|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
19.12.2010 21:43:43   
ljubljana
kepesanta
lahko ga pri meni stestiraš.Jaz nebi naredila čisto nič, ker naša punca noče biti sama in se non stop pritožuje če ni po rokah ali pa v traku.Mene od kengurujčka hrbet boli, od traku pa ne, ker se mi teža čisto drugače razporedi.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 19.12.2010 21:45:19 >

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 526
19.12.2010 22:58:31   
Renesme**
slikice

opeklina
user posted image

Bastian- 3 tedni
user posted image

6 tednov- slikan v času krčkov in je bil mal nesrečen
user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 527
19.12.2010 23:13:22   
škorpijonček_
Renesme...tale tvoja zadnja slikica, kot da bi gledal našega malega. Bom enkrat poslikala na novo, pa probala v tej pozi dobit, sta si full podobna, sicer so si pa mali tak vsi podobni.

Jst pa ne vem kaj našega tko napenja, ker full prdi in se muči. Še ima katera iste probleme? Dajem mu koroške kapljice, pa ni nekega učinka, razen tist trenutek, ko mu kapnem v usta. A te Gaia kapljice so OK? Pa Aptamil tud verjetn ni OK, bo treba še kaj druzga probat.

Pa dojenje, jst ga skušam imet full na zizi, sam me je strah, da se je mal flaške navadil, ker ko končava na zizi, grem stiskat, pa mu pol še na flaško dam, pa zvečer pred spanjem obvezno Aptamil, ker drugače se dere in sploh noče zaspat. Naš mali je dan zamenju za nočuser posted image . Jst se še od poroda sploh nisem naspala.
Kako dolgo si črpate tiste, ki si? Ker jst dobim max iz obeh 60mluser posted image , pa črpam ene 15 minut, sem pa zasledila sedaj kako se pravilno črpa, pa jutri sprobam. Zdle bežim hiter spat, ker je mali zaspal, pa da imam vsaj dve, tri urce do prvega nočnega dojenja.

Nočka.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 528
19.12.2010 23:33:26   
majabar
škorpijoncek, meni med tem, ko dojim na eni strani, na drugi pritece cca 30ml samo od sebe. Crpati se nisem poiskusila, kaksno pa je pravilno crpanje? Jaz bi sicer veliko raje, da mi ne bi ven teklo, bi imela ravno dovolj, da ga nahranim cez dan, tako pa zmanjka...

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 529
20.12.2010 8:37:14   
škorpijonček_
Majabar,

Ko sem šla iz P, so mi dali neko zloženko o dojenju od Unicefa. No in jst to komaj včeraj mal prelistam, pa najdem kr dost zanimivih stvari. Vsekakor, dojenje res ni kr neki, potrebno je dosti volje in vztrajanja. Par stvari:
-          Priporočajo liter mleka, 1-2 jajci (upoštevane tudi skrita v drugi hrani), 150 g mesa ali rib, sadje, zelenjavo (skupaj 600g). Od sladic sadne ali skutine. Od pijač voda, mineralna voda, sadni in zeliščni čaji. Manj solimo, manj začinimo, manj sladkorja.
-          4-6 obrokov dnevno dnevno (enakomerno porazdeljenih), vsak obrok mora vsebovati sadje in zelenjavo, beljakovinsko živilo ter izdelke z žiti. Sadje in zelenjava naj bo sveža, ena skodelica prave kave ali čaja na dan je dovoljena…
Tole glede hrane piše…maj st se kr grešim in svaka čast tistim, ki tole uspešno laufajo.
Glede črpanja z električno črpalko, pa je tako, da pričnemo s 5 minutami na vsaki dojki, najprej stimuliramo (najnižja moč črpalke), dokler ne priteče kapljica, potem pa vklopmo normalno jakost. Ko smo obe 5 minut črpali, gremo nazaj še enkrat na obe za 3-5 minut. To potem vse skupaj traja 15-20 minut. Svetujejo, da se redno izbrizgava na 2-3 uri podnevi in vsaj 1x ponoči.

Tolk na kratko. Jst si samo zjutraj in zvečer, ker vsaki dve uri po 20 minut, pa res nimam volje, tako da res kapo dol tistim, ki ste nam za vzor dojenja in rednega črpanja. Jst se trudim kolikor lahko, vem pa da bi morala bit bolj vztrajna, ne pa takoj po flaško letet, ko se začne dret in mu dodajat še dodatek.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 530
20.12.2010 8:38:32   
škorpijonček_
Majabar...

mogoče maš tudi več mleka ker si en mesec pred menoj, mi bomo ta teden komaj 3 tedne stari, mogoče še pa bo kaj več mleka, al pa tud ne. Upam, da ne zgine.

Neposredna povezava do sporočila: 531
20.12.2010 8:38:51   
škorpijonček_
Majabar...

mogoče maš tudi več mleka ker si en mesec pred menoj, mi bomo ta teden komaj 3 tedne stari, mogoče še pa bo kaj več mleka, al pa tud ne. Upam, da ne zgine.

Neposredna povezava do sporočila: 532
20.12.2010 8:57:24   
mancica
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_

Jst pa ne vem kaj našega tko napenja, ker full prdi in se muči. Še ima katera iste probleme? Dajem mu koroške kapljice, pa ni nekega učinka, razen tist trenutek, ko mu kapnem v usta. A te Gaia kapljice so OK? Pa Aptamil tud verjetn ni OK, bo treba še kaj druzga probat.

Pozdravljene!

Se prvič javljam, ker odkar imamo doma novega člana mi nikakor nič ne ratauser posted image . Skratka, naša mala je stara 6 tednom in ima enake težave, napenjanje, javkanje ponoči, krči... Kapljice ne pomagajo čisto nič. Ampak to samo ponoči, čez dan je super. Ko se napapca jo nič ne zvija in tudi pri popoldanskem počiktu nič ne stoka, samo ponoči.
Pa še to, v prvem mesecu je pridobila natanko eno kilo in tudi zdaj mislim, da se lepo redi. Moti me to, da zadnje dni je zelo malo. Enkrat 40 ml, naslednjič 70, 90, 30... nikoli enako in se bojim, da ni kaj narobe z njo in mi tega ne zna pokazati. Vem, da ne jejo vedno enako ampak to se mi zdi zelo premalo za njeno težo in starost.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 533
20.12.2010 9:46:37   
emma83
Dobro jutro,

ena user posted image za vse.

IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

IZVIRNO SPOROČILO: emma83
Sleepy wrap uspešno testiran, včeraj sva šla popoldne na sprehod po snegu, zdaj ga imam pa notri, ker mi drugače ne spi, če ga ne pestujem.

emma, kako si ga pa oblekla za ven? Jaz sem se že parkrat hotla spravit, da greva s slingom ven (sploh ko je dež), pa me zmer mine, ko pomislim, da ga moram oblečt in not basat. Pa še ne vem, če bi blo dost. Si čez bundo zapela al pa dekco vrgla?

Prejšnji teden sem v Lidlu kupila kombinezon, ki je malo tanjši od tega, ki ga imam od prej in ga kar v njega oblečem, spodaj pa normalno bodi, majčka, žabice, hlačke in copati, pa seveda kapa na glavo. Nisem nobene dekce imela s sabo, bundo sem pa lahko samo dio polovice zapela. Mislim, da mu je bilo kar fino toplo, bom pol še slikco pripopala. Nosim ga pa v položaju zibke, zdi se mi še premali za pokončno nošenje, mogoče se motim.

Evo slikca:

user posted image

< Sporočilo je popravil emma83 -- 20.12.2010 9:47:29 >

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 534
20.12.2010 9:59:52   
tejci1981
Dan!

user posted image ali imajo vaši malčki skozi bel jezik?
Jaz sem najprej mislila da je od mleka, včeraj pa sem opazila, da ima take bele obloge tudi po nebu in mislim, da je sor,...imamo doma daktarin, pa mu ga dajem malo na dudico.
Bom poklicala patronažno in jo vprašala,....

Suhe roke - zadnje čase katastrofa, mažem z oljem, in mastnimi kremami pa ni pomoči,...kurjava, suh zrak, poleg tega pa se mi zdi da si dosti več umivam roke zdaj ko imamo Leona. Po telesu je pa pri meni vsako zimo enako, tako da se mažem z mandljevim oljem ko sem še mokra izpod tuša in pomaga.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 535
20.12.2010 10:18:48   
nejka000
Jutro mamice!

Včeraj sem dobila eno knjigo v kateri sem našla par nasvetov kako blažit krče pri dojenčku pa par nasvetov pri težavah z dojenjem. Bom kr prepisala, mogoče bo kateri pomagalo.....

Težave pri dojenju

Materino mleko je po hranilni plati popolno za dojenčke, v njem so encimi zaradi katerih je lahko prebavljivo, pa tudi snovi ki spodbujajo imunost in pospešujejo rast. Skoraj vsaka ženska lahko doji, čeprav imajo lahko nekatere, zlasti prvesnice, težave. Med običajne neprijetnosti spadajo boleče in razpokane bradavice, nabrekle dojke, zamašeni mlekovodi in malo mleka.

Preventiva: Da bi obdržali ravensvoje energije in zagotovili dovolj mleka, povelajte vnost kalorij od 400 do 600 kalorij na dan, oresdotočite se na hranljiva živila. Na dan bi morali pridobivati približno 1200 miligramov kalcija (Hrana bogata s kalcijem: Trdi sir, mleko, Jogurt, Sardine, Tofu, Zeleno zelje-surovo, Pečeni fižol).Jejte večkrat po malem, med dojenji pojejte obrok hrane ali kak prigrizek. Na dan spijte najmanj osem kozarcev tekočine brez kofeina. Vedite da bo večina snovi ki jo zaužijete tudi v vašem mleku. Najmanj dve uri pred dojenjem ne pijte piva, vina ali drugih alkoholnih pijač.

Vsakdanja rutina: Sprva se bo dojenček hranil pogosto zato opravite druge obveznosti kadar morete. Zlasti prvih nekaj tednov po porodu, ko se ureja oskrba z mlekom, si vzemite počitka, kolikor ga potrebujete. Dojenje sproža sproščanje hormonom podobnih snovi, ki jim pravimo endorfini, pa tudi prolaktin (hormon ki povzroča, da mlečne žleze tvorijo mleko) in vse to sproži občutje miru in zadovoljstva.

Sprostitev: Ko hranite dojenčka, poskušajte biti sproščeni. Če ste napeti ali zasjrbljeni, morda ne boste sproščali dovolj oksitocina, hormona ki sproći začetni tok mleka. Lačen dojenček bo postal nemiren in vi še bolj napeti. Preproti ukrepi kot so gledanje televizije ali sedenje pri miru s toplim napitkom, utegnejo biti dovolj da boste sproščeni. Če to ne pomaga, uporabite sprostitvene tehnike, recimo vaje za globoko dihanje, ki ste se jih naučili na predporodnem tečaju.

Zdravljenje:
Pomembno je vedeti, kako se spoprijeti z običajnimi težavami pri dojenju, ki jih lahko doživi vsaka mati. Če težav nemorete rešiti sami, pojdite po nasvet k izurjenem svetovalcu za dojenje ali h kakšnemu drugemu zdravstvenemu delavcu.

Nebrekle dojke;
Ko nekaj dni po porodu nastane zrelo mleko, bodo dojke nemara napete, zatekle ali boleče. Zato se bo dojenček težko priselsal na bradavico in kolobar in bradavici bosta postali bolelči.
- Dojite pogosto, podnevi in ponoči da se vam v dojkah ne bo kopičilo preveč mleka.
- Da bi zmanjšali pritisk in da bi dojenček lažje zgrabil bradavico, pred dojenjem izbrizgajte nekaj mleka z roko ali s črpalko.
- Če so dojke tako polne, da mleka e morete iztisniti, jih pred odjenjem nekaj minut kopljite v topli vodi ali si na vsako dojko poločite vroč obkladek, da bo mleko laže teklo. Med nojenji si na dojki polagajte mrzle obkladke, da zmanjšate nelagodje.

Boleče ali razpokane bradavice:
Če vas med odjenjem bolijo bradavice upoštevajte naslednje ukrepe:
- Dojenčka namestite tako,da spravi v usta ves bradavični kolobar. Pri vsakem hranjenju ga držite v drugačnem položaju, da ne bo premočno vlekel kakšnega dela bradavice.
- Vsako nabreklost zdravite brž ko jemogoče.
- Preden daste dojenčka k prsim, spodbudite tok mleka: sprostite se in udobno namestite.
- DOjite pogosto, toda če so bradavice zelo boleče ali razpokane, za dan ali dva omejite dolžino dojenja in ostanek mleka izbrizgajte.
- Najprej ponudite manj bolečo bradavico
- Ne umivajte si prsi z milom
- Po dojenju osušite bradavice, nato si jih namažite s svojim mlekom ali z mazilom iz zdravilnega ognjiča
Kolikor le morete si sušite bradavice na zraku. Če je mogoče jih vsak dan za nekaj minut izspostavite sončni svetlobi
- Če se vam iz dojk cedi mleko, jih ohranjajte suhe z vložki za dojke.

Neprehodna mlečna izvodila: Občutljiva trdeča bula v dojki utegne biti znamenje zamašenega mlečnega voda. Čimprej ga poskušajte odmašiti, da se izognete okužbi. Naslednji postopki bodo pomagali:
- Po vsakem dojenju si popolnoma izpraznite dojke, Najprej hranite dojenčka na prizadeti dojki.
- Dojite pogosteje in če je potrebno, izbrizgaajte mleko med dojenji ali po njih.
- Med hranjenjem nežno, vendar krepko masirajte bulo proti bradavici
- V kopeli ali pod prho namilite (nedišeče milo) prizadet mlekovod, nato pa po njem naraho potegnite z glavnikom z redkimi zobmi, da spodbudite pretok mleka in pomagate odstraniti zaporo
- Naredite nekaj krožnih vaj z rokami
- Poskrbite da se vam nedrček dobro prilega, da vas ne tišči prehudi in s tem povzroča zamašitve (ne uporabljajte nedrčka s kostjo)
. Pri vsakem dojenju spremenite položaj
- Za lajšanje bolečine si vsako uro položite na dojko vroč vlaćen obkladek ali zavit termofor z vročo vodo. Pred dojenjem si dojko oplaknite lai jo za 5 do 10 minut potopite v vročo vodo.
- Uživajte čimveč zelenjave, polnovrednih žit, mastnih rib in rastlinskih olj. Tudi dodatek rastlinskega lecitina utegne pomagati.

Premalo mleka: Ženska le redko ne more tvoriti dovolj mleka
- Dojite pogosto in tako dolgo kolikor hoče dojenček, kajti to bo spodbudilo tok mleka
- Da bi povečali količino mleka, enkrat ali dvakrat na dan spijte skodelico čaja iz konopljike (meniški poper), velike koprive, navadnega komarčka, sporišča, listov maline, cimeta, kordabenedikte (žegnana kopriva) ali navadnega sleza. Menda pomagajo tudi semena kumine, koriandra, kumna, sončnice, sezama, zelene ali triplata.

Homeopatija: Calcarea, carbonica, pulsatilla in utrica naj bi pospeševale tok mleka. Silica utegne pomagati razpokanim bradavicam.

Kolike

Kakih 25 odstotkov novorojenčkov mučiho napadi neutolažljivega joka, ki jih ne znamo pojasniti - tako imenovane kolike. Ta motnja se začne v prvih tednih življenja in je navadno najhujša pri šestih tednih. Pri skoraj vseh otrocih, ki imajo kolike težava mine v treh mesecih.
Otrok ki ima kolike lahko vztrajno joka tudi več ur na dan, v glavnem zgodaj zvečer. Nekaterim kolena pritegne k prsim, trebuh pa jim otrdi in je videti napet. Ko otrok nazadnje le zaspi, se lahko čez uro ali dve s krči spet zbudi.
Večina otrok ki ima kolike, je drugače zdrava. Dojenčki jočejo zaradi marsičesa, vendar je jok zaradi kolik značilen in otrok ima očitno bolečine, ni utrujen ali lačen.  Bolečina verjetno izvira iz napetih mišic v črevesni steni, a globljega vzroka za to še ne poznamo. Med morebitne razlage sodijo:
- vetrovi
- prehranjevalne težave
- reakcija na vdihavanje tobačnega dima ali pitje z nikotinom onesnaženega materinega mleka
- občutljivost na mlečne mešanice ali kako sestavino v prehrani doječe matere
- nezrelost živčevja v prebavnem traktu otroka
 uživanje trde hrane pred tretjim mesecem starosti

Zdravljenje:
Prehrana: Če dojite, naj otrok spije čimveč gostega mleka, ki priteče po nekaj minutah dojenja. Če otroka prezgodaj pristavite k drugi dojki, potem pa ga odstavite, še preden se je lahko napil tega gostejšega mleka, bo sicer videti zadovoljen a bo poln le redkejšega mleka - mleka z malo maščobe, ki najprej priteče iz dojke. Če v želodcu ni tudi gostejšega mleka, redkejše mleko hitro preide iz želodca v črevesje. Laktoza potem fermetira v črevesju in nastanejo vetrovi. Če imate veliko mleka, otroka vsakič podojite samo na eni dojki. Prilagodite prehrano če je treba in izločite iz nje, vse kar bi utegnilo dražiti. Nekaterim dojenčkom povzročajo težave pri dojenju mlečni izdleki, drugi so občutljiv za sestavine v jajcih, bananah, jabolkah, pomarančah, jagodah, paradižniku, čokoladi, kavi, koli ali alkoholu.
Sledovi hrane, ki povzroča vetrove v črevesju lahko zaidejo tudi v materino mleko. Morebitni povzročitelji teh težav so cvetača, brokoli, brstični ohrovt, paprika, česen, fižol, rabarbara in kumare. Če pojeste kaj od tega in vaš otrok po naslednjem obroku joka, poskusite ta jedila izločiti z jedilnika.
Jedem dodajajte zelišča in začimbe ki pomirjajo, denimo ingver, kumino, koper, timijan, janež in cimet.
Če otroka hranite z mlečnimi mešanicami, ne nadomestite tiste ki jo uporabljate, z drugo, razen če vam to predlaga zdravnik.

Zeliščni pripravki: Vprašajte pediatra, ali bi bilo primerno zdravljenje z  zeliščnimi pripravki. Če se b strinjal, dajajte otroku  pred vsakim hranjenjem po žlički ali iz skodelice piti toplega zeliščnega čaja po majhnih požirkih. Janež, kamilica, ingver, melisa ali poprova meta pomagajo sprostiti želodec in črevesje in preprečujejo boleče krče ki so najverjetneje vzrok za kolike. Ne dajajte otroku več kot četrt skodelice zeliščnega čaja na dan.

Homeopatija: Megnesia pohosphorica je učinkovito vsestransko zdravilo, če otrok priteguje kolena h prsim in mu je naplošno bolje po nežni masaži in kadar mu je toplo. Če je vaš otrok močno vznemirjen, poskusite s chamomillo ali colocynthisom.

MASAŽA DOJENČKA:
Dojenčka si vsak dan ko jemiren, položite v naročje ali na brisačo, pogrnjeno po postelji ali na tleh. S počasnimi gibi mu nežno masirajte trebuh v smeri urinega kazalca. Med masažo naoljite kožo s čajno žličko segretega olivnega ali jojobinega olja ki ste mu primešali kanec olja majarona, olja rimske divje kamilice, ali madarinovega olja. Vsa ta olja dojenčki - ko vdihava hlape - pomagajo sprostiti trebuh in črevesje.

Evo pa sem napisala. Zdelo se mi je fajn napisano pa sem si rekla da pokažem še vam, lahko pa kera kaj najde kak nasvet zase. Lep dan vam želim, mi gremo danes po božičnih nakupih

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 536
20.12.2010 10:56:05   
kapesanta
JUTRO al pa že DAN vsem skupaj
Hvala Nejka000, izvedela nekaj novih stvari in našla nekaj pozabljenih user posted image user posted image user posted image .

LJUBLJANA hvala za prijaznost, vendar sem iz Trbovelj (izlet v Lj je dvourni izlet), ti pa verjetno tudi nebi mogla pogrešat traku za par dni (bi ga načeloma lahko moj vzel in ti ga prinesel nazaj, vendar tudi ni čisto vsak dan v Lj, da o njegovem navdušenju sploh ne govorim user posted image ). Najboljš da ugriznem in naročim pri malem škratu pa ga en teden probavamo - sem se pa že odločila da vzamem neelastičnega - predvsem ker vem da jo bo na koncu moj več nosil in mu je rado vroče.

Smo bili sicer pred 2 dnevoma v Lj v Šparu (smo morali zapravit bon od vrnjenega babyphona), pa Sari ni glih pasalo - samo ne vem lahko da so bile AD3, al pa šund ali pa to da ni navajena vozička (sem vidla eno mamico s trakom in sem takoj pomislila kolk bi blo fino če bi ga mela tud jst)

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 537
20.12.2010 11:36:01   
aleksa83
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

:) Ja, sem kot slonica, ki nosi 12 mesecevuser posted image .

Ne se sekirat, jaz tudi,..... user posted image user posted image user posted image

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 538
20.12.2010 11:38:49   
nejka000
evo da dodam še nekaj osuhi koži, ker se mi zdi da nas vse matra.

Suha koža

Ko lojnice-žleze v koži, ki izločajo loj - ne ločijo več dovolj loja, ki varuje kožo pred razmerami v ozračju, postae koža suha, luskasta in včasih razdražena. Tegobo je praviloma mogoče odpraviti z upoštevanjem preprostih pravil za nego kože in odbiranjem iz pestre palete naravnih zdravil in drugih pripomočkov.

Morda imate suho kožo, ker s vaše lojnice razmeroma nedejavne. To je lahko dedno, posledica začasnega hormonskega neravnovesja (npr. nosečnost) ali nezadostne prehrane. S starostjo postaja koža bolj in bolj suha.
Skrajne temperature in močan veter kožo izsušijo. Roke, noge in komolci so še posebej občutljivi, ker je v njih zelo malo lojnic, pa tudi obraz in vrat rado prizadene, ker sta praviloma bolj izpostavljena vplivom okolja. Suha koža je lahko tudi posledica ekcema, luskavice, pleničnega izspuščaja, pa tudi dehidracije zaradi premalo popite tekočine.

Preventiva:
Na prostem se zavarujte s kremo z visokim zaščitnim faktorjem; kadar je mrzlo nosite tople nogavice in rokavice in se redno mažite z mazilom za ustnice in vlažilcem. Notri pa imejte tako hladno da vam je še ravno prijetno. Podnevi zmanjšajte gretje, raje se topleje oblecite.
klimatske naprave, gretje in elektronski pripomočki s televizijo in računalnikom vred povečujejo koncentracijo ionov v  zraku, to pa izsušuje kožo in jemlje vlago iz zraka. Zamnjšajte število pozitivnih ionov tako, da odprete okno, vlažite zrak (z vlažilcem ali tako da razpostavite posode z vodo po radiatrojih ali v njihovi bližini) in si omislite sobne rastline.
Ne spite pokriti z električno blazino. Z redno vadbo izboljšajte kroženje krvi in posrbite, da bo vaša koža dobila dovolj hranilnih snovi in kisika.

Zdravljenje:
Prehrana: Zdrava prehrana z obilo presnega sadja in zelenjave pomaga ohranjati kožo vlažno in prožno. Preprečite dehidracijo, tako da popijete vsaj šest kozarcev napitkov brez kofeina na dan.
- Jejte živila, bogata z esencialnimi maščobnimi kislinami (Polnovredna žita, stročnice, oreški, semena, hladno stisnjena rastlinska olja, temnozelenolistnata zelenjava)
- Povečajte vnos živil z vitaminom C in D (C=večina sadja, brokoli, paprika, in večina zelenjave, D=mlečni izdelki, jajčni rumenjaki, morske alge, oreški, mastne ribe, ribje olje). Zavedajte se da večino vitamina D dobite od delovanja sončne svetlobe na kožo.
- Jejte jedi bogate z vitaminom E in cinkom (E=rastlinska olja, jajca, ribe, polnovredna žita, leča, fižol, oreški, semena, Cink= mlečni izdelki, ribe, školjke, polnovredna žita, stročnice, koreničevje, česen, kalčki)
- Jemljite dodatek ribjega olja

Domači pripravki:
Nobene potrebe ni da bi kupovai drage kreme. Številni dermatologi se strinjajo da je rsatlinska mast najboljpe vlažilo. Tudi navadno hladilno mazilo, ki ga dobite v lekarni praviloma zelo pomaga.
Ovsena kaša zdravi in neguje. Če želite kožo zmehčati, potopite vrečko iz muslina v kateri sta dve skodelici ovsene kaše, v  mlačno kopel in pustite da se namakati 15 minut. Nežno se obrišite in takoj nanesite vlažilno kremo da zadržite vlago v  koži.
Med ki vleče vlago iz zraka je učinkovita, čeprav nekoliko lepljiva maska za suho kožo.

Zeliščni pripravki:
Kel iz aloje pomirja in izboljša raskavo kožo na obrazu.
Navadna zvezdica pomirja. pripravite oblogo iz hladnega čaja te zeli in jo položite na kožo, da ublažite srbečico zaradi izsušitve kože.
Vzemite svetlinovo olje, ki vsebuje esencialne maščobne kisline

Aromaterapija:
- Olje krvomočnice: Kanite nekaj kapljic v toplo kopel
- Olje sandalovine in gartrože: po dve kapljici obeh primešajte žlici olja in pšeničnih kalčkov in vsebini kapsule svetlinovega olja. Ponoči nanesite na suho kožo.

Hidroterapija za krvni obtok:
Spodbudite dotok hranilnih snovi v kožo rok in nog tako, da jih za eno minuto potopite najprej v vročo vodo in potem v mrzlo vodo. Če imate suho kožo na rokah, polagajte izmenoma vroče in mrzle obkladke med lopatici in na tilnik. Če imate suho kožo na nogah pa polagajte obloge na spodnji del hrbta.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 539
20.12.2010 11:41:09   
severnica77
Halo punce!
Meni enostavno ni zneslo, da se kaj javim. Sem fasala mastitis. Vročina in bolečina v višave .... pa smo pristali na antibiotiku.

Mali je k sreči vredu, osmi dan mu je opadel popek. Je pa zelo priden dojenček, lepo se doji in redi pa pančka tudi fajn :) Starejši bratec je tudi super sprejel bratca, čisto malo se je pokazalo ljubosumja ampak je že izginilo.

Upam, da se mi kaj več uspe javljati.

Neposredna povezava do sporočila: 540
20.12.2010 14:49:07   
kapesanta
krcki od AD3 kapljic - kolk casa po zauzitju se pojavijo in kolk dolgo trajajo?

A MOGOČE KATERA VE? 

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 541
20.12.2010 14:55:55   
malajka84
dan babe!:)

madeži na vekah.
..no Lina ma tud rdeč madež na veki, nad noskom pa zadaj na vratu...pediatrinja je rekla da to izgine do 1. leta...no od kolegice sinko je imel tud te madeže (štorkljini madeži s ejim reče baje)...pa je star 5 mesecev in res jih skoraj da ni več vidt, tako da zadeva gre

mozoljčki
..pri nas jih ima še po glavi mislim pod laski...ma je danes ravno šla patronažna mimo hiše pa sem jo "zahaklala" če bi polgedala...pa je rekla da je to normalno, na rokicah, bušeku, nopgiah in glavi, da se samo čisti..upamo da res:)

to je to, zdej je pa moj pršu domov in gre mami sama v šoping:) tko je če nimam kej za oblečt:)

Neposredna povezava do sporočila: 542
20.12.2010 15:58:45   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

krcki od AD3 kapljic - kolk casa po zauzitju se pojavijo in kolk dolgo trajajo?

A MOGOČE KATERA VE? 

Tinkaro je začelo zvijat skoraj takoj ko jih je pojedla- no recimo po ene pol ure in jo je zvijalo kar par ur...sem jih dala 1x in nikoli več...zdaj me je vprašala če da AD3, pa me pogleda, pa sem rekla naj da kar Plivit D3, da imam slabe izkušnje z AD3....mogoče tam pri 4 mesecih, da bom pa zamenjala na AD3...

Neposredna povezava do sporočila: 543
20.12.2010 16:01:17   
Renesme**
Midva sva imela danes UZ kolkov, eden je že čisto vredu, eden pa še malo nezrel, ampak še zmeraj primeren za to starost....široko pa sploh ne smeva povijat....no pri 3 mesecih še kontrola.

Tinkara je šla pa zdajle na Dedka Mraza

Neposredna povezava do sporočila: 544
20.12.2010 16:12:22   
Majchi
Renesme, tole je bila pa res grda opeklina! Te je mogl kar fajn boletuser posted image . Tamauček je pa na tisti sliki, ko se kopa, isti kot naš Luka. Ista glavice, iste učke, isti pogled, lička... Zgleda je glih iz takega profila slikan, ker tam pri 6ih tednih je pa čist druguser posted image . Kot je že Škorpionček rekla, se tud men zdi, da so si dojenčki podobni ko so še čisto majhni.

Naš tamali se pa zadnje 3 dni že kar lepo odziva, če ga ogovarjaš. Ustka odpira, pa z učkami ful komunicira. Se mi končno fajn zdi mu kaj povedat, ko vsaj kak glas al pa pogled da od sebeuser posted image . Edino s pogledom mi sledi že praktično od začetka.

Neposredna povezava do sporočila: 545
20.12.2010 16:13:36   
Majchi
Pa sliko v avatarju moram zamenjat. Na sliki je še Lana, ko je bila par mesecev stara.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 546
20.12.2010 16:18:00   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

Pa sliko v avatarju moram zamenjat. Na sliki je še Lana, ko je bila par mesecev stara.

Oh, saj to je pa zdej čist simpluser posted image . Se spomnim, ko je bila Lana dojenček, da je bilo treba ful nekaj pomanjševat fotko na neke piksle, da sem skor živce zgubila. Zato tud nisem nekaj menjala. Zdaj pa se to kar samo narediuser posted image . Kul

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 547
20.12.2010 16:21:46   
nadinne
Živjo.

Se že nekaj časa nisem oglasila...nekako se ne znam vklopit v debato user posted image mam drugačne probleme...bolj sama s seboj...ja depresija se me še kar drži...tako da že razmišljam o tem, da bo šla h kakemu strokovnjaku na pogovor...samo me je strah, da ne bo na koncu pristala na kakih antidepresivih, ker bi potem mogla nehat dojit! Tega pa res nočem, sploh sedaj ko sem naročila končno blazino za dojenje in bom končno lahko v sede dojila user posted image Jutri jo dobi, in koj sprobam user posted image

No prejle je šel user posted image v službo...jaz pa sem hotela postavit smerkco...pa smo prišli do problema kam jo postavit, ker tja kamor sva hotela ne gre, ker je preširoka user posted image In sedaj nimam pojma kam naj jo postavim. Pa tako sem se veselila da bom že danes z malo ogledovala lučke zvečer user posted image Ja takle mamo. Pa se bom mogla spet z nečim drugim zamotit.

mozoljčki...moja jih ima po nosku vglavnem...take bele...bo jih kar stisnila user posted image No saj bodo izginili.

kapljice
...jaz sem Plivit D3 kapljice začela dajat v petek...najprej po eno...pa se mi zdi da jo te dni čez dan nekaj matra in se napenja, samo ne morem reči da je to ravno od kapljic...mogoče jaz kaj jem, kar ji ne paše...pitaj boga! user posted image

čaj...zadnjič sem kupila čaj za dojenje...pa vidim da je notri komarček, kumina in janež...a niso te sestavine tudi v bebe čaju? Dobila sem pa še komarčkov čaj za dojenčke...a ga katera daje svojemu otroku? Jaz sploh ne vem a naj ga al ne, gledena to da polno dojim.

majabar...super da je oče prišel na obisk. Maksimalno uživajte!

Grem pospravit posodo...potem pa malo na telefon user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 548
20.12.2010 16:48:31   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

Živjo.

Se že nekaj časa nisem oglasila...nekako se ne znam vklopit v debato user posted image mam drugačne probleme...bolj sama s seboj...ja depresija se me še kar drži...tako da že razmišljam o tem, da bo šla h kakemu strokovnjaku na pogovor...samo me je strah, da ne bo na koncu pristala na kakih antidepresivih, ker bi potem mogla nehat dojit! Tega pa res nočem, sploh sedaj ko sem naročila končno blazino za dojenje in bom končno lahko v sede dojila user posted image Jutri jo dobi, in koj sprobam user posted image

Če imaš res hudo poporodno depresijo in se po ca. 2 mesecih ne boš bolje počutila bi bilo mogoče res dobro, da greš do psihiatra, sej včasih je že pogovor veliko, pa niso noben bavbav, ker vsak dan z njimi službeno delam....moram rečt, da smo se včasih kar hecali, če moram zdaj kej plačat ali pa oni meni, ko smo se mal tko sproščeno pogovarjaliuser posted image
Glede zdravil in dojenja je pa tako, da je čisto odvisno katera zdravila dobiš, z nekaterimi lahko tudi dojiš (no jaz nebi, tudi z antibiotikom nisem)...je pa tako, da se stresni hormoni sproščajo tudi v mleko in to tudi ni ravno najbolje za otroka...pa če si ti živčna je potem tudi otrok razdražen in kmalu se znajdeš v začaranem krogu, ko lahko oba samo še jokata. Je pa zmotno mišljenje, da če imaš poporodno depresijo, da boš pa kaj naredil otroku, to sploh ni tako pogosto, večkrat se pojavi v taki obliki, da bi za otroka naredil vse in še preveč, pa ne moreš ... nekako ni tiste srečne slikice mamice in dojenčka iz revij, počutiš se kot da si nesposobna...

nadine- če se ti bo vleklo brez slabe vesti k zdravniku...saj veš srečna mamica srečen dojenček!user posted image

Pa kar tukaj pojamraj in se izpovej, boš videla da nimaš samo ti takih problemov in smo vse bolj ali manj na istem!

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 549
20.12.2010 16:49:43   
philadelphia
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

Živjo.

Če boš šla, mu pač poveš, da ne bi šla na tablete, sej te ne more nihče prisilit v to. Sam pogovor pa ti ne bo škodil. Sej fora je v tem, da lahk greš sam enkrat, pa da vidiš kako je. Glede na to, da se zavedaš, da se nekaj dogaja s tabo, je že veliko in ni še za tablete. (moje laično mnenje). Huje so tiste, ki si ne priznajo ali se ne zavedajo in jih pošlje družina k zdravniku. Tako da: go girl!!

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?