suzy29
|
SADNA PITA Z MILERAMOM ZA TESTO: 175g pšenične moke, za noževo konico pecilnega praška, 60g sladkorja, 1 vanili sladkor, 1 jajce, 100g masla ZA NADEV: 1 zavitek praška za puding z okusom vanilije, 60g sladkorja, 400 ml mleka, 250g milerama, 2 pločevinki mandarin (po 175g sadja) ZA PRELIV: 1 zavitek Dr. Oetker preliva za torte, 2 žlici sladkorja, 250ml mandarininega soka iz kompota ZA POSIP: malo sladkorja v prahu 1) segrejte pečico: električno na cca 200*C, na vroč zrak cca 180*C 2) Za testo zmešajte moko in pecilni prašek ter oboje presejte v posodo. Dodajte ostale sestavine in z mešalnikom mešajte najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. 3) Nato testo na pomokani delovni površini še malo pregnetite. Če se lepi, ga zavijte v prozorno folijo in postavite za nekaj časa v hladilnik. Dve tretjini ga razvaljajte na namaščeno dno modela (premera 26 cm) in večkrat prebodite z vilicami. Okrog njega namestite obod modela za torto. Model postavite v segreto pečico in pecite cca 10 min. 4) Model prestavite na mrežo in počakajte, da se testo malo ohladi. 5) Iz praška za puding, mleka in sladkorja pripravite puding po navodilih na zavidku, vendar s 400 ml mleka. Pustite, da se ohladi in občasno premešajte. Vmešajte mileram. 6) Odcedite mandarine, prihranite 250 ml soka za preliv (če je treba, dolijte vodo). 7) Zmanjšajte temperaturo pečice za 20*C: Pri električni pečici na 180*C, pri pečici na vroč zrak pa na 160*C. 8) Iz preostalega testa oblikujte svaljek, ki ga kot rob položite na testo ter pritisnite ob stran tako, da dobite cca 3 cm visok rob. V model vlijte pudingovo kremo, poravnajte in nanjo položite odcejene mandarine. Model postavite v pečico in pecite cca 50-60 min. 9) Model prestavite na mrežo, kjer naj počiva cca 5 min. Nato ga previdno odstranite in pustite, da se torta ohladi. 10) Preliv pripravite po navodilih na zavitku, in sicer iz preliva za torte, sladkorja in mandarininega soka. Razporedite ga po torti in postavite za 30 min v hladilnik. 11) Pred serviranjem torto posujte s sladkorjem v prahu. Nasvet: Torta naj bo servirana hladna, še najbolše pa je, da jo naredite kakšen dan prej. Dober tek..................
|