meta21
|
Po ugotovitvi, da vsak ginekolog dela malo po svoje naj dodam še en dokaz, da tudi vsi pediatri delajo malo po svoje. Tudi mi smo imeli danes posvetovalnico in najprej me je skoraj minilo, ko sem videla, da je naša P zbolela in jo nadomešča en zdravnik, ki je prav zares poseben. Govori tako dolgo, da vmes zgubiš koncentracijo in enkrat, ko sem tavečjega peljala k njemu, je pregledal mene . Fajn ne? No, pretipal mi je vse bezgavke in oči, da bi mi nazorno razložil, kaj moram pri otroku opazovat. No, na koncu je bil čisto ok-mogoče, ker je bil mož zraven. Edino neskončno ga je zanimalo, kako hudiča sem rodila tako veliko dete in koliko šivov mam. Ko sem rekla, da nobenega, je mojemu možu pohvalno rekel: Mate pa fejst elastično žensko . Tamalemu je pa pregledal vsak košček telesa, pokomentiral kožo, pogledal glavo, nohte (mi svetoval čimprejšno manikuro), mi naročil, da čimbolj vlečemo kožico na lučku (on ji pravi kapuca ) dol, ker se tam nabira največ bakterij (razložil celo zgodovinsko ozadje obrezovanja), preveril kravce, refleks hoje po ravnem in po stopnicah ... Posebej zabavna je pa sestra pri P, ker mora vse otroke zmetat v 2 koša (med predebele in presuhe) . Drugače je super in ponavadi kr njo vprašam vse kar me zanima ampak me je prav zanimalo kam bo uvrstila Bineta. "Hm, nekam suh je!" No po tehtanju si je premislila. Ima namreč 5150g in 59 cm, kar pomeni da je zrasel 5 cm, od porodne teže pa je sicer res dobil "le" 810g ampak od najnižje, ko je še doma malo zgubljal, pa kar 1230g. Glava mu je zrasla za 3,5 cm in mu meri že 40,5 cm pa ni nihče omenjal kakšne prevelike glave, čeprav sem jo dvakrat vprašala, če je sigurna. Obseg prsnega koša tudi 40 cm. Pa še to. Vse ste do sedaj napisala, da dajete D3 kapljice-enkrat sem že spraševala, kako to, ker se spomnim, da so pred 2 letoma večinoma predpisovali AD3 (pediatrinja mi je celo razložila, da so slednje veliko primernejše ampak, če jih otrok ne bi prenašal, mi bo pa dala D3). Ker mi ni nobena odgovorila, sem si mislila, da najbrž so že spet kaj novega dognali in zdaj na veliko predpisujejo D3. No, danes smo dobili recept ampak spet za AD3. Spet kakšna fora, ko vsak malo po svoje dela?