|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
29.12.2010 17:56:52   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

meta21 a ti veš pa že vse preglede kar do konca nosečnosti al kako? user posted image

user posted image Ja. Ponavadi mi je sestra določila 2 termina, zdaj pa kar do konca. Najbrž se ji že tko bolj izide, ker mamo res fajn poštimano. Nikoli ne čakam dlje kot par minut.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
29.12.2010 17:59:59   
meta21
Drugače se pa gibi umirijo tudi tik pred porodomuser posted image . No, če to drži, bom jaz rodila aprilauser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
29.12.2010 18:10:17   
Patrisha
ekola, mi3je smo zrihtali vse kar se tice CSDja in ostalo. Gospod se bo edino mogo zmigat po porodu, da papire nese :) mi je pa zanimivo, da more v zapisnik o ocetovstvu pisat kraj rojstva otroka??? kr nekaj no =) ja nvem kje bom rodila no user posted image nisem se se odlocla =) aja pa cakala sem tak dolgo, da sma se zmes pogovarjala, ce nebi rajsi stopla na UE in podpisala papirje za ohcet :) bi bla 100 % prej fertik, ampak so se zadno minuto zmisli, da bodo dali se drugim moznost da pridejo na vrsto

sicer pa glede popadkov user posted image mi je ena kolegica rekla, da kao bolecina izvira iz hrbta naprej?? jaz ziher nem vedla al je to to :) mene vedno nekaj spika, pa nkul nisem panik, pa nikol me nena tak boli da bi vik in krik zganjala ( mam na sreco kr visok prag bolecine ( tok tok )). Tak da bi ena ze izkusena mogla napisat od zacetka pa do konca user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
29.12.2010 20:19:14   
cukica
Nam pa trebuh otrdeva na 7 minut že eno uro in,če se ne bo umirilo grem do porodnišnice na obisk,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
29.12.2010 20:20:37   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Je pa ena rekla da ji je bilo smešno, ko so ji vmes med popadki rekli da naj počiva, meni so tudi..sicer sem probala, ampak ni šlo
hayabusa kaj pa cepljenje proti pnevmokoku? Jaz sem rekla, da če še bo zdaj enkrat imela vnete uhice jo dam kar cepit, pa bomo videli če bo boljše. Upam da se hitro pozdravi

dobro, grem po tamalo v vrtec

jap tudi meni je bil fenomen to "očivanje" med popadki!
Cepili smo jo s prvo dozo, dva meseca traja da se cepi z drugo, tako da to še čakamo, takrat šele hasne, če hase. Bomo videli. Po novem letu grem k naši pediatrinji in bom zahtevala napotnico za ORL.

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Ji pa maska ni odgovarjala, pa to so mi skoraj vse potrdile, da po maski so mele cudne filinge in da jim ni ustrezalo.

Tudi nekaterim mojim kolegicam ne- jaz pa sem jo kar mela gor mi je blo ok.

meta21 a ti veš pa že vse preglede kar do konca nosečnosti al kako?

Ja zadnji mesec so itak CTGji na en teden.
Jaz mam tud naslednji CTG 4.1.2011

IZVIRNO SPOROČILO: valek
Nina. tudi pri meni je ravno tako kot si opisala z gibi....sedaj že kaka dva do tri dni se premika bolj z ritko levo in desno in pogosto se mu kolca....celo danes ponoči me je zbudilo kolcanje ....
ampak js mislim da to ni nič narobe....ali?

Gibanje otroka - računajte na to, da ima mali pišček vedno manj prostora za opletanje. Če je do sedaj migetal in opletal z rokami in nogami, jih iztegoval in brcal sedaj ne gre več kar tako enostavno zato so tudi gibi drugačni.

IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Drugače se pa gibi umirijo tudi tik pred porodom . No, če to drži, bom jaz rodila aprila

Baje, ne pri vseh - moja sraka je skakala še na porodni mizi.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
29.12.2010 21:06:56   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha
sicer pa glede popadkov user posted image mi je ena kolegica rekla, da kao bolecina izvira iz hrbta naprej?? jaz ziher nem vedla al je to to :) mene vedno nekaj spika, pa nkul nisem panik, pa nikol me nena tak boli da bi vik in krik zganjala ( mam na sreco kr visok prag bolecine ( tok tok )). Tak da bi ena ze izkusena mogla napisat od zacetka pa do konca user posted image

Jaz sem imela popadke, ki bolijo podobno kot jajčniki ob menstruaciji ali ko te navija za kakat (v spodnjem delu trebuha pač) in če se to ponavlja na toliko in toliko minut je fajn pomislit, da so popadki. Večina mamic, ki jih poznam, so imele take popadke. Nekatere pa imajo popadke res v križu oz. hrbtenici in če poslušam svakinjo, edino ki jo poznam s tovrstnimi izkušnjami, so svinjski. Je pa res, da je to težko primerat, ker naši pragi bolečine so različno visoki.

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

meta21 a ti veš pa že vse preglede kar do konca nosečnosti al kako?

Ja zadnji mesec so itak CTGji na en teden.

Jaz dvomim, da bom mela kakšen CTG, ker sem imela v prvi N isto na en teden preglede pa sem prvič vidla CTG šele v P, ko mi je že voda odtekla.

In kot praviš...gibi se res ne umirijo pri vseh in trebuh se tudi ne spusti.no vsaj meni se ni zgodilo ne prvo ne drugo.

Meni se pa gibi še celo stopnjujejo. Trebuh mi štrli enkrat levo drugič desno, na desni strani zgleda kot da bi z eno palčko z vso močjo tiščal ven in cikcak migal, občasno mi začne trebuh vibrirat kot da bi imela ogromen vibrator notri (jaz pravim, da se hihita, ker moj mož se isto smeji-cel se trese od smeha, zvoka pa skoraj nobenega od njegauser posted image )

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
29.12.2010 21:30:49   
Teyla
Ojla

tudi jaz sem že dva dni razmišljala o delfinki, pa ste me danes zopet spomnile, tako da sem ji pisala in vprašala, kako so-že zjturaj. Odgovora pa še ni. Verjetno so polno zaposleni. user posted image

Previjalna torba tudi jaz jo imam iz DM-a. Pa to bom nesla tudi s sabo v porodnišnico. Mislim, da bi moglo vse iti notri.  Meni je všeč, ker ima dosti predalov in žepov z zadrgo, tako da res lahko vse popredalčkaš, kar je zame super. user posted image

Pilotgirl jaz sem ziher, da angel care lahko uporabljaš pri tvojem jogiju. Angel care ne dela samo pri jogijih iz spominske pene, ti so pa dražji od 50€. user posted image

Glede EA- pa saj to je navadna lokalna anestezija, vem, da je nevarnost, da ne prime, ampak tako pogosto pa to spet ni. Mene bolj moti to, da nič ne čutiš. Tako da bom probala brez vsega, pa bom že potem jamrala, pa se tepla po glavi. user posted image   Moj dragi se mi že zdaj smili.user posted image

cukica upam, da je vse ok. Če si pa na poti v Rim, pa držim pesti. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
29.12.2010 21:44:20   
trsica
Danes sem dobila še lupinici. user posted image Podarjeni. Zdaj pa po "a je to"-jevsko spravit dve lupinici in jahača v Mazdo6. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
29.12.2010 21:45:54   
prvičmami
Dober večer!

Komi sem vse prebrala, ko me tk dolgo ni blo tuki. Moj je že boljš, ampak sem ga te dni pedenala in bla čist zaposlena tk da še do računalnika nisem prišla. Mam pa zdj mislim da vse za user posted image že doma, sem bla v shopinguuser posted image
O malinovem čaju vem, da ste že enkrat pisale ampak sem pozabla za kaj bi že naj bil?
Za iz P mam kupljen en kompletek, čez bom dala pa kombinezonček oz zgleda bol kot spalna vreča iz takega materiala ko bundice je pa št 68, sam ker je vreča je tk vseen če je prevelika, pa bi še pol uporabna za na sprehode.
Uredila sem papirje na csd-ju in sem dobla odločbo da se upravičena do paketa oz sma vzela kr denar, sam nakazila še pa ni blo, a ma kera izkušnje kolk časa po odločbi lahk pričakujem?
Drugač pa komi čakam pregled, gibi se nekam umirjajo, tk da me že to mal skrbi pa vedno bolj me skrbi težauser posted image , upam da se bo  kj poredila do naslednjega pregleda.
Aja še to, a se kera javi, da mi da št da sporočim, ko bo kaka vesela novička, nimam št od nobene?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
29.12.2010 21:54:20   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Danes sem dobila še lupinici. user posted image Podarjeni. Zdaj pa po "a je to"-jevsko spravit dve lupinici in jahača v Mazdo6. user posted image

To meni tudi ni jasno, kako spraviš 3 sedeže v avto. Sicer mazda 6 je velika ne?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
29.12.2010 21:56:51   
meta21
Prvičmami, malinov čaj je za mehčanje mateničnega vratu (jaz to razumem k en WD 40user posted image ). Denar pa najbrž dobiš okol 15 januarja ali najkasneje okol 15. februarja, če bi se jim kje keaj založilo.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
29.12.2010 21:58:50   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

To meni tudi ni jasno, kako spraviš 3 sedeže v avto. Sicer mazda 6 je velika ne?

Ma, je in ni. Nismo še sprobali, ampak mislim, da bo tamal precej stisnjen na sredini. Še dobro, da ima že jahača.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
29.12.2010 22:38:43   
FoxyLady
ČER!

Evo,da vam raportiram naše stanje. Danes bila pri svoji G na pregledu in UZ. Pregled bp,še vse lepo zaprto,glede špikanja in otrdevanja trebuha mi je rekla,da to pač zdej prihaja in dokler ne bo ta hudih krčev se še ni za bat.
Je pa rekla,da boj trebuh raste kot "nor",da vidi kak ji pred očmi raste. Pa da so pljučke že dobro razvite.
Mere pa so sledeče:
HC-334
AC-310
FL-72
TEŽA- cca+/- 2800g

Naslednji pregled pri njej,12.1. takrat tudi CTG.

< Sporočilo je popravil FoxyLady -- 29.12.2010 22:39:31 >

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
29.12.2010 22:49:18   
Nina33
Čer!
Čukica, kako? Si šla v P al se je umirilo?
FoxyLady (in ostale s pregledi danes) user posted image user posted image user posted image , smo pa res že prot koncu, glede na težo pa sploh user posted image .
EA: ni res, de nič ne čutiš, samo manj (imajo celo "walking" epidural" pri kateri lahko celo hodiš okoli!), pomoje tudi zato pri tolikih občutek da "ne prime". No, sicer so to info z "druge roke", ampak...
Popadki: pri meni se je tut začelo kot da me kakat, poj kot krči pri M, poj skoz bolj močno in pogosteje...ampak ni prešlo une meje, de bi kadarkoli pomislila na "lajšanje" user posted image . Razen, če bi mi rekli, de so to "lažni" popadki - poj bi pr "ta pravih" verjetno hotla vse kar se dobi user posted image ,
Bom entrala, sem pozabla, kaj vse sem hotla še pokomentirat user posted image
Aja, D3lfinki se je pa kolcalo tele dni, smo zgleda vse nanjo in njeni mislile user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
29.12.2010 22:54:14   
little*miss
Čer

hayabusa, to pa ni fajn user posted image kako dolgo pa še morate čakat na drugo dozo? Upam, da bojo uhice čimprej ok, za orl pa kar reči.

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami
Aja še to, a se kera javi, da mi da št da sporočim, ko bo kaka vesela novička, nimam št od nobene?

Katere boste imele to prek? Če katera hoče, lahko tudi meni pošlje zs, pa vam dam svojo telefonsko in mi javite. Ampak še more vsaj ena, ki nima blizu mene pdp-ja imet to prek.

CTG-je sem jaz imela v prvi nosečnosti kar dosti..sem bila v bolnici dva tedna pred porodom, pa so mi vsaki dan(7 dni) zjutraj in popoldan delali ctg. Potem pa je bil naslednji ctg ko sem imela že popadke.

cukica držim pesti da še to ni to user posted image če pa že je, pa da bo hitro mimo user posted image

Za popadke pa jaz tudi nisem imela neke želje po lajšanju. Sicer so mi dale v rit neko injekcijo protibolečinsko, ampak sem bolj čutla kak so me pičle, kot pa da je kaj pomagalo. Res je da boli, ampak se da preživet. Pa če to rečem jaz, ki imam res zelo zelo zelo nizek prag bolečine, potem se nerabite preveč bat user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
29.12.2010 22:59:00   
Nina33
Ah: počivanje med popadki.... user posted image user posted image user posted image sevede
Predalček za mehčalec: pojma nimam kaj bi lohk bilo - zlijem ven vsako rundo po pranju (ni ničesar nortr), pa niti ni glih zmeri voda not user posted image Ma to majo ene svoje fore zgleda user posted image
Tršica: a boste Mazdico obržal? Kt men se res kr štorasta "sliš" za 2 lupinci + jahač user posted image
Številka za javit: če hočete, lohk jaz user posted image Samo ne vem, kolk bom res "ažurna" user posted image . Verjetno res še isti dan, al bl pozno user posted image . Se pač prez ZS zmenmo - po želji user posted image .
Hayabusa, upam da revakcinacija poj prime user posted image user posted image user posted image .
Ta "sladke": pridne ste, ko vse to špikanje "prenašate". Pa upam, de vas po koncu user posted image cukr (v krvi user posted image ) pr mir pusti. Za vedno.
Ultiva: uradno res nima dovoljenja za uporabo med porodom user posted image , jo pa v KR P uporablajo že vsaj dobri dve leti, kolkor vem - brez komplikacij. Ampak - spet pa ne vem, kako je s tem v praksi.
A de bi imele tut 3. del? Poj bom pa kr entrala user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
29.12.2010 23:09:13   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka
Popadki na začetku ne bolijo tako, pač te stisne in popusti in potem imaš kar nekaj časa, da se sprostiš in normalno zadihaš do naslednjega. Ko so pa popadki na 1 minuto je pa že kar fajn bolečina, ampak bi se verjetno res mogla strinjat s hayabuso, da takrat ne boli tolk bolj popadek sam kot pa to, da se odpiraš ko se otrok spušča. Pa vmes maš komaj čas, da sploh zadihaš (kaj šele da bi pravilno!).
Nekak tko, ja, "nivo" bolečine je pa pač pri vsaki drugačen - kle nimamo kej pametvat (ene boli "mal" ene pa "fet", no enih baje clo ne user posted image ).
Krči v mečih - magnezij res pomaga!
RES!!! Jaz ga v treh možnih oblikah vase "zlivam" (Donat, šumečke in tablete) in če ker dan malo pozabim na to, sem ponoči/zjutraj takoj štrafana.
Prebava tud jst se že par dni non stop praznim. Dobr, da so me zaenkrat hemeroidi pustili pr mir, čene bi znorela!
Mene pa ne pustijo pr mir user posted image , kljub "redni" prebavi - zanjo poskrbi eno mal user posted image z "brcami" (morm včasih letet glih tko kt za "malo" potrebo), velike količine MGja in pa tile super fajni user posted image virusi od drisk ipd.
Gibi tud pri meni niso več tako izraziti oz. bolj čutim kot da se pretegne in potisne npr. nogo (sej niti ne vem kaj čutim takrat) kolikor se da. Smo že pri koncu in otročki nimajo več tolk prostora kot so ga imeli. Je pa res, da lih boleče pri meni brce niso in kolikor se spomnim tud v prvi nosečnosti niso ble.
Jp, začelo se je obdobje Osmega potnika user posted image Gibi niso več tako "močni" se pa trebuh včasih fajn deformira user posted image . Čeprav mene to pot kakšen tak preteg že kr mal "zaboli" - no, "neprijeten" je bolši izraz za to.
Jst sem pa včerej kupila 4 cunjce za našo punčko. Dve sta 62 št., sem jih vzela ker sta ble znižane in ful luštne, potem pa še en body in hlačke 56. Res miniaturno zgleda vse skup, ko mamo doma že enga tazga desca! Pa res morš kr iskat da najdeš kej kar ni roza, ker jst se kr stran obrnem ko zagledam roza.
Se podpišem - glede velikosti in glede roza farbe (čeprav je nam pač ni "treba" gledat user posted image )
Kakšen lep sonček mamo zunej ta teden!!! Uživejte!
Tut kle se popišem! Uživajmo!!!

Eko, še en post za čimprejšno 200. stran! user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
29.12.2010 23:11:51   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: mateyci
Vse poteka ok, le presenetila me je izjava ginekologinje, da je že precej nisko in da bo kmalu zunaj.user posted image Upam, da zdržimo vsaj do konca januarja.

Seveda bo kmalu zunaj - še dober mesec (ki bo minil kot bi pihnil) pa boš/bomo že čist "v roku". Glih prehtavat pa ni treba sicer, pa tudi če - smo "na varnem" user posted image .

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
29.12.2010 23:15:37   
Nina33
teyla ja to tudi meni pomaga, da se fajn zmatram čez dan, potem veliko boljše spim user posted image

Men pa nč ne pomaga - sem ko en crknen konj ves cajt, čez dan bi me zmanjkalo v petih minutah (če bi mi bilo dano imeti 5 minut "miru" user posted image ), a zvečer... No go user posted image . Zaspim okoli treh, ob najkasneje sedmih pa auf user posted image , če imam srečo, de se me ponoči ne budi. Tko de - to noč sem spala cca. 4 ure (in to v kosu!!!) in se mi je zdelo, de sem v nebesih user posted image .

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
29.12.2010 23:17:51   
Nina33
Zakaj noče na stran 147 preskočit ? user posted image Pa tko se trudim.
Ah, pa ncoj sem prej gor pršla, pa je (z eno izjemo no user posted image ) spet vse tihe kle gor user posted image
user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
29.12.2010 23:26:39   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Zakaj noče na stran 147 preskočit ? user posted image Pa tko se trudim.
Ah, pa ncoj sem prej gor pršla, pa je (z eno izjemo no user posted image ) spet vse tihe kle gor user posted image
user posted image

Ker bi jih mogla še 6 naklofat!user posted image  25 jih mora bit

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
29.12.2010 23:30:13   
meta21
Jaz lahko vsem dam cifro, sam kontaktirajte me na ZS. Lahko jo tud na FB napišem, sam problem je da imam rok 1.2. in ne vem od kdaj naprej bom zmožna kaj objavlat. No, ja. Saj jo lahko poberete od večih punc. Mate pa še 2 možnosti-skoraj z vsakim mobilcem se da prit na RR, če le ima wap ali pa možeki oz. kolegice, ki jim zaupate uporabniško ime in geslo.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
29.12.2010 23:32:27   
little*miss
saj bomo pomagale, nič bat.. jaz sem še tudi tu user posted image

moja dva pa spita že (nevem po katerem čudežu tamala spi), jaz pa bom seveda tako kot vsako noč šla malo pozneje spat user posted image

Nina, ko si dala linke od tistih kostumčkov gor sem se spomnila na Tiin prvi pust. Vam bom pokazala kaki ROZA zajček je bila.

user posted image

user posted image

Če bi bilo po moje tudi nebi preveč roza kupovala, ampak ker je mojemu roza zelo všeč, pa še v trgovinah posiljujejo z roza, mi druga ne preostane. Zato pa nimamo nič za fantka, ker je imela zelo malo stvari nepunčkastih. Če že ni bilo roza, pa je vsaj punčkasto zgledalo. user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
29.12.2010 23:32:44   
Nina33
No, poj pa dejva skupi še tehle par naklofat user posted image .
Glede cifre za sporočanje je pomoje kul, če se javi ena s štarta in ena s konca. jaz pa lohk sredino rihtam user posted image . Čeprav mam "namen" mal pohtet user posted image . Sanja svinja kukuruz user posted image . Bi blo pa bl fletn kt čez rok se "vlečt" user posted image .

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
29.12.2010 23:35:09   
Nina33
O, kolk je cort user posted image .
Sej jaz tko "a priori" nimam nč prot roza, samo po štacunah ipd. je pa že grozljivo pretiravanje s to farbo user posted image .
Sploh pa - našmu še ko je res "po fantovsko" oblečen pravijo, kolk je lušna punčka user posted image . Ni za vse glih roza kriva user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?