flokica
|
Pozdravljene mamice, tudi jaz se nisem oglasila že lep čas. Najprej moram povedat, da komaj čakam torek, da greva z pikico k pediatrinji po tretjo pikico..predvsem pa me zanima koliko naša punčka tehta in koliko je zrastla (nazadnje namreč nisva imeli teh meritev). Za cepljenje se ne bojim, da bi imela kakšno reakcijo, ker je že nazadnje bilo vse vredu. GH - zbudi se mi okoli 5ih zjutraj (spat gre ob 19ih)-takrat ji dam mleko - 9:30 ji dam sadje (mešam jabolko-banano-piškot, hruška-jabolko-piškot, hruška-banana-piškot, pšenični zdrob- jabolko ali drugo sadje,jabolko-korenček-piškot) - med 13-14 uro ji dam zelenjavo (korenček, kolerabo, bučko, brokoli, špinačo) z krompirjem. Mešam tudi več zelenjav skupaj. Prav tako mešam zelenjavo z polento, rižem in pšeničnim zdrobom. - med 17-17:30 ji zopet dam riževo-sadni obrok, ali riževo-zelenjavni. Čist odvisno. Včasih ji dam tudi kupljeno kašico od hippa žita-banana-breskev. Ampak raje pripravljam sam sveže doma narejene obroke. - malo pred 19. pa ji dam zopet mleko, keteremu pa primešam tri čajne žličke riževe kašice brez okusa, katero se meša z mlekom. Sva pa zelo napredovali pri pitju tekočine. Mi ni namreč želela piti ničesar, ne prekuhane vode, ne čaja, ne soka..nič. Štiri dni nazaj sem pa jabolko skuhala in ji ponudila vodo v kateri se je jabolko kuhalo-in nisem mogla verjeti, začela je piti. In zdaj spije tega ogromno-tudi 4 dcl čez cel dan. Posledično temu je začela tudi bolj kakati, blato je mehkejše. Zdaj je pokakana tudi do 3x na dan. Prej pa komaj 1x, ali pa še to ne. ZOBKI občutek imam da se nekaj dogaja. Je bila namreč prejšnji teden taka tečka. Razdražena, ponoči slabo spala, čez dan nespanje, zvečer rdeča lička ter topla, drgnjenje dlesni, jokava čez dan-kar nam je bilo prej tuje... Prov taka utrujena je videti, boga. Bom v torek pri pediatrinji vprašala, če se kaj dogaja. Ko ji pošlatam spredaj, spodnjo dlesen čutim da je trdo. Nekaj časa nazaj ste spraševale okoli črpanja mleka. Jaz sem dojila približno 2 meseca, potem sem zaradi pomankanja mleka ter bolečih bradavic pričela s črpanjem. Črpala sem si do nekje petega meseca, vendar so se obroki načrpanega mleka zmanjševali ter posledično so se večali obroki AM (sem bila vmes nekaj bolna in mi je mleko zelo usahnilo). Ko sem pristala na samo enem načrpanem obroku dnevno, sem vse skupaj pustila. Vendar sem že pred tem razmišljala o tem da bi črpanje opustila, ker mi je bilo škoda časa, ki sem ga zapravila za črpanje, namesto da bi se ukvarjala z njo. Se pa zdaj tudi že kar ene 14 dni sama zavedno obrača iz hrbta na trebušček...prej je le bolj ležala na križu in gledala v zrak . Kar se pa kopanja tiče, upam da nam uspe iti v kak bazen..sem ji že kupila kopalni plašček ter pleničke in plavalni obroč . Sem se kar razpisala... bi bilo to za tokrat vse pa lep pozdrav vsem! Upam da to kislo vreme hitro mine
|