gigi1
|
Jutro Fidi in Zarči srčici moji dragi Tako rada vaju imam in ko sem prebrala kako vama je bilo včeraj hudo sem se res počutila, kot da bi me nevidna roka za srce stisnila Sonya vem, da nisi mislila nič slabega in si se hotela pohecati (nekako na svoj račun), vendar mislim da si dojela, da se kljub temu da smo tukaj zelo duhovite ženske o nekaterih stvareh nikoli ne hecamo. Sedaj pa dosti o tem! Vse smo v skrbeh zate, ker vemo, da si se sama že preveč presekirala in je skrajni čas, da to pustimo za sabo. Kot nekakšen "moderator" te teme se počutim dolžno napisati naslednje besede: Drage moje bivše soborke iz sosednje teme. Kolikor sem vesela, da se oglašate v večjem številu zadnje čase, vam moram nekaj napisati o tej temi. Tema ni "Stari IVF" tema je 40+! Približno 2 leti nazaj na srečanju pri Mišmiš nas je 5 ugotovilo, da smo 40+ in da verjetno obstajajo tudi drugi, ki si v teh poznih letih želijo , pa se dobesedno nimajo komu zaupati. Greta je takoj naslednji dan odprla to temo. Takoj se nam je pridružilo nekaj sotrpink, navijačic, ki so naša generacija in tudi nekaj mlajših, ki so nas vseskozi podpirale, navijale, nas objemale in jokale z nami. Te mlajše so nam ves čas stale ob strani in smo tudi mi njim, ko so bile v postopkih in preživljale težke čase. Ljubkovalno smo jih poimenovale "mlajše konzervice". Mlajše konzervice imajo hude preizkušnje za sabo in so tako kot "tastare" doživele mnogo porazov in težkih trenutkov. Pridružile so se nam tudi mamice angelčkov, ki so pri nas našle toplo zavetje in tudi one so postale del naše precej žalosne ekipe. Ja, drage moje...tole je v bistvu zelo žalosna tema. HB smo se tukaj nabrale ženske, ki z veliko dozo humorja premagujemo vsakodnevne notranje borbe in žalost. Ravno zaradi tega humorja se zdi na prvi pogled naša tema sproščena in fajn. Še nikoli ni bilo toliko veselja na tej temi, kot je zadnje čase. In zaradi tega sem sama verjetno najbolj srečen človek na tem svetu. Približno pred enim letom je bilo tukaj veliko veselja, potem pa...do sedaj...nobeni ni uspelo. Čas smo si krajšale z debatami o vsakodnevnih stvareh, včasih tudi potožile o težavah, ki nas tarejo, se malo postimulirale in vedele, da nekam spadamo. Kot navijačice so se nam pridružile tudi nekatere IVF mamice, ki so nas stimulirale s slikami otrok, navijale za vse nas in nas tolažile. Sedaj pa... opažam nek trend.. Tukaj je "kao" tako fino, da kar pogosto sem hodite tudi druge uporabnice "stare IVF" teme in večinoma pišete o sebi, svojih postopkih in se "pogovarjate" le s tistimi, ki jih poznate iz "stare teme". Drage moje ne me narobe zastopiti. Večino vas poznam tudi osebno in vse veste, da s srcem navijam za vsako izmed vas...vendar "če prideš v Rim, se obnašaj kor Rimljan!". Torej, če pridete sem vprašajte konzerve kako se počutimo. Vprašajte Mausi, če je hiperca popustila, Nasko kako se počuti, Loremi če je zdrava, Fidi kako ji je pri srčku... ne se ukvarjat samo z nami, ki nas osebno poznate. Da se zastopimo! Vse ste dobrodošle, vendar kot navijačice. Predvsem zaradi vas. Res si ne želimo, da bi bila katera med vami +40 in se še borila za , res si ne želimo, da bi bila katera med vami "mlajša konzerva", ker bi to pomenilo, da se že dolgo časa trudi in dela na in Bog ali vesolje ali kdroralikarkoli že ne daj, da bi se še kdaj kateri zgodilo, da bi bila mamica Tole sem morala napisati, ker čutim, kako se nekatere konzerve čutijo zapostavljene zadnje čase in mi je hudo. Ta tema je namenjena konzervam in si res ne želim, da bi se ravno nosilke teme začele umikati, ker je naenkrat poplava punc, ki se poznamo in imamo neko svojo zgodovino in neke stare debate. Za vas drage moje bivše soborke pa še naprej navijam z vsem srcem in ker ste vse srčne ženske vem, da boste to razlago sprejele z razumevanjem.