VHM
|
So-nosečke in mamice pozdrav! Spremljam vas že kar nekaj časa, ampak ker že napišete vse, kar me zanima, se vam nikoli še nisem javila. Spadam pa med vas. Rok imam 29.11., vmes sem v petek že imela lažne popadke, ampak ker sem drugorodnica in ker sem prvo princesko rodila točno leto in pol nazaj, se vsega še tako dobro spominjam, da večjih vprašanj tako ali tako nimam. Sem pa vmes zasledila problem TREBUŠNIH KRČEV pri vaših novorojencih, in o tem vam moram povedati kaj več! Tiste, ki vas bo to doletelo, naj vam takoj povem, da je to pač ena izmed stvari, na katero žal NE morete ne vem kako vplivati. Preizkušeno na lastni koži. Ko so se hčerki začeli krči (po drugem dnevu rojstva... toliko o tem, da se navadno zgodijo nekje po dveh tednih...), sem preizkusila vse kapljice, kar obstajajo na trgu na svetu (dobila sem jih tudi iz Amerike, pa iz Švedske, da ne govorim o kapljicah iz Koroških lekarn, pa različnih domačih zvarkov in podobno...). Šla sem na dvomesečno dieto brez mleka (eni namreč trdijo, da znajo krči nastati tudi zaradi alergije na mleko in mlečne izdelke), seveda nisem jedla nobene sveže zelenjave, da ne govorim o stročnicah in podobno. Skratka: preizkusila sem čisto VSE, kar na trgu obstaja. Vmes sem vsak večer (no ja, tudi čez dan!) nosila po rokah "kričečo lepotico", da ne bo pomote: izmenjevala sva si jo z možem, vmes sva še midva prejokala kakšno minuto ali dve (ko si že čisto na koncu in zares ne pomaga nič drugega kakor samo potrpljenje!), skratka: krči so bili hudi in joka neskončno. In potem je po treh mesecih in pol kar naenkrat to minilo. Kot da bi odrezal in čisto tako, kot piše po vseh forumih, knjigah in podobno. In sedaj k edini stvari, ki je kolikortoliko pomagala... Preko youtuba mi je kolegica iz Amerike poslala posnetek, kako se otrok po nekem čudnem slučaju neha jokati, če vklopiš fen ali pa sesalec. In ko sem se najprej temu ful nasmejala, je prvi preizkus podal čisto neverjetne rezultate!!!! Fen torej pomaga! :-) In ko nam je bilo najhuje, sva lepotico položila na posteljo, zraven nje delujoč fen, in ona je v sekundi nehala jokat in čez cca 10 minut zaspala... :-) Seveda sva se spraševala, da ne bova otroku poškodovala sluha, če bova kdaj pa kdaj uporabila ta neverjeten pripomoček, ampak... pomagalo je. Midva sva bila bolj umirjena, otrok je zaspal in midva zraven, skratka: POMAGALO JE! In to sem vam hotela vsem napisat... Tiste, ki boste imele srečo in otroke brez trebušnih krčev, super, tiste, ki jih boste žal morale preboleti, pa vam želim VELIKO potrpljenja, dobre volje... in tolažite se s tem, da po približno treh mesecih to zares mine! In da žal zares ne pomagajo nobene kapljice in podobno.... Upam, da sem vam s tem vsaj malo pomagala. Vsem, ki še niste rodile, želim prelepe porode, vsem, ki že pestvate, želim prve mesece BREZ trebušnih krčev, za vse ostalo pa: SREČNO! Lepo vas pozdravljam, VHM.
|