|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
19.1.2011 13:42:52   
Mihelinka
Z raznimi žaubami in tabletami je v tem času res mal tvegano. Jaz imam grozne probleme z glavoboli, vsak teden najmanj enkrat ali dvakrat po 2 dni skupaj me tako boli glava, da bi si jo kr odrezala. Pred leti sem imela migreno, je šlo na boljše, te bolečine so pa zdaj ravno takšne kot tista migrena. Lekadol itak ne pomaga, zato ga iti ne vzamem. Masaža ne pomaga, mogoče trenutno, ko me neha masirat pa še bolj boli. Pomagajo pa hladni obkladki po vratu in po glavi. Mogoče tudi pri kateri drugi bolečini to pomaga? Poskusite...

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
19.1.2011 13:53:07   
sobrate
punce kaj pa je z našim seznamom? Se je zgubil nekje v daljaviuser posted image

Bi ga urejala, pa sm za te stvari čist leva. Še slikce bušija ne znam prpopat goruser posted image

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
19.1.2011 14:47:10   
pokoyo
Pozdrav še od mene...

Je bila kar gužva, pa se nisem utegnila nič javiti. Evo nekaj, da se posladkamo...

user posted image

mayalottie, jaz sem pred leti imela res ful težave z vnetji. Pacala sem se z vsemi mogočimi in nemogočimi domačimi žavbami. KO je bilo že kritično, me je rešil samo Canesten. Od takrat dalje pa vedno ko samo začutim, da se kaj kuha, si tampon namočim v probiotični jogurt in vstavim čez noč in je takoj bolje. Drugače pa je še ok boraks... Drugače pa sem jaz vsekakor za EA. Vse kolegice, ki so jo imele, je ne morejo prehvaliti. Nima škodljivih vplivov na otroka, pa tudi ne drži, da kao ne čutiš bolečin, ker dejansko čutiš, tudi bolečino, ampak pač precej, precej manj. In točno veš tudi, kdaj je treba pritiskati... Tako da jaz sem takoj za to... Pa porod z EA je naravni porod!
v glavnem, se popolnoma strinjam s hruško debeluško! In Tiaro123!

mayalottie, jaz sem sicer nekaj gledala pralne pleničke, samo se mi zdi vse skupaj malo preveč zakomplicirano, ali se mogoče motim??? Bom pa vsekakor imela pralne blazinice za dojenje, ker po vseh pripovedih jih porabiš ogromno in posledično lahklo ful privarčuješ... Kakteja39, a si že gledala kaj te pralne blazinice??? Drugače jaz precej kupujem preko spleta, ampak preko splovenskih spletnih strani...

hruška debeluška, kolikor sem jaz gledala mutsyje, je cena vsega skupaj nekje med 700-800 evrov, ampak tu je všteto res vse; tudi torba, prevleka za dež, dežniček, zimska vreča,... Imaš pa res krasen trebušček, tatoo pa ravno tako. Sem velika fenica le tehuser posted image  
Tudi tvoj MIhelinka je krasenuser posted image . Moram še jaz svojega prilepitiuser posted image
In od strelke87 tudiuser posted image .

mamipikapoka, nisem kaj dosti brala o darovanju popkovnične krvi... Povej kaj več... Kakšen link?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1678
19.1.2011 14:51:05   
mayalottie
ja, vnetje...vem, sem poskušala tudi z jogurtom, včasih pomaga, drugič ne...pa s kisom...zdaj sem našla multy gyn, ki je super! po enem ali dveh dnevih preneha, vmes si ga pa preventivno včasih vbrizgam v nožnico in je (gel je). Priporočam!

Križ: mene občasno boli. Pomaga mi raztegovanje, vrtenje na žogi, pilates za nosečnice. Mislim pa, da bom imela še velike težave s križem. Pa masaža seveda pomaga.

Pralne pleničke: jst tudi mislim, da ne bo šlo...:)

Imate kakšne spletne strani, katere priporočate?

LLp

(odgovor članu pokoyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
19.1.2011 17:31:58   
ava_sa
mihelinka: moja izkušnja: tudi jaz sem imela pred leti grozne glavobole, migrene po par dni vsak teden. ker ni več nič pomagalo sem spremenila prehrano; črtala sem ocvrto, prekajeno, mastno, čokolado in vse sladkarije nasploh, sadne jogurte in sir, po "abstinenčni krizi" mi je blo bolje in ko sem začela normalno jesti nazaj (omenjene stvari sicer zelo poredko), sem imela napade glavobola dosti bolj poredko
sicer pa mi je zelo pomagalo, če sem bila aktivna na prostem - vsaj eno uro
je pa zanimivo, da odkar sem noseča, me je glava bolela sam dvakrat, kar je čudež!

Neposredna povezava do sporočila: 1680
19.1.2011 18:30:09   
mamipikapoka
tukaj je link za darovanje popkovnične krvi

http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

Sem jim poslala mail kako točno poteka postopek. Če katero zanima vam javim ko odgovorijo. Sem pa se kar odločila, da bom darovala. Tudi drugače sem ZA krvodajalstvo, darovanje organov in vpis v register darovalcev kostnega mozka...

< Sporočilo je popravil mamipikapoka -- 19.1.2011 18:41:15 >

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu pokoyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
19.1.2011 18:30:38   
Ninchy
hruška debeluška... nam so tako rekli v šoli staršev in tudi jaz sem si ga začela masirati že prej, tko da ne vem user posted image v glavnem pa vsekakor priporočam pa naj vsaka začne kadar pač misli da je  prav..

quinny buzz ... ja men je hud, sam ni ravno za makadam in gozdne ceste. Drugače mi je pa mogoče bolj všeč Buzz 4. Za vozit je meni full dobr edina stvar ki je mene še zmotila je da se ne da poležat.

babyspa ... v živo jih še nisem videla zgledajo pa kar vredu, so pa zanimivi vzorci in barve.

brcike... jaz še kar nisem začutila nobene, čeprav pravijo da jih v drugi nosečnosti prej začutiš user posted image

posteljica.... tele so mi res lepe sam je tud cena verjetno kar zasoljena...

http://montazne-hise-on.net/otroska-soba-za-dojencka.html

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
19.1.2011 18:35:50   
Udb
Ninchy, tale posteljica je pa res zanimiva. Taka all in one! user posted image

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
19.1.2011 19:22:31   
mayalottie
Jaz tudi postajam jezna na ta forum! Napisala zelo dolg post in adijo!
Čas je kao potekel...halo???

No, pa znova, a bolj na kratko.
Zgrabila me je nakupovalna mrzlica ali aktivno gnezdenje:))

Zanima me, kaj si mislite o naslednji vrsti previjalni mizic. Jaz sem to odkrila šele predvčerajšnjim in se mi zdi fantastična ideja za tistega pol leta ali koliko....Pa banjica je zraven in hrbet ne trpi. Najbolj fajn pa se mi zdi, ker je premična, torej jo lahko uporabljam v kopalnici ali pa kje drugje.
Kupila bi pa kakšno rabljeno, saj so nove predrage...Za tiste par mesecev.
http://www.brevi.eu/prodotti-prima-infanzia/igiene/acqua-light.html

Če ne sem pa našla tale seznam, slučajno. Napisala ga je ena pridna mamica. Tiste, ki ste že zverzirane v tem, ali se vam zdi ta seznam ok? Kaj so to tetra plenice, mako bodiji?

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra)
5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako)
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma)
12. kakšna odejica, zlasti v mrzlih dnevih, pa kaka tetra plenička za preko obrazeka se strinjam

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice 
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice (nastavek nukov lahko dobite v porodnišnici-no vsaj v Mb in Lj)
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši )
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!)
5. nogavice 5 parov
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice
7. nederček za dojenje 2 x
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo Vodo,čaj in mleko tam dobiš
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige
16. Blazina za dojenje
17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle

III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)
7. nalepka za na avto z oznako, baby v avtu ali kaj takega

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile. Obstajajo tudi take posteljice, ki se namestijo na veliko posteljo, tako ob strani.
2. 3 rjuhe
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico
10. 2 spalni vreči
11. mobile nad posteljico, lahko tudi taki s stropno projekcijo in glasbo (sicer se jih splača met tudi nad previjalno)
12. kakšna nežna nočna lučka(obstajajo tudi na daljinsko upravljanje), zelo lepa je npr. solna lučka (ko se ponoči zbudimo, da ni preveč vsiljiva luč)

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego (sama sem razrezala tetra pleničke in jih obrobila, pa imamo sedaj pralne krpice)
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino (da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Mļller)
5. koš za plenice pa sploh ni nujno met točno tistga za plenice.

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo)
2. Nevtralno otroško milo ali otroško
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem, bebival-če pokažete rojstni list, ga dobite v lekarni prvič zastonj
4. 70%alkohol za čiščenje popka
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči (lahko dobite tako, ki je na pršenje, ali pa tekočo, v tem primeru potrebujete še injekcijo)
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56) od 56 naprej
5. 5 mako majčk (48-56) od 56 naprej
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62 56 ali pa 62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

* za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo!
*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo, prednosti mako majčk: se ne oblačijo čez glavo, prednost bodijev:lepo pokrijejo hrbtek in držijo pleničko, pri manjših otrocih so posebej primerni bodiji na preklop

E. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov)
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk 1 je zadost-tavelika
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke
6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat (take s pokrovčkom in trakcem za prippet so zelo praktične)
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice (npr. kuminov sirup)
10. slinčki (fini so taki na ježeke ob strani)
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer
17. termotorbica-daš noter flaški, ki ostaneta 3 ure še tople

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici)
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)

Hm....ufff.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1684
19.1.2011 19:29:55   
Udb
Tale previjalna je men na uč sicer lepa, ampak po izkušnjah so take po navadi (morda je ta izjema) zelo nestabilne in nepraktične. So pa zelo fajn rešitve npr previjalna podloga na pralnem stroju, ali pa kakšen obični predalnik, gor pa tak malo večji nastavek. Pa še kakšna se najde. Jaz sem kupila v Ikei tak predalnik, ki je lahko ali previjalna, ali pa navaden predalnik. Super je bil, in tokrat bo znova služil temu namenu (zdaj sva imela pa par let z možem notri nogavice in spodnje perilo).

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
19.1.2011 19:39:47   
mayalottie
Tudi jaz sem najprej razmišljala o omarici prevajalni mizi ali predalniku iz ikee, katerega bom tako ali drugače kupila zaradi prostora za stvari, oblekice.....
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/igiene/aqua.html Takšna se mi zdi kar stabilna, pa priročna predvsem zaradi banjice (višine, zaradi katere ne trpi hrbet). Če ne ja, pralni stroj je tudi fajn rešitev...Imam majhno prostorsko stisko, pa razmišljam o najboljših variantah...tale ima potem še poličke za vse stvari, ki jih potrebujemo v kopalnici.

Neposredna povezava do sporočila: 1686
19.1.2011 19:42:13   
kakteja39
pozdravček!

O pralnih pleničkah zaenkrat še samo razmišljam. Ima katera mogoče že izkušnje? Kje ste jih kupovale ?

Mamipikapoka: tudi jaz sem odločena da darujem popkovnično kri v javno banko, je tudi veliko prednosti pred tistim zasebnim shranjevanjem, da ne omenjam cene...

pokoyo: Pralne blazinice sem naročila te http://www.da-da.si/node/21. Izgledajo odlično, mislim da se bodo super obnesle. Sem jih pa naročila kar poleg modrčka in pasu da sem se izognila poštnini. S to trgovinico sem res zadovoljna. Je pa Slovenska.

posteljico sva kupila v baby centru čisto navadno na akciji za 90 eur, previjalne mize pa nebom imela. Potrebujeva v bistvu še samo avto sedež in smo po večjem opremljeni. čeprav se s tem res ne mudi tako. Gledava pa na veliko. Moj user posted image se je vrgel v te avtosedeže kot di ć,želel doktorirati.  Mi ga je pravo veselje gledati. Fantazira celo o menjavi avta za večjega, kar se meni zdi absurd. Pa še finančno nama niti približno to nebi zneslo. Ampak je lepo pa tudi malo sanjati.

Mayalottie hvala za ta seznam. Je super obširen kar je dobro, kajti skrči se lažje kot pa da kaj manjka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1687
19.1.2011 19:59:16   
Udb
I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers) - 2 za enkratno uporabo (ena za vsak slučaj če se 1. kaj zgodi), pa 1 plenico če slučajno kaj treba obrisat
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra)
5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako) ne vem, jaz sem prvič rodila, ko je bilo hladno - a poleti je tudi treba dojenčka tolk oblačit?! tukaj sem jaz še mal v dielmi
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka)
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke saj pravim - tole z oblačili za domov ne morem vsega komentirati, ker men se zdi, da če bo toplo je tega preveč.
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro nepotrebno
10. avtosedež za pot domov obvezno
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma) nepotrebno
12. kakšna odejica, zlasti v mrzlih dnevih, pa kaka tetra plenička za preko obrazeka se strinjam nepotrebno

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija kaj je pa tukaj mišljeno?
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno) ja
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici) to imajo v porodnišnici (Nm)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena) ja
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.) ja
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice) se ne spomnim da bi to rabila

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice  pač, kar katera smatra da potrebuje
2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice (nastavek nukov lahko dobite v porodnišnici-no vsaj v Mb in Lj) ok
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) v nm dobiš dovolj vložkov (je pa fajn, da jih imaš en paketek doma, sploh če si kaj rezana ali pa šivana)
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!) mrežaste hlačke se dobi v porodnišnici
5. nogavice 5 parov ok
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice ok
7. nederček za dojenje 2 x odvisno - jaz ga nisem rabila
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo ne potrebuješ
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ... ali pa če to spakiraš in ti kasneje dragi prinese (ko prinese za dojenčka)
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo Vodo,čaj in mleko tam dobiš lahko, ampak tam dobiš dovolj pijače
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik ok
12. fotoaparat ok
13. denarnica ok
14. piškoti kakor katera
15. knjige boljš revije :)
16. Blazina za dojenje ja in ne - jaz je nisem imela
17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle ok

III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek. jajčka ali lupinica JE avtosedež za novorojenčka pa tam do 6-9 mesecev (odvisno od velikosti otroka)
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti to je zame točka 1
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik ok
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje mela kengurujček, ni bil lih fajn, tokrat bom kupila trak sleepywrap
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje ok
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže) ok
7. nalepka za na avto z oznako, baby v avtu ali kaj takega nepotrebno

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile. Obstajajo tudi take posteljice, ki se namestijo na veliko posteljo, tako ob strani. mi bomo imeli posteljico 120x60
2. 3 rjuhe če ne poliva sta 2 dovolj
3. Odejica ok
4. 3 prevleke za odejico po želji
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja nisem imela
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje naš ga še zdaj nima rad
7. Prevleke za blazinice ne
8. Ovčka (kožuh) ne
9. Obloge za zibelko ali posteljico je fajn
10. 2 spalni vreči ne
11. mobile nad posteljico, lahko tudi taki s stropno projekcijo in glasbo (sicer se jih splača met tudi nad previjalno) to je zleo priljubljeno darilo :)
12. kakšna nežna nočna lučka(obstajajo tudi na daljinsko upravljanje), zelo lepa je npr. solna lučka (ko se ponoči zbudimo, da ni preveč vsiljiva luč) ne

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati) to je zdaj zelo odvisno kje boš previjala - previjalna, na postelji, na tleh...
2. Zloženci in gazice za nego (sama sem razrezala tetra pleničke in jih obrobila, pa imamo sedaj pralne krpice) nekaj za umivanje
3. Posodice za vodo ne škodi - odvisno kje bo to previjanje - če bo v kopalnici, nepotrebno
4. Kocice za na povijalno površino (da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Mļller) ne kompliciraj - plenička je super
5. koš za plenice pa sploh ni nujno met točno tistga za plenice. nepotrebno

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo) nekaj pač - s čebričkom nimam izkušenj
2. Nevtralno otroško milo ali otroško ok
3. Hladilno mazilo ok, praška pasta kaj je to?, mandljevo olje za boj proti temencem ok, bebival kaj je to?-če pokažete rojstni list, ga dobite v lekarni prvič zastonj
4. 70%alkohol za čiščenje popka ok
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči (lahko dobite tako, ki je na pršenje, ali pa tekočo, v tem primeru potrebujete še injekcijo) ok
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik nepotrebno (so čisto ok tvoje škarjice)
7. Glavnik ali krtačka eno ali drugo
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec ok
9. aspirator za nosek ok
10. 2 veliki otroški brisači jaz sem uporabljala navadne brisače
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke krpice za umivanje
12. otroški puder se odsvetuje se strinjam
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje) te imamo zmeraj doma, ampak se ne spomnim če sem jih kdaj uporabila pri dojenčku

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo 15 dovolj
2. 5 povijalnih ne
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56) od 56 naprej ne
5. 5 mako majčk (48-56) od 56 naprej ne - jaz sem vse to nadomestila z bodiji - fajn so tisti na preklop (vsaj na začetku)
6. 2 kapici (tetra ali mako) 1 je več kot dovolj
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62 56 ali pa 62 jaz manjšega kot 62 nisem kupvala sploh
8. 2 para copat to kkšne tete naštrikajo :)
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča ne
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg) a to so obične za enkratno uporabo? pol ja - št.1

* za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo!
*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo, prednosti mako majčk: se ne oblačijo čez glavo, prednost bodijev:lepo pokrijejo hrbtek in držijo pleničko, pri manjših otrocih so posebej primerni bodiji na preklop

E. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) ali pa obična deka pa par igrač
2. Debelejši in večji termoflex ne
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk 1 je zadost-tavelika odvisno  ali se bo dojil, ali ne
4. Grelec stekleničk ne
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke ne
6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat (take s pokrovčkom in trakcem za prippet so zelo praktične) 1 je dovolj za začetek
7. Babay-fon osvisno od velikosti stanovanja
8. stolček za hranjenje tam od 4-5 meseca dalje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice (npr. kuminov sirup) to kupiš ko vidiš če potrebuješ
10. slinčki (fini so taki na ježeke ob strani) kasneje
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami ne
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične) ok
13. rezervno mleko to če vidiš da dojenje ne bo steklo ali pa da imaš premalo mleka...uglavnem ni nekaj kar bi kar kupil
14. termoflaša za prekuhano vodo no ja - če boš veliko na terenu
15. mreža proti komarjem za?
16. Digitalni termometer ja
17. termotorbica-daš noter flaški, ki ostaneta 3 ure še tople ne

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki ja - za začetek čim mehkejše
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici) ne bi je kupila vnaprej
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah) bom imela 1 na rezervi
4. Krema za bradavice ok
5. Blazinice za dojke ok
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne) točno tako - ni nujno
Uglavnem - veliko je odvisno od tega koliko ti sama kompliciraš. Veliko stvari, ki so čisto uporabne imamo že itak doma (tudi brez dojenčka). Veliko stvari se nabavi samo zato, ker pač so, pa potem ugotoviš, da jih ne rabiš.

(odgovor članu kakteja39)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
19.1.2011 20:38:19   
Tiara123
Vnetja: jaz sem jih imela v prvi nosečnosti praktično vseh 9 mesecev. Komaj sem se izvlekla iz enega, sem ga spet dobila. Res, nenormalno, sem že obupavala, ker mi ni na koncu nič več pomagalo. Začela s Canestenom, nič pomagalo... Potem pa AlkaGyn, MultiGyn, probiotični jogurt... Od vsega mi je takoj pomagal Borax (Natrii Boratis) - zelo priporočam, mi je olajšalo takoj, ampak kaj, ko sem čez par dni spet fasala. user posted image

Na koncu, dober teden pred porodom mi je moral sprati celo nožnico z nevem čim, da nisem šla z vnetjem na porodno mizo...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
   [Brisano sporočilo]
19.1.2011 21:01:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1690
   [Brisano sporočilo]
19.1.2011 21:10:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tiara123)
  Neposredna povezava do sporočila: 1691
19.1.2011 21:18:53   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: noseckaa1

Jaz pa bi rada povedala, da sem bila danes na morfologiji in je vse super, imamo fantka!!! In dobila sem tudi rezultate amniocinteze danes in imamo 46xy!!! user posted image

Sem zelo, zelo srečna!

Vse bušike ste zelo lepe in vsem nosečkam želim vse dobro!
papa

Super za dober rezultat iz AC! user posted image user posted image user posted image Jaz pa še kar čakam.... Jutri bo že 3 tedne od AC.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu noseckaa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
19.1.2011 21:32:26   
K_a_t_j_a
Krasne slike vaših trebuščkov.user posted image Bom tudi jaz jutri svojega pripopala.
Jutri napolnim 20t, torej sem že na polovici. user posted image

Vidim, da so že debate o vozičkih, pleničkah, dojenje...

Mi bomo imeli voziček za 2.user posted image kar od ta prvega, Peg Perego Pliko Switch. Sem bila v prvo zadovoljna. Kinderbet imamo tudi od prvega od Lip Poljčane, lupinico tudi od Peg Perego (se da namontirat na voziček)...
Zaenkrat si še ne upam nič kupit za user posted image , ker še kar čakam na izvide iz AC.

Pleničke bomo imeli kar tiste za enkratno uporabo, sej za pralne pa tut porabiš vodo+el.energijo+prašek in tudi s tem onesnažuješ okolje.
Brcike pa že čutim nekje od 16t, zdaj je že kakšna brcika kar konkretna, tako da se že navzven vidi. user posted image

Tako toliko zaenkrat, se grem umit in v "krtovo deželo".

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 19.1.2011 21:34:02 >

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
20.1.2011 7:43:02   
karmen7
Da se še jaz javim končno. Po enotedenskem boju z virozami sem sedaj že super, sem pa videla, da ste se full razpisale. Si moram prav čas vzeti pa prebrati. V glavnem, pri meni je danes 19t2dni, pa nekih premikov v trebuhu še ne čutim. user posted image Če pa grem poslušat srčka, pa pridno razbija. Sem klicala za morfologijo in jo imam 9.2. tako da sedaj že komaj čakam na ta pregled, pa da ugotovimo še kaj imamo.

Uf, ja pa lepi so tile vaši trebuščki user posted image

< Sporočilo je popravil karmen7 -- 20.1.2011 7:44:00 >

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
20.1.2011 8:01:52   
fluf
Čveke moje,

Jest sem vas FUL preletela, ker doma urejamo sobico za malčka, v službi pa nimam toliko časa trenutno. Jutri sem fraj, pa bom pogledala…

Ena vem da je pisala o mutsy vozičkih… poglej v temo mutsy vozički, jaz sem prišla v BC na ceno 600 EUR za podvozje, košaro, šp. del., 2x dežna prevleka, footmuff in adapterji na maxicosi… mene zaenkrat ta voziček prepričal, samo cena me še ni čisto J se bolj nagibam k tistim za 300 ali 400 eur, sam me pa pol daje, ker se mi zdijo plastični J upam, da se uspem čimprej prebiti čez tole vaše čvekanje….

Zanima pa me če katera kaj telovadi…

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
20.1.2011 8:06:18   
jaz5
Sem končno pridobila računalnik na posteljouser posted image . Sem od ponedeljka naprej na bolniški in imam strogo ležanje zaradi bolečin. Za vikend bom lahko že več sedela:). Upam da bo kmalu bolje, ker mi je že sedaj dovolj ležanja. Bi pa sedajko sem doma samo jedlauser posted image . Nevem kaj bi brezmame katera nam kuha. user posted image za mamo.
Sedaj ko počivam sotiste bolečine minile, sedajimam pa občutek kot da bom glihkar dobila M.Tako da grem z strahom lulat. Mi je pa G dal vaginalete ker imam izcedek. Včeraj sem porabila zadnjo, upam da bo sedaj bolje.
Dojenček je kar lepo dejaven, občasno ga že čutim z rokouser posted image . Mi je G delal UZ, ampak od straha zaradi bolečin se sploh nisem spomnila da vprašam za spol. Bomo še počakali , naslednji UZ imam 1.3..
Pa-pa

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
20.1.2011 10:00:18   
_sunny_
Hej, super ste punce s temi seznami, ravno včeraj sem bila v baby centru, kok enih stvari za dojenčke prodajajo, se  mi zdi, da jih res pol ne rabiš user posted image Kakšna je razlika med čebričkom in banico ali lahko čebriček uporabljaš od prvega kopanja naprej?

Gledala sem vozičke, mutsy je res super, samo meni verjetno ne bi šel v prtljažnik. Quinny buzz me je full navdušil z voznimi sposobnostmi in zlaganjem in težo ( full je lahek ) ampak tudi mene moti, da se ne da čisto poležat. Sem se dogovorila, da pridema jutri z avtom in bomo malo v prtljažnik zlagali, da vidima kaj gre enostavno not user posted image   Je bilo pa smešno v trgovini, ker ne zgledam stara ravno 26 let in niti noseča ne, pa še z mamo sem bila, me najprej spolh niso nič postregliuser posted image

< Sporočilo je popravil _sunny_ -- 20.1.2011 10:01:22 >

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
20.1.2011 10:31:09   
pokoyo
Pozdravček!

mayalottie, ja multy Gyn je zakon, tega sem pozabila omeniti. Predvsem za vzdrževanje zdrave flore.... Sem pa videla, da imajo tudi lanolin za bradavice, ki ga pred dojenjem ni potrebno spirati... Glede spletnih strani pa sem jaz nekako večkrat naletela na te, da jih hvalijo in omenjajo (slovenske). Pa hvala za izčrpen seznam!

- www.galeb.eu (predvsem posteljnina),

- www.recinko.si (posteljice, previjalne)

- www.tosama.si (spletna trgovina od Tosame; vložki, gazice, vatice in podobno....)

- www.da-da.si (najboljši modrčki za dojenje, imajo pa tudi Tomme Tippee izdelke, ki so baje odlični, aspirator Baby vac in podobno),

- www.next.eu (luškana oblačila).

Te so nekako na moji listi....

mamipikapoka, hvala za link glede darovanja popkovnične krvi; po prebranem sem se odločila, da bomo mi kar darovali....

Ninchy, ej, res res čudovite posteljice.... Samo cene je treba preveriti. Meni so sicer tudi všeč te posteljice od Stokke www.stokke.com, ampak cena je divja, nekih 800 evrov. Moti pa me to, da se stranica od postelje ne more spustiti....

kakteja39, je lepo pogledati, ko se moški tak aktivno vržejo na iskanje stvari za dojenčka, jauser posted image . Pa hvala za info glede pralnih blazinic za dojenje...
noseckaa1, čestitke za super rezultate ACuser posted image . K_a_t_j_a, verjamem, da bodot udi tvoji rezultati kmalu tukaj in da bodo seveda ravno tako super!

_sunny_, imaš ali čebriček ali banico. Eni so za eno, drugi za drugo.... JAz se nekako nagibam k banici....

Papa, se beremo...

Neposredna povezava do sporočila: 1698
20.1.2011 11:09:37   
rado_vednica_
mene pa zanima, kateri jogi se splača kupiti in kje? na kaj moraš še posebej paziti, ko ga kupuješ?

(odgovor članu pokoyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
   [Brisano sporočilo]
20.1.2011 11:51:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rado_vednica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ali ste praznovali otrokov 1.rojstni dan na veliko ali samo bliznji?
kokos4 RR

Praznovanje

Na veliko (9%)

Samo bliznji (91%)

Število vseh glasov: 32

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!