|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
19.12.2010 10:28:52   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

user posted image user posted image user posted image sem napisala cel post, pa mi ga ni objavilo.

aleunam, ja v MS, se lahko zmenimo z nejko za kakšno kavico.

A ni nič narobe, če AD3 malo prestavimo, ker imam občutek da ji tudi ne paše? Zdaj sicer dajem 3 namesto 5 kapljic.

UZ kolkov čez pri treh mesecih, do takrat široko povijanje z eno tetra plenica, kljub temu, da so kolki bili ob rojstvu ok.

Ojla!

Jaz sem takoj za kavico,sam povejta kdaj in kje.

Sicer pa smo mi fasali prehlad. Cela familija je prehlajena. Jaz sem začela in okužla vse. Zoji sicer ni hudega, malo bolj ji teče iz noska in spi zadnje tri dni cele dneve in noči.

AD3 jaz sem rekla da jih prestavim tja do uvajanja goste hrane. Po besedah ostalih mamic ki jih poznam tu okol so vse tako nardile. Ko so se krči umirili in prebava uravnala so začele dajat kapljice. Tam okol 3ga oz 4ga mesca. Nas havalbogu sedaj nič ne matrajo krčki, razen malo prebava tu pa tam kakšne pol urce zvečer in problemček rešujemo z biogaja kapljicami.
Mi imamo sicer predpisanih 7 kapljic že od prihoda iz P.

bejo2010 naša bi se tudi skoz nosla. Sam da jo zibaš pa rukaš pa premetavaš pa je zadovoljna. Ko sem sama jo dam v ležalnik pa jo malo gugam pa je pol kake pol ure mir.
Joj ej vsaka ti čast, jaz z Zojo nemorem sama v trgovino. V sredo sva bile v MS po nakupih, in kak se ugasnila avto se je začela dret in cel čas po trgovini (mela sem jo v vozičku), ko sem jo dala nazaj v avto in štartala je bil mir. Samo da ji nekej brni pod ritjo pa je happy. Drugače pa se nakupi pri nas ne obnesejo s tamalo.

Čaj tiste ki izkjučno dojite, ali dajete otrokom kakšen čajuser posted image Jaz poskušam zoji dat čaj iz kumine in janeža ali pa onega kupljenega ko jo šraufa, pa noče nič pit. Ne vode, ne čaja takega ali drugačnega.

UZ kolkov mi imamo pri 2 mesecih. V P so nam slikali ob odhodu domov in je mela 1B, une plenice za široko povijanje pa smo dali stran pri 1 mescu.

plenice mi smo imeli Hoferjeve, zadnjič pa sem kupla DMove ker se mi v hofer ni dalo it, pa mislim da bom šla nazaj na Hoferjeve, ker ponoči prespi noč in se Hoferjeve v tem primeru bolje obnesejo.

nič, morem it, vas ksanje prečekiram, je treba kuhat ......

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 19.12.2010 10:38:27 >

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 501
19.12.2010 10:57:13   
D0aisy
Mozoljčki- tudi naša jih ima, menda je to čist normalno
Polivanje-tudi mi smo začeli zadnje dni obilneje polivati, ne pomaga niti dvignjeno vzglavje, niti podiranje kupčka. Se mi kar srce trga ko gledam kako gre moje mleko v nič. Sploh pa sedaj ko se mi zdi da potrebuje večje obroke in ji samo moje mleko ni dovolj. Je namreč čez dan na 1,5-2 ure, ponoči pa prvo rundo na 2-3 ure nato pa vsako uro. Sva ji dala včeraj zvečer prvič dodatek, je popila 30 ml in zaspala kot polh;spala je 4 ure!
Čaj- mi ji ga zaenkrat še ne dodajamo, vendar resno razmišljam da bi začeli, saj je cele dneve na dojkah

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 502
19.12.2010 15:56:42   
majabar
DOaisy, te razumem... Moj je polival in polival, kot pravis, je slo mleko v nic. Zadnji teden je boljse, mogoce gre se nekaj zlic na dan ven, a to je OK. Sem pa nehala piti mleko, jesti sladoled, sir in jogurt. Po enem tednu sem pojedla sladoled in je spet vse ven letelo. Tako da, dokler bom imela se kaj svojega mleka (ga je vedno manj:(), mlecni izdelki odpadejo. Dvignjeno vzglavje pa ni pomagalo popolnoma nic.

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 503
19.12.2010 15:59:01   
Majchi
D0aisy, naš Luka je tud začel zadnje dni nekaj polivat in sploh ne morem pogruntat od česa bi to kar naenkrat bilo. Posledično (kot pri vas) tudi je na 1,5-2 uri čez dan, ponoči pa prvo rundo odspi 4 ure, potem pa se zbuja na cca. 2 ure. Dodajat mu ne mislim, ker se mi kljub vsemu zdi zadovoljen in sit. Če ful polije, mu ponudim še ta drugo joško, pa je ok. Če še to polije, se že v prvi nekaj nabere, pa zguram nekak. Mali se nič ne pritožuje, zredil se je pa za celo kilo v 1.mesecu, tko da mislim, da je ok.

Mozoljčki: naš jih sicer še nima, se je pa praktično cel olupil v prvih 3 tednih. Mogoče jih bo še dobil. Se pa spomnim, da jih je Lana imela in da to v nekaj tednih samo od sebe izgine. Ni treba nič mazat.

Izpuščaje okrog ust je pa fajn namazat. Pridejo zarad sline, mleka, brisanja, dude... Včasih sem delala z Mustela kozmetiko in imajo prav za ta problem kremo. Stelatria se imenuje, dobi se pa v lekarnah.

Nejka, jaz tamauga izključno dojim, pa mu vmes turim čaj janež/kumina. Sedaj mu kuham kar bebe čaj, ker so v njem iste sestavine+komarček. Vsak dan ga naredim 1 deci, spije ga pa komaj 20 ml. Ampak bolje to kot pa nič. 2x do zdaj pa mi je ratal, da ga je spil mal več kot pol deci. Verjetno zato, ker je bil sladkan in ker je bil topel, saj je bila flaška na toplem radiatorju. Prej sem mu pa tud ohlajenega ponudila, pa je skor bruhal revež, tok mu je zanič. V glavnem, zdaj je skoz flaša na radiatorju, pa nam gre včasih dobro, vedno pa spije vsaj 20 ml. Se mi zdi, da tud tok pomaga.

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 504
19.12.2010 16:01:44   
Majchi
Mmmm, jaz se pa bašem s piškoti, ki jih je tašča naredilauser posted image . Fino za moje kilce...user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 505
19.12.2010 16:11:20   
emma83
Dober dan,

mi smo pa danes stari 2 meseca, kako gre čas hitro, jaz sem pa včeraj dobila menstruacijo. Na pa imam, ker sem spraševala kdaj jo lahko pričakujem, grrrr ampak vsaj manj boleča je kot pred nosečnostjo, obilna pa ravno tako kot prej, mi je ponoči šlo vse čez, ker sem imela vložke tko da sem zjutraj pol laufala po tampone v trgovino.

Renesme WB, upam, da ste se končno rešili vseh nadlog.

Library o moj bog, dobra si bila, da si toliko časa trpela.

Sleepy wrap uspešno testiran, včeraj sva šla popoldne na sprehod po snegu, zdaj ga imam pa notri, ker mi drugače ne spi, če ga ne pestujem. Je pa mene včeraj na psrehodu v vrat zeblo, ker sem pozabila šal vzet, Liam je pa zaspal v momentu, ko sva prišla na zrak.

Noč je pa bila za pobegnit, celo noč sem ga pestovala, ker je kr neki jokcal skoz, še na wc sem komaj šla.

Eno vprašanje: kako čistite vratne gube? Liamu se je malo vnelo na vratu, ker je že taki mali bajsek, pa mu redno vsak dan čistim z vodo in mažem z oljem. Danes sem ga namazala z bepanthenom, da se zaceli. Kaj še priporočate?

Dopoldne smo šli na obisk do tašče in tasta. Ženska namerno dela kontra od tistega kar jaz rečem oziroma govori tisto kar mene moti in sem jo lepo prosila naj neha. Dejansko me podjebava, mi pa dol visi, pač z malim ne bova hodila tja in basta, na njen nivo se pa ne bom spuščala.

Phelps kaj pa pravi patronažna na takšno pridobivanje teže? A si jo poklicala in vprašala? Kdaj imate pa posvetovalnico? Liam je v prvem mesecu pridobil 1500 g, res je pa, da je njegova porodna bila 2800 g. Zadnjič sem ga tehtala in ima okoli 5500 g, se pravi je v enem mesecu dobil mal več kot kilo. Mene skrbi, da mi bodo januarja zatežili, da se preveč redi, ne vem pa koliko je zrastel od novembra. Jaz bi na tvojem mestu poklicala ali patronažno ali pa kar pediatra, če ne drugega, da samo sebe pomiriš. Če pa Neža normalno spi, ima vsako plenico polulano in normalno kaka, po moje ni kakšnega razloga za skrb. Nekje sem prebrala, da otroci z višjo porodno težo malo počasneje pridobivajo težo, ker ne rabijo toliko kot tisti malo bolj suhi.

Ali malčkom strižete nohtke na nogah? Jaz mu jih ne, ker itak ni skoraj nič, na rokah mu pa moram skoraj 2x na teden, grem zdaj to narest, ker spi.

Lep dan še naprej punce.

(odgovor članu D0aisy)
Neposredna povezava do sporočila: 506
19.12.2010 16:14:53   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

Mmmm, jaz se pa bašem s piškoti, ki jih je tašča naredilauser posted image . Fino za moje kilce...user posted image

Jaz bi tudi nekaj sladkega.

Aja še tole: a imate tudi ve ful suho in razpokano kožo na rokah? Jaz bom znorela, skoz si mažem roke pa kar nič ne pomaga. A je to tud kakšna ponosečniška zadeva?

Majabar zamenjaj ticker, kaže ti, da si noseča 47 tednov in 9 dni.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 507
19.12.2010 16:37:53   
majabar
:) Ja, sem kot slonica, ki nosi 12 mesecevuser posted image .

< Sporočilo je popravil majabar -- 19.12.2010 16:46:14 >

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 508
19.12.2010 16:40:11   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

haha :)

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 509
19.12.2010 16:46:44   
majabar
Evo, nov ticker:).

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 510
19.12.2010 16:53:14   
philadelphia

Library o moj bog, dobra si bila, da si toliko časa trpela.

Ja jaz se tud čudim. Najhuje pa je, da sem klicarila v P in svojo G in spraševala patronažno in so me skenslali z besedami: "Ja gospa rodila ste, ja kaj ste pa mislila". Tisto trdo so pa notranji šivi. Patronažni pa najbolj zamerim, ker bi lahk sam uč vrgla in bi vedela, da niso šivi. Tud šlatat me ne bi blo treba, sam pogledat.

Ampak danes sem bila pa na sprehodu z malo in je blo prav luštno user posted image user posted image . Končno sem lahk hodila in uživala v svežem zraku. Kaj vse sem zamujala do zdaj.user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 511
19.12.2010 16:54:38   
philadelphia
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Evo, nov ticker:).

A si ziher, da je šele 2 tedna star? user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 512
19.12.2010 17:05:28   
majabar
ojojuser posted image user posted image

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 513
19.12.2010 17:13:19   
majabar
no, zdaj pa res:).
Berem za nazaj...
Library, upam, da bo kmalu vse OK!
Phelps, tudi mene zanima, kako je s tistimi, ki pridobivajo premalo na tezi. Pri nama je sicer zdaj boljse, ker ne jem mleka in mlecnih izdelkov. Je pa v 1. mesecu dobil od porodne teze samo 500g in so rekli, da je OK, spodnja meja je 450g/mesec oz.150g na teden. Kaj ti je rekel pediater?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 514
19.12.2010 17:20:30   
pikizenc

Aja še tole: a imate tudi ve ful suho in razpokano kožo na rokah? Jaz bom znorela, skoz si mažem roke pa kar nič ne pomaga. A je to tud kakšna ponosečniška zadeva?

Ej to tud mene zanima - jst mam tud isto, skos čist suhe roke. Sicer sem pa opazila, da tud na kakšnem druge mestu na telesu najdem kakšna bolj suha mesta. Najbrž so se nosečniški hormoni spucal vn user posted image  prej sm mela lepo user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 515
19.12.2010 17:33:05   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

tole se mi dogaja že cel tedenuser posted image  user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 516
19.12.2010 17:48:26   
majabar
U, mi jemo noro veliko. Oce bo tu  samo 14 dni in mu je treba predstaviti vso kulinariko Kolumbije, zraven pa se ostali jemo:).
Phelps, sem pozabila, zdravnik je Lucianu Maiu predpisal natrijev alginat proti polivanju. Nismo ga se sli iskat, a porocam, kako deluje, ko sprobamo. In napotnico za rentgen zgornjih prebavil smo dobili, bo popil kontrastno sredstvo, da vidimo, ce je vse OK s prebavno potjo.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 517
19.12.2010 18:28:58   
Majchi
Sleepy wrap uspešno testiran, včeraj sva šla popoldne na sprehod po snegu, zdaj ga imam pa notri, ker mi drugače ne spi, če ga ne pestujem.

emma, kako si ga pa oblekla za ven? Jaz sem se že parkrat hotla spravit, da greva s slingom ven (sploh ko je dež), pa me zmer mine, ko pomislim, da ga moram oblečt in not basat. Pa še ne vem, če bi blo dost. Si čez bundo zapela al pa dekco vrgla?

Eno vprašanje: kako čistite vratne gube? Liamu se je malo vnelo na vratu, ker je že taki mali bajsek, pa mu redno vsak dan čistim z vodo in mažem z oljem. Danes sem ga namazala z bepanthenom, da se zaceli. Kaj še priporočate?

Kaj pa, če bi še s fenom probala? Če je za rito in tiste gubice dobro, bo verjetno tud za vrat.

Tud jaz imam suhe roke kot papir. Ko se npr. spravim likat in cunje šlatam, je za znoret in si moram na debelo roke namazat in počakat, da se vpije.
Pa tud na petah. Na dva dni si ribam trdo kožo, pa imam še vseen ful, da se mi za nogavice zatika. Za znoret, prvič v lajfu imam to. Prej sem imela samo rahlo belkaste robove na petah, pa še to po enem tednu od strganja.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 518
19.12.2010 18:30:23   
Majchi
Drugač si moram pa tud jaz ticker zamenjat, sem že 32 dni čez rokuser posted image .

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 519
19.12.2010 18:42:50   
november2010
suhe roke - jaz tud user posted image

sleepy wrap - kolk časa ste čakale nanj tiste, ki ste naročile pri mojem škratku?

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 520
19.12.2010 18:48:48   
Majchi
Jaz sem čakala 1 teden, ker so nekaj zasrali. Baje ima ta ženska eno novi, ki ji pošilja in ker sva se midve kar prek maila zmenile in naročilo ni šlo prek spleta, je una moje naročilo spustila. Sicer bi moralo biti v max 2 dneh. Pošilja v pon, sredo in petek.

Neposredna povezava do sporočila: 521
19.12.2010 19:24:31   
november2010
aha kul! pol bom jutr al pa v tork najbrž dobila....user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 522
19.12.2010 21:23:52   
kapesanta
joj jst pa se kar ne vem ce bi kupila trak... Moj pravi naj ne kupujem vec stvari za parkrat. Sej ma po svoje prav: kengurujcka smo mel 2x, vozicek je dost bol primeren za lenobe kot sm jst. Pa se zima je in ne vem kako bi oblekla malo.

Suha koza: tud zraven
Mozolcki: tud. Pa se od poroda je rdeca po veki in ob nosku - kdaj to izgine?

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 523
19.12.2010 21:26:36   
kapesanta
krcki od AD3 kapljic - kolk casa po zauzitju se pojavijo in kolk dolgo trajajo?

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 524
19.12.2010 21:27:57   
majabar
Moj dragi je pa pred dvema dnevoma kupil kengurujcka, a ga se nismo uporabili.
Lucian Mai je imel po porodu modro vijolicno crto med levim uckom in lasiscem, a je izginila v cca 1 tednu.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?