|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
20.12.2010 16:49:56   
Renesme**
čaj- jaz mu dajem od Hippa komarčkov- ene 20ml/dan recimo....škodi mu ne pa tudi če samo dojiš...centralno ogrevanje, suh zrak....

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 551
20.12.2010 16:54:52   
philadelphia
Renesme tale opeklina pa ni od muh. Uboga!
Mali je pa tak šarmer, pravi cukrčekuser posted image .

No mi smo bili pa danes na dolgem sprehodu, si je očka vzel čas med službo, je prišel domov po punce in smo se šli sprehajat po snegu. Je spala kot top. Ko bi vsaj še vreme zdržalo nekaj časa, da se malo nahodim po skoraj mesecu dni. user posted image  

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 552
20.12.2010 16:59:50   
kapesanta
jaz tudi dam pred vsakim podojem par požirkov Hipp čaja za dojenčke (ene 20ml čez cel dan uspe spit - čeprav se mi zdi kolk vleče) - čez dan nimamo več nobenih problemov s punkeci (verjetno tudi zaradi biogaia kapljic) - zvečer sem se pa kar navadila od Fitobambini Gas kapljice dajat - škodijo ne, se pa verjetno zato že ponoči ali pa zjutraj pokaka.

Nadinne - enakega mnenja kot druge - pojdi na posvet, sej nimaš kej izgubit, sigurno ti bo pogovor koristil. user posted image user posted image user posted image

Renesme - upam da se opeklina je že čist pocajtala - me je kr v želodcu stisnilo kaka slika - kaj je moglo bit grozno šele v živo.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 20.12.2010 17:01:42 >

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 553
20.12.2010 17:38:37   
nadinne
Hvala punce user posted image No sem naredila že prvi korak...sem si telefonsko številko izpisala s spletne strani od psihiatrinje, ki so mi jo priporočil...moram samo še zbrat pogum in poklicat user posted image

A se še kateri, tiste ki dojite, dogaja, da vam user posted image kak dan neprestano hočejo jest...moja včeraj, sploh pa danes je na 2 uri...to še nikol ni...a to kar čez noč rabijo več hrane, pa traja da se dovolj mleka naredi? Al mogoče meni zmanjkuje mleka? user posted image
Aja...a katera pozna AM Humana al kako že...sem danes šla po novo dozo AM, ker je Novalac-u že potekla uporabnost...mi je kar škoda, ker bo šlo več kot pol kanistra stran, ampak kaj češ...sem kupila drugo pakungo, ker moram imeti za vsak slučaj...se zna še zgodit da mame mlekarice kdaj ne bo pravočasno domov, pa bo treba mali flaško narest user posted image Vglavnem, če katera pozna to mleko...a je ok? Sem hotela Milupo kupit, pa niso imeli začetnega mleka. Nasploh je bil danes nap DM nekam izropan.

Še to...tiste ki ste prvorodke...kako kaj preganjate čas, ko ste same z user posted image ? Jaz bi sicer noro rabila spanec, ampak ne morem tkole čez dan spati...me kar tesnoba prime samo da zaprem oči...potem pa mi je dolgčas...sploh en vem s čim naj se zamotim...nekako mi nobena stvar ni fajn za počet...kar zanimanje sem izgubila za vse, kar sem včasih počela user posted image dda bi blrala knjigo mi še na misel ne pride, pa sem bila tak knjigožer! Ah verjetno kriva moja depresija user posted image Razvedri me samo družba...ampak non stop pa ne more kdo pri meni viset user posted image

Ma spet kmpliciram...

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 554
20.12.2010 17:59:59   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
A se še kateri, tiste ki dojite, dogaja, da vam user posted image kak dan neprestano hočejo jest...moja včeraj, sploh pa danes je na 2 uri...to še nikol ni...a to kar čez noč rabijo več hrane, pa traja da se dovolj mleka naredi? Al mogoče meni zmanjkuje mleka? user posted image

Sara večkrat hoče jesti iz obeh - največkrat zjutraj, popoldne in ponoči pa ji je dovolj ena (jaz mislim da zato, ker ponoči je le okrog 23, potem pa nekje okrog 5-6 ure in potem okrog 8-9, verjetno zize upočasnijo tvorbo mleka - lahk pa tud da se hoče crkljat) čez dan je na 2-3-4 ure. Sigurno to ni znak da ti zmanjkuje mleka, ti jo kar doji iz obeh zizik - tudi Rok je večkrat tako jedel (sem našla star RR forum ki ga berem in primerjam) .

AM - jaz imam doma kar tamali zavitek Aptamila - ta čist ta malo pakiranje, mislim da za 2 obroka. Definitivno ceneje za stran metat user posted image

PREGANJANJE ČASA - jaz gledam TV ali pa visim na računalniku - kot sem rekla prebiram RR forum od prvorojenca. Ne pospravljam, ne likam in ne pomivam - za to je čas ko je doma možek, zjutraj ves čas posvetim sebi in Sari.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 20.12.2010 18:07:46 >

l.p. Mateja

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 555
20.12.2010 18:21:15   
Majchi
Še to...tiste ki ste prvorodke...kako kaj preganjate čas, ko ste same z user posted image ? Jaz bi sicer noro rabila spanec, ampak ne morem tkole čez dan spati...me kar tesnoba prime samo da zaprem oči...potem pa mi je dolgčas...sploh en vem s čim naj se zamotim...nekako mi nobena stvar ni fajn za počet...kar zanimanje sem izgubila za vse, kar sem včasih počela user posted image dda bi blrala knjigo mi še na misel ne pride, pa sem bila tak knjigožer! Ah verjetno kriva moja depresija user posted image Razvedri me samo družba...ampak non stop pa ne more kdo pri meni viset user posted image

Nadinne, kaj pa, če tamalo popokaš in gresta še vidve kam na obisk? Do kakšne prijateljice, babice, tete...? Saj ti rabiš popoldne in proti večeru čas ubit, ko so ljudje že iz službe doma. Pa greš nekam, kjer se dobro počutiš in ti bo omogočeno tudi dojenje v leže. Sicer pa itak dobiš blazino, v 2 dneh osvojiš dojenje v sede, v naslednjih 2 dneh pa še dojenje brez blazine. Potem si pa na konju in greš lahko kamorkoli, tud v kakšen prijeten in ne preveč poln kafič na kavo s kolegico, v večjo trgovino (k ima previjalnico in za dojit) ali kaj podobnegauser posted image .
Pa sprehodi? Saj vem, popoldne je že temno in hladno, ampak jaz grem včasih tud po temi za pol ure, če prej nikakor ne znese. Pa da ne boš mislila, srečam kar nekaj vozičkaricuser posted image .
Al pa kakšen hobi? Ne vem, npr. štrikanje. Ok, mogoče smešen primer, ampak mislila sem kaj v tej smeri. Lahko urediš fotografije, narediš fotoknjigo, zdajle v teh prazničnih dneh lahko pečeš piškote, izdelaš voščilnice ali koledar s sliko vajine hčerke, šivaš gobeline, narediš čistke po omarah, predalih (aja, to si verjetno že v nosečnostiuser posted image ), slikaš na svilo, zašiješ vse cunje, kjer imaš kakšno luknjico ali je odpadel gumb (in počistiš vse druge "stare grehe", ki se ti vlečejo), pa še bi se našlo... Ti sama pa najbolj veš, kaj ti leži in kaj ne.
No, upam, da ti je kaj od tega v pomoč ali ti da ti vsaj sproži idejo, ki ti je bolj pisana na kožo.
Kljub tvoji depresiji iz tvojih postov veje močno pozitiven duh, kar je super in pomeni, da si na dobri potiuser posted image user posted image !

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 556
20.12.2010 18:24:26   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta
AM - jaz imam doma kar tamali zavitek Aptamila - ta čist ta malo pakiranje, mislim da za 2 obroka. Definitivno ceneje za stran metat user posted image

Kje se že to kupi? Jaz sem enkrat to mini pakiranje neuspešno v Mullerju iskala.

Neposredna povezava do sporočila: 557
20.12.2010 18:45:46   
Slavi83
Hej, tiste ki dojite ali jeste brokoli in cvetačo???

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 558
20.12.2010 18:53:27   
philadelphia
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

Kje se že to kupi? Jaz sem enkrat to mini pakiranje neuspešno v Mullerju iskala.

DM ima ziher

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 559
20.12.2010 19:15:38   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83

Ojla!

Sem lih dnes na prejšnji strani pisala o prehrani med dojenjem in krčih oz. kolikah, ti bom ta odstavek sem prilepla, je pa iz ene knjige in sem kr celo poglavje sem prepisala.

Sledovi hrane, ki povzroča vetrove v črevesju lahko zaidejo tudi v materino mleko. Morebitni povzročitelji teh težav so cvetača, brokoli, brstični ohrovt, paprika, česen, fižol, rabarbara in kumare. Če pojeste kaj od tega in vaš otrok po naslednjem obroku joka, poskusite ta jedila izločiti z jedilnika.
Jedem dodajajte zelišča in začimbe ki pomirjajo, denimo ingver, kumino, koper, timijan, janež in cimet.

Drugače pa evo nas iz božičnih nakupov.  ma ne grem več v šoping v zadnjih dneh. Dans je bla katasrofa. Gužva da te kap, avta nikjer pustit.....No na koncu sedaj ugotovim da sem sekinem pubecu pozabla darilo kupit, pa za teto nisem nič, ji pa nekaj morem ker je full dostkrat mi pomagala že pri Žanu pa zej prav tako pri Zoji. Eh bom mogla še enkrat nekam letet.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 560
20.12.2010 21:48:36   
kapesanta

jaz sem kupila v DM. Vidla pa tudi v BC, verjetno majo pa tud v lekarnah.

l.p. Mateja

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 561
20.12.2010 21:52:59   
kapesanta

jaz jem cisto vse razen cebule in pekocih zadev. Je pa res da enostavno ni naneslo da bi jedla kumare, bucke, zelje, pa verjetno se veliko jedi...

l.p. Mateja

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 562
20.12.2010 22:02:28   
nadinne
jaz jem cvetačo, brokolija ne (ga itak ne maram)...pa ni nič narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 563
20.12.2010 22:35:27   
bejo2010
nejka  zgleda da sva bile danes obe po nakupih, pa se nisva srečaliuser posted image user posted image

Jaz sem tudi za kavo, samo po novem letu, ker je zdaj ka gužva. Jutri praznujemo sinov 5 rojstni dan, pa še za vikend, pa prazniki...potem se pa zmenimo ziher...

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 564
21.12.2010 8:02:24   
november2010
Dobro jutro!

soping ... jz se se odlocam a bi danes skocila do lj al ne... ampak bi mogla z malim it, pa ne vem ce se mi da ga pokat ya s sabo,,,,

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 565
21.12.2010 8:28:10   
aleunam

Meni je ponavadi še premalo časa. Če gledam od jutra, najprej pospravljam (tako na hitro, generalno čistiva z mamo 1x tedensko), v naslednji rundi si pripravim za kuhanje kosila ali pa že kar začnem, odvisno kaj bo. Vmes tudi pokukam na internet (jaz toliko informacij preberem tu gor, tak da ste super - izkušnje največ povedo user posted image ). Ko je čas, grem na sobno kolo, "uredim" sebe, pa kavica z našimi... Včasih spi pol ure, včasih uro in pol in temu se prilagajam. Spati pa tudi meni ne uspe oz. se ne spravim spat.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 566
21.12.2010 8:56:14   
aleunam
^^Lažem, najprej je čas za kavo, zajtrk in RR. user posted image  

Jaz sem 2x jedla kuhano cvetačo in opazila, da je bolj napenjal pred prdenjem in kakanjem, tak da sem tudi to opustila. Predlagam, da poskusiš, če se ti lušta omenjene zelenjave (jaz bi ful brokoli jedla, pa ne upam), pa ga malo opazuj. 

Bejo, nejka in ostale zainteresirane iz Pomurskega konca, tudi jaz sem za user posted image . Mislim, da je res boljše enkrat v januarju.

Jaz sem z malim bila po nakupih prejšnji teden, danes pa zgleda gremo spet, ker bi babica rada šla. Meni prav paše, ker mi mali celo pot prespi v avtu, v trgovinah pa tudi, ker ga vozim v vozičku. Zaenkrat je ravi spremljevalec za nakupe. user posted image

Moram pa pojamrati, da sva bila v soboto pri drugi babici in dedku od 11-19h. In je bil ful razdražen, bilo je ogromno ljudi tam, ni hotel prav jesti, malo so ga mučili še krči in kar je najhuje, spal je vsega skupaj 2x po pol ure, pa tudi jokal se jim je na rokah (kar je res user posted image ). Mene sicer ne moti, če je čez dan buden, ampak ko sva prišla domov je bil tako utrujen, da ni mogel zaspati. user posted image  Mi je nakoncu zaspal ob deset_ih. Enostavno je že zaprl oči in zadremal, potem pa na široko odprl oči, kot da preverja, če sem tam (pa je imel zizo v ustih user posted image ). Se mi je prav smilil, ampak vsaj jokal ni veliko. Je pa potem ponoči prvo rundo prespal 6 ur. user posted image  

Včeraj sva pa tudi po mojem pregledu bila tam in spet ni hotel jesti. Pa sva kar hitro zaključila "obisk" in šla domov. UPAM, da se bo navadil biti tudi pri njih, ker verjamem, da takšna sprememba ritma ni fajn zanj, po drugi strani pa tudi ne moreva, da ne bi šla. Po moje mora malo še zrasti, pa bo potem drugače. user posted image  Pa da ne bo pomote, doma je vajen kar nekaj ljudi, tudi obiskov, ampak zgleda, da vseeno čuti, da je v domačem okolju.

Aha, me že kliče. Ena je omenila, da so začeli jamrati... Tudi Mark, že dober teden. In najslajše zame - ko mu kaj razlagam in je dobre volje, se mi nasmeje. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 21.12.2010 8:59:28 >

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 567
21.12.2010 9:35:32   
november2010
aja drgac pa sporocam da sem dobila sleepy wrap.... je res treba mal vaje da se ga naucis gor dat, pa otroka not spravt / na posnetkih lazje zgleda ker imajo ze starejse otroke in tazga je itak lazje notr spravt

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 568
21.12.2010 11:45:34   
phelps
Dobro jutro!

Preganjanje dolgčasa? user posted image Smejkanje in igranje z Nežo - boste videle, ko bodo vse naše štručke stare cca 2 meseca, bo prostega časa čedalje manj user posted image

Aleunam, vsa čast ti, da ti uspe vse to naredit v enem dnevu user posted image . Ima pa tudi naša overdose ljudi ob nedeljah, ko smo pri babici in dedku in jo mečkata po rokah po 3,4,5 ur skupaj (niti nahranit je ne morem v miru) in gre tudi meni to na živce. Zvečer je pa itak čisto fuč tamala, utrujena do konca.

Mi smo šli včeraj skupaj v šoping (smo se sicer odločili, da se izogibamo trgovskih centrov zaenkrat), ampak Hofer je bil nujno potreben in je prav lepo uspelo user posted image , sem res rabila jit med ljudi...

Sicer smo ok, klicala sem svetovalko za dojenje iz LLL in je rekla, da je minimum pridobivanja na teži 450 g/mesec. Danes ima Neža 5.220 g, torej se je zredila v slabem mesecu 750 g, kar je čisto dovolj. Ni super, je pa nad spodnjo mejo. Bomo videli, kaj bo rekla jutri pediatrinja, v prvem mesecu je bilo isto in je bila zadovoljna.

Punce, s čim čistite ušeska? Jaz jih do sedaj nisem še, vidim, da bo potrebno. S palčko si nekako ne upam, mogoče samo po površini ?

Neža je pisala Božičku (beri oči) in si je med drugim zaželela, da mami ne bere forumov user posted image user posted image user posted image , da ne bo pomote, tale naš je čisto ok, je pa na žalost veliko drugih, ki tudi negativno vplivajo name. Upam, da mi bo še vedno uspelo kdaj uletet (ko očka ne bo doma user posted image ) in upam, da ne bere tole user posted image

Bodite v cvetju!

< Sporočilo je popravil phelps -- 21.12.2010 11:47:14 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 569
21.12.2010 11:49:54   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

nejka  zgleda da sva bile danes obe po nakupih, pa se nisva srečaliuser posted image user posted image

Jaz sem tudi za kavo, samo po novem letu, ker je zdaj ka gužva. Jutri praznujemo sinov 5 rojstni dan, pa še za vikend, pa prazniki...potem se pa zmenimo ziher...

Ojla!
ak cajt

Ja sej jaz se tudi strinjam da v januarju, ker zaj je preveč napeto pa taki cajt je da so vsaj pri nas skoz kaki obiski.

Ja kje pa si hodila da se nisva srečale? Jaz sem bla v baby centru, Muller...tam okol.
Jutri pa gremo na božička v BTC. user posted image

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 570
21.12.2010 12:14:04   
emma83

jaz sem kupila v DM. Vidla pa tudi v BC, verjetno majo pa tud v lekarnah.

Jaz sem jih videla v tudi v Intersparu.

Neposredna povezava do sporočila: 571
21.12.2010 12:22:09   
emma83
Drugače pa dober dan vsem.

Liam je dopoldne celo odspal 1,5 h meni v naročju, takoj ko sem ga odložila pa učke kot sova odprl, zdaj ga imam v sleepyju in je zaspal, upam, da bo vsaj do pol dveh potegnil, da mi rata še skuhat. Sicer sem pa šele zdaj pozajtrkovala.

Aleunam vsaka čast, da ti rata toliko stvari narest, jaz včasih še skuhati ne morem, kje je tisti prvi mesec, ko je user posted image samo jedel in spal. Ampak hvala bogu mi ponoči normalno spi, nimamo žuranja, v spanju začne jamrat, ko je lačen, dobi flaško in spi naprej do jutra. Ponavadi se zbudi okoli 8, ga umijem, preoblečem, poje zajtrk in je pokonci do ene 10h ali pa celo 11h.

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 572
21.12.2010 13:58:05   
nejka000
Punce kako dolgo ste čakale na sleepy wrap da so vam ga poslaliuser posted image . Jaz sem ga danes naročila.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 573
21.12.2010 17:20:04   
aleunam
Saj vsak dan mi ne uspe vsega, znam tudi posedeti za računalnikom kakšno uro user posted image  in kakšna druga stvar počaka, če mi Mark dovoli. Večino pa res postorim dopoldne, ko sva sama in on spi. Zjutraj/dopoldne ma namreč ritem, da malo dlje spi (tudi dve uri skupaj). Popoldne pa niti ne. Trenutno spi, ker je od dvanajste ure samo dvakrat podremal po 15 minut, potem ga je prebudil prdec. Jaz pa sem na sobnem kolesu in tole tipkam. user posted image  Se poskušam znajti, saj vse vemo, da nam tamali vzamejo ogromno časa. Midva ga večinoma porabiva za dojenje. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 21.12.2010 17:21:08 >

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 574
21.12.2010 17:43:19   
ječi12
ojlA

sj napišem post vsake dva dni,pol pa vrže vn in oz javi napako,in ker pozabim kopirat pol ne pišem še enkrat.bomo vidl kako bo tokrat.

ČAJ-mi dajemo use živo,od kupljenega od hippa,do domačega iz kumine in janeža,do kamilic. kokr kdaj. če ni časa za kuhat pol unga v granulah,drugače pa skuhamo.

phelps a je tebi P rekla da tvoja mala premalo pridobiva? oz a ti je kdo reku kej v zvezi z njeno težo,da ni ok? ne razumem zakaj se tolk obremenjuješ. pač niso vsi po propisima,eni so manjši,eni večji,eni se hitreje redijo eni počasneje. če je mala zdrava,lepo je,pije,kaka,je plenička vedno polulana.pol sploh ne razumem zakaj tolk razpravljanja okoli teže? da ne boš zamerla,nč slabega ne mislim. samo zdi se mi škoda tvojih živcev glede tega ker očitno mali-po tem kar pišeš-nič ne manjka.  tko da pomoje je dobr da daš na off user posted image

drugače pa smo mi usi doma in nam dan mine en dva tri,je vedno kej za počet. tko da dolgčas ni.

js sm mel pregled po porodu,dobila kontracepcijo in je itak use ok. tko da zdj sm z G opravla do aprila pol mi morjo pa bris uzet ker bojo tri leta mimo. čišča je pa že zdavej šla,tko da uživam v nevložkastih gatah user posted image  pa itak M ne bom mela ker je baje tko pri tej kontracepciji.super ane.

zdele sm pa nardila maso za rafaelo kroglice,jutri jih bomo delali,oz js in mala. pa še darila zavit,kupljeno je že use,še neki po pošti čakam za našega malega,bo dobil uno lučko od Tomyja mi je ful ušeč,bomo vidli kako bo njemu....

nč uživajte.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?