|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
29.11.2010 15:23:33   
d´ori

Bivacin v spreju pa se dobi v vsaki lekarni. Ona mi je rakla, da ga je uporabila po vsakem tuširanju in umivanju in da rano posuši in razkuži. Jaz si ga bom prav gotovo nabavila in probala, če bom šivana seveda.

Je še rekla, da jo je dohtar spraševal kaj za eno stvar uporablja, da ima že suhe šive (druge so imele še sveže) in mu je povedala. G se je samo nasmejal in rekel, da oni tega ne smejo priporočati a da je pametna, da ga je uporabila.

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
29.11.2010 15:34:20   
Tretjedete
Tigrica86, modrčki so iz spletne trgovine www.da-da.si (zadnje čase laufa tudi reklama na RR; čisto zgoraj). Res čudoviti, mehki... Imam pa tudi njihov sling, sem ga naročila zdaj ko jih imajo na akciji -20%, pa tudi baby vac sem vzela, ki je itak najboljši za čiščenje noseka, ko pride kakšen prehlad. Z vsem zelo zadovoljna, tudi dostava zelo hitra...

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
29.11.2010 15:55:12   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: d´ori
Mogoče še kaj za namazati bradavičke in pa ena kolegica mi je priporočila bivacin v spreju za pošpricati rano od šivanja. Sicer dohtarji tega ne smejo priporočati a ona je rekla, da je imela čez dva dni že popolnoma suho rano in da nebi šla nikoli brez tega roditi.

Kolikor jaz kaj vem, Bivacin vsebuje neke vrste antibiotik, zato se ga tudi ne dobi v prosti prodaji ampak na recept, tako da meni kaj takega na kraj pameti ne pade ker ne vem koliko se ga skozi kožo absorbira in pride do mlekauser posted image Pozanimajte se v lekarni!

Baby vac oz. aspirator se pa dobi tudi v baby centru po podobni ceni al smo ga celo pred kakim mesecem malo ceneje dobili (za tiste ki bi samo to kupile da ne plačujete poštnine) in je meni full fajn. Smo imeli baterijskega, ki pa ni enako močen in odkar imamo tega za sesalec, še nismo imeli problemov z ušeski, zgleda da pomaga

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 29.11.2010 15:59:56 >

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
29.11.2010 15:59:10   
HoneybeeMaja
Bivacyn spray,je bil umaknjen iz proizvodnje cca. leto nazaj in se ga ne da več dobiti,se ga je pa predpisovalo na beli recept,tudi jaz svetujem previdnost pri uporabi katerikoli zdravil.

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
29.11.2010 16:14:20   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Baby vac oz. aspirator se pa dobi tudi v baby centru po podobni ceni al smo ga celo pred kakim mesecem malo ceneje dobili (za tiste ki bi samo to kupile da ne plačujete poštnine) in je meni full fajn. Smo imeli baterijskega, ki pa ni enako močen in odkar imamo tega za sesalec, še nismo imeli problemov z ušeski, zgleda da pomaga

Nam je pa gospa v šoli za starše rekla naj tega nikakor ne uporabljamo, ker je preveč agresiven. A to ga dejansko priklopiš na sesalec? Nam je rekla naj raje uporabimo samo cevko in na drugem koncu povlečemo z usti. Baterijski oz elektirčni naj bi bili preveč agresivni in lahk poškodujejo žilice v nosku oz sluznico. Tako je nam rekla, kakšna je dejansko praksa s tem, pa ne vem. Sama nisem imela niti namen tega kupit, ampak vidim, da večina mamic to že kar prej kupi. kaj je to res taka nuja?  user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
29.11.2010 16:46:21   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Nam je pa gospa v šoli za starše rekla naj tega nikakor ne uporabljamo, ker je preveč agresiven. A to ga dejansko priklopiš na sesalec? Nam je rekla naj raje uporabimo samo cevko in na drugem koncu povlečemo z usti. Baterijski oz elektirčni naj bi bili preveč agresivni in lahk poškodujejo žilice v nosku oz sluznico. Tako je nam rekla, kakšna je dejansko praksa s tem, pa ne vem. Sama nisem imela niti namen tega kupit, ampak vidim, da večina mamic to že kar prej kupi. kaj je to res taka nuja?  user posted image

Ko je otrok prehlajen, se vsaj do dobrega 1. leta starosti ne zna spihat in potem seveda ne more dihat (dojenčki na usta menda niti ne znajo). Takrat sprobaš vse, ker drugače otrok ne spi. V nos naliješ fiziološko, počakaš par minut da se odmoči in posesaš. Super je! Pa če nos ni spucan, se prej ali slej vnamejo še ušesa.

Tudi jaz sem v MŠ vprašala, kakšno mnenje ima o tem za na sesalec pa je rekla, ja kaj pa mislite, da bomo naredili, če boste prišli v zdravstveni dom spucat nos. Saj ne daš sesalca na največjo jakost pa najprej sebi probaš-jaz itak vse prej probam preden otroku dam.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
29.11.2010 16:51:14   
meta21
Bivacin v spreju pa se dobi v vsaki lekarni. Ona mi je rakla, da ga je uporabila po vsakem tuširanju in umivanju in da rano posuši in razkuži. Jaz si ga bom prav gotovo nabavila in probala, če bom šivana seveda.

Je še rekla, da jo je dohtar spraševal kaj za eno stvar uporablja, da ima že suhe šive (druge so imele še sveže) in mu je povedala. G se je samo nasmejal in rekel, da oni tega ne smejo priporočati a da je pametna, da ga je uporabila.

Jaz sem si po vsaki potebi (veliki in majhni), rano stuširala z mlačno vodo in občasno uporabila intimno milo chili. Ko sem imela čas sem brez spodnjic in vložka ležala na postelji na hrbtu s skrčenimi nogami (kot pri ginekologu) in se pokrila z rjuho. Pod tazadno sem si dala pa brisačo zarad čišče. So nam vse sestre težile, da mormo rano zračit, da se hitreje celi. Po 10 dneh so mi vsi šivi odpadli, eni že prej.

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
29.11.2010 16:52:43   
meta21
Joj, se mi vidi, da sem doma že cel dan. Dajte malo čvekat z mano, da ne bo zgledalo kot da mam monologe.user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
29.11.2010 16:59:12   
meta21
Zakaj se meni ne vidi od kdaj sem član in od kod semuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
29.11.2010 18:08:29   
ninchi9
Zdravo punce

Jaz pa sem sprobala nov pralno-sušilni stroj in sem taaaak razočarana..user posted image user posted image Cote so zaradi sušenja v stroju tak zmučkane, da brezveze, pa še skrčle so se. Tak da otroških stvari razen posteljnine in plenic ne bom sušila. Pa tak drag je bil ta hudičev stroj user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
29.11.2010 19:00:26   
FoxyLady

Čer!

ninchi9- veš kako je s temi stroji,ko se navadiš kako in kaj in koliko časa moreš sušit kakšno stvar je sušilni super res pa je če sušiš predolgo ali na prevlki temperaturi da se cote zmučkajo in skrčijo,vsi so imeli probleme s tem samo ko se pa navadiš uporabljat boš pa rekla dober da ga mam.

tako ,da samo malp potrpljenja pa bo

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
29.11.2010 19:04:40   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Zdravo punce

Jaz pa sem sprobala nov pralno-sušilni stroj in sem taaaak razočarana..user posted image user posted image Cote so zaradi sušenja v stroju tak zmučkane, da brezveze, pa še skrčle so se. Tak da otroških stvari razen posteljnine in plenic ne bom sušila. Pa tak drag je bil ta hudičev stroj user posted image user posted image

Ninchi, tak je bil tudi moj prvi odziv. Plenice so se mi tak zmečkale, da sem jih 30 likala par ur. To samo pomeni, da ima stroj dobre senzorje in suši tako dolgo dokler ni zadnja cotika suha. To pa pomeni, da so tanjše cunje, ki so prej suhe, do takrat še čisto zmečkane.  Jaz zdaj dajem notri samo brisače ali samo plenice ali samo posteljnino itn. Pisane cunje pa dam na krajši program in še vlažne in vroče hitro obesim na stojalo za perilo pa so ponavadi take kot zlikane, ko se posušijo-razen če zamudim in se mi že preveč posušijo. Potem je pa spet vse zmečkano. Ne obuaj, saj se boš navadla. Daj na začetku rajši na krajši program.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
29.11.2010 19:58:12   
Anonimen
Nina33 smo doma študirali imena zate, si kar zahtevna. Pri nas smo tudi mi vsi trije na B ker je oče Brane, tako da smo mi vsi Branko, Boštjan, Blanka. :) Jaz sem pa izrecno iskala kontra ime, pa da je kratko in da ga nimamo v ožji družini.

Se pa spet malo pohvalim, kočno sem še ta izpit naredila in to z 9ko. Bravo jaz v tretje gre rado. user posted image

Mamo pa kar 70cm snega user posted image Še malo slikc:

user posted image
user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2038
29.11.2010 20:02:56   
Anonimen
Slikce so nastale danes zjutraj ob 6h.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2039
29.11.2010 20:27:15   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Sama nisem imela niti namen tega kupit, ampak vidim, da večina mamic to že kar prej kupi. kaj je to res taka nuja?  user posted image

Kot je že meta napisala... jaz sem na začetku baterijskega uporabljala in nismo imeli nobenih težav, ko je bila cca 5-6 mesecdev stara se ji je finta zdelo pa sem ji vsakič morala še jezik sesat da se je smejala. Sedaj pri 1 letu ko smo imeli 3x zaporedoma vnetje ušes sem pa kupila tistega na sesalec ker je bil baterijski prešvoh. Res ni prijetno ampak mi je vseeno, raje minuta dretja kot pa teden dni antibiotika.
Nočem sicer strašit, ampak od mojega sodelavec je imel dojenčka v bolnišnici ker niso ugotovili zakaj ne more dihat, so jih poslali v LJ kjer so ugotovili da mu niso čistili nos.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
29.11.2010 20:36:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Zakaj se meni ne vidi od kdaj sem član in od kod semuser posted image

Pa se ti res nič ne vidi user posted image

Hvala za mail!

Pa ta aspirator za nosek, se lahko priklopi na vsak sesalec? Tudi če je voden (vodo uporablja za čiščenje praha namesto vrečk)? Men je sicer udi kriza na sesalc dajati, sam kakor je omenila Meta21, nebomo nič poškodovale bebice tudi ne bomo možgančkov posesale ven user posted image Malo za šalo user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 29.11.2010 20:39:52 >

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2041
29.11.2010 20:56:24   
ninchi9
No, jaz ne vem, če bom imela srce s sesalcem ven sesat iz noska. Moja svakinja se mora vsest na tamalo, da ji posesa ven. To mi je tak nehumano. Po drugi strani pa spet tvegaš, če tega ne narediš. Kaj pa vem, bomo videli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
   [Brisano sporočilo]
29.11.2010 21:27:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninchi9)
  Neposredna povezava do sporočila: 2043
29.11.2010 21:35:03   
kkb81
Čer čveke, hvala za dobrodošlice!
Ste pa kar hude čveke tukaj ;)

Glede baby vaca mi verjetno ne bi preživeli prvo leto, bil je kar dosti prehlajen in edino s tem nam je uspelo spucati nosek, da smo lahko spali. Res je videti neprijetno, ampak naš se je pri pol leta že tako navadil, da je komaj čakal, da mu spraznemo nos! Sedaj zna HB že pihat, tako da mu s pumpico samo sperem nos s fiziološko pa pihne ven in mamo prazen nos.

Teli modrčki za dojenje pa tud mene matrajo, samo bom počakala do februarja, da vidim na akšni velikosti bomo pristali. Sem imela pri S Mullerjevega pa nisem bila najbolj zadovoljna, tako da sem uporabljala športne modrčke od firme Pompea.

V Porodnišnico jaz tud ne bi nosila svojih pižam, res da so tiste njihove zelene vreče tolk preklet neudobne, da sem prav težko spala v njih, ampak sem se pa lahko non stop preoblačla, ker meni je res velikrat ušla tista čišča :(

No zdaj pa prehlajeno dete kliče...

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
29.11.2010 22:14:50   
meta21
Mislim, da baby vac paše na vsak sesalec-samo da ima okroglo cev in da sesa. Glede tega kolk otroci pustijo to delat in kolk ne, mislim, da je cel kup dejavnikov. Otroci ne vejo, zakaj hudiča jim sploh to počnemo, sesalec bolj ali manj ropota, bolni in sitni so že brez sesanja ... Meni se  je Lovro tudi v nekem obdobju upiral, sploh ko sem mu že en 3. al pa 4. dan pucala nos, zato sem se omejila na 2x na dan-pred spanjem opoldne in zvečer. Po enem letu si je pa kar sam sesal. Zdaj ko zna pihat, si sam da fiziološko v nos. Če mu jaz dam, se mu sigurno zaleti al mi pa sploh ne pusti.

(odgovor članu kkb81)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
29.11.2010 23:50:11   
Nina33
Bivacin v spreju pa se dobi v vsaki lekarni.

Samo dvomim, de brez recepta - je antibiotik not. In ga zato ne sme priporočat. Je pa baje Cicatridina sprej za te zadeve super. Brez antibiotika.
Eh, vidim, de je bolš do konca prebrat, preden začnem komentarje spuščat user posted image . Bom zdej rajš prebrala do konca - čeprav bom poj že vsaj polvico komentarjev pozabila user posted image .

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 29.11.2010 23:52:46 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
30.11.2010 0:24:05   
Nina33
Čer!
kkb1, dobrodošla!
user posted image , škoda za vse te injekcije - ampak važno, da pomagajo in da ste vsi 3je OK. Glede CTGja naj te pa nič ne skrbi, pač en neinvaziven pregled več user posted image user posted image user posted image .
BabyVac ipd. - mi smo na srečo prišli skoz z navadnim aspiratorčkom, res pa ni bil kaj prida prehlajen, zdaj pa itak zna že dobro pihnit (pa tut s prstom ven kej zrofkat user posted image )
Registrirana, naj se princesa hitro pozdravi, ti se spravi za bukle, de bo čimboljše podelan tale izpit - poj pa na veseli december user posted image user posted image user posted image user posted image Ti pa čisto verjamem, da se ti ne da nič kej učit se. Pridne ste vse, ki študirate zraven user posted image user posted image user posted image .
PilotGirl - čestitke za 9-ko. Z imeni pa Tršica komplicira user posted image , no, sej jaz tut v bistvu (rajš ne obelodanim svojih "zahtev" user posted image ), samo zdej smo kao sklepčni user posted image . Bomo videli, če bo zdržalo do februarja user posted image .
Meta, trenutno samo pri tebi vidim s kod si, pa od kdaj user posted image . Si pa edina zelena, vse ostale so rdeče user posted image . "Luftanje" je pa zelo uredu, ja, čeprav meni na žalost ni dovolj pogosto ratalo. so pa zato une mrežaste gatke super, ker ne dihtajo user posted image .
Maurica - "samo" hormoni so user posted image . Men se tut zdi, de mi je bilo v 1.user posted image lažje, samo...ko malo bol pomislim...ni blo, včasih mi je bilo prav obupno, ampak res pozabiš. Tako kot pride tudi gre. HB.
Ninchi, samo navadit se morta drug na druzga, pa bo. S pralnim strojem mislim,de ne bo pomote user posted image . Mene bi tut čist v jok spravilo takle.
Urnik spanja in budnosti: pojma nimam - naš ni spal user posted image . Sem pa jaz nespeča (že tko al tko, zdej je sam slabše user posted image ) in mališ brca ko nor tudi do treh ponoči, ampak ko pa zaspim, pa spim...in ne vem kaj dela. je pa kmalu po tem, ko se zbudim (niti še ne vstanem) že aktiven. Mah, hujš kt je blo itak ne more bit, lahko sem samo v + presenečena user posted image .
Imeni za user posted image user posted image : joj, jaz bi bruhala, ko bi mi kdo kaj tacga predlagal user posted image user posted image . No, ampak vsak ma svoje, de ne bo slučajno kake zamere user posted image . Izbereš pač ime/imeni, ki sta tebi/vama všeč in upaš, da bo otroku to ime pasalo (jaz mam enga v rezervi, če bi trenutno "uradno" ime ne pasalo novorojenemu človečku februarja, res ga moram videt prej, preden se za 100% odločim user posted image ). Kaj pa drugi mislijo, je pa njihova stvar.
Prvičmami, pozrdavi se, poj pa čimprej modrostnega ven user posted image user posted image user posted image .
Spet sem vas en kup pozabla, pomoje user posted image
A, kje se pa Patrisha potepa? Pa še kera, no?
Lepo, mirno noč, lepe sanje vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
30.11.2010 7:19:09   
vipercat
dobro jutro tudi iz naših koncev.
včeraj mi je sedaj že biši šef poslal končno tidte papirje o obračunu p0lač, tako da grem končno lahko na zavod nest in da mi obračunajo pomoč. model je samo obrazce poštemplal in priložil kopije plačilnih list. joj kaj nisem jest ena tistih ki imajo jajca, pa da sama notri napišem večje vsote in potem imam lepo večjo pomoč in posledično tudi večjo porodniško, saj se isti obrazci upoštevajo tudi pri obračunu porodniške. user posted image user posted image user posted image

kkb81 - dobrodošla user posted image . jaz sem bila v nm porodnišnici in nisem rabila vložkov, smo jih dobili kolikor smo hoteli, kremo za bradavice (oz vlažilne robčke - meni so veliko bol vššeč), pa sem dobila v paketu daril v porodnišnici - od raznih proizvajalcev smo dobile paket daril z raznimi vzorčki notri - kačice, čajčki, kremice, boni,...

jaz bi na spisek za v porodnišnico dodala še kakšno knjigo. pri malemu sem prebrala dve. vmes nisem mogla zaspat, ker je na 2,5h jedel, zato sem brala knjige user posted image . se mi pozna da sem celo nosečnost samo brala ker je mali čisti odvisnik od knjigic že pri treh letih. sva vsak teden v knjižnici user posted image

pilotgirl7 - čestitke za izpit - carica si user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
30.11.2010 7:58:51   
Patrisha
dobro jutro :)

user posted image

sem se med zivimi, baje :) sicer pa mam kup ucenja in predavanj, pa se v sluzbi cela norisnica, pa se sama sem ostala za 2 tedna :/ mah, bomo ze preziveli user posted image  
Sicer me od petka boli al kriz, al kaka misica al pa ledvicka.. ne znam pogruntat.. vglavnem sem celi invalid user posted image , ampak se stanje ze malenkost izbolsuje.. tn god. Druga nic novega..vse po starem, komaj cakam na pondelk, da vidim naso malo zabico user posted image user posted image user posted image  . Nasa MS se bo pocasi koncala, jaz pa 2 x zaporedoma prespricala... cist pozabla.. user posted image  sem vceraj imela strasni namen it, ker so govorili o avtosedezih, jaz pa v "svungu" za ucenje in sem opazlakomaj ob 18 da sem zamudla.. mater. No ce so kaj zelo zanimivega kjer koli povedali o teh avtosedezih bi se toplo priporocala user posted image

Sicer bom komaj imela po 15 dcembru kaj ornk brat pa pisat... tako za vnaprej in nazaj cestitke za vse user posted image  uzivajte, pa se beremo kaj user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
30.11.2010 8:51:05   
FoxyLady

Jutro user posted image !

najprej dobrodošlica kkb81 še iz moje strani.
Danes sm pa dobila še zadnjo odločbo o podalšanju bolniškega staleža.user posted image
Do 6.1.2011,z naslednjim dnem pa nastopim porodniško,sej komaj verjamem,da smo že tok dalečuser posted image
Mislim,da bo kmalu tukaj februar,ko bomo druga drugi pomagale dihat.

In ja tudi jz komaj čakam,na 7.12. da bom videla našo user posted image .

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?