gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya Dohodnina punce ne pozabite da je treba vzdrževane družinske člane (če jih nisi imel prijavljene med letom) prijaviti do 7.2. http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiObrazec.esju?id=2206 Kiya - hvala, da skrbiš, da ne pozabimo! Sem pravkar preko neta dala vlogo za tamalo. avtosedež - imamo od ta večjega oz. je trenutno še on v njem, čeprav mu je že orng "na knap". Imamo Römer Safefix Plus. Zaenkrat pa bo za tamalo še jajčka OK, še za par mesecev bo že zdržala. Ta večjega smo iz jajčke izselili pri 10 kg in 78 cm, tako da še imamo nekaj rezerve. smotka.dt - samo iz firbca, če ne vrtam preveč... Zakaj pa sta trdno odločena, da bi ostala samo pri enem ? Finance, starost, sta vidva edinca... konec porodniške - halo, punce, nikar se preveč že zdaj ne smilite same sebi! Pa saj še ni konec sveta, če začnete hoditi v službo, ne boste ne prve in ne zadnje in vaši tudi ne. Pa tile malčki bodo v teh par mesecih še orng "odrastli" in se razvili. Ta hitri bodo že pridno hodili, malo počasnejši pa šibali okrog po vseh štirih in se vsaj na noge že tudi postavljali. Še tisti, ki se dojijo, se bodo po večini sami odklopili. Sicer pa imate možnost o delu s krajšim delovnim časom (npr. 6 ur), ali pa pravico do tiste dodatne urice za dojenje (kar v praksi pomeni 7-urni delovnik in tudi temu primerno plačilo za skrajšan delovnik). Mene sploh ne skrbi, kako bo tamala preživela brez mene, bolj se smilim sama sebi, ker bo spet treba vsak dan v službo hodit (se človek prehitro razvadi) in to ravno pred začetkom poletja! Bad mama, samo nase misli! IZVIRNO SPOROČILO: mkbk gajka, sem glih opazla,da imaš ti tud oba otroka na isti dan rojena, pri nas sta pa na 5. Pa isto 2008,2010. Kul ne, ni treba dost razmišljat o datumih. Je kul, ja. Samo da se je tamala 1 mesec prehitro prijela kot je bila sicer planirana, bi se lahko datuma čisto poklopila. Sicer pa mamice itak vse datume vemo, očiji so ta problematični, moj ima že čisto zmešnjavo s tem, čeprav za tamala dva pa mu začuda še kar gre. meymey - eh, deci, oni bi najraje včasih videli, da bi imel gumb za izklop. No, saj bi to tudi jaz rada videla včasih, sploh pri tavečjem. Meni je bilo najbolj nerazumljivo, ko me je moj, ki sicer navadno ful slabo spi, začel po Zarinem rojstvu spraševat, če tamala celo noč spi, da naju nič ne sliši, da bi vstale. Ali pa kar nekaj mrmral, če sem jo v spalnici dojila, ker ga je tamala s cmakanjem zbudila. Mu včasih prav privoščim, ko pride iz službe, pa še kosila ne more v miru pojest, ko ga ta večji že v sobo vleče, da bosta bagre iz kock gradila...
< Sporočilo je popravil gajka -- 6.1.2011 9:36:52 >
|