loremi
|
Dekleta vsaki hvala za vsakršno mnenje in ga tud sprejemam takšnega, kot ga izrazite. Zakaj vztajam pri dr.TT? Pred skoraj 10 leti ssem do njega prišla preko ene gospe, ki je včasih celo z njim delala in se občasno še vedno sliši z njim, nazadnje pa ga je poklicala (glede mene), ko sem zgubila moja sinka. Kaj in kako sta se menla, niti ne vem, ni nič rekla, le to jepovedala, da ji je rekel, da dvakrat zanosit z dvema ob enem prenešenem zarodku je fenomen, bila pa je za vse potem kriva smola. In če menjam kliniko, če dr.TT rečem, a bi šla na postopek v MB, se bojim oz. že skoraj vem, da bo zamera, na strani obeh. Češrav pa se po drugi strani zavedam, da o sebi lahko (upam9 odločam sama in menjam kliniko, v kar, priznam, počasi tudi kdaj zaide moja misel. Mismis res čisto vse upe polagam na zamrznjenčka, res iz razloga, ker sem obakrat zanosila z zamrznjenčkom. Menda (mi je potrdil tudi TT), hiperstimulacija po ivf-ju zmanjša možnost vgnezditve, če se pojavi pred ET-jem, če pa pa po ET-ju, je pa to dobrodošel znak. In meni se hperca pojavi takoj, že prvo uro po punkciji se začnejo bolečine in rajajo vse do dneva ET, potem prav tisti dan ponehajo. In menda se zaradi PCO-ja hiperci ne bom izognila, od tu potem vso upanje v zamrznjenčke. Je pa bil pri obeh transferjih zamrznjenčkov dr.TT tisti, ki je rekel, kdaj, kateri dan se da stop injekcijo in sem potem tudi zanosila, ostali dr.-ji so hoteli še malo podaljšati stimulacijo, ena dr.celo prekiniti postopek, pa je dr.TT rekel ne in sem zanosila. Danes si mislim, žal, ker sem doživela dosedaj največjo izgubo. Ampak stvari se žal ne da vnaprej napovedat in predvidevat. Bi pa tudi sama rekla, da on ni več najmlajši in da se mu verjetno ne da več ukvarjati z vsako posameznico. Ko je pripravil napotnico za nov IVF, sem mu rekla, naj mi da Gonal in ne Menopurja, se je pa namrdnil kakor hočeš, zakaj pa to? Sem pa rekla, ker imam pač tako željo. Pa je rekel, no prav no pa Gonal. Ampak se je potem obločil za Puregon z utemeljitvijo, da poizkusimo pač s tem, ker rabim dost stimulacije, drugač ne bo nič, hiperci se pa žal ne mormo izognit, edino če zmanjšamo dozo, ampak potem bo tud rezuktat vse skup en nič in je potem to samo poizkus, po njegovih besedah ... jah probamo, pa gre v nič. Glede na njegov odnos do mene dan po operaciji, ko je bil tak, da sem samo gledala, če je to ista oseba, in danes, je bistvena razlika. je bil danes spet "tisti stari on". Pa tudi jaz nič ne govorim nad njegovo strokovnostjo, ker ne dvomim vanjo, vse skup dokazuje tudi to, koliko deklet se postavlja v vrsto zanj, le odnos je tisti. Ta bi moral bit, glede na to, kaj prestajamo, drugačen. Takole, mal sem se razgovorila, hvala vsaki posebej za izražen komentar in želje ter možnost, da vse skupaj lahko delim z vami . Danes sem si zaradi pregleda vzela dopust, zdej sem še skidala dvorišče, evo enga "takratkega" sem si privoščla in zdej si bom še vroč kakav, še malo pocrkljam kužiko in kočno na kauč.