Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 11:38:31
|
|
|
|
sara1986
|
Patrisha, kje si ti kupila čaj iz malinovih listov? bi jst tud poskusla..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 12:06:57
|
|
|
|
mateyci
|
Set za odvzem popkovnične krvi sem jaz dobila v roku 7 dni, ko sem jim poslala obrazce. Paketek pa sem že shranila v torbo za P. Nisem pa nič odpirala. Barva oblačil za se pa tudi meni zdi obupna. Kot, da morabiti res vse roza in modro. Sama sem imela kar veliko sreče, da sem v Avstriji nabavila kar nekaj kosov v rumeni barvi, kar sem pa dobila rabljenega pa je skoraj vse v modrem. Meni se pa zelena in rumena tako lepe kombinacije. Kar pa se tiče birokracije - midva sva v začetku prejšnjega tedna uredila papirja za porodniško in paket na CSD, za priznanje očetovstva pa sva šla na UE, ker so nas na SCD-ju odslovili, da danes nimajo časa. Prijaznost na obeh uradih je pa itak na nivoju. Na UE naju je mučila z vprašanji zakaj se nisva poročila, pa če se misliva, pa sem ji kar zabrusila, da se bova, ko bova midva tako hotela. Kaj jih pa briga, sem bla čist jezna. Očitno ji tist list papirja res predstavlja velik napor. Potem mi je pa še dala neko revijo o poroki. Še straši naju tako ne zaslišujejo, pa me bo neka referentka v javnem zavodu. Moj pravi, da se jezim po nepotrebnem, sm kaj čem, take zadeve me pač pogrejejo. Sva ravno lani kupila stanovanje in ga v celoti renovirala, kaj naj rečem če bi imela denar še za poroko bi zagotovo storila tudi ta korak, tko pa bo morala še malo počakati.Mogoče združiva krst s poroko. Odločbo o porodniškem dopustu in pomoč ob rojstvu sem dobila v 5 dneh. Nisem pa dobila odločbe za nego, verjetno bodo poslali naknadno. Zdaj pa šibam pripravljat tiramisu (brez jajc)za jutri, fajn bodite.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 12:12:31
|
|
|
|
hel32
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Vem kako je ja..saj sem že jaz tudi napisala, da je lahko tamala oblečena v roza jaknico, roza kapo, roza hlače, pa bojo še vseeno vprašali če je fantek. Saj zato pa se zdaj niti ne mislim sekirat ker bo fantek v vijoličastem vozičku, ker tudi če bi bil v modro oblečen, črni voziček bi ziher spraševali če je punčka. trsica, fajn gnezdi. Mene pa čaka to 10. januarja, ko bo plača (ne moja, jaz bom samo zapravljala) Ej, sva na istem, jaz tudi Hello Kitty, je tudi meni malo zveličana, in se bom trudila, čim manj jo kupovat, mi že gre na živec Cukica, kako si kaj? Si že v porodni??? Morem it, otroci me potrbujejo, pridem kasneje nazaj
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:23:25
|
|
|
|
FoxyLady
|
Dan! Naj vam samo sporočim da je cukica doma in da mora počivat-ležat,pa magnesol in buscopan more jemat.Tako da bomo še počakle z dihanjem. Pa pozdravla vas.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:31:03
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ teyla sej se tut za puncke dobi v ne roza barvah. sva zadnic eni puncki nesla zametno rjavo kiklico, in majcko, k je bla bela z rjavim potiskom, tut muce so ble gor...tko da res simpaticno se dobi, ampak precej redko! se mores kr potrudit al roza al plavo jaz vstrajam pri nevtrali! =)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:32:42
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986 Patrisha, kje si ti kupila čaj iz malinovih listov? bi jst tud poskusla.. polek Mercatorja na Dunajski je "zeliscna" lekarna, tam so meli stane 2.70 €, ziher pa najdes v kakem Cha al kaj je v City parku, pa v drugim zeliscnih lekarnah..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:48:06
|
|
|
|
meta21
|
Mi imamo rjavo oranžen jane voziček, tako da je meni oranžna tudi všeč. Glede roza barve jaz nimam težav, dokler ne vidim kakšne male punčke, ki ima na sebi naenkrat 5 različnih roza oblačil z različnimi vzorci. Veste kaj se je pa meni danes že tretjič zgodilo v tem tednu (v petek, včeraj in danes) ... V veliki živilski trgovini me je skoraj zmanjkalo. Srce mi začne hitro bit, vroče mi rata, slabo in kolena me komaj držijo. Sem še doma 1 uro k sebi prihajala. Kot da bi dobila nekakšen panični napad. Sicer sem bila 2x od tega sama in z avtom tako, da sem si odprla eno flašo vode, se nekak za silo sestavla in prišla domov. HB imam samo par 100m ampak halo! Kako naj grem pa januarja na razprodaje?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:49:00
|
|
|
|
meta21
|
Malinov čaj imajo tudi v sanolaborju. Grem malo počivat ... Sej bom kmalu nazaj
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 13:58:23
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Mi imamo rjavo oranžen jane voziček, tako da je meni oranžna tudi všeč. Glede roza barve jaz nimam težav, dokler ne vidim kakšne male punčke, ki ima na sebi naenkrat 5 različnih roza oblačil z različnimi vzorci. Veste kaj se je pa meni danes že tretjič zgodilo v tem tednu (v petek, včeraj in danes) ... V veliki živilski trgovini me je skoraj zmanjkalo. Srce mi začne hitro bit, vroče mi rata, slabo in kolena me komaj držijo. Sem še doma 1 uro k sebi prihajala. Kot da bi dobila nekakšen panični napad. Sicer sem bila 2x od tega sama in z avtom tako, da sem si odprla eno flašo vode, se nekak za silo sestavla in prišla domov. HB imam samo par 100m ampak halo! Kako naj grem pa januarja na razprodaje? ja kak?? liter vode, zmoceno brisacko, teniske pa ohlapna trenerka =)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 14:01:55
|
|
|
|
Tisia
|
ojla dekleta, ste pa načvekale toliko da ne vem kje začet no mi smo z pregleda vse ok,malo urin kaže ++ ampak nisem pila dost pa še slane jedi sem jedla tako,da sedaj samo veliko pit.... no še mere povem BPD 84 HC 303 AC 279 FL 61 teža 2 kg vel. 42 cm naslednji P- 24.1.2011 IN EN VELIK ZNAKEC OD nisem zdržala sem vprašala no jaz nadaljujem tradicijo pup smo zelo veseli pa še tako veliko piškico ima da sem mojmu rekla ziher je po vaši strani,moje dve pupe so imele čist suhceno ,ko smo gledale po ultr..... ta ima pa konkretno no grem pokukat kaj ste vse načvekale pa se pišemo aja pa kateri lahk javim na tel. ko bom rodila da boste obveščene za seznam..
< Sporočilo je popravil biljana l -- 30.12.2010 14:05:21 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 14:35:26
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Drugače se pa gibi umirijo tudi tik pred porodom . No, če to drži, bom jaz rodila aprila enako,mi imamo že par dni maraton po trebuhu ,še danes na pregledu je tako z roko ven pomolila da smo se vsi smejali IZVIRNO SPOROČILO: cukica Nam pa trebuh otrdeva na 7 minut že eno uro in,če se ne bo umirilo grem do porodnišnice na obisk,... upam da je vse ok,in lepo počivaš doma little*miss kakšno lepotičko imaš,pravi cuker je v tem kostumu IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Sej jaz tko "a priori" nimam nč prot roza, samo po štacunah ipd. je pa že grozljivo pretiravanje s to farbo . Sploh pa - našmu še ko je res "po fantovsko" oblečen pravijo, kolk je lušna punčka . Ni za vse glih roza kriva . ja res je.....too much roze..jaz bi kakšno oranžno,rumeno,zeleno,rdečo....pa nič posebnega, če pa že je so tako drage cunje da dol padeš, naši pupi so tudi govorili kako lušen fantek trsica mi tudi že študiramo o menjavi avta,ker megan je definitivno premajhen in sedaj gledamo picasso-ja ali pa kangujčka..bomo na spomlad kupili ko še malo padejo cene IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Helo kity? po domace đe si maco?? ta je dobra...jaz jo imam že poln kufer, vse povsod je...se mi je že zamerila ko so naše zvezke pa torbe kupovale tako da pri nas ne bo "mace"
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 14:55:32
|
|
|
|
little*miss
|
saj boste vidle.. jaz sem tudi govorla kak nebo nič hello kitty, kak bo imela zelo malo roza stvari, ampak potem ti ne preostane druga, kot da kupiš Na začetku še je imela par bodijev zelenih in rumenih, pa nekaj belih stvari, potem pa se je omara kar začela polnit z roza coticami Ji pa hlače kupujem jeans, ali pa rjave (čeprav mojemu ni rjava všeč, ampak mi dol visi ) ali pa sive, modre, pač da niso še hlače roza, če so že majčke. Ima pa tudi kakšne roza ali vijolične hlače. Meni je sicer vijolična zelo lepa barva, ampak ima roza veliko več stvari. Čukica drži se, lepo počivaj. Hvala vsem za pohvale
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 15:00:35
|
|
|
|
little*miss
|
meta, to se je meni v prejšnji nosečnosti zgodilo, samo da sem jaz padla skupaj. Sma bila z mojim v trgovini, pa je zelo slabi zrak bil, pa zima je bila(takrat sem bila v 3,4 mesecu komaj) in sem še plašč imela oblečen in mi je naenkrat postalo vroče, temnit se je začelo, pa polno pikic sem vidla, pa sem rekla mojemu (ker sma ravno na blagajni bila) da ga zunaj počakam, potem pa sem se samo na tleh zbudla, pa moj celi bledi poleg mene bil sma šla takoj na vodo, pa sma se umirila in šla domov Je pa hudo če si sama, pa še vozit moreš..boljše bi bilo, če bi kdo s tabo hodil po teh večjih nakupih (če imaš možnost)
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 17:32:20
|
|
|
|
Tigrica86
|
ne vem katera je prej spraševala, da se ji zdi čudno, da so epruvetke za odvzem krvi "mokre"... to je zato, ker je notri nekaj, da se kri ne strdi pol, pa nevem ka še, tk da je to čist ok, oz. mora tak bit kar se pa oblačilc tiče... js sm dobla večino cotk rabljenih, ampak večinoma v roza/dekliški barvi... nekaj malega sicer tudi za fantka, ampak res bolj malo... in sedaj so vsi pametni, da bom mela , čeprav js zelo sumim na enga fuzbalerja kupla pa do zdj nism nič razen 2 bodija na preklop, enega v rumeni in enega v zeleni barvi... vse ostalo (vozek, previjalna, banjica) je v oranžni, rumeni, zeleni, bež barvi... pa vsi pravjo, da je to bolj za punčko! ne vem al se naj al ?! zaenkrat se vsem samo smejim
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 19:45:55
|
|
|
|
hayabusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ teyla sej se tut za puncke dobi v ne roza barvah. sva zadnic eni puncki nesla zametno rjavo kiklico, in majcko, k je bla bela z rjavim potiskom, tut muce so ble gor...tko da res simpaticno Ampak stavim da je bila muca al pa nekaj roza, da bi čist pozabli na roza ne verjamem Ko ste že pri oblačilih, jaz mam pa slabo vest, da si za otroka še nisem oprala oblačil, lani sem tak čas za gospodično imela že vse pripravljeno. Bo treba počasi da me ne bo kaj prehitelo. A ma katera kak domač recept proti kašlju moja žaba kašlja da je joj.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 19:58:00
|
|
|
|
valek
|
Tudi jaz imam torbo za previjan je in stvari iz DM-a....in je zelo lepa in praktična... moja je taka rjava z bež vzorci.... Drugače pa kar se tiče cotik sem tud jaz kr alergična., ko vidim da je taka slaba izbira v raznolikosti barv....za punčke je itak vse v roza ali vijolično-pa dobro,je vsaj veliko izbire cotik, modelov... če pa gremo na fantovsko stran , pa je dosti slabše...za fantke pa je tako izredno malo nasploh cotik, pa še to 90% v modri(mislim haloooo taka hladna barva,ki sploh ni za otroke...)...bljek...hvala lepa....dorbo da sm v hm-u našla nekaj zadev v bež in rjavi barvi...in v pikapolonici v rumeni in zeleni- in verjemite orng sm iskala na mnogih lokacijah da sm neki našla kar ni modrega.... Punce ,pa še eno vprašanje... a se je vam e kaj spustil trebuh?? namreč js ga še imam kar nekako visoko.... tak da izgleda da me še nerabi skrbet da bi predčasno rodila... Kako vam gre masiranje presredka...js začnem drugi tedn...v 34. tednu...kot bi naj bilo fajn....me kar zanima ali mi bo šlo...ker imam nek hecn občutek.... Drugače pa še ne čutim kakih zadev ki bi bile podobne popadkom... uživajte ...midva z mojim boma za silvestra kar doma...v dvoje preživela...na kosilo grema k njegovim staršem...večerjo pa si boma skupaj naredila...tako klasiko z puranjimi dunajskimi, francosko in še kaj... nazdravla...potem pa še šla malo k sosedom čestitat..in to je to...ničp posebnega...bo bolj umirjeno, kar si tudi želiva letos...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 20:11:01
|
|
|
|
tamy82
|
mateyci ja na CSD res ne slovijo po svoji prijaznosti Še dobro, da sem na hitro odpravila, sam kaj ko zdaj tiste odloče ni od nikjer cukica drži se, pa še malo počakaj(ta) biljana super za ! Uf, jaz sem danes čist zmatrana že zdej od vseh priprav na ju3 Tako da danes bom gotovo zgodaj v postelji, sej tako nimam kej za delat zdej zvečer, ker sem sama doma. Ne glede na to kje in s kom boste dočakale novo leto (ki bo za vse nas nekaj posebnega ), vam želim, da bi čim bolj uživale in se imele maksimalno lepo!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 21:45:40
|
|
|
|
ninchi9
|
Hej ho punce Kje boste kaj jutri? Mi bomo doma pri enih prijateljih.. Nič kaj posebnega, upam samo, da se ne bo moj preveč napil, ker pol moram vedno kopalnico za njim pucat Roza barva - meni je pa čisto všeč. Je pa res, da je pa že too much, če imaš vse roza. In v H&m se mi zdi, da imajo kr različne barve na izbiro za punčke, še posebej mi je v oko padla kombinacija sivo -belo -roza - LEPO. No, jaz bom sicer dobila fantka, tako da imam vse barve (razen roza seveda [sm=smiley36.gif), modre niti nimam toliko. Slabost - ja punce, pazite se, čimmanj same na poti, res je nevarno. Zato pa sem jaz glavne nakupe že prej opravila, ker bi jih zdajle težko v takšnem stanju in slabem počutju. Pa še ena spodbudna za vse . http://www.youtube.com/watch?v=0T-NzBFwiD4&feature=related Mene je skor kap zadela, ko sem videla, kaj me lahko še čaka. Eto - tega pa se 100x bolj bojim kot poroda. Porod mine v parih urah, kolike pa lahko trajajo mesec, dva, tri Dajte mi povedat tiste, ki ste dale to skoz, KAKO VAM JE USPELO, DA NISTE IZGUBILE ŽIVCEV????
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 21:49:26
|
|
|
|
cukica
|
Najprej hvala vsem za skrb. Ja včerajšno otrdevanje je trajalo do 4 ure zjutraj nato sem končno zaspala.Zjutraj se je spet začelo zato sem prosila taščo,da me pelje na pregled v Postojno.priklopili so me na CTG kjer sta bla zaznana dva popadka ampak nič hujšega,spodaj sem še zaprta in tudi maternični vrat še zadost dolg.Po pogovoru z Dr. je rekel,da naj grem domov naj počivam,pijem buscopan in magnezol in,da upa,da bova zdržala vsaj še 14 dni skupaj.V primeru,da bi se mi ponovilo moram takoj nazaj in nič čakat,... Poleg vsega tega je pa danes moj po 12 letih dobil odpoved in,da ne govorim,.... Rada vas mam
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 21:57:59
|
|
|
|
ninchi9
|
Cukica - Ti lepo počivaj, se pusti razvajat in upam, da boš čimdlje ostala 2v1. Mogoče bo pa zdaj boljše po magneziju. Kar pa se tiče tvojega moža - res ne vem, kje je pravica na tem svetu... Toliko slabih stvari se lahko naenkrat zgodi. Ampak pravijo da kar te ne ubije, te krepi!!! Le pozitivno naprej, boš videla, da se bo na koncu vse zrihtalo, kot je treba.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 22:17:04
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukica Poleg vsega tega je pa danes moj po 12 letih dobil odpoved in,da ne govorim,.... Rada vas mam In to pred prazniki. Jaz pravim, da se za vse najde razlog. Upam, da kmalu dobi boljšo službo, in to tako, da bo urnik obema ustrezal. Meni se pa zdi, da imajo za fantke ful lepe cotke. Skorajda nič modre barve (če odštejem bodije). Hlačke in majčke od bež, rjavih, belih, za punčke pa je zmeraj roza notri podtaknjena. Jaz pa zdajle še brusim škatlico (za darilo) za mojega, pa vidim, da mi ne bo ratalo do jutri. Na žalost bo mogel malce počakati in bo dobil par drugih darilc, potem ga pa čez nekaj dni malce presenetim, pa bo. Sej je že navajen, vsako leto čaka, enkrat je novoletno darilo čakal do marca, ker zadeve niso imeli na zalogi, pa je tolk časa trajalo. Za sivlestrovo bova najverjetneje doma. Bi šla v emsto, pa me je strah s tem trebuhom. čeprav lani je bilo zelo umirjeno, pa sva bila na kongrescu.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 22:17:28
|
|
|
|
Mišyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 ne vem katera je prej spraševala, da se ji zdi čudno, da so epruvetke za odvzem krvi "mokre"... to je zato, ker je notri nekaj, da se kri ne strdi pol, pa nevem ka še, tk da je to čist ok, oz. mora tak bit Hvala za informacijo! ninchi ko joka tvoj otrok, je tvoja reakcija popolnoma drugačna kot zdaj, ko si tole gledala. Ne bo ti šlo na živce, ampak te bo bolelo, ker boš videla kako tvojega otroka boli. Mi sicer nisemo meli krčkov v taki obliki, pa vseeno, nekaj pa je bilo. Barve oblačil se mi zdijo za fantke še vedno bolj normalne. Pa bolj enostavno je oblečt fantka, se mi zdi. Ne govorim ravno o dojenčku, ampak kasneje. Da ne govorim o Hello Kitty - kr pike dobim! Sem zadnjič vidla eno luštno cunjco, ampak ko sem pogledala še z druge strani sem vidla tole Kitty gor, mi je čist minil. Cukica ti pa res lepo počivat... poglej na odpoved z bolj svetle strani - bosta lahko s tvojim velik več skupej, kar ti bo na koncu oz. na začetku po rojstvu še kako prov pršlo. Katera ima že previjalno komodo Sraka? Jst razmišljam, da bi jo naročila, pa me zanima če je res tko ok. Lahko nočko!
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 22:18:41
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Pa še ena spodbudna za vse . http://www.youtube.com/watch?v=0T-NzBFwiD4&feature=related Mene je skor kap zadela, ko sem videla, kaj me lahko še čaka. Eto - tega pa se 100_x_ bolj bojim kot poroda. Porod mine v parih urah, kolike pa lahko trajajo mesec, dva, tri Dajte mi povedat tiste, ki ste dale to skoz, KAKO VAM JE USPELO, DA NISTE IZGUBILE ŽIVCEV???? kaj se zdaj naslajaš, ko imaš samo enega? drugače sem pa jaz kolike prepustila možu. ga je držal v naročju tako, da je bil obrnjen navzdol (trebušček na njegovi roki) in je hodil po sobi gor in dol, ter na pol spal zraven. tokrat bova očitno to počela oba. aja. pri nas so trajale tri tedne.
< Sporočilo je popravil trsica -- 30.12.2010 22:19:18 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 22:20:22
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukica Poleg vsega tega je pa danes moj po 12 letih dobil odpoved in,da ne govorim,.... Rada vas mam Kakšno krasno novoletno darilo.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 30.12.2010 22:28:11
|
|
|
|
ninchi9
|
Saj sploh ne vem, zakaj gledam to in se že vnaprej trpinčim. Boščeki so taki mali, ko jim ne moreš pomagat. Saj ni mus, da bo moj mel kolike, vem. No, dejstvo pa je, da otrok mora jokat in da se ne smeji skoz iz posteljice, tak kot si ene predstavljajo. Verjamem, da jok svojega otroka tretiraš čisto drugače. Ne vem pa, kako bi lahko zahtevala od moža, da on v celoti prevzame jokajočega otroka, ko pa po cele dneve dela, jaz pa cele dneve doma?? Trsica - sem malo žleht a ne Eh, pol a pomislim, da je to najmanj kar te lahko doleti. Če nas doleti, bomo že potrpeli, samo da bo zdrav Pač moji prebliski včasih
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?