zvezdica1980
|
Evo dodajam en link....je tudi nekaj mrež za spanje, če ti bo kej prav prišlo!!! http://www.za-otroke.si/oprema-in-dodatki/ Pozdravček IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl Verjamem, da ste skeptične glede takih alter zadev ala mreža za spanje... ampak se mi zdi, da če pol sveta spi na tak način in pol sveta mam nosi svoje bejbije v slingih, potem to že ne more biti hudo narobe. Bolj se mi zdi narobe, da dajem antibiotike moji mali... in sem sklenila, da se bom tudi glede tega malo bolj v naravne vode vrgla (mogoče homeopatija ali pa kaj drugega). Naš svet je vedno bolj pokvarjen,,, tudi glede načina življenja. Človeštvo ni na zemlji zadnjih 50 let, kot si ga predstavljamo mi... pucanje noskov z električnimi aspiratorji in sesalci imamo nekaj let, pamperske imamo zadnjih 20 let, vozičke zadnjih 200 let, "ravne žimnice"/postelje pa zadnjih 500. kaj je bilo prej? kako so preživeli? Mene so pediatri totalno razočarali že ob prvem obisku z mojo novorojenko... Ko so me vprašali: a dojite? jaz ponosno: seveda. sestra potem: kako se prehranjujete? jaz pa, kot smo se naučile v materinski šoli v LJ-porodnišnici: seveda VSE! (spet ful ponosno, da ne kompliciram)... tam so nam povedali, da je to najbolje. in ona meni nazaj: ja pa, a vi veste, da ne smete... in je začela naštevat: paprika, paradižnik, brokoli, karfjola, jajca, čokolada itd itd itd. meni se je kar temnilo. halo? to je hrana, ki jo jem vsak dan?! in še nekaj me je pogrelo: dohtarji nimajo pojma: eni pravijo JEJ VSE, drugi pravijo ne jej tega, onega... povejte mi forumovke, kako naj se prvorodka, zmedena (misli, da bo pri pediatru dobila pravi napotek) potem obnaša - če že v osnovi "kao nima pojma"? drugi šok ob istem pregledu: ali dajete vašega dojenčka kaj v lupinico ali ležalnik? jaz: seveda NE! saj to kao ni dobro. in ona meni nazaj: ja sedaj so ugotovili, da je nekaj ur ležanja v lupinici dobro za položaj otroka itd in jaz spet vsa šokirana: ma ne ga srat! a me nategujete? tretji šok pri PRVEM PREGLEDU PRI PEDIATRU: z malo vse ok... pogleda dohtarca v usta: vaša ima pa kandido. jaz pa spet : ???? kako to??? saj normalno je, je zelo zadovoljna, ne joka skoraj nič itd. ??? dobim recept za daktarin za mazanje V ustih in še kanesten za ritko. ampak ritka nič vneta. usta je imela bela od mleka... ITAK! mažem ustka in ritko potem doma... dobi prebavne motnje od daktarina (normalno, če je pa 1 mesec star dojenček ki mu dajem totalno kemijo)... ritka postane vneta zaradi kanestena - najbrž. takrat sem rekla STOP! mene ne bojo jahali. vzamem mastno kremo, malo presličnega čaja, umijem ritko 3x jo namažem in je bilo vse ok. o kandidi niti sledu. v porodnišnice sem tudi doživela kolaps (pa še hormoni so mi nihali), ko mi reče pediatrinja, da ima mala šum na srčku... potem pa čez 2 dni: ne, saj je vse ok. in potem sem vsak pregled težila dohtarci, naj jo res dobro posluša, če je kaj narobe s srčkom. in vedno je bilo: vse ok. hvala bogu!!! jaz mislim, da je treba comon sense uporabljat in svojo glavo, se malo popraskat po glavi in rečt: zakaj bi bilo to res dobro, oz. zakaj bi bilo to RES TAKO SLABO. še ena primerjava, mogoče za nekatere totalna budalaština, ker dajem tak primer: moj konj je 24 ur na dan 12 mesecev v letu ZUNAJ. ima streho, pod katero naj bi šel v hudih vremenskih razmerah. a pa mislite, da je kdaj pod streho? ja, je. ampak samo ko je zunaj 30 stopinj in je ura 12 opoldan. pa če je slučajno pod streho seno. ob 4h zjutraj pri minus 5, ali ko pada leden dež je konj na prostem... in še nikoli ni bil bolan, prehlajen... še nikoli nisem klicala veterinarja. če ga pelješ v boks se bo z vsemi 4imi upiral in ne bo hotel not. ali pa bo poskusil uit ven. se pravi živa bitja so narejena drugače, kot si novodobni človek predstavlja. to je samo moje mnenje.... mogoče malo za premislek in tudi novim mamicam v poduk, kaj jih lahko čaka pri zdravnikih, sestrah, pediatrih itd... MISLITE S SVOJO GLAVO IN OBILO KMEČKE LOGIKE VAM ŽELIM.