|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
30.11.2010 12:11:06   
Anonimen
Še nekaj me zanima, sem gledala tele vir vložke. Jaz jih nikoli nisem imela, no vporodnišnico sem rekla, da bom vzela vatirance in vir vloške. Pa me zanima v čem je razlika vir 80 in vir 90 ter vir extra?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2076
30.11.2010 12:18:29   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Ko ravno o potovalki/ruzaku za v porodnišnico se pogovarjamo. Kaj je potrebno res imeti seboj nastavke za prsa? Ker ko berem seznamčke je to skoraj vedno napisano.

brezveze da kupuješ, mogoče jih sploh ne boš rabila,sama jih nisem uporabljala ker so tamale vlekle kot nore ..je pa da boli..
svojmu lahko potem naročiš in ti jih skoči v lekarno kupit.
vir vložke sem imela kar tiste navadne mislim da so 80 ,so najboljši pa še posebej sedaj ko bo zima nas bodo greliuser posted image  razlika v teh je edino mogoče da so ene še dodatno podložene da ne premočijo, samo tiste ti ne priporočam od začetka ker ne diha in se ti lahko vname še boš šivana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
30.11.2010 12:21:13   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

prvičmami; super, da je boljše z zobom. Savnanje pa tudi jaz pogrešam. Ko bo najin user posted image malo večji, bomo šli za cel dan v Orhidelijo v Podčetrtek. Midva se bova izmenjavala pri savnanju, s tamalim pa se bomo še kopali v bazenu user posted image

No, ko smo že pri pripravah na odhod v P, mene pa zanima, kdaj ste si že pripravile torbo za porodnišnico. Ali je načeloma tako, da ko se začnejo popadki imaš še vedno dovolj časa za to? Jaz sem sicer bolj ziherant, samo ne bi rada pretiravala ... user posted image

Orhidelia je zakon - nosečke naj nebi hodile v toplice, ampak men je takrat Strahova rekla, da če gremo tja, potem pa lahko. Pa res nisem fasala nobenega vnetja. Menj je tam všeč predvsem zato ker je čisto - ni gužve, notri je svež zrak, ne tko kot v ostalih bazenih, ko si že od zraka čist zmatran. Pa oprema, muska... superca - je pa seveda kr drago.

Jst sem v prvo mela torbo 1 mesec spakirano, da sem že ene 4x mogla prah dol z nje brisat. Je bil moj tok siten glede tega in me je zadnjič že začel sekirat, da bo treba kej naštimat... Čak mal, niti ene malenkosti še nimava za našo punčaro prpravljene, pa bom pakirala torbo za porodnišnico?!!!

lil_ tud jst mam ful občutljive bradavice in mislim, da sem zarad tega imela prvič take probleme oz. bolečine pri dojenju. Ker pa imam tokrat že vso nosečnost ogromne joške sem še optimist, v smislu, da se že celo nosečnost pripravljajo na dojenje in da mogoče potem le ne bo tako hudo kot je blo v prvo. Hujš recimo da ne more bit. Tko da ostajam optimist kar se tiče tega. In lanolin res pomaga. Men recimo nastavki niso čist čist nč pomagali ko sem jih na začetku uporabljala. Tisti obkladki z lanolinom in mazilo pa res bolj pomaga ko je najbolj kriza. Je mož v parih mesecih po porodu v lekarni pustil celo premoženje.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
30.11.2010 12:26:13   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

brezveze da kupuješ, mogoče jih sploh ne boš rabila,sama jih nisem uporabljala ker so tamale vlekle kot nore ..je pa da boli..
vir vložke sem imela kar tiste navadne mislim da so 80 ,so najboljši pa še posebej sedaj ko bo zima nas bodo greliuser posted image  razlika v teh je edino mogoče da so ene še dodatno podložene da ne premočijo, samo tiste ti ne priporočam od začetka ker ne diha in se ti lahko vname še boš šivana

Glede nastavkov se strinjam. Men je prnesu najmanjše in so res ogromni, pa mam za moje pojme velike bradavice. Pa itak niso nč pomagali - ko sem že rekla.

Jst sem si s sabo takrat nesla cel kup enih vložkov, ampak moram rečt, da če si šivana, so te vir 80 se mi zdi res najboljši. Sicer gre hitro mimo, ampak je pa bombaž. Ko se ti pa zaceli vse skup (če se ti pač ma kej za zacelit) pa potem doma uporabljaš kšne bolj vpojne... samo vseen ne kakih ala Allways, ki so iz same plastike.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
30.11.2010 12:39:40   
Anonimen
Meni so sicer vse mama in G svetovali vatirance http://www.tosama-trgovina.si/a/c166/1168_Set-vatiranec-45-x-15-cm-steril-5-kos-v-set_u. Meta 21 verjetno si te vatirance mislila za v porodnišnico, ko sva se pogovarjali, majo pa različne velikosti. So pa čisto natur. Uporabljajo jih tudi ženske, ki imajo težave z inkontinenco. Tako, da me je mama že založila z dvem velikostmi user posted image

Jaz sem se glede šivanja, kar sprijaznila, da bom. Pa ne vem zakaj, ker sem slišala, da je skoraj vsaka, pa da zelo radi v P zarežejo, samo zato, da se ja nebi strgal, ker je to še slabše.

Kaj pa če imaš ploske bradavice, kaj pa v takem primeru, kako z dojenjem in s temi pripomočki? Sicer pravjo, da ni tak bau bau, samo vseeno me zanima, če ima kera izkušnje.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 30.11.2010 12:44:02 >

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2080
30.11.2010 13:15:46   
Tretjedete
Oj februarke!

Vidim, da ste se na veliko razpisale o baby vac-u... Jaz lahko povem svoje izkušnje. Za mene je baby vac edini res učinkovit način čiščenja otroškega noseka; ni ga junaka, ki bi tako temeljito očistil nos. Pa verjemite, v svoji materinski karieri sem sprobala marsikateregauser posted image . Od tiste čisto simpl pumpice dalje... Teyla, dejansko ga priklopiš na sesaslec, saj vem, da se sliši grozno, ampak verjemi da ni. Ne sesa z močjo sesalca; sprobala sem na sebi, samo žgečkanje zraka čutiš. V nos se prvo lepo našprica fiziološka, da se žnoder zmehča, potem pa ven posesaš vraga in pol. Lahko vlečeš tudi na usta, ampak potegne ven četrt tega kot sesalec. In ni nuja, dokler, ni kakšnega prehlada, ko pa je, pa je za mene nuja in eden boljših pripomočkov. In ja, raje otroka priklopim na sesalec, kot pa da faše vnetje ušes zaradi slabo očiščenega noseka in je posledično na antibiotiku; takrat se mi šele smili...

meta21, se strinjam s tabo, majhnim otrokom marsikaj ni všečuser posted image  Moja dva sta imela npr. fazo, ko sta se drla kot bi ju dajala iz kože, ko sem ju oblačilauser posted image  Sta pa si potem tudi moja dva kar sama sesala noske, ko sta videla, da dejansko pomaga. Sta kar rekla mami žnodre očistilauser posted image

hayabusa, seveda se samo baby vaca ne splača kupovati preko spleta, razen če nimaš možnosti priti do kakšne trgovineuser posted image

ninchi9, daš perilo takoj iz stroja v sušilec in potem ven?? Če ga jaz takoj dam ven in zložim, je super. Vidiš, meni pa je nehumano, da otroka pustim s polnim nosom in potem faše vnetje ušesuser posted image
PilotGirl7, user posted image  za izpit!

registrirana, upam, da se tvoja pupa hitro pozdravi...

Pa dobrodošla kkb81!

Myšika, meni so modrčki zakon, nič se ne potim, zelo mehki... Ampak vsak po svoje.

Teyla, modrčki iz Mullerja so bombažni, ampak po mojih izkušnjah ne sežejo do kolen tem... Pa moti me, da so samo beli in visoki do brade in odpadejo kakršnikoli dekolteji na majički (pa ne mislim one ekstremne). Ampak se strinjam, da vsakomur paše kaj drugega.

Za bradavice je lanolin zakon, pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem...

Tigrica86, mene tudi moti kost pri modrčku za dojenje... In imaš čisto prav glede višine Mullerjevega modrčka; sem glih to napisalauser posted image

maurica, sicer ko se začnejo popadki, teoretično gledano imaš čas za pripravo torbe za P, ampak vprašanje, kolikor boš lahko na vse razmišljala.... Če pa ti odteče voda, pa za torbo ne bo časa... Po moje je bolje imeti prej pripravljeno.

Uf je nastal roman... Upam, da bo ga katera prebralauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
30.11.2010 13:21:12   
Teyla
Pilotgirl mislim, da nobena še ne pakira za porodnišnico, se samo pogovarjamo. Hm, glede natikačev/copatov, jaz imam samo japonke ali pa navadne usnjene copate. Crocsov ali kaj podobnega pa ne mislim it kupit. Japonke bi imela za pod tuš, ker je baje priporočljivo, da ne hodiš bos - higiena baje ni ravno na višku. Je to ok al je kakšna nevarnost zdrsov? user posted image   madonca  že zdej kompliciram, kaj šele bo.. user posted image

Pilotgirl  tili vatiranci zgledajo sicer ok, ampak te kar drago pride, če moraš pogosto menjat. Jaz imam pa slabe izkušnje s temi vir vložki, meni je vedno, ko sem jih uporabila vse čez prišlo. Tako da bi delovali le, če bi imela kakšne always spodaj podložene. Obstaja še kakšna alternativa mogoče?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
30.11.2010 13:21:36   
lil_
jst nastavkov nebom nesla sabo. ce jih bom rabila, bom ze mojga poslala nej jih gre kupt. vprasanje kaj bo prnesu, ampak za silo bo ze...mogoce bo pa bols kupu kokr bi pa samauser posted image

razlika med enimi vir in drugimi nevem kje je... sm pa vcasih kupila vir 80 ker so bombazni, res da so debeli, kot da bi sedel na kozi, sam se mi po po njih se nikol ni vnela koza, kot se mi to nardi pri kaksnih plasticnihuser posted image

pol lahko kljub obcutljivosti dojim ...ceprov ze kr vidm da se bom zjokala zraven...sam vazn, da obstajajo mazila in kremce, da bo bols user posted image upam da bosta user posted image user posted image nezna in me ne bosta prevec pogrizla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
30.11.2010 13:34:23   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Meta, trenutno samo pri tebi vidim s kod si, pa od kdaj user posted image . Si pa edina zelena, vse ostale so rdeče user posted image . "Luftanje" je pa zelo uredu, ja, čeprav meni na žalost ni dovolj pogosto ratalo. so pa zato une mrežaste gatke super, ker ne dihtajo user posted image .

Saj bom kmalu dozorela (da ne bom več zelenauser posted image ). Drugač sem pa odkrila, kaj moram nastavit (nastavitve-zasebnost), da se mi to vidi.

IZVIRNO SPOROČILO: lil_

meta men so se plenice v susilcu tut zmeckale, sam so mi zdej se bolj vsec, zgledajo se bolj vpojne in mehke user posted image

Ja ampak so tudi manjšeuser posted image . Bi znal bit problem, če bi široko povijala, ker so čist skup ble potegnjene. Jaz sem jih še enkrat oprala in manj posušila potem pa še vroče obesila.

ne prve dve pupe so sara in tanja,ravno zato da nimajo pomanjševalnic..pa verjemita da se vedno nekdo najde ki vaše ime preoblikuje pa ni važno kako kratko je..odločite se predvsem kako je vam všeč ker ne boste našle popolnega imena zato sem tudi jaz sedaj izbrala malo daljše ...ker prve so klicali sarika...sarči, tanjči.. tanjuška user posted image  kr neki ampak se ne obremenjujem in potem nehajo sem pa rekla da če bo anabela ne bo! ana!!! to pa ne pustimuser posted image  za sergeja pa že sedaj zmišljujejo da ga bodo zezali
seri-gej ..kr neki pa sam pravim da se spuščajo na raven otroka z takim razmišlanjemuser posted image

No, jaz nisem striktno proti pomanjševalnicam, le prava doza jih mora bit. Ob stavkih: Sarica, boš sokeca pupala? tud jaz pike dobivamuser posted image .  Mi je pa čist ok, če me kdo sem pa tja pokliče Meti (bognedaj Metkauser posted image ). Pri Sergeju pa jaz najprej pomislim na Serdžo-poznam enega, fejst dečko

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Copati za v porodnišnico - kolikor vem imaš tudi to tam če se prov spomnim. Sam jst se boljš počutim v svojih.

Jaz imam nogo 41 in ni šans, da bi mi bilo kaj tam prav. Moraš pa imet nekaj, da stopiš ven iz tuša-blago ni ok. Japonke, crocksi ...

Ušesa mi čistimo s pleničko na prstu ali pa z navadno palčko za ušesa, ki jo primem čisto spodaj, da ga ne morem poškodovat.

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

No, ko smo že pri pripravah na odhod v P, mene pa zanima, kdaj ste si že pripravile torbo za porodnišnico. Ali je načeloma tako, da ko se začnejo popadki imaš še vedno dovolj časa za to? Jaz sem sicer bolj ziherant, samo ne bi rada pretiravala ... user posted image

Jaz sem imela osebne stvari, steklenico vode, nogavičke in rokavičke za malega že en mesec prej v nahrbtniku. Na vratih sem imela listek: Ne pozabi fotoaparata, na koncu mi je pa sred noči voda odtekla in moj mož ni vedel, kaj naj oblečeuser posted image

Ko ravno o potovalki/ruzaku za v porodnišnico se pogovarjamo. Kaj je potrebno res imeti seboj nastavke za prsa? Ker ko berem seznamčke je to skoraj vedno napisano.

Neeee, mislim, da jih tudi tam dobiš, če je kriza. Drugače je pa mož vsak dan pri tebi in ti lahko vse prinese.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
30.11.2010 13:37:04   
Nina33
Oj!
Pr nas je pa "obsedeno" stanje user posted image , čakam, de pridejo še laminat položiz pa ne vem, al jih čem čimprej in upam, de mi malega ne zbudijo, al mal kasnej, de se naspi, ampak poj pa ne vem, kje bomo jedli (čeprav je že na tričetrt skuhano: bogo domači krompirjevi njoki in boranja z mesom, mljask). user posted image
Crocsi so super za v P, sploh za v tuše pridejo prav.
Nastavki: nimam pojma, HB. Baje pri ploski prav pridejo, ampak - res ne vem, baje pa niso glih neki prijetnega. No, saj dojenje na štartu običajno ni.
Mišyka, se strinjam - lanolin in une gel kompresice al neki so zakon. Drage pa ko žafran, ja user posted image . Glede vratu: a se ti zdi, da že zatekaš? Jaz sem začela in od takrat imam spet večje probleme in z vratom in z občutkom v rokah. Noge so pa itak štorja zase user posted image .
Vložki: ne vem, kera cifra so al so uni mrežasti - za pogledat grozni (kot gatke) ampak DIHAJO!!! Verjamem, de se grozno sliši, ampak če že drgač ne, je po porodu to RES pomembno. Mene sicer uni plastik-fantastik vložki itak ne ganejo. Pa še smrdijo miuser posted image .
Muellerjevi nedrčki so iz 100% bombaža, tut jaz sem zadovoljne z njimi.
Torba: mene moj neki prganja z njo, samo se ne dam. user posted image In ja, da se jo štimat tut med popadki user posted image . Samo zdej to pot mu ne bom dovolila cunj, v katerih sem/bom šla rodit, domov odnest in v koš za perilo vržt. Ker mi je prinesel za domov "lasten izbor" in sem bila ko en... ma,klošar user posted image Še dobr, de ni blo mraz user posted image .
Tigrica, a ti si tut rada dolge pušaš user posted image . Sam teli modrci po večini res niso "user fiendly" user posted image .
Maurica: hormoni, oziroma, de se lohk nanje sklicuješ, so pa itak zakon user posted image . Jaz dodam še luno, pa nizek pritisk, pa gnilo vreme, pa prevčdela/premalo cajta.... So lohk veseli, de so sploh še živi user posted image .
Diane, ne sekiri se zarad kil, 7+ pa res ni nič, no. Pa naj ti ne zmanjka energije, poj, po iziptu pa le malo izpreži. No, v službi lohk že prej user posted image .
PilotGirl, naj se ti noga čimprej in čimbolje porihta user posted image user posted image user posted image .
Eko, mali spi že eno urco, še malo, pa bo dnevna kvota izpolnjena user posted image . Čeprav ne vem, do kdaj zjutraj spi: ob pol sedmih je bila v njegovi sobi luč že prižgana, on je pa knjigo komentiral user posted image Kolk časa je že to počel pa samo on in pa Boh vesta user posted image . Naj uni z laminatom še mal zamudijo (itak to obvladajo - zamujanje user posted image ), de se poba naspi in naje preden pridejo user posted image . Pa de je zrihtano pred šesto, de mi večernega rituala ne zjebuser posted image .
Lep dan vsem!
P.S. Ma kolk ste naklofale med mojim klofanjem user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
30.11.2010 13:57:14   
meta21

Men recimo nastavki niso čist čist nč pomagali ko sem jih na začetku uporabljala. Tisti obkladki z lanolinom in mazilo pa res bolj pomaga ko je najbolj kriza. Je mož v parih mesecih po porodu v lekarni pustil celo premoženje.

Mene je prve 14 dni prve 2-3 potege vedno tak zabolelo, da sem v tazadni čutila bolečinouser posted image . Pa sem rekla, nič, grem pa še jaz po te nastavke v BC. No skoraj me je vrglo na rit, ko me je vprašala, če rabim S, M ali L (velikost bradavic). Na koncu si jih nisem kupila.

Jst sem si s sabo takrat nesla cel kup enih vložkov, ampak moram rečt, da če si šivana, so te vir 80 se mi zdi res najboljši. Sicer gre hitro mimo, ampak je pa bombaž. Ko se ti pa zaceli vse skup (če se ti pač ma kej za zacelit) pa potem doma uporabljaš kšne bolj vpojne... samo vseen ne kakih ala Allways, ki so iz same plastike.

Jaz sem doma uporabljala allways night in vir 80 čez. Vir 80 sem menjala vsakič, ko sem šla na WC, tisto "plenico" pa če je kaj mim ušlouser posted image

Meni so sicer vse mama in G svetovali vatirance http://www.tosama-trgovina.si/a/c166/1168_Set-vatiranec-45-x-15-cm-steril-5-kos-v-set_u. Meta 21 verjetno si te vatirance mislila za v porodnišnico, ko sva se pogovarjali, majo pa različne velikosti. So pa čisto natur.

Ja, nekaj takega. Nam jih je na skrivaj v porodnišnici prinesla čistilka. Jaz sem imela to na mrežastih gatah, čez pa vir 80 oz. na začetku celo dva, enega z drugim oz. malo čez drugega. Kakorkoli sem se obrnila mi je nekje nekaj mimo priteklo in tele plahte so ble zakon. Porabila sem pa ca. 2 na dan, ker sem ostalo samo vir 80 menjala. Uni modri, mislim da vor natura, meni niso ok, ker se nalepijo in na mrežastih gatah je to poseben podvig. No meni se je prvič nalepil kar na stegno (mam malo obilnejša) tako, da pol nisem več tistega lista odlepvala. Ah čišča ...

IZVIRNO SPOROČILO: Tretjedete

Uf je nastal roman... Upam, da bo ga katera prebralauser posted image

Bo!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Pilotgirl  tili vatiranci zgledajo sicer ok, ampak te kar drago pride, če moraš pogosto menjat. Jaz imam pa slabe izkušnje s temi vir vložki, meni je vedno, ko sem jih uporabila vse čez prišlo. Tako da bi delovali le, če bi imela kakšne always spodaj podložene. Obstaja še kakšna alternativa mogoče?

Kot sem že napisala, kombiniraj!user posted image

Dojenje-mislim, da je veliko več kot od občutljivosti odvisna tehnika pristavljanja in odstavljanja. Enkrat napačno dojiš, dobiš rane in pol se zlepa ne zaceli, ker otrok vsake 2-3 ure vleče. Res pazite, da, ko dojite, daste otroku v usta še cel krog, ne samo bradavico in da, ko mu vzamete jošk, prej s prstom sprostite vakum. Če kaj obžalujem iz prve nosečnosti je to, da sem premalo vedela o dojenju (pa se mi je zdelo, da ogromno vem), tam pa dobiš tisto knjižico, ko bi že morala vse vedet.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
30.11.2010 14:00:09   
meta21
Evo, napisala dva romana, zdaj grem pa dremat dokler moj micek še spi.user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
30.11.2010 14:18:55   
trsica

Glede nastavkov se strinjam. Men je prnesu najmanjše in so res ogromni, pa mam za moje pojme velike bradavice. Pa itak niso nč pomagali - ko sem že rekla.

Se strinjam, da jih ne kupuj vnaprej. Vendar, če jih jaz ne bi imela, bi dojila kakšen teden ali dva. Tako pa sem jih uporabljala ene pol leta, dojila sva se pa do enega leta. Imela pa sem ta srednjo velikost. user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
30.11.2010 14:21:08   
Anonimen
Teyla Ja jaz sem kroksice kupila še poleti in jih uporabljam v hiši kot copate, ker še nimamo vse povsod talne obloge, nekje je direktno estrih. Tako, da smo vsi tole nabavli, je super, ker če bi bili v copatih, bi jih hitro menjali user posted image So pa druge, se splača kupovati, ko so popusti. Sem pa zelo zadovoljna in tudi pomoje za v porodnišnico bodo idealni. Kaj je res tako hudo z higieno, da je potrebno pod tušem biti v kake japonke obut? To mislim za Kr porodnišnico in Lj? Ok Lj je masa, to me tko mot, da je tok ljudi user posted image

Glede Vir 80 ja sem slišala, da rado čes pride in da je pač jih več treba dati 2-3. Verjetno bom to mela pa vatirance in mrežaste za tista prva dva dneva, ko se res čistiš. Čeprav poslušam, da lahko to kar traja. JAz se kar bojim kake infekcije zaradi čišče pa še šivov. user posted image

Dojenje mi je pa tud nek tabu, ker preprosto ne vem kako otročiča pristavljati, sej vidiš tiste slikce pa knjigice pa na youtubu, sam praksa je pa drugo user posted image Me pa zanima, kako dojenčku vakum sprostit, ko se prisesa na prso. Ne morš ga kar potegnit. Prst mi je pa tud mal tko, da bi mu v kotičku rinla.

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2089
30.11.2010 14:37:24   
Mišyka

pol lahko kljub obcutljivosti dojim ...ceprov ze kr vidm da se bom zjokala zraven...sam vazn, da obstajajo mazila in kremce, da bo bols user posted image upam da bosta user posted image user posted image nezna in me ne bosta prevec pogrizla.

Tud jst sem jokala zraven 2 meseca skup, da je patronažna že sumila na depresijo. Ampak smo prebrodili tudi to - mleka je blo pa za izvoz.

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem doma uporabljala allways night in vir 80 čez. Vir 80 sem menjala vsakič, ko sem šla na WC, tisto "plenico" pa če je kaj mim ušlouser posted image

Dojenje-mislim, da je veliko več kot od občutljivosti odvisna tehnika pristavljanja in odstavljanja. Enkrat napačno dojiš, dobiš rane in pol se zlepa ne zaceli, ker otrok vsake 2-3 ure vleče. Res pazite, da, ko dojite, daste otroku v usta še cel krog, ne samo bradavico in da, ko mu vzamete jošk, prej s prstom sprostite vakum. Če kaj obžalujem iz prve nosečnosti je to, da sem premalo vedela o dojenju (pa se mi je zdelo, da ogromno vem), tam pa dobiš tisto knjižico, ko bi že morala vse vedet.

Ta kombinacija Vir in Allways bi pa še šla. Pa ti so res "plenica"

Pri meni definitivno ni bla kriva tehnika, ker sem dvakrat zarad tega klicala patronažno, šla na tisto združenje za dojenje in vse so se sam čudile zakaj me tko boli, če vse delam tako kot je treba. Zaključek je bil občutljivost.

Dojenje mi je pa tud nek tabu, ker preprosto ne vem kako otročiča pristavljati, sej vidiš tiste slikce pa knjigice pa na youtubu, sam praksa je pa drugo user posted image Me pa zanima, kako dojenčku vakum sprostit, ko se prisesa na prso. Ne morš ga kar potegnit. Prst mi je pa tud mal tko, da bi mu v kotičku rinla.

Prvič je to itak vsem tabu. Pol je pa velik odvisno od osebja v P, kako so ti pripravljeni pomagat.
To kar si napisala je pravi prijem. Svoj mezinec mu porineš v kotiček njegovih ust in tako vakum popusti. Čisto preprosto.

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem imela osebne stvari, steklenico vode, nogavičke in rokavičke za malega že en mesec prej v nahrbtniku. Na vratih sem imela listek: Ne pozabi fotoaparata, na koncu mi je pa sred noči voda odtekla in moj mož ni vedel, kaj naj oblečeuser posted image

Ta je pa dobra! Men je težil in težil in na koncu sem prpravila vse 1 mesec prej, pa še tok je sitnaru, da sem za tamalga vse nesla s sabo že ko sem šla rodit. Da kao nebi on kej pozabu user posted image
Včasih so desci hujši kot ženske.

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Glede vratu: a se ti zdi, da že zatekaš? Jaz sem začela in od takrat imam spet večje probleme in z vratom in z občutkom v rokah. Noge so pa itak štorja zase user posted image .

Ne, ne zatekam, tko da mislim da tu ni povezave. Imam pa zvečer noge težke ko svinec (tudi če jih dam na vago so user posted image ). Dobr da je zima čene bi blo še hujš. Pa recimo s krčnimi žilami zdej nimam nč več težav, poleti me je pa skoz bolelo.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
30.11.2010 14:39:27   
trsica

Ja, pa ravno prst v kotiček ust mu moraš porinit. user posted image Jaz sem na začetku imela težave s pristavljanjem. Pa sem vsakič poklicala sestro za pomoč. In res je, da mu moraš dat v usta cel krog. Če daš samo bradavico, boli kot hudič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
30.11.2010 14:46:06   
Anonimen
Potem bomo pa v kotičke prt porivale user posted image

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2092
30.11.2010 14:58:04   
lil_
Jaz sem imela osebne stvari, steklenico vode, nogavičke in rokavičke za malega že en mesec prej v nahrbtniku. Na vratih sem imela listek: Ne pozabi fotoaparata, na koncu mi je pa sred noči voda odtekla in moj mož ni vedel, kaj naj obleče

user posted image user posted image user posted image se zdej se smejemuser posted image

nina midva sva pa cist brez kuhinje, k se bo tut hmal laminat polagov, tko da se bova povabila na kosilo kar k njegovi mamiuser posted image

po moje, se tut da torbo nastimat med popadki, sploh od zacetka, k so bolj na redko. ce pa voda odtece, pa jst nebi upala nicesar, ceprov sm tut slisala da nekatere se vseeno naredijo tisto cesar so se lotile.
ma jst se pa ne bojim "lastnega izbora" za iz porodnisnice, bo ze zbrav neki, sej me ma rad lepo...upam da ne bo prnesu prelepih in neudobnih stvariuser posted image za otrocka pa bi sigurno prnesu premal, se k sm sama delala kupcek, se mi je zdev kr velik, pa se sploh za dva...mislm, da bo mogu pridt z potovalkouser posted image

meta a ni dovolj, da ze tko povem kok mam obcutljive bradavice, pol pa dobim komentar, da te je tako zabolelo, da si v tazadnji cutila bolecinouser posted image bom ze zdej omedlela, k si samo predstavljamuser posted image jah kasno stevilko mas, bi pa ja lahko vedla, sej jih najbrz vsak dan kupujesuser posted image dons je zgleda ze cist vse po stevilkah...jst velikrat se za hlace nevem stevilke, kaj sele za velikost bradavic user posted image jst si bradavice sama nesmem potipat, kako nej pol otrocku zbasem v usta se cev kolobar? ce nam uspe, sm res zakon...in ziv dokaz kaj vse nardimo za svoje user posted image

pilotgirl ja sej je tut odvisno od higiene, sam mislm, da se hujs je pa obcutek...jst nikjer drugje nemorm bosa stopt pod tus. tko da mam kr travmo pred takimi recmi. da travme pred javnimi veceji sploh ne omenimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
30.11.2010 15:04:07   
kkb81

imena midva sva že od začetka zadovoljna z anabelo in sergejem...samo čakamo kaj bo pokukalo venuser posted image  oz. če se bo kaj pokazalo na ultrazvoku...

Lepi imeni sta izbrala! user posted image  Mi imamo Sergeja doma! Sedaj bo pa Tamara, edino če ji slučajno v teh treh mesecih čudežno ne zraste lulček - potem bo Aleksej.
Ampak glede na to, da so mi je G že četrtič potrdila, da je punčka, počasi začenjam verjeti ;)

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
30.11.2010 15:10:38   
Anonimen
lil_ ja sej jaz javni veceji tud nismo prijatelji. Sam pač sem pričakovala, da so notri mamice, ki dojijo, moračjo paziti za higieno, da pač je temu primerno urejeno. user posted image Tudi, če je masa ljudi.

(odgovor članu kkb81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2095
30.11.2010 15:19:27   
kkb81

po moje, se tut da torbo nastimat med popadki, sploh od zacetka, k so bolj na redko. ce pa voda odtece, pa jst nebi upala nicesar, ceprov sm tut slisala da nekatere se vseeno naredijo tisto cesar so se lotile.

No jaz sem ena tistih, ki je dopoldne še spila kavico, počakala moža, da se zbudi, se stuširala, umila lase, pripravila stvari za porodnišnico... in z možem počasi odpeketala. So se mi začeli popadki po šolsko: ob 6h zjutraj na pol ure in šla v porodnišnico ob pol dvanajstih, ko so bili že na 5min.
Se pa ne bi tolk hecala, če bi mi voda odtekla, to pa pravijo da je treba takoj v P

ma jst se pa ne bojim "lastnega izbora" za iz porodnisnice, bo ze zbrav neki, sej me ma rad lepo...upam da ne bo prnesu prelepih in neudobnih stvariuser posted image za otrocka pa bi sigurno prnesu premal, se k sm sama delala kupcek, se mi je zdev kr velik, pa se sploh za dva...mislm, da bo mogu pridt z potovalkouser posted image

Moj me je prvič kar prijetno presenetil, mi je prinesel lepo in udobno! Za malega sem mu pa že jaz pripravila preden sem šla v P.

meta a ni dovolj, da ze tko povem kok mam obcutljive bradavice, pol pa dobim komentar, da te je tako zabolelo, da si v tazadnji cutila bolecinouser posted image bom ze zdej omedlela, k si samo predstavljamuser posted image jah kasno stevilko mas, bi pa ja lahko vedla, sej jih najbrz vsak dan kupujesuser posted image dons je zgleda ze cist vse po stevilkah...jst velikrat se za hlace nevem stevilke, kaj sele za velikost bradavic user posted image jst si bradavice sama nesmem potipat, kako nej pol otrocku zbasem v usta se cev kolobar? ce nam uspe, sm res zakon...in ziv dokaz kaj vse nardimo za svoje user posted image

Jaz drugače nimam občutljivih bradavic, vendar mi je šlo na jok vsakič ko sem ga pristavila. Nisem imela mleka in je vlekel v prazno, če ne bi imela kremice bi verjetno kar obupala nad dojenjem. No saj na koncu po treh in pol mesecih tudi sem, ni bilo mleka pa če sem se na glavo postavljala...

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
30.11.2010 15:20:19   
kkb81
Tole mi pa ni ratal tko kot sem hotla. Kako napišeš tako, da je več ciatov in pod vsakim lepo komentar?

(odgovor članu kkb81)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
30.11.2010 15:32:37   
maurica
hvala za odgovore user posted image . bom tudi jaz kakšen mesec prej prištimala torbo.

meta; una je pa res dobro (ko ni vedel kaj naj obleče) user posted image . boš mogla zdej še njemu prištimat poleg torbe user posted image

(odgovor članu kkb81)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
30.11.2010 15:43:17   
Anonimen
Moj je tud reku, da bo kar obleku trenerko, k to bo zihr takoj našu user posted image

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2099
30.11.2010 15:43:49   
meta21

Sooooriiiiiiuser posted image ! Nisem te misnla prestrašit. Hotla sem samo poudarit, kako pomembno je da prav delamo od prvega dojenja, sicer so pa sestre zraven.

Glede velikosti bradavic sem pa res čudna-kaj naj bi pa merila? Fi? Dolžino? Obseg? Mater, to rabim un merilc, šubler al kak se mu reče?user posted image  

< Sporočilo je popravil meta21 -- 30.11.2010 15:54:33 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?