|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
12.3.2011 19:02:58   
mateyci
Sem vam obljubila porodno zgodbo, ko si opomorem in najdem čas, pa sem ga le našla.user posted image

Rok naj bi bil 18.02, vendar je naš Maks podaljšal najemno pogodbo za teden dni in naju presenetil v petek 25.02.user posted image
Bila je sreda, zjutraj sem se odpravila na CTG k moji ginekologinji. Kako sem si želela, da bo kaj pokazalo, da se je kaj začelo. Bulila sem v tist papir, da bo začel risati Alpe in ne hribčke, vsa naveličana čakanja in vseh nadležnih klicev, a si še kr doma, a je že kaj!!?? user posted image Kako si mi šli na živce!!user posted image user posted image Skoraj bi mi pokrov odneslo, tako sem bila besna. Ginekologinja pa nič, vaš dojenček se počuti super, če do petka ne bo nič, se odpravite v P na pregled. No, in do petka res ni bilo nič, do okoli štirih zjutraj. Odšla sem na WC in opazila, da imam rjav izcedek. Sem takoj dobre volje ratala in bila čisto budna.user posted image   Rekla sem si, to je to, končno se je tudi pri meni nekaj začelo. Seveda se je začel luščit čep, ker nisem čutila nobenih posebnih bolečin ali krčev sem se odpravila nazaj v posteljo in zbudila mojega, mu povem, da se je nekaj začelo. On pa še ves zaspan odgovori, da to govorim že cel teden in naj še malo zaspim.user posted image Ok, sem si mislila, boš že videl, danes je sigurno D-Day. Pa sem res zaspala nazaj in se zbudila okrog šeste ure. Ponovni obisk WC-ja, rjavi izcedek se je še povečal. Zbudim svojega dragega in mu pravim, da ga peljem v službo, ker bom rabila avto, da naložim še torbo, ki sem jo že dva meseca prej pripravila. V primeru, da me v P zadržijo, pa ga bo že nekdo iz službe pripeljal. Grem pod tuš, umijem glavo, moj naredi zajterk in počasi se odpraviva proti njegovi službi. Malo po sedmi uri se vrnem domov, ker imam še uro časa do pregleda si pogledam še en del Housa, da čas hitreje mine. Malo po osmi uri me sprejmejo na CTG v P. Seveda ležim dobro uro, pokaže skoraj nič, jaz spet vsa zelena - pa kako ni nič, kaj pa čep??? user posted image user posted image Sestra mi izmeri pritisk, seveda je bil previsok, sledi še pregled pri G in ona vsa vesela, gospa pa vi ste že 4cm odprta. Jaz pa čisto bleda odvrnem, kako, pa sej nimam nobenih popadkov. user posted image Pa mi ona reče, da jih zagotovo imam, pa jaz njej ne nimam, CTG pa tud ni ničesar pokazal.user posted image Čez dobro minuto mi že sestra natakne zapestnico, se pošalim če grem na All inclusive, pa mi odvrne, da ja, le da ni pet zvezdic.user posted image Se še malo pohecamo in me že odpeljejo v drugo nadstropje na porodni oddelek. Tam sem takoj dobila cimro, ki je vsa boga priklopljena na infuzijo, noseča 33 tednov. Reva je bruhala celo noč, pa so jo notri zadržal. Okoli 12h se prikaže sesta na vratih, gospa gremo mi kar rodit. Jaz vsa osupla, pa saj ta ni normalna, pa saj mi ni nič. Kar tako na suho gremo, pa saj mi še voda ni odtekla. Ja nič, se odpravim v nadstropje njižje proti porodni sobi št.1. Soba je bila modre barve, v njej pa me pričakajo dve zelo simpatični mlajši babici. Se dogovorimo za klistir in britje. No, britje ni bilo potrebno, ker me je moj user posted image pred enim dnevom pobril, klistir pa le dobim. V trenutku, ko sem ga dobila, pa mi odteče voda.user posted image Babica vsa navdušena, super pa saj ne morem verjet, ravno vam je voda odtekla. Jaz sem pa mislila, da me je polila??user posted image Ok, sledi pol ure WC-ja in na koncu tuširanje. Se nekako vrnem proti porodni sobi, še malo pošetkat po hodniku, takrat pa se je začelo, popadki!!!! Ojoj, grem jaz kar malo ležat. Popadki so se vrstili na sedem minut, takrat pa se odločim, da bo treba počasi poklicati mojega, drugače bo še porod zamudil. Malo pred eno uro popoldan se na vratih prikaže moj dragi, ves v zelenem in bled v obraz. Babice mu razložijo, da poteka vse bp, popadki so bili že na tri minute in da sem odprta že 6cm, tako da bo hitro mimo.Ob dveh se babici poslovita, ker je bila izmena in prideta dve novi, starejši. Jaz menjave sploh nisem opazila, bila sem v svojem svetu.user posted image Moj mi začne brisati čelo, bila sem čisto mokra, me masira po hrbtu in res mi je bilo lažje. Na trenutke se mi je dozdevalo, da sploh nisem bila prisebna, oči so se mi obračale, celo sem se ugriznila, nato mi babica reče, zdaj gre pa zares, še čisto malo manjka, glavica je že zunaj, zabolelo je kot user posted image user posted image user posted image sledil je še en popadek, pritisnila sem res močno in ob 15:08 je prijokal na svet najin sonček Maks. user posted image user posted image Položijo ga mi na trebuh in takrat je vsa bolečina odšla.user posted image user posted image user posted image Bil je pomemben le tisti trenutek, ko prvič uzreš svojega prvorojenca. user posted image Maks je pravi korenjak, tehtal je 4490g in dolg je 56 cm. Dobila sem nekaj šivov, kdaj pa so me prerezali, pa sploh nisem opazila.
Štiri dni sva preživela v bolnišnici, se naučila dojenja. Maks je izgubil 10% teže, ker jaz nisem dobila takoj mleka, sedaj pa nama je tudi to steklo, sem postala prava mlekarca. Mojo porodno zgodbo privoščim vsaki, ok le šivi niso bili super. Rodit v treh urah, tako velikega dojenčka pa tudi ni kar tako, a ne??user posted image
Babice in sestre na oddelku so bile krasne in zagotovo se v nm P še vrnem.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
12.3.2011 19:06:09   
mateyci
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

ojla mamike.....
na hitro da se javim, mi smo že doma se cartamouser posted image ..sedaj sem v vašem klubu a,neuser posted image user posted image
hvala vsem za čestitkeuser posted image ...prebrala vas bom ko malo pridem k sebi sem še zelo utrujena...porod je biluser posted image  zelo naporen težji kot z prvimi pupami...ampak ko zagledaš na koncu svojega sončeka je potem lažjeuser posted image ..tak da vam porodno zgodbo še napišem,ko se poštimamo..lep pozdravček vsem mamikam inuser posted image .lep vikend želim

user posted image user posted image Super, da ste že doma.user posted image Veliko crkljanja vam želim.user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
12.3.2011 22:14:06   
Teyla
mateyci lepa porodna zgodba in bravo za tako hiter porod. user posted image

biljana čestitke še enkrat, super da ste doma.

Jaz pa ne vem kaj je s Tejo. Po obrazu ima rdeče pikice, zgledajo kot mali mozoljčki, so pa ob strani in na čelu. Se ne širijo in nima jih nikjer drugje. PA zelo vroča se mi zdi, kljub temu, da ima oblečen samo pajacek  in nogavičke. user posted image Temperature ji pa nisem izmerila, ker zdaj spi, pa nisem niti ziher, če jo je vredno s tem matrat (kašlja ne, nosek je tud ok..). Samo skoz neki jokca, tudi ko jo dojim- na začetku sesa normalno, potem pa kar naenkrat kreg, kot da ne zna vlečt in se začne razburjat, ker mleko tkaoj ne priteče (ker je dojko že na pol spraznila) in spusti in se začne jokat, maha z rokcami, brca... Nato se zopet prisesa, trikrat povleče in spet kreg in jok, kar se ponavlja več minut. Običajno potem zamenjam položaj, pa je spet isto, dokler nekako na koncu ne prime bradavico in začne sesat tako kot je treba. Jaz ne vem kaj ji je, ima katera kakđno idejo? Ker mi je res hudo, ko ne vem kaj ji je, pa ji ne morem pomagat. user posted image

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
12.3.2011 22:38:27   
meta21

ojla mamike.....
na hitro da se javim, mi smo že doma se cartamouser posted image ..sedaj sem v vašem klubu a,neuser posted image user posted image
hvala vsem za čestitkeuser posted image ...prebrala vas bom ko malo pridem k sebi sem še zelo utrujena...porod je biluser posted image  zelo naporen težji kot z prvimi pupami...ampak ko zagledaš na koncu svojega sončeka je potem lažjeuser posted image ..tak da vam porodno zgodbo še napišem,ko se poštimamo..lep pozdravček vsem mamikam inuser posted image .lep vikend želim

Welcome back!user posted image

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
12.3.2011 22:43:15   
meta21
Mateyci, krasna porodna zgodba. Si me nasmejala z odtekom vodeuser posted image

Teyla, tole protestiranje na joški meni liči na zvijanje. Meni Bine začne migat z glavo, da mi bradavico nateguje ko čigumi zraven pa steguje nogice. Mislim, da ga zašravfa. Ko neha bolet pa lepo je naprej. Mozoljčki najbrž nimajo veze s tem in so zgolj čiščenje kože. Meni je nadomestni pediater rekel, da naj kar večkrat obrišemo s tetra plenico, da odstranimo odmrlo kožo in bo tko prej minilo.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 12.3.2011 22:49:32 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
12.3.2011 22:51:21   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Teyla, tole protestiranje na joški meni liči na zvijanje. Meni Bine začne migat z glavo, da mi bradavico nateguj ko čigumi zraven pa steguje nogice. Mislim, da ga zašravfa. Ko neha bolet pa lepo je naprej. Mozoljčki najbrž nimjo veze s tem in so zgolj čiščenje kože. Meni je nadomestni pediater rekel, da naj kar večkrat obrišemo s tetra plenico, da odstranimo odmrlo kožo in bo tko prej minilo

Sam, ko našo malo zvija, je to čisto drugače. Takrat se napne, stegne nogice in jih pokrči ter zajoka, potem pa je ok čez par sekund. Tisto pa kar naprej, kot da je tako hudo lačna, da se ji še sesat ne da oz ne more počakat tistih par ptoegov, da mleko priteče. Bom probala, da ji takrat podrem kupček, če bo šlo. Hvala, pa upam, da bo mirna noč.
Zdaj pa šibam spat. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
13.3.2011 9:52:14   
METULJ1
Dobro jutro,   Da še jaz malo napišem, kako smo. Vsaka noč je zanimiva. Enkrat ga svirka Laura, enkrat Brina. Včeraj smo zvečer super zaspali. Z brino sva se dojili na 2 uri (ponavadi ni tako, se ponoči sojiva redkeje), ob 2uri je bilo vsega konec. Začelo jo je zvijat in nisem vedela, kaj naj naredim. Ni in ni mogla zaspat. Še vedno ne vem od česa jo šraufa. Ali se naje zraka ali zaradi tega, ker ne podre dobro kupčka ali je razlog kaj drugega.   Zanima me, kako vi podirate kupčka? Naša ga včasih podre takoj, včasih pa se nosiva 15 minut in ga ne more in ne more podret. Mislim, da jo zato potem ščipa.   Skatka, zaenkrat je kar pestro. Upam, da čim prej najdemo nek ustaljen ritem.   Bradavice ob dojenju – a ima še katera težave z razpokanimi bradavicami. Jaz mam levo bradavico tako bogo, da vsakič ko Brino pristavim vidim od bolečin milijon zvezd. Pomagam si z Bepanthenom in Lanolinom, vendar se mi zdi, da je vse popolnoma brez veze.   Vsem želim lepo nedeljo

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
13.3.2011 10:36:12   
Anonimen

ojla mamike.....

Welcome back!user posted image

Enako.user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1133
13.3.2011 10:38:49   
Anonimen
METULJ1 Jaz jih imam še vedno, mi je pa zelo pomagalo pa tud v porodnišnici so mi dale Bepanten, pa kar fajn namažem, pa tudi ni treba spirat, lahko dete takoj je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1134
13.3.2011 11:21:54   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Teyla, tole protestiranje na joški meni liči na zvijanje. Meni Bine začne migat z glavo, da mi bradavico nateguj ko čigumi zraven pa steguje nogice. Mislim, da ga zašravfa. Ko neha bolet pa lepo je naprej. Mozoljčki najbrž nimjo veze s tem in so zgolj čiščenje kože. Meni je nadomestni pediater rekel, da naj kar večkrat obrišemo s tetra plenico, da odstranimo odmrlo kožo in bo tko prej minilo

Sam, ko našo malo zvija, je to čisto drugače. Takrat se napne, stegne nogice in jih pokrči ter zajoka, potem pa je ok čez par sekund. Tisto pa kar naprej, kot da je tako hudo lačna, da se ji še sesat ne da oz ne more počakat tistih par ptoegov, da mleko priteče. Bom probala, da ji takrat podrem kupček, če bo šlo. Hvala, pa upam, da bo mirna noč.
Zdaj pa šibam spat. user posted image

Teyla, tudi jaz mislim, da gre za zvijanje, saj se naš zadnje čase enako obnaša ob določenih obrokih. Tudi našega ponavadi zvija tako, da pokrči nogice, ampak zadnje čase pa tudi tako, kot si opisala. Mu dam stekleničko, prvih 50 ml lepo poje, pol se pa kar neki začne stran obračat, pa stokat, kot da ne ve kaj bi. Po eni strani je ful lačen in išče cucelj, po drugi pa ne more jesti. In sem tudi jaz zaključila, da ga neki v trebuščku matra. Ni druge, kot da se pač počasi hraniva in da nekako poje.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
13.3.2011 11:25:11   
Urša
Mateyci, super porodna zgodba! user posted image user posted image user posted image  Ko takole berem, me kar prime, da bi imeli še enega...user posted image user posted image user posted image  ampak bo kar dovolj!

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
13.3.2011 11:27:25   
Urša

Samo skoz neki jokca, tudi ko jo dojim- na začetku sesa normalno, potem pa kar naenkrat kreg, kot da ne zna vlečt in se začne razburjat, ker mleko tkaoj ne priteče (ker je dojko že na pol spraznila) in spusti in se začne jokat, maha z rokcami, brca... Nato se zopet prisesa, trikrat povleče in spet kreg in jok, kar se ponavlja več minut. Običajno potem zamenjam položaj, pa je spet isto, dokler nekako na koncu ne prime bradavico in začne sesat tako kot je treba. Jaz ne vem kaj ji je, ima katera kakđno idejo? Ker mi je res hudo, ko ne vem kaj ji je, pa ji ne morem pomagat. user posted image

Tole je pa meni Izak delal par dni nazaj. Sem se čist zasekirala, da imam premalo mleka ali pa da se je navadil na flašo, ki jo dobi 1x na dan in noče več sesta pri meni, ker gre počasneje. Sem šla v akcijo, čaj za dojenje, sezam, polenta, pivo, ni da ni! user posted image  Pa je minilo in zdaj se spet lepo doji. Ne vem kaj jih to piči. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
13.3.2011 11:27:55   
maurica
mateyci; zelo lepa porodna zgodba user posted image

metulj; mi kupček največkrat podiramo klasično, zadnje čase, ko ga malo zvija v trebuščku, pa ga dam v naročju na trebuh, pa ga tudi velikokrat podre. pa opazila sem, da je veliko bolje, odkar je po obroku malo dvignjen (pri vzglavju), npr. v ležalniku ali v posteljici (jo mam pri glavi podloženo s knjigami)

midva sva bila včeraj cel dan v šopingu (sva obdelala pol trgovin v BTCju) in sem bla zvečer in ponoči čisto gotova. Zjutraj pa sem dobila menstruacijo user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
13.3.2011 11:30:10   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Bradavice ob dojenju – a ima še katera težave z razpokanimi bradavicami. Jaz mam levo bradavico tako bogo, da vsakič ko Brino pristavim vidim od bolečin milijon zvezd. Pomagam si z Bepanthenom in Lanolinom, vendar se mi zdi, da je vse popolnoma brez veze.  

Jaz imam pogosto težave, pa minijo in spet pridejo. imam izgleda zelo občutljive bradavice. Pomaga mi pardnevna terapija z blazinicami Multi Mam. So drage, ampak vredne.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
13.3.2011 11:30:43   
Urša
Dobrodošla, Biljana! user posted image

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
13.3.2011 11:32:09   
Urša
Jaz imam še vedno čiščo, čez 10 dni pa pregled pri G. user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
13.3.2011 11:33:14   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

midva sva bila včeraj cel dan v šopingu (sva obdelala pol trgovin v BTCju) in sem bla zvečer in ponoči čisto gotova. Zjutraj pa sem dobila menstruacijo user posted image

Dvovim, da je to M. Pomoje si začela ponovno krvavet zaradi prevelikega napora, meni se kar sveža kri ulije, če sem preveč aktivna. 

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
13.3.2011 11:35:28   
Urša
Moj user posted image  je pa dobil plenični izpuščaj, bošček, kar grdo izgleda. Imamo praško pasto in Canesten, pa čimveč ga probam imet na zraku med previjanjem in posušim še malo s fenom. Upam, da hitro mine, ker ni nič prijetno tole, sploh ker je pri vsaki plenici pokakan in skoz voham, če je kaj novega, da se stvar ne poslabša.user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
13.3.2011 11:46:10   
Nina33
Hoj!
Končno se lohk mal oglasim user posted image , na srečo vidim, de tut ostale nimate tolk cajta za čvekat user posted image .
Mi smo fajn, dons je starejši sicer nekam prstjen, ampka...sej ga bo minilo. Trenutno sta z user posted image v gozdu in lovita imaginarne lisice oziroma jih bezata iz brlogov user posted image .
Ta teden bo pr nas pestro, me verjetno spet ne bo nič sem gor user posted image , pa tko mi paše user posted image . Jutri imam jaz pregled pri G, v torek ima nande svoj pregled (ne pri G user posted image ), pa v vrtec se gremo prijaviti (starejšega)...

Rotavirus: še razmišljam. Prvega nisva, ker sem vedela, de ne bo šel v vrtec, cepivo pa drži (če sem si prav zapomnila) le do drugega leta starosti (potem baje ni več takooo hudo, če se okužijo). Zdej bo pa starejši mogoče šel v vrtec in bi bilo verjetno pametno user posted image Ne vem, še gruntam.

Bradavice: meni je pri prvem pomagalo gor dat multi-mam gel blazinice, res zakon. Pa z lanolinom sem si jih mazala. To pot HB ni teh težav user posted image

Spanje: mu rata spat 2x po 3,5 ure user posted image user posted image user posted image Kar je res super (pri prvem sem se zbujala na vsako uro, ne vem, kako sem preživela user posted image ), če se ne zafrknem sama in zaspim med podojem user posted image . Tako sem se dons zbudila ob štirih (po treh urah in pol) in zaspala, se zbudila 5:15, ko je še malo popit moral, ker se je zbudil, ko sem ga dala v košek. Poj pa nisem nazaj zaspat mogla, ker je na 10, 15 minut nekaj "krulil" in hrkal in... Poj se končno umiri in lepo mirno spi, se pa starejši zbudi in je konec spanja user posted image . Sem bila ob sedmih lepo auf pa takooo bi spala.

Spanje v skupni postelji: če mi ga uspe odložit v košek, poj spi v košku (ponavadi ni problema), drugače pa pri nama. Prvi je večino spal pri nama, ker ga je bilo skoraj nemogoče prestaviti ne da bi se ga zbudilo. pa zdej lepo brez problema že več ko leto, skoraj leto in pol spi v svoji postelji in ne kaže želje po "stiskanju" z nama/nami v ta veliki postelji (ima pa itak sam svojo veliko posteljo). Tako, de - sploh ni nujno, de se razvadijo in želijo dolgo, dolgo spati pri starših zaradi tega.

Pikice: naš je imel podobno in še ima občasno, pikice po obrazu, tudi po temenu in v bistvu celi glavi, pa po vratu in "dekolteju". Baje normalno in ni alergija (možna bi bila kontaktna alergija, drgač bi se mu tut drugod "spustilo", sploh po trebuhu in notranji strani stegen, kjer je koža bolj nežna). Sumim pa polivanje in moje, očitno ne vedno uspešno, brisanje le tega - ker ima ponavadi zjutraj več tega kot potem zvečer user posted image .

Količina popitega mleka
je meni neznana, ker se polno doji, včasih na 3,5 ure, čez dan bolj na 2 ali pogosteje. Kupček včasih podre, včasih ne (ge ne matram dalj ko 5 minut - so mi rekli, de so 3 čist zadost, če misli kej podret), poliva ne glede na to, al je prej podrl al ne, redimo se pa fajn, tako, de pomoje ni panike. Sem pa že pomislila, de ima mogoče težave z refluksom user posted image , a ima kera s tem kej izkušenj?

Vsem bolnim miljontavžent user posted image , čimprej se pozdravite (velja tudi za male pikce).

Aja, pa de se pohvalim: očitno sem končno pogruntala sling user posted image user posted image user posted image Še posodo lohk pomijem z njim v slingu, se delam, de sem user posted image . user posted image user posted image user posted image

Zdej bosta pa mojadva kmalu doma, je treba malco naštimat, bo zihr huda lakota user posted image .

Lepo nedeljo vsem, naj vam domači sončki sijejo!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
13.3.2011 11:46:58   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Jaz imam pogosto težave, pa minijo in spet pridejo. imam izgleda zelo občutljive bradavice. Pomaga mi pardnevna terapija z blazinicami Multi Mam. So drage, ampak vredne.

A ne, de so zakon! user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
13.3.2011 11:48:00   
Nina33
Jaz imam jutri G, pa mi je par dni nazaj spet neki ven priteklo user posted image Po naporu, tako de... Pomoje tut ni M, naj nam dajo mir s tem vsaj neki mesecev user posted image
Šibam, sta že kle user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
13.3.2011 11:58:53   
Nina33
Mam še mal cajta user posted image :

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Pikice: naš je imel podobno in še ima občasno, pikice po obrazu, tudi po temenu in v bistvu celi glavi, pa po vratu in "dekolteju". Baje normalno in ni alergija (možna bi bila kontaktna alergija, drgač bi se mu tut drugod "spustilo", sploh po trebuhu in notranji strani stegen, kjer je koža bolj nežna). Sumim pa polivanje in moje, očitno ne vedno uspešno, brisanje le tega - ker ima ponavadi zjutraj več tega kot potem zvečer user posted image .

Sem mal čudn napisala: polivanje ima mogoče kej zraven pr pikicah po vratu in dekolteju, de se ne bo bralo kt de se po celi glavi polije user posted image .

Mateyci, fajn porod user posted image

Urša: user posted image za plenični izpuščaj, naj se čimprej porihta

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
13.3.2011 12:01:51   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Samo skoz neki jokca, tudi ko jo dojim- na začetku sesa normalno, potem pa kar naenkrat kreg, kot da ne zna vlečt in se začne razburjat, ker mleko tkaoj ne priteče (ker je dojko že na pol spraznila) in spusti in se začne jokat, maha z rokcami, brca... Nato se zopet prisesa, trikrat povleče in spet kreg in jok, kar se ponavlja več minut. Običajno potem zamenjam položaj, pa je spet isto, dokler nekako na koncu ne prime bradavico in začne sesat tako kot je treba. Jaz ne vem kaj ji je, ima katera kakđno idejo? Ker mi je res hudo, ko ne vem kaj ji je, pa ji ne morem pomagat. user posted image

Tole je pa meni Izak delal par dni nazaj. Sem se čist zasekirala, da imam premalo mleka ali pa da se je navadil na flašo, ki jo dobi 1x na dan in noče več sesta pri meni, ker gre počasneje. Sem šla v akcijo, čaj za dojenje, sezam, polenta, pivo, ni da ni! user posted image  Pa je minilo in zdaj se spet lepo doji. Ne vem kaj jih to piči. user posted image

Naš še vedno pije ako, kot de že 100 let ni hrane videl - prvih 5 minut podoja tko bl kupčke podirava kt kej druzga user posted image . Še mene pošprica z mlekom, ko se začne "pačit", zvoki zraven so pa taki, kot de se bo zdej zdej kr zadušu user posted image , ko pa bradavico izgubi pri vsem tem zvijanju, je pa tak jok, kot bi pujska klali (mal morbidno ampak res na to spominja). Po ene 5-10 minutah se pa umiri in je poj kul.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
13.3.2011 12:20:50   
cukica
Pozdravljene po dolgem času se spet mal javljam.
Včeraj smo mal praznovali rojstni dan,ki ga bom imela v torek in je blo super.

Drgač je pa moj začel v ponedeljek selati pri novem delodajalcu in je zaenkrat kr zadovoljen bomo videli kako bo.Rezervirali smo morje in smo se odločili,da gremo v Medulin.

Kar se tiče pregledov pri p z dragim pri nas to ne pride v poštev zaradi njegove službe.Včasih je to zelo moteče in grozno,ker bi rada da gre in tudi on bi rad pa neznese.Tak primer je bil,ko sem rodila obe cimri sta imeli vsak dan partnereje na obisku moj pa je bil nažalost v Belgiji.Tko,da sem tretji dan,ko je bilo konec obiskov jokala.Ampak nimam kaj bo že.

Biljana l čestitam za rojstvo hčerkice,...

Zdaj te dni sva bila vsak dan zunaj in je blo prav super in je tudi Nejc spal.Tko,da res je priden.Mi zaspi okrog 22 in spi do 5-30.Razen danes se mi je zbujal na 3 ure ampak tudi to smo preživeli.Drgač se pa lepo dojiva in zvečer mu dam še mal dodatka in je čist o.k.  23.3. imava ponovni pregled pri P in bomo videli kako napredujemo.Tudi naš ima pikice po obrazku in pravijo,da se kožica čisti. Se pa zadnje dni full smeje in tudi grulit je že začel in mi je tok smešen.

No pa en lep dan,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
13.3.2011 13:09:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
Teyla, tudi jaz mislim, da gre za zvijanje, saj se naš zadnje čase enako obnaša ob določenih obrokih. Tudi našega ponavadi zvija tako, da pokrči nogice, ampak zadnje čase pa tudi tako, kot si opisala. Mu dam stekleničko, prvih 50 ml lepo poje, pol se pa kar neki začne stran obračat, pa stokat, kot da ne ve kaj bi. Po eni strani je ful lačen in išče cucelj, po drugi pa ne more jesti. In sem tudi jaz zaključila, da ga neki v trebuščku matra. Ni druge, kot da se pač počasi hraniva in da nekako poje.

To tudi moj dela, definitivno so krčki. Moj se tako napenja, da kar glasove spušča, kot da gre tavelik kakat user posted image Potem pa vmes slišiš prrrrr user posted image in se blaženo zasmeji. Spušča pa tudi neke čudežne zvoke iz glasilk, da sem prvič v P mislila, da je kaj hudo narobe z njim user posted image Sicer sem potem ugotovila, da je to jamranje dobesedno od ugodja.

Sem pa tudi ugotovila, da je začel se igrati z jezičkom, pa premetava tisti cucelj po ustih, pa ga dam ven se zadere zajoka, dobi nazaj spet ping pong. No pol čez čas spet je in spet igra user posted image A ma še katera te fore? Kako ga spravte jesti, da ne postane četrt ure dolgo granjenje?

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 13.3.2011 13:11:38 >

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?