ušes z mlekomuser posted image . Ob 19h dobi obrok, dobre pol ure kasneje se skopava potem mu pa dam še eno polovičko obroka, da je res sit. In potem ponavadi spi 6-7 ur, poje in spi še 3-4 ure (danes celo 5)

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
24.3.2011 17:58:20   
Teyla

63 pik?user posted image
Mi jih imamo neki čez 150? A ni že pri prvi "postavki" 100 pik? Pa tut jaz mislm, de nau šlo skoz...
Drgač sem pa slike dodala user posted image , če je keri dolgčas (kao user posted image user posted image user posted image , ko bi nam vsaj blo kej dolgčas)

Kranj ima verjetno drugače kot Lj.user posted image

NIč, šibam počasi tamalo uštimat, potem pa ven...

Brez zamere, no, ampak... In to z eno samo roko

Joj ti pa si... Sem čakala kdaj se bo ena oglasila s tako foro.user posted image user posted image

Sem šla k mami na obisk-čista polomija. Sploh ne vem kaj rinem tja, če se ne zna(va) normalno pogovarjat. Ko pridem tja samo gleda svoje nadaljevanke eno za drugo, malo drži Tejo, z mano pa komaj kaj spregovori. Ko pa greva ven, vsa ponosna kaže vnukinjo, in na se na ves glas pogovarja z mano oz me nekaj sprašuje, tako da drugi okoli tudi slišijo. Izpade kot da se pogovarja z mano zato da drugi vidijo. Ne štekam je. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
24.3.2011 18:06:40   
lil_
nosek-sem tut jst nasi dve danes stiskala za nos in mata tudi onedve trsega user posted image

ko ocetje cuvajo- tut nasemu se bo se vrnilo. vcasih zvecer jamram, pa nemore vrjet, kako nobena ne spi in kako lahko histericno jokata (in sploh nevem zakaj). cez vikend, k je pa doma pa rece da ju bo on rihtov, je pa nokonc tko, da mava vsak eno...ja a ni reku da bo on obeuser posted image ja no, bo ze se prsov cas k bo mogu met obe samuser posted image

stipendija- joj po pravici povedano sploh nevem, kasni so pogoji, ker sem sla vprasat na blef. povedala svojo situacijo in mi je teta z veseljem pomagala. teyla, ce si lani padla ven za stipendijo, ste zdej trije in se tut dohodki delijo na tri.

spanje/hranjenje- pri nas spimo po 4 ure, kadar spimo user posted image mogla bi rect, da se hranmo na 4 ure. zelo redko tut na 3. ponoci ena zdrzi tut po 6 ur, danes celo 8, sam mi nic ne pomaga, ker tadruga vztraja na stiriurnem intervalu user posted image

joj morem jit...alarm

samo se to...od kje tok tock za vrtec? kako jih to stejete?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
24.3.2011 18:10:21   
Urša
Jaz sem imela včeraj poporodni pregled, vse OK. Sem dobila mireno, me je bilo tako strah, da sem premišljevala, da grem raje rodit. user posted image  No, pa ni bilo tako hudo.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
24.3.2011 18:44:59   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma konec leta 2011, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite do sredine letošnjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
24.3.2011 18:45:31   
trsica

63 pik?user posted image

150? mi smo jih nabrali 143. user posted image  user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Ko vstanem iz postelje sem večkrat:
Naša črtica koraka

kot žuboreči potoček: pojem, plešem in se smejim :) (9%)

taka, da mi raje daj mir! (23%)

kot iz reklame za probiotične jogurte (2%)

meglena - zaradi nočnih budnic, saj bo bolje, aneda (22%)

ok, brez posebnosti (44%)

Število vseh glasov: 376

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!