meta21
|
Hej, hej mamice in šenosečke! Ste me kaj pogrešale? No, saj me samo 20 strani ni blo! Kot ste nekatere že zvohale na FB-ju , smo že doma, Bine spi v svoji postelji, mami pa na starem mestu ... za računalnikom . BTW, nimam pojma, kaj sem preko mojega prastarega mobilca vštimala na FB-ju, da so se objavle tiste vsaj eno leto stare slike, ker namena vsekakor nisem imela. Preden vas grem pofirbcat za nazaj in predvsem pregledat seznam, da vidim, koliko se vas je iz zgornjega dela seznama preselilo v spodnjega, naj na kratko povzamem dogajanje zadnjih 3 dni. Kot veste, sva se v sredo okoli poldneva z možem odpravla v LJ. Parkirala sva kak kilometer stran od P, ker sem jaz vztrajala, da se še dodobra pretegnem preden vstopim v P. V sprejemni so ugotovili, da sem odprta ca. 3-4 cm in, da imam popadke na nekaj minut (včasih na 2, včasih na 7 in vse vmes). Sledila je procedura od sprejemne pisarne do klistirnice. Čeprav me je na trenutke že pošteno zvilo, sva se uspela nekajkrat tudi narežat (predvsem en drugemu)-moj je še skoraj enega bodočega očka skoraj prepričal, da je tista bela vrečka, ki dobiš 2 za na čevlje za na glavo . Bla sva ko dva otroka. Malo pred 15. uro sva dobila porodno sobo št. 11 in babico Betko, ki nama je najprej povedala vic o sosedovem poštarju, ki je umrl od porodnih bolečin (nauk: ženske jih zmoremo zlahka, moški žal ne ). Potem mi je zdravnik predrl mehur in komedije je bilo za nekaj časa konec. Začeli so se popadki, ki so si sledili skoraj brez prestanka. Moj mož je nemočno sedel pred menoj in me držal za roko, kar je bilo zame v tistem trenutku neprecenljivo . Vse kar sem rabila je bil dotik. Po 1 uri sem bila že pošteno utrujena (zdelo se mi je, da sem tam že ure in ure) in sem prosila, če mi lahko s čim olajšajo bolečine. Dobila sem slavno masko in se naslednjo uro pridno zadevala med popadki. Ob 17h je prišla babica in oznanila, da sem odprta ca. 8cm, da bi moral porod biti končan v ca. 2 urah, lahko pa tudi v 5h in da je vse odvisno od mene. Dala mi je nekaj navodil in v žilo neko reč (b.....tin ) proti bolčinam in za sprostitev, nekaj napotkov in potem se je vse odvilo s svetlobno hitrostjo (v pol ure). Na levem boku sem predihavala popadke, ko mi je telo stresel tak silovit krč, da sem sprostila vse mišice na telesu (in vse odprtine ) in se prepustila bolečini. Obrnila me je na hrbet in po pritisku, ki mi je pobral vse moči, je ven pogledala glavica, nekaj minut za tem in po še enem takem pritisku pa je babica v naročju držala Bineta. Strežnica je zraven skoraj zavriskala in rekla: Tale ima pa vsaj 4 kile 200. Ko sva se midva v en glas začudila: Ja ja?, je babica Bineta že stehtala in rekla možu naj kar slika...4330 (v kartoteko je zapisala celo 4340g). Mene je skoraj kap . Dolg je bil 54 cm, obseg glavice pa kar 37 cm in jaz brez enega šiva . Vsaka čast, babici Betki! Seveda sva bila ob z Binetom pošteno izčrpana ampak sem neizmerno ponosna na oba. Tudi babica mi je rekla, da lahko z lahkoto spet pridem, strežnica pa je dodala-vi ste ustvarjeni za rojevanje. Sem kar nekaj energije anzaj dobila. Je pa glede na svojo velikost temu primerno močan in glavo drži skoraj sam, včeraj pa se je star komaj dan in pol obrnil na bok . Dojiva se na vsake 3 ure in nama gre odlično-Bine super vleče, pristavljava se idealno, prsi in bradavice me skoraj nič ne bolijo... Skratka vse super, le meni spet mleko ne nastaja, tako da po vsakem dojenju dobi flašo ampak zaenkrat se še ne dava. Dobila sem tametil za pospeševanje laktacije. Tak zdaj vas grem pa malo prebrat dokler se dete ne zbudi!