Ninchy
|
I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE: 1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers) ok 3. žabice 4. 2 spodnji majici (tetra) 5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako) 6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) 7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami 8. copatki ali nogavičke 9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro 10. avtosedež za pot domov 11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma) 12. kakšna odejica, zlasti v mrzlih dnevih, pa kaka tetra plenička za preko obrazeka se strinjam Jaz sem imela bombažne hlačke, bombažen bodi in tanko kapico, ker je bilo full vroče (tm ene 27 al pa 28°C). Verjetno zdaj tudi nekaj podobnega mogoče kakšno stvar več glede na to da je začetek junija. II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO A. DOKUMENTI 1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija ok 2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)ok 3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)ne 4. zdravstvena izkaznica (potrjena)zdaj ni več treba sam sistem jim mora delat 5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)ok 6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice) nisem rabila v porodnišnici, sva pa šla prej podpisat očetovstvo, ker potem na občini avtomatsko upoštevajo drugače moraš naknadno spreminjati rojstni list - seveda to velja za neporočene B. STVARI 1. osebna nega : toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice ok 2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!)za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice (nastavek nukov lahko dobite v porodnišnici-no vsaj v Mb in Lj) ok čeprav imajo tudi tam 3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) da ker ti pripada le omejena količina in je lahko premalo, ampak saj lahko prineše partner naknadno, za prvi dan je sigurno dost 4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan , lahko pa se dobijo tudi take mrežaste hlačke, v Mb je tako (te hlačke, gazice ipd. lahko nabavite tudi v Tosami!) mrežaste hlačke dobiš v porodnišnici mislim da 3 kose, meni je bilo dovolj 5. nogavice 5 parov za poleti ne 6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice jaz sem mela crocse- priporočam 7. nederček za dojenje 2 x ok 8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo ne ker so konstantno umazane in jih potem rabiš minimalno 2 na dan in moža da jih doma skoz pere 9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...ok 10. pijačo, vodo ali kakšen multi, ne 11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik ok 12. fotoaparat ok 13. denarnica ok 14. piškoti ne 15. knjige ne 16. Blazina za dojenje ne, doma ja ampak kasneje 17. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle ja evo tole kar pomoje rabiš za porodnišnico....
|