|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
6.3.2011 22:33:04   
Teyla
Na hitro da nekaj vprašam. A katera uporablja zaščitno kremo s cinkom? Meni je to patronžana odsvetovala, ampak jaz imam doma že tri pakunge, ekr sem dobila za darilo. kaj naj zdej- da bi vse stran vrgla, mi je res škoda. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 901
6.3.2011 22:35:48   
FoxyLady
Tudi pri meni so vsi že v "mežici" in tudi jz mam vse pripravljeno za čez noč ,razmišljam še samo a nej počakam še urco pa pol ,da si spumpam mleko al nej grem spat.

Mam pa vprašanje za vse. Koliko vas samo doji, doji z dodatkom ali deva samo mleko?
Jz na žalost dojimz dodatkom ker sploh nimam veliko mleka,samo 40 ml iz obeh dojk.A ima mogoče še kira kakšen recept glede večje "proizvodnje"mleka?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 902
6.3.2011 22:39:38   
FoxyLady
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Na hitro da nekaj vprašam. A katera uporablja zaščitno kremo s cinkom? Meni je to patronžana odsvetovala, ampak jaz imam doma že tri pakunge, ekr sem dobila za darilo. kaj naj zdej- da bi vse stran vrgla, mi je res škoda. user posted image

Jz jo uporabljam! samo je res bolje če jo uporabljaš pri hudi rdečici ali pa pleničnih izpuščajih. drugače pa da ne boš vrgla stran maži mešano najbolje čez noč.če traja dlje za sprevit.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 903
6.3.2011 23:08:25   
Juxy

Jaz sem jo že po dveh tednih starosti začela uporabljat, in sicer Sudocrem, ki jo dobiš v Tosami in v DMu. Mi je patronažna rekla, da je najboljša s cinkom in da jo lahko kar dajem gor (le ene 2x dnevno naj bi ritko namazala samo z navadnim hladilnim mazilom). Ko sem našemu Niklasu čistila ritko s Tuševimi robčki za rito, je dobil skoraj krvave pikice na ritki, takrat pa mi je pomagal poleg te kreme še dr.Gorkičev sprej Tixocin, zdaj pa smo spet z zdravo kožo na ritki user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 904
6.3.2011 23:18:24   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

Tudi pri meni so vsi že v "mežici" in tudi jz mam vse pripravljeno za čez noč ,razmišljam še samo a nej počakam še urco pa pol ,da si spumpam mleko al nej grem spat.

Mam pa vprašanje za vse. Koliko vas samo doji, doji z dodatkom ali deva samo mleko?
Jz na žalost dojimz dodatkom ker sploh nimam veliko mleka,samo 40 ml iz obeh dojk.A ima mogoče še kira kakšen recept glede večje "proizvodnje"mleka?

Jaz imam nekje 20-30 ml vsak obrok, potem dobi pa še flašo (90-120ml; odvisno kak dolgo prej ni jedel). Jaz ti ne znam svetovat drugega kot ogromno pit, počivat, redno dojit (6-8x na dan) in ne se sekirat.
Pri prvem sem jaz res dojila vsak obrok in počela vse živo za mleko, da niti ne omenjam kolk sem se presekirala, pa sem premogla samo 5-10ml, ravno toliko da je dobil nekaj kapljic mojega mleka. Zdržala sem celo 3,5 meseca. Zdaj se pa sploh ne sekiram, če kdaj nimam časa (kuham, obiski, nisem doma) pač ne dojim ampak dobi samo flašo in si rajši za naslednji obrok vzamem več časa ... No, pa mam 3x več mleka kot prvič. Pol pa bodi pametenuser posted image

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 905
6.3.2011 23:43:39   
Teyla

Jz jo uporabljam! samo je res bolje če jo uporabljaš pri hudi rdečici ali pa pleničnih izpuščajih. drugače pa da ne boš vrgla stran maži mešano najbolje čez noč.če traja dlje za sprevit.

No, saj naša že ima rahlo rdečo ritko, ampak v pregibu ob nogicah. Pa neke manjše rdeče pikice so se ji tudi naredile. Sem patrnožano vprašal za to kremo, pa je rekla, da je ta s cinkom samo takrat ko že ima plenični izpuščaj, pa še takrat je bolje uporabljat bepanthen. Zdaj pa vedi. No, jo bom vseeno malo uporabljala, saj tako ali tako že mešam bepanthen in navadno hladilno mazilo.
Da odgovorim na vprašanje: jaz polno dojim. Zaenkrat je mleka še dovolj oz ravno prav. Če sem premalo pila, ga je bilo občutno manj. Drugega nasveta kot to, kar je meta napisala, pa nimam.

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 906
7.3.2011 7:31:21   
trsica
tale Sudocream je Nadji povzročil tako vnetje tam spodaj, da sem mislila, da se bo čist oluščila. user posted image  potem pa mi je patronažna namešala mazilo ala bepanten, da je zdaj ok. še dobro, da je tamala tako mirno in nezahtevno bitje. David bi se drl kot jeshar. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 907
7.3.2011 7:36:44   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz imam nekje 20-30 ml vsak obrok, potem dobi pa še flašo (90-120ml; odvisno kak dolgo prej ni jedel). Jaz ti ne znam svetovat drugega kot ogromno pit, počivat, redno dojit (6-8x na dan) in ne se sekirat.
Pri prvem sem jaz res dojila vsak obrok in počela vse živo za mleko, da niti ne omenjam kolk sem se presekirala, pa sem premogla samo 5-10ml, ravno toliko da je dobil nekaj kapljic mojega mleka. Zdržala sem celo 3,5 meseca. Zdaj se pa sploh ne sekiram, če kdaj nimam časa (kuham, obiski, nisem doma) pač ne dojim ampak dobi samo flašo in si rajši za naslednji obrok vzamem več časa ... No, pa mam 3x več mleka kot prvič. Pol pa bodi pametenuser posted image

Jaz sem pa nehala dojit. David je itak vsakič samo parkrat potegnil in bil potem lačen čez pol ure. Pa še vsakič se je zvijal. Nadja se je pa tako navadila na flašo, da ne zna več prijet in me grize.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 908
7.3.2011 8:56:49   
MoSoNi
Dan!

Mi pa zdejle slučajno spimo in mam celo mal časa (npr. za WC, za zajtrk... user posted image ). Zadnje dni je mali tok naporen... podnevi sploh ne spi več, kr na rokah bi bil in vedno more bit nekdo z njim user posted image . HB vsaj ponoči bolj ko ne spi... po navadi kr po 5, 6 ur skup user posted image

Js po večini polno dojim, zaenkrat še kr delamo kontrolo dojenja tako da vedno vem kok spije in si vsake tok časa še stisnem mleko, če ne spije vsega in mu dam naslednjič še dodatno po flaški. Zaenkrat mi še ni blo treba dat AM, čeprav je bil včeri lačen že kr na uro pa pol oz. na dve uri (prej skoz na 3, 4 ure) in mi je mal začelo zmanjkovat mleka - proizvodnja očitno ni tok hitra... user posted image

Kar se tiče večje "pridelave" mleka... men je patronažna svetovala belo kavo (tisto iz Francka in Kneippa) in morem rečt da ma res učinek (al pa je ta bolj psihološki, ampak mi je čist vseen), drugač pa polenta, velik tekočine, pa počitek... no, tale počitek pri men žal ni mogoč, ostalo pa kr prakticiram in zaenkrat še kr gre... trkam user posted image

No, saj naša že ima rahlo rdečo ritko, ampak v pregibu ob nogicah. Pa neke manjše rdeče pikice so se ji tudi naredile. Sem patrnožano vprašal za to kremo, pa je rekla, da je ta s cinkom samo takrat ko že ima plenični izpuščaj, pa še takrat je bolje uporabljat bepanthen. Zdaj pa vedi. No, jo bom vseeno malo uporabljala, saj tako ali tako že mešam bepanthen in navadno hladilno mazilo.

Nac je mel na pregibih med nogicami rahlo rdeče, pa prav ene take "zarezice" so se mu naredile. Patronažna mi je svetovala, naj mu tam namesto hladilne kreme nanesem otroški puder - to smo delali kak teden, pa se je popravlo...

Lepo bodite, čim več cartanja in prespanih uric...

< Sporočilo je popravil MoSoNi -- 7.3.2011 9:00:12 >

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 909
7.3.2011 9:34:36   
Jo@n

Po 14 dneh dodatka včeraj prvič preživeli samo z dojenjem... Pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj, pa ne obremenjuj se, koliko načrpaš. Otroček ven potegne več kot črpalka... Veliko pij, počivaj. Aja, a sem rekla, da pristavljaj? user posted image Pa če je med podojema dovolj časovne razlike, si vmes še malo sčrpaj, iz večih črpanj na dan lahko sestaviš večerno dozo tvojega mleka...

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 910
7.3.2011 9:38:12   
Jo@n
Teyla, kremo kar spravi, saj se ne pokvari, ti bo prav prišla, ko boš začela uvajat GH, ker takrat je blato bolj agresivno in vsak user posted image ima kdaj težave z vneto ritko.

Nam je sudokrema poomagala, smo pa mazali izmenično, pa z bepantenom, tudi s praško pasto, pa je sudokrema daleč najboljša...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 911
7.3.2011 9:45:23   
Patrisha

Da odgovorim na vprašanje: jaz polno dojim. Zaenkrat je mleka še dovolj oz ravno prav. Če sem premalo pila, ga je bilo občutno manj. Drugega nasveta kot to, kar je meta napisala, pa nimam.

morem rect da maz zanimivo patronazno.. cink more bit zaradi tega ker izsusuje kozo in ne povzroca izpuscajckov itd.. ti kr uporabljaj!
ne smejo pa met prfuma noter.. jaz mam bebival od mariborskih lekarn - ne morem prehvalit, smo dobili izpuscajcke in po enem dnevu uporabe kremice in pempersove sensitive plenice ( ker mamo strasansko obcutljivo kozo ) je superca! Tak da bebival al pa bepanten tak je meni rekla in morem rect da ma cisto prav user posted image

mleko.. mnja prevec ga mam user posted image , ze shranjujem v zmrzovalniku. Mi2 se dojima tut na 2 h ce je sila.. ponoci pa po novem samo enkrat, s tem da jo zadnic dojim ob 11 potem pa ob 4 ih in pol ob 7ih. Ful pit - jaz pijem caj za dojenje tekane nam nam nam ful dober z zlico meda seveda. Pit pa bit na svezem zraku..

< Sporočilo je popravil Patrisha -- 7.3.2011 9:49:13 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 912
7.3.2011 9:52:14   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Po 14 dneh dodatka včeraj prvič preživeli samo z dojenjem... Pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj, pa ne obremenjuj se, koliko načrpaš. Otroček ven potegne več kot črpalka... Veliko pij, počivaj. Aja, a sem rekla, da pristavljaj? user posted image Pa če je med podojema dovolj časovne razlike, si vmes še malo sčrpaj, iz večih črpanj na dan lahko sestaviš večerno dozo tvojega mleka...

ekola tocno tako! jaz si celi dan po koncu ven se kaj scrpam, ceprav poje ogromno.. in shranjujem, zvecer pa moj ( ker je nocni ptic ) ce je tamali sila ji da kr flaso, da mene ne budi. Fajn je, da si magari zmes crpas, ce otrok spi, pol mu das tale ziz, da do konca ven potegne - nasa se itaq dere ko zval, ko ugotovi, da je prazno in das na drug ziz. Tako da ekonomska ponudba  - povprasevanje ziher zelo dobro spila!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 913
7.3.2011 10:08:54   
peti2
Samo toliko da vam javim imamo sinka Jureta velik je bil 51 cm in težek 3840g.
Vsem ki ste postale mamice v času ko me ni bilo čestitam. Več od mene pa kdaj drugič.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 914
7.3.2011 10:16:59   
vipercat

A katera ve, kako prepoznaš sor v ustih? Bine ima bel jezik, pa ne vem, če je to to

naša ima belo pikico v ustih na nebu - patronažna je rekla da je to sor.

peti2 - iskrene čestitke user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 915
7.3.2011 11:07:19   
FoxyLady

Dan!

Vse to kar ste mi svetovale že izvajam,počivam,pijem ogromno se počutim že kot soduser posted image ,črpam,pristavlam,pijem čaj za doječe matere......mleka pa le za vzorec.
Ma sej bo,veliko jih je zraslo ob flaši tudi ta bo.

pa še nekaj me zanima.A so vaše bebioke tud tok žejne? Naša spiije veliko čaja.Pa jo dam prej na zizo pa pol AM pa noče ko ji dam pa čaj pa vleče ko nora?

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 916
   [Brisano sporočilo]
7.3.2011 11:11:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 917
7.3.2011 11:14:08   
zasi

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

A katera ve, kako prepoznaš sor v ustih? Bine ima bel jezik, pa ne vem, če je to to

Nam so rekli, da če podrgneš s tetra plenicopo jezičku in se odstrani, je to od mleka, če pa ne gre dol, so pa glivice oz gobice al kaj že. user posted image

Sem probala pa še zmer ne vem, ker mu težko prst v usta spravimuser posted image

O česa pa to nastane?

Ne vem ampak je pa to kar pogosta glivična okužba in menda precej boli, če se prenese na prsi

To je kandida, ki se prenese iz ritke. Če se na ritki pojavijo kaki izpuščajčki, je to to in potem mi to baje z rokami prenesemo na otrokove rokice in naše prsi, če nismo zelo pozorni pri umivanju rok po previjanju, potem pa se pojavi na otrokovem jezičku. Tako je meni razložila patronažna.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 918
7.3.2011 11:47:15   
aktak

baje pomaga piti brezalkoholno pivo.... mi je povedala ena mlada mamica, da njej je ful koristilo,... ne vem mislim, da bomo testirali, ker pri nas tudi potrebujemo dodatek. Jaz imam sicer malo več mleka kot ti vendar je naša Ela en velik požerušček in ji ni dovolj tako da moram cca vsak drugi podoj dodat.

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 919
7.3.2011 11:49:15   
aktak
Midve sva pa danes prvič same doma. Tatko je končal z očetovskim dopustom in je moral v službo. Zaenkrat nama kar gre user posted image . Mala spi in potem ko bova pojedli greva na sprehod, ker ta sonček zunaj je preveč mamljiv. Uživajte!

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 920
7.3.2011 11:54:14   
suzy29
Hoj punce!! No da se še js pofočkam na "dojenčkih"... sem vas komaj našla user posted image

Najprej se vam morem zahvalit za vaše lepe želje in skrb. user posted image .......Še vedno nisem napisala svoje porodne zgodbe, pa je mali star že 22 dni... user posted image . Obljubim, da vam jo zaupam v naslednih dneh user posted image .
Sama sem doma, je mogu it moj že delat. Nič, teh 15 dni je šlo, kot bi rekel keks user posted image ..... ampak mi ni še nič dolgčas, se imam prav fajn. Matija je še kr priden, spi po dve- tri urce, čeprav ga občasno nekaj sračka in se zbudi po pol ure spanja. Pa tudi krčke ima, občasno preden se pokaka, pol je pa ok.
Tudi naš na veliko kolca, ponavadi po dojenju ...dojenje pa kombiniram z adaptiranim mlekom Aptamil1, ker imam premalo svojega za potrebe našega lačnega korenjaka, zato je dosti jokal in se tudi premalo redil. No sedaj smo super. Kg gredo lepo gor in smo že na 3940. Ob rojstvu je pa imel 3550, ob odpustu iz P pa 3400..... Tudi moje kg gredo kar lepo dol. Skupno v nosečnosti sem pridobila 18kg, ob odpustu iz P sem bila že na -10, sedaj sem pa na -12. Še 6 kg pa bom na začetnih 59. Super user posted image ...........Kapljice AD3 so tudi meni dali ob odpustu in napisali, da naj dajam od starosti 1 teden 7 kapljic na dan, ampak bodo še malo počakale. Začela jih bom dajat po prvem dr. pregledu. Nič prej..........

Zdej grem pa še malo prebrat, kaj ste vse napisale med mojo odsotnostjo, kasneje pa še kaj pokomentiram...........

Lep dan...........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 921
7.3.2011 12:12:17   
Tisia
ku-ku jaz sem še tuuser posted image user posted image ...kaj me imajo radi v Puser posted image  so me kar domov poslali do jutri...11-im so inducirali porod in imajo gužvo,tak da sem danes še rešena...moje dete pa na veliko brca sploh ne misli ven tudi popadki so danes čist zginili na CTG user posted image ..mi je rekel ginek.da jutri zjutraj pridem in mi bodo sprožili porod...kaj čem,očitno ne gre drugačeuser posted image ...je pa rekel "neuradno" da naj imam spolne odnose da je to kot tabletka da se mi bodo mogoče popadki začeli do jutri...no pa gremo....jovo na novouser posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 922
7.3.2011 12:14:55   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

morem rect da maz zanimivo patronazno.. cink more bit zaradi tega ker izsusuje kozo in ne povzroca izpuscajckov itd.. ti kr uporabljaj!
ne smejo pa met prfuma noter.. jaz mam bebival od mariborskih lekarn - ne morem prehvalit, smo dobili izpuscajcke in po enem dnevu uporabe kremice in pempersove sensitive plenice ( ker mamo strasansko obcutljivo kozo ) je superca! Tak da bebival al pa bepanten tak je meni rekla in morem rect da ma cisto prav user posted image

mleko.. mnja prevec ga mam user posted image , ze shranjujem v zmrzovalniku. Mi2 se dojima tut na 2 h ce je sila.. ponoci pa po novem samo enkrat, s tem da jo zadnic dojim ob 11 potem pa ob 4 ih in pol ob 7ih. Ful pit - jaz pijem caj za dojenje tekane nam nam nam ful dober z zlico meda seveda. Pit pa bit na svezem zraku..

Mogoče je res zanimiva, ampak mi zmeraj fino svetuje. Sem včeraj zvečer namazala ritko s to kremo (imam babylove(tisto, ki jo dibš zraven v torbi), pa hippovo in penaten)) in jo je res težko odstranit (zato jo je tudi odsvetovala med drugim). Penaten je malo boljša za razmazat, tale babylove je pa preveč agresivna se mi zdi. Še zdaj jo ma gor, ker je ne morem niti z vodo niti z robčki odstranit.
Aja, sem šla pogledat na net, bebival krema nima cinka notri. Drugače pa uporabljam navadno hladilno mazilo v takem belem lončku je.

< Sporočilo je popravil Teyla -- 7.3.2011 12:22:35 >

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 923
7.3.2011 12:14:57   
maurica
punce, za mano je čudovit vikend user posted image sem si prav nafilala baterijeuser posted image po dolgem času sem bila spet v savni ...

peti; čestitke user posted image

tigrica; grozna izkušnja user posted image . samo, da je vse ok!

meta; a ti vsak dal steriliziraš stekleničke?

foxylady; jaz mu dajem samo AP in sicer Novalac

nekaj sem še hotela pokomentirat pa se zdaj ne spomnim user posted image

zdej čakam, da se moj user posted image zbudi, se previjeva in nahraniva, pol pa na sonček na en dolg sprehod user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 924
7.3.2011 12:23:18   
suzy29
user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poštnina
nada56

Vas plačevanje poštnine ob dostavi paketa spravlja ob pamet?

Da, ker nimam drobiza (23%)

Da, ker je to dodatni strošek (43%)

Da, placal bi rad vse naenkrat, (14%)

Ne, to je pac dostava, ki stane (20%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!