|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
20.1.2011 10:22:24   
hel32
Še moje poročilo iz včerajšnjega pregleda, sicer nič novega, srček bije OK, maternico mi je zmeril, pa glede kg je neki kompliciral, da sem se premalo zredilauser posted image  +7, naslednji pregled imam 29.1.2011, dogaja se še nič.

Pilotgirl, držim pesti za vajini pupi.
Patrisha, tudi tebi, pikapoke.
Foxy Lady, čestitke za pupo in veliko cartanja.

Biljana, se ti pridružujem v počutju, groza od groze, za pipizdit, res, niti z malim se mi ni za ukvarjat, sicer pa se tudi niti ne morem pretirano; nosit ga ne morem, noret tudi ne, sam res, komaj čakam, da rodim, ker sem u uber ture utrujena, pa še luna nas matra, se zbujamo na 3 ure ponoči, in smo posledično, kot zombiji, tečni, malemu še kr niso prišle 3ke ven, pa vse rdeče, napeto je okrog, pa še neki je nahoden, mu teče z noska, skratka, ni da ni, jaz sem pa takoooooooo zveličana vsega, da to ni več res,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , do konca imam pa še dolge 4 tedneuser posted image

Blagor vam, ki lahko še seksate, za mene je to že dober mesec in pol španska vas, enostavno me preveč boli vse skupaj, da bi lahko temu rekli, da uživam, u ni šans, počakali bomo do konca čišče, potem pa spet, tako, kot je trebauser posted image user posted image , zdaj se pač ročno zadovoljimouser posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 826
20.1.2011 10:23:06   
tamy82
Najprej, patrisha ti samo lepo počivaj, bodi v miru in res je boljše, da si prišla domov kot da bi te še naprej psihirali v bolnici user posted image Tako da res pazi nase in na tvoj trebušček pa pa vse ok ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem mela danes prvi CTG ... pri nas se še nič ne dogaja, user posted image je očitno preveč fajn noter, tako da se mu nikamor še ne mudi user posted image Tako da mam ponovni CTG čez en teden, dobila sem pa tudi napotnico za v P, ker so mi jo zadnjič pozabili dat user posted image

Vreme je res prav zimsko spet ... čeprav nimamo snega (no, čisto čisto malo) je mrzlo in piha, tako da ni ravno fajn vreme za kakšen sprehod ... bomo pa več noter user posted image

Lepo se mejte pa brez kakšnih hudih stresov zdej punce! user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 827
20.1.2011 10:26:52   
suzy29
Sem mislila, da bom imela ob zajtrku veliko branja, pa ste me zafrknile user posted image niste bile nič kaj aktivne zvečer user posted image ..........

Zdele sem se pa za jutri naročila k frizerju. Še pred porodom si želim met nove pramene in pa pošišane koničke.......A mi lahko zdej na koncu barvanje kaj škodi user posted image . Upam, da ne user posted image .........Mislim, da je bolj nevarno to, da mi tam odteče voda user posted image . Kaj pa ve pravite?

Študiram kaj pa bi imeli danes za kosilo user posted image . Mrbit bom nardila kr čežano in pa krompirjeve povštrčke........ Pa ve?

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 828
20.1.2011 10:29:38   
prvičmami
Jutro!

Najprej foxy- čestitkeuser posted image , velik cartanja želim!
Nina in aktak - tud js mam to odejico že prištimano v omari in čaka na odhoduser posted image
vipercat - čedn buši
Patrisha - sj nevem kaj naj rečem druga kot da so tile G očitno študirali vsak na svojem planetu user posted image Midve sma en dan narazen in teža od moje pikice je bla tud prejšnji teden ista kot pri teb 2100g, pa je rekla G da ne zgleda kot zahiranček, bo pa mal lažja. Pa tud sama je rekla da so te meritve bol tk da lahk da je prejšnjič mal premal kazalo al pa celo zdj preveč...skratka da se ni za sekirat. Pri teb pa pri istih meritvah tako paniko delajouser posted image No kkerkoli, čim manj živciranja ti želim, pa da ostanema še neki časa 2v1, boš vedla na koncu bota obe okuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 829
20.1.2011 10:31:14   
tamy82
suzy po mojem ti bi barvanje prej škodilo na začetku user posted image kot pa zdej ... no, jaz se že ene par let ne barvam več (prej pretiravala user posted image ) tako da se tudi zdej nisem. Je pa fajn vedet kakšne barve ti dajo na lase ...

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 830
20.1.2011 10:32:27   
prvičmami
Glede napotnic pa js jo sicer mam, ampak se ni kj za sekirat, če je treba it in gre zares je tk ne rabiš, sj te morejo vzet, ne morejo rečt gospa vi pa ne morte še rodit ker nimate napotniceuser posted image user posted image user posted image
Glede frizerja pa Suzy mislim da ne škodi js sem se tud ta teden šla pobarvat in strižt, mi je pa frizerka rekla, da se je res zgodilo da je eni voda odteklauser posted image zato sem šla pa tolk prejuser posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 831
20.1.2011 10:34:40   
prvičmami
Nina piše tolk postov, ker bi rada do iv.dela prišla, js pa zato ker pol pozabim napisat in ko entram se spomnemuser posted image user posted image user posted image
Hotla sem napisat da je luna očitno na mene pozitivno vplivala, ker sem takoj zaspala in spala ko top do pol desetih, vmes pa samo 1x na wc, pa še to napol v spanjuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 832
   [Brisano sporočilo]
20.1.2011 10:37:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 833
20.1.2011 10:37:24   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

Sem mislila, da bom imela ob zajtrku veliko branja, pa ste me zafrknile user posted image niste bile nič kaj aktivne zvečer user posted image ..........

Zdele sem se pa za jutri naročila k frizerju. Še pred porodom si želim met nove pramene in pa pošišane koničke.......A mi lahko zdej na koncu barvanje kaj škodi user posted image . Upam, da ne user posted image .........Mislim, da je bolj nevarno to, da mi tam odteče voda user posted image . Kaj pa ve pravite?

Študiram kaj pa bi imeli danes za kosilo user posted image . Mrbit bom nardila kr čežano in pa krompirjeve povštrčke........ Pa ve?

no mislim da ti nima kaj škodit,sicer se jaz ne barvam odkar sem noseča saj mi barva smrdi ,tako kot vse ostalo..od parfumov,mehčalca...itd...se pa rada malo namažem da nisem tako bleda in otožna nosečka,čist naravno malo zakrijem nepravilnosti in maskaro pa je..včasih če sem dobre volje še nežno senčilo pa sem kot novauser posted image  sem pa nekaj razmišljala za v P da vzamem malo korektorja za oči in maskaro,ker sem pri prvih dveh imela take podočnjake in sem že po naravi bleda,...bi mi prav prišlo mal poživitve ,da ne bom kot zombi ko se bom pogledala v ogledalouser posted image  

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 834
20.1.2011 10:39:34   
tamy82

user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 25.1., 31.1.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 1.2.

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 39, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image lina80, 30, Štajerska, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___ 
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1.user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 25.1., P: 28.1.

7.2.
user posted image Juxy, 36, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 24, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 27.1.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image little*miss, 20, Ptuj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 26.1.

9.2.
user posted image Tigrica86, 24, Šoštanj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 25.1.

10.2.
user posted image Lola_J, 24, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___

11.2.
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

12.2.
user posted image prvicmami, __, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 34, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 31.1.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.1.
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image aktak, 31, Kobarid, 1.user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 31.1.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 29.1.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.1., 31.1., 1.2.

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P in CTG: 24.1.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 25.1.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 31, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 21.1.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 26.1.
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , CTG: 2.2.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.1.
user posted image biljana l, 33, Novo mesto, 4. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 24.1.

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image lutika89, 21, Prebold, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image kkb81, 29, okolica Ljubljane, 3.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image METULJ1, 30, Novo mesto, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Akilene, , Slovenj Gradec, 3.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

Skupaj nosečk: še 76 user posted image user posted image

Srečke z user posted image user posted image : še 2 user posted image user posted image

user posted image : 22
user posted image : 20
user posted image : 36

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.12.2010
user posted image d3lfink4 (PDP 1.2.2011)  user posted image user posted image Neža/Eva 1880g/2180g, 43cm/43cm

3.1.2011
user posted image lil_ (PDP 23.2.2011)user posted image user posted image Loti/Neli 1830g/1740g ,43cm/43cm

14.1.2011
user posted image maurica (PDP 1.2.2011)   user posted image Anže 3140g, 50cm
user posted image ninchi9 (PDP 3.2.2011) user posted image  Alex 3550g, 52cm

16.1.2011
user posted image HoneybeeMaja (PDP 6.2.2011)user posted image user posted image Zoja/Maj 3250g/2500g, 51cm/48cm  

17.1.2011
user posted image cukica (PDP 5.2.2011)  user posted image Nejc 3610g, 53cm

19.1.2011
user posted image foxylady (PDP 4.2.2011)
user posted image Tanaja 3460g, 50cm

user posted image = 6   in   user posted image = 4

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image 1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
user posted image 2. očetovski dopust:
user posted image 3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
user posted image 4. priznanje očetovstva:
user posted image 5. otroški dodatek:
user posted image 6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

user posted image KEGLOVE VAJE, PUNCE!!! user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 835
20.1.2011 10:51:25   
suzy29
user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 836
20.1.2011 11:10:35   
petrap
ojla...jaz sem se pa šele zbudila user posted image user posted image user posted image , tako da bravo lunica user posted image . no je pa tamala imela ponoči neke monologe, tako da sem mogla 2x vstat, ampak sem zdaj vse nadoknadla. za danes imam plan generalno pospravit kuhinjo pa kopalnico. user posted image no ampak ker sem tako pridno spala, sem že popravla načrte, na čiščenje wcja, kuhanje kosila, pa probala bom vsaj hladilnik spucat, pa kako omarico v kuhinji user posted image user posted image user posted image , pol pa že tamala pride in smo spet same danes, ker moj dela donevemkdaj.

pri nas še kar snegec pada, tako da je prou prijetno bit noter, ne bo nič sprehajanja zunaj, da se kam ne zvrnem.

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 837
20.1.2011 11:17:07   
sara1986
patrisha,  user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  drži se, ne obremenjuj se in se kaj oglasi

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 838
20.1.2011 11:18:21   
prvičmami
Evo najztrkovala sem se, pa sem nazaj. Glede žajbla sem še hotla pokomentirat, zakaj pa ga ne bi smele? KO je mene grlo bolelo sem si kupla od ricola žajblove bonbone in sem jih kr pridno papala, ker so mi pomagali, nisem pa vedla da jih ne smemuser posted image Sem pa zdjle mal po internetu brskala pa nisem našla nč pametnega napisano da naj bi škodlo, razen Pušenjak je eni odgovarjal ko je napisala da naj bi škodlo oz povzročalo spav, pa je napisal da ni za verjet vsemu kar se na netu prebere - će bi bil splav tolk enostaven medicina ne bi bla potrebna...to je pa tud vse kar sem našla. No upam, da ne bo kakih posledic, zaenkrat je menda vse okuser posted image
Bom šla pa dans na en kratek sprehod, sem zdj vsak dan hodla in mi je včeri prav manjkalo ker zarad deža nisem šla, sem bla čist depresivna, tk da dans pa grem - vreme sicer ni nevem kaj ampak pada pa ne, no upam da bo tk ostalo vsaj še kako urco

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 839
20.1.2011 11:31:01   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Evo najztrkovala sem se, pa sem nazaj. Glede žajbla sem še hotla pokomentirat, zakaj pa ga ne bi smele? KO je mene grlo bolelo sem si kupla od ricola žajblove bonbone in sem jih kr pridno papala, ker so mi pomagali, nisem pa vedla da jih ne smemuser posted image Sem pa zdjle mal po internetu brskala pa nisem našla nč pametnega napisano da naj bi škodlo, razen Pušenjak je eni odgovarjal ko je napisala da naj bi škodlo oz povzročalo spav, pa je napisal da ni za verjet vsemu kar se na netu prebere - će bi bil splav tolk enostaven medicina ne bi bla potrebna...to je pa tud vse kar sem našla. No upam, da ne bo kakih posledic, zaenkrat je menda vse okuser posted image
Bom šla pa dans na en kratek sprehod, sem zdj vsak dan hodla in mi je včeri prav manjkalo ker zarad deža nisem šla, sem bla čist depresivna, tk da dans pa grem - vreme sicer ni nevem kaj ampak pada pa ne, no upam da bo tk ostalo vsaj še kako urco

jaz sem čist iz firbca šla pokukat na net za žajbelj v nosečnosti in menda ni dober,pa sem ga rajši opustila,ker sem si jih ravno za grlo kupila...tako da ne vem točno zakaj ni dober, kakšno škodo lahko narediuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 840
20.1.2011 11:32:54   
maurica
Ojla punce!! Da se končno malo javim.

Najprej: hvala, da ste držale pesti zame (je zelo pomagalo, ker se je vse skupaj hitro odvijalo user posted image ). Hvala za vse čestitke in hvala tršici, da vas je obveščala, mene pa seznanjala z novimi novičkami s foruma user posted image

Iskrene čestitke vsem puncam, ki ste vmes rodile!! user posted image Se je pa kar naenkrat vse odprlo user posted image

suzy in meta; zdej bo pa napeto, al častim jaz al pa vidve user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image vsem, ki imate težave!

Da malo povem, kako je bilo:
kot ste vidle, tisto noč nisem mogla zaspat, pa še v trebuhu me je nekaj bolelo. Pol sem se vlegla na bok in poskušala zaspati. Potem sem pa kar naenkrat začutila, kot da bi se mi otroček dol spustil (user posted image ) in kot da bi se mi spodaj predrl mehurček ... je začela voda teči. Sem vstala in šla proti kopalnici ter vmes zbudila moža. Vmes, ko sem bila v kopalnici je bil on že pripravljen, da štartava user posted image . Sem se oblekla in spakirala toaletno in sva šla. Ob 2.05 mi je odtekla voda, ob 2.15 sva bla v avtu, ob 3.00 v PO. So me dali na CTG, ki je zaznal rahle popadke, odprta sem bila 2 cm. So rekli, da se lahko naprej hitro začle ali pa traja še pol dneva in da se lahko odločim ali grem v porodno (samo pol sem omejena samo na porodno sobo in ne morem več nikamor) al pa da grem v sobo. Ker nisem hotla, da bi šel moj domov (me je blo kar malo strah tam sredi noči, pa nisem vedla kaj me čaka) sva vzela nadstandardno sobo. Takoj, ko sva prišla v sobo (ob 4.00) so se začeli popadki na 5 min (sploh ni blo najprej 15 min, pol 10 min ... ampak kar direkt na 5 min). Postajali so vedno močnejši, ko me je zgrabil prvi močnejši, sem se odločila za EA user posted image (ko sem bila še na STGju sem še kolebala med EA in vodo). Popadki so se začeli širiti v križ, ker me je res ful ful bolelo. Pozabla sem kako morm dihat, tako da je šel moj s telefonom na net prebrat user posted image sem mu začela težit da naj ne bere, ker ne razumem ampak da naj mi pokaže. Ko je začel dihat z mano sem rekla, da naj neha dihat, ker mi moti moj ritem dihanja user posted image . Ob 6.00 sem šla ponovno na CTG, ki je zaznal že močnejše popadke, odprta sem bila 4 cm in so rekli, da grem v porodno. Najprej seveda klistir (mi je blo grozno, ampak ne zaradi klistiranja, ampak popadkov, ki sem jih imela zraven) in tuširanje. Malo pred 8.00 sem šla v porodno, kjer je že čakal anesteziolog za EA. Je bil izredno prijazen, vse razložil kako bo potekal, sproti govoril kaj se dogaja. Mi je vstavil medtem, ko ni bilo popadka (sem mislila, da bom kaj bolj čutila pa nisem praktično nič). Mi je dal kar močno dozo, ker sem rekla, da me ful boli. Verjetno sem malo precenila svoje popadke (ampak sej nistem znala točno povedat, če nisem še nikoli rodila user posted image ). Sem rekla, da me boli za 7 (od 1-10), čeprav verjetno za več kot 5 ni bilo user posted image . No, zdej se pa začne najlepši del. Bolečina je izginila, jaz sem samo ležala na mizi in čakala. Moj dragi je rekel, da je izgubil vlogo pri porodu, ker me ni rabil držat za roko in tolažit. Tako da sva se skozi pogovarjala, smejala in vmes še sestavila sms, ki sva ga pol pošiljala okoli user posted image . Babica, ki je vodila porod je bila super. Je bil skoraj skozi zraven (vmes je šla malo ven), skozi čekirala vse, vmes smo vse papirje izpolnili. Šele čez kakšno dobro uro sem spet malo čutila popadke (v bistvu samo rahlo bolečino v križu), popadke sva z možem spremljala prek CTGja in si samo predstavljala, kako bi kakšen lahko bolel (sploh pol, ko so bli 120). Okoli 10.00 sem bila odprta 8 cm, čez 11.00 pa že 10 cm (me je pogledal zdravnik in reku, da se akcija lahko začne). Sploh nisem dojela, da je šlo tako hitro. Je prišla še druga babica, ki pomagala. Z "glavno" babico sta naredili test, kako bom morala pritiskati. Nato sta pripravili vse potrebno in pol se je začelo. Tretjič, ko sem potisnila je bila zuna glavica, četrtič ko sem potisnila je prišla ven ena rokica (kar je bilo baje zelo smešno za videt, je reku mož user posted image ), petič ko sem potisnila pa je bil Anže zunaj. Res, nepopisno lep občutek, ko ti ga dajo v naročje in se pri tebi umiri user posted image . Nato smo ostali še par ur v porodni sobi. Res, izredno lep porod, eden najlepših dogodkov v mojem življenju!
Nato sva bila par dni v sobi, potem sem pa tudi jaz prvič v življenju doživela, kako je, če te resnično skrbi. Pri Anžetu je že G ugotovil, da ima rahlo povečan votli sistem ledvic, kar naj bi bilo sicer zelo pogosto pri fantkih. Je posebej napisal v MK, da je potrebno vse pregledati po porodu. 3. dan so mu v P naredili UZ ledvic in so potrdili isto, kar je videl že G, zato so naju naslednji dan zjutraj z rešilcem odpeljali na pediatrijo v LJ, da mu postavijo diagnozo user posted image . Sprejeli so ga na neonatologijo (oddelek za novorojenčke), kjer ne moreš biti zraven, razen takrat, ko ga nahraniš. Tam sem potem slišala grozne zgodbe mamic in takrat ti postane jasno, da je edino, kar šteje v življenju, samo zdravje!!! Z možem sva čakala cel dan, da so mu naredili preiskave. Hvala Bogu, da sem tam spoznala eno mamico, ki je po naključju zdravnica, da mi je razložila za kaj se pravzaprav gre pri ledvičkah in kaj vse skupaj pomeni (mi je vse narisala), ker zdravniki tam so tako govorili, da nisem razumela nič. Hvala Bogu je specialist ugotovil, da sicer ima minimalno povečan votel sistem, ampak da je to še zmeraj v mejah normale. Najbolj so se bali, da da bi mu voda zastajala v ledvicah, ampak tega ni bilo. Tako da smo šli zvečer lahko domov user posted image , čez dva meseca pa imamo kontrolo pa se preveri stanje. Sem si res oddahnila, ampak prvič sem spoznala kako je, če te za nekoga res skrbi. Živjenje kar naenkrat ni več tako brezskrbno ...
Tako, moja zgodba na hitro. Zdej vas bom bolj spemljala ampak ne še takoj zelo aktivno, ker moram pustiti še moje očke malo počivati (zaradi dioptrije). Ampak toliko bom spremljala, da bom na tekočem.
Aja, pa naj se vam ne mudi roditi, predvsem prvorodkam. Uživajte, izkoristite "zadnje dneve" v dvoje. Pol vas pa itak čaka največja sreča tega sveta user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 841
20.1.2011 11:34:35   
Tisia
no tukaj je nekaj o žajblju http://www.farmedica.si/si/dodatki/rastlina-zajbelj.html

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 842
20.1.2011 11:40:20   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Pozabla sem kako morm dihat, tako da je šel moj s telefonom na net prebrat user posted image sem mu začela težit da naj ne bere, ker ne razumem ampak da naj mi pokaže. Ko je začel dihat z mano sem rekla, da naj neha dihat, ker mi moti moj ritem dihanja user posted image .

to sta pa dobra,si vaju kar predstavljamuser posted image user posted image user posted image
super da se je lepo izteklo, sedaj se pa čimveč cartajte user posted image user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 843
20.1.2011 11:44:37   
tamy82
maurica super, da si imela tako fajn porodno izkušnjo! user posted image Potem so se izkazali v PO P? Ker mene zdej pa že malo skrbi kako bo vse skupaj ... sej ne bolečina, ampak bolj drugo kako bo ... user posted image
Pa verjamem, da ni lepo, ko ti povejo, da je s tvojim user posted image nekaj narobe, pa še niti ne veš točno kaj je ... user posted image
Ma važno, da ste zdaj vsi skupaj doma in se cartate in ste srečni!!! user posted image user posted image user posted image Sem vesela zate, da se je tako fajn izteklo! user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 844
20.1.2011 11:46:21   
maurica
sem samo na hito preletetla forum, ker me že malo oči bolijo ...

delfinka, pošiljam ti nešteto user posted image . mislim nate user posted image

pilotegirl, tebi tudi user posted image

kaj pa je s patrisho? nisem uspela zaslediti ...

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 845
20.1.2011 11:46:25   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

ojla punce, mi smo se vedno v enem kosu, ceprav sem bla 3 dni v bolnici. V pondelk ob 3ih zjutraj me je nekaj zagrablo in sem sla na pregled in so me kr not obdrzali.... ker sem med drugim imela pregled pri dr. cerarju. Dobra novica da smo se zredili za 300 g v 2 tednih in da smo se zeeeelo lahko cca. za 36 t 2100g in ne vedo kaj bi blo. Sicer sem imela zeeeeeelo povecan pritisk in so me kr zadrzali. Cez vse dni v bolnici sem ga mela prblizno 140/90 polek celodnevnega jokanja je se blo ok. v glavnem sem cisto z zivci na tleh in sem lepo prosla naj me domov spustijo da se naspim in umirim. Cerar pravi da je ok zadeva, druga zdravnica bi najrajs porod sprozla. Psihirajo me z meritvami - vem, da niso kaj dosti zanesljive ( ce ze gledamo v pondelk je zaba vagala 2100 vceraj pa kao 2030, ceprav so 3 dnevi zmes bli ???? ni logicno, da je sedaj manjsa.. no kakorkoli. Nvem po resnici kolko se vam bom kaj oglasala, ker sem se zdaj tako razdrazena, da se niti z mojo mamo ne pogovarjam ker se lahko v minuti razjocem.. vem, da ni ok, zato se izogibam vsemu ki kaj pise o nosecnosti.. hocem resnicno met mir. Med drugim bi naj bil veliko kriv stres. Zato Pilotgirl dokler se ni prepozno, daj fax na stran!!!  ker mene je izucilo, da ocitno ko ti recejo pocivat in ne se naprezat, TO TREBA UPOSTEVAT. Sicer merice niso katastrofalne, pac zaostajamo cca. 2 do 3 tedne v rasti. Sklenla sem da se ne obremenjujem imam pa vsak teden preglede v P in se neke tablete za pritisk ( ki bi jih mogla jemat 3 x na dan - seveda jih ne, ampak sem sklenla, da bom samo 2 x, ker mi je pritisk od kar sem prisla domov obcutno pado!!! zdaj mam 122/85 kar je idealno, pa da ne pravim, da vceraj ko sma sla domov, podmus kupit novo masino za pritisk in sma dala 120 € ). Vglavnem pritisk spodni, ne sme bit visji od 100, ker se lahko odstopi postlca in otrocek v par minutkah lahko umre - sicer to se mi lahko zgodi doma kot v P. Tako, da je bolse, da sem doma in si merim redno, zapisujem brce skoraj na urco. Tako, da.. zdaj me ziher en tedn nebo na spregled, da se lepo skuliram - no sej to sem se ze, ampak da se res totalno odklopim in resnicno pocivam!

foxylady ijeeeeeeeee pa se nisma vidle evo!
cukica  juhuhuhu
cestitke obema!!

vglavnem, v P je meni bil pravi safer - tam so vse cez rok - obicajno in potem jaz zraven, ko se je dolgo do poroda in cela napsihirana. Po resnici povem, da mi je blo prav hudo in nebi rada sla tja dokler res ne bodo rekli, da me bodo nasopali z tabletkami za predcasni porod. Tako, da ja, zdaj sem lepo doma in res uzivam, sem cist u easy. Javim, se vam kaj drugi tedn, ce nebom kje noter ostala za rodit. Zdaj sem sicer v 36 6/7. Aja najbolj zanimiva so mnenja zdravnikov, ki ti vsak pravi drugace in drugacne mere... POPIZDIS !!! resnicno.. nic punce uzivajte! pa se kaj beremo. Bay bay

Potem niso samo v KR P taki, da ti vsak doktor drugače pove. user posted image Patrisha, umiri se. Zaradi otroka. Jaz sem tudi na začetku pizdila, potem pa sem se jim prepustila. Vse bo ok. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 846
20.1.2011 11:46:40   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Aja, pa naj se vam ne mudi roditi, predvsem prvorodkam. Uživajte, izkoristite "zadnje dneve" v dvoje. Pol vas pa itak čaka največja sreča tega sveta user posted image

Par dni nazaj sem si že ful želela, da bi šla rodit, da bi se znebila tega trebuha ... zdej pa bi še kar malo počakala. No, sej naš user posted image še nič kaj ne sili ven, mu je preveč fajn v trebuščku user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 847
20.1.2011 11:48:09   
tamy82
Patrisha je pa zdaj doma, je bila 3 dni v bolnici, pa vsak zdravnik ji je neki drugače govoril, imela je povišan pritisk (zdej doma je precej boljše), tako da zdej počiva in pazi nase! Vsaj upam ... user posted image
Njen user posted image naj bi bil malo premajhen, ampak bo vse ok ... če se ne bo preveč sekirala user posted image

< Sporočilo je popravil tamy82 -- 20.1.2011 11:49:15 >

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 848
20.1.2011 11:57:47   
trsica
WB Maurica. Lepo je slišat dobre novičke. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 849
20.1.2011 12:00:00   
d´ori
Maurica kako lepa zgodba - smrk, smrk sem kar nekaj solzic potočila. Najbolj pa sem vesela, da ima srečen konec.

HB za EA. Ko sem bila včeraj na CTG-ju je ravno rojevala ena mamica in se je očitno sprehajala blizu prostora kjer je CTG. Slišala sem jo kako revico boli, ker je vsake tolko časa jamrala in je bilo prav slišati kako trpi. Jao, če sem imela še kak pomislek glede EA se je zdaj razblinil. Jaz jo definitivno vzamem, ker mora biti res neprijetno prenašati take bolečine.

Delfinka user posted image user posted image user posted image res mi je žal, da se pri tvojih pikicah tako komplicira. Upam, da se stanje začne vsak čas popravljati.

FoxyLady iskrene čestitke. Upam, da ste vredu in da se veselo cartate!!

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?