Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarske mamice 2011 7.3.2011 23:20:45
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana Tiste, ki dodajate AM- kako kej kakajo vaši otroci? Se kej napenjajo, jokajo, matrajo?? Bine se sicer skoz manj ampak od začetka je pa pred vsakim kakanjem jokal, stegoval nogice in se napenjal ... Ko je zropotalo v plenico, je pa blaženo zaspal . Čeprav mislim, da to ni toliko zaradi AM ampak je pač črevesje še nezrelo. Po neki teoriji bi morali otroci, da bi bili čisto zreli in tako ne bi imeli krčev, v trebuhu ostat še 3 mesece, torej celo leto, vendar žensko telo tega ne zmore.
|
RE: februarske mamice 2011 7.3.2011 23:22:07
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 Hej, hej, smo danes prišli domov o glej jo mojo pdp-ejevko ...jaz pa še vedno tukaj ...no jutri si bom pa rodila darilo za 8 marec Pa ne bi še mal počakala? No, kakorkoli, drži se! Mislimo na vaju!
|
RE: februarske mamice 2011 7.3.2011 23:24:55
|
|
|
|
meta21
|
Pa še naše zdravstveno stanje ... Klicala sem P in mi je rekla naj za vsak slučaj prinesem vzorec kakca v laboratorij, ker je lahko milijon nenevarnih in 1 al 2 nevarna vzroka potem pa prideva jutri popoldne na pregled. No, takrat bom pa še za sor vprašala, ker še vedno nisem ziher.
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 7:42:30
|
|
|
|
Tisia
|
evo mamike pošiljam vam rožico za 8.marec...lep dan vam želim jaz pa v porodno....OMG... me že daje....upajmo da se vam čimprej oglasim hmmmm čez eno uro bi bilo zakon
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 7:51:12
|
|
|
|
trsica
|
dihi z mano, dihi, dihi z mano biljana, a si ti zadnja med februarkami (poslednji mohikanec )
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 8:35:21
|
|
|
|
aktak
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l evo mamike pošiljam vam rožico za 8.marec...lep dan vam želim jaz pa v porodno....OMG... me že daje....upajmo da se vam čimprej oglasim hmmmm čez eno uro bi bilo zakon Biljana danes pa bo Držim pesti, da čim hitreje. Pa še par za srečo.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:20:45
|
|
|
|
maurica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 No dobili smo te čudežne kapljice iz Avstrije!!!! Dekleta kako se dozirajo? Jaz dam, ko mu pripravim obrok, v vsako flašo eno do dve šprici (odvisno koliko ml naredim). Če pa dojiš, mu pred dojenjem daš eno šprico v usta. Jaz sem mu dala direkt v usta tudi v času krčev (no, zdej jih itak HB nima več)
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:26:52
|
|
|
|
maurica
|
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana Tiste, ki dodajate AM- kako kej kakajo vaši otroci? Se kej napenjajo, jokajo, matrajo?? Naš kaka povprečno 1x do 2x na dan in ima bolj čvrst kakec (kot eno dolgo kačo ). Zanimivo je, da se najraje pokaka takrat ko ga previjam, torej ko je nag :) Se pa ponavadi malo matra in napenja, tako da vedno vem kdaj se bo pokakal. Drugače mu pa dam jaz čez dan za pit komarčkov čaj (cca 30 ml). A druge tudi dajate kaj za pit? Kaj in koliko?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:28:32
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 IZVIRNO SPOROČILO: meta21 ... še malo monologa ... Zdaj pa četica spi, flaške so oprane in sterilizirane, voda prevreta v termovki, mami pa na kavču čaka, da bo še njo kdo skopal (obljubim, da ne bom kakala v vodo ). Te pobožne misli sem jaz učeraj imela. KO sem si tako želela zaspati, da mi še do kopanja ni blo. Mali se je pa DRUUU, da je oče prletu gor, je reku a ga koljete. Sori izrazu mal črni humor. Sam res, ko se naš začne drt jaoooo!!!! Mama rekla, da se noben od nas ni tko dru. Da ne rečem dretje v banjici uffff! Prav strah ma pred vodo, se me stistimi skalpelastimi nohti tako drži, kot da ga bom zdej zdej utopila al pa da bo utonil. Pavse tko previdno delava z mamo, da ja nebi se kaj naš princ prestrašil. Probaj tako, da ga preden ga daš v vodo okoli trebuha in nogic poviješ s tetra plenico in ga daš z njo vred v banjico (če tega že ne delaš). Patronažna je rekla, da ima tako občutek varnosti in res, mala prav uživa, ko pa plenica rahlo dol pade, pa občasno kdaj "pomaha" z Morojevim refleksom, ampak jokat pa ne začne. biljana srečno danes Mi smo pa danes bolj malo spali, mala se je zbujala na 2h za lakoto. Pa ko je sesala je spustila in potem hlastala za bradavico kot da ne zna zagrabit. Spusti, prime, spusti, prime... In to tako ekspresno da komaj dohajam. In potem se začne dret in jokat, da je joj.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:30:44
|
|
|
|
maurica
|
IZVIRNO SPOROČILO: aktak IZVIRNO SPOROČILO: biljana l evo mamike pošiljam vam rožico za 8.marec...lep dan vam želim jaz pa v porodno....OMG... me že daje....upajmo da se vam čimprej oglasim hmmmm čez eno uro bi bilo zakon Biljana danes pa bo Držim pesti, da čim hitreje. Pa še par za srečo. Jaz tudi držim pesti, da bo čim prej . Pa danes je res super datum
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:34:17
|
|
|
|
maurica
|
Jaz še kar ne morem verjet kako priden je bil naš danes ponoči. Nazadnje se je najedu včeraj zvečer 0b 19.30. Ob 22.30 je pojedel 30 ml in padel dol. Ponoči se je najprej zbudil ob 6.00 in med tem, ko sem pripravljala flašo, mu je moj dal dudo in je zaspal nazaj do 7.30 . Podpišem takoj!!!!
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 9:36:56
|
|
|
|
maurica
|
marec pa je moj mesec :) 8. je dan žena, 15. imam rojstni dan, 25. pa je materinski dan. je moj najprej rekel, da dobim darilo za vse skupaj, pa sem rekla da se ne bo kar tako izmazal, da naj se kar malo potrudi
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 10:50:46
|
|
|
|
suzy29
|
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 10:52:08
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 samsara, welcome back! suzy, kdaj gremo pol na kremšnito? Fajn bi blo, da bi blo zunaj malo topleje. Bi lahko sladko združile še z sprehodom. Kaj praviš ?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 11:19:42
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29 IZVIRNO SPOROČILO: meta21 samsara, welcome back! suzy, kdaj gremo pol na kremšnito? Fajn bi blo, da bi blo zunaj malo topleje. Bi lahko sladko združile še z sprehodom. Kaj praviš ? Ja, itak!
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 11:24:45
|
|
|
|
Teyla
|
Punce kdaj je nakazilp s strani države za očetovski dopust? Moj ni še nič prejel, jaz pa prav tako nisem prejelastarše vskega dodatka. Odločbo imava pa oba.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:01:33
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Punce kdaj je nakazilp s strani države za očetovski dopust? Moj ni še nič prejel, jaz pa prav tako nisem prejelastarše vskega dodatka. Odločbo imava pa oba. http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:02:54
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica Jaz še kar ne morem verjet kako priden je bil naš danes ponoči. Nazadnje se je najedu včeraj zvečer 0b 19.30. Ob 22.30 je pojedel 30 ml in padel dol. Ponoči se je najprej zbudil ob 6.00 in med tem, ko sem pripravljala flašo, mu je moj dal dudo in je zaspal nazaj do 7.30 . Podpišem takoj!!!! Bravo!
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:12:13
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Punce kdaj je nakazilp s strani države za očetovski dopust? Moj ni še nič prejel, jaz pa prav tako nisem prejelastarše vskega dodatka. Odločbo imava pa oba. http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp Zlata si, hvala.
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:27:50
|
|
|
|
antoninap
|
Madonca, človek dva dni ne sledi debati, pa je že čisto zgubljen Čestitke peti in vsem drugim mamicam, ki že pestujejo , biljani pa veliko sreče Mi smo bili včeraj v razvojni ambulanti in slišali same pozitivne novice glede Brinine asimetrije, tako da smo pomirjeni Tako kot na pediatrični kliniki v LJ kot v fizioterapevtka v Kranju včeraj so si našo dojenčico podorbno pogledali, med drugim je "pasla kravice". Pa mi je fizio rekla, da bog ne daj, da bi otroka že pri tej starosti dajali v ta položaj, je full slabo za hrbtenico, in čeprav dojenčki že lahko malce držijo glavico, je preveč nevarno. Tako da punce, nič več past Tudi jaz sem v pikapolonici kupila sling minimonkey, pa Brina niti podrazno noče biti v njem, se dere na vse moči. Štos je, da če jo daš v "banana položaj", kr pade noter in jo je verjetno strah, ko je vse tisto blago okoli. Če pa obrnem sling od vznoter nazven, kao za manjše dojenčke (na Youtube je video), je pa v takem čudnem položaju, da še mene boli, kako leži. Škoda, ker me že pošteno bolijo roke in hrbet od nošenja. Naša mala dama je dopoldne namreč izredno rada pokonci Saj zdaj jo kar napakiram v vozek, tam potem vedno zaspi, čeprav včasih bi človek doma kaj postoril. Včeraj sem si morala od dragega sposodit štumfe, ker moji frišno oprani še vedno čakajo v pralnici v kleti, da se preselijo v omaro v 2. štuk
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:39:14
|
|
|
|
Tigrica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: peti2 Samo toliko da vam javim imamo sinka Jureta velik je bil 51 cm in težek 3840g. Vsem ki ste postale mamice v času ko me ni bilo čestitam. Več od mene pa kdaj drugič. čestitam velik cartanja registrirana, mama pa čist podobno izkušnjo, le da so mene šokirali šele naslednji dan! Upam da je tudi pri vas zdaj že ok! V kateri P si ti rodila?
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:41:37
|
|
|
|
prvičmami
|
Hey! Sem vas spet mal zanemarla , ampak mam fajn opravičilo - me pupa ni pustila Pri nas se krčki zgleda počasi umirjajo, so še prisotni ampak ne več tk pogosto pa tud prej minejo - morem potrkat. Včeri smo bli na posvetovalnici, smo zrastli za 4,5 cm in se zredili skor za celo kg , tud vsi ostali refleksi so ok, celo igrački je sledila in to je čist obrnala glavo še na drug konc (nevem kk ji je to ratalo ker doma ji sploh nis ozanimive, zgleda da morem kupit navadn cof - to so meli namreč tam ) Drugače smo se pa včeri kopali in smo pol pridno spali od 23 do 4 zjutri, je reku moj da bi jo kr vsak dna kopal, da je to pol ure investicije ki se zelo obrestuje, ker pol tolk spi Pa končno mamo sonček, mi ga pridno izkoriščamo za sprehode, tud dans nam kake pol urce ne gine! Glede spanja pa podnevi večinoma spi na hrbtu ker jo mam v ležalniku, ponoči pa včasih na boku, včasih na hrbtu, na trebuščku še pa ni spala - ponoči je ne upam dat, podnevi se pa predrami in začne past kravice
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:45:22
|
|
|
|
prvičmami
|
Glede kreme ne bom pametna js uporabljam navadno hladilno mazilo zmešano v lekarni in nima nikol rdeče ritke, tk da glede tega mamo pa res srečo!
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:47:49
|
|
|
|
Tigrica86
|
aja, pozabla sm pohvalit našega sinkota ... dans je bil ponoči zlo priden (če odštejem to, da se je 3x zbudil in jamral, ko sem ga položila v njegovo posteljico - potem sem ga pa dala k nama v posteljo in je zaspal kot top, tak da sploh ni opazil, kdaj sma ga z "izselila")... pa da odgovorim še glede dojenja - js polno dojim (zaenkrat imam HB dovolj mleka), opazim pa, da včasih nima dovolj ene ( . ), ampak potem se na drugi tako napoka, da potem poliva Začela sem prakticirat tudi črpanje in zamrzovanje mleka, ker včasih kak obrok izpusti, men pa začnejo puščati "ventilčki" (pogruntavščina mojega ) in sem potem cela mokra Naj mi ena razloži, kako potem zamrznjeno mleko odtalim, pogrejem in uporabim? Ok, da ga nalijem v flaško mi je jasno Če se ne motim, ga je treba pod vročo vodo segrevat, ali kako
|
|
|
|
RE: februarske mamice 2011 8.3.2011 12:49:56
|
|
|
|
prvičmami
|
Meta a ti spet šimfaš svojga no ga bom še js Ponoči sem z njim čist zadovoljna ker se vstane in prištima mleko pa jo nahrani da si lahk js ta čas sčrpam tk da sma oba enako pokonc, dopoldan ga ni ker je v službi, popoldan je pa revež utrujen in je tamala čist prepuščena men. Aja pa pozabla sem povedat da previje jo ne pa niko, pa niti se mu ne gab plenicai, ampak mu vzame eno uro da jo obleče kar se cot tiče ma pa 2 levi roki res . Ob vsem tem ni treba povedat, da se popoldan zarad utrujenosti tud gospodinjskih opravil ne loti a ne... ga morem dobesedno prislit da vsake tolk po tleh obriše.... No upam, da bomo ponoč kmal začeli bol spat in bo kj več od njega. Upam da je pri vas kj boljš stanje!
|
|
|
ZOBOZDRAVNIKnataly33Ali se vaš otrok boji zobozdravnika in zato noče na pregled?DA (
24%)
NE (
74%)
Število vseh glasov: 78Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!