|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2011
3.11.2010 12:55:55   
wessna
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

wessna - pa ti ga ja vn tišiš da maš tolk velkga user posted image .
Ne mi zamert, ampak men se moj res mejhn zdi :(

saj jaz tud nimam občutka, k mam še od prej zalogo..se pa opazi razlika ko ležim, pa zmerla sem obseg in je res celih 6 cm večji..tko da jupi..

morm it počas po tamalga v vrtec,pol pa si eno skledo solate nardim..upam da bo hiter zaspal..

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
3.11.2010 13:02:10   
ovčka11
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

ovčka - mene pa so zdej mal prestrašl, zadnjič mi je ena povedala da je imela v roku 14. dni 2x kontrolo, en druga kolegica pa isto in ne vem, če je glih za riskirat. Kaj pa če greš popoldan ko zdravnica ne dela al pa med vikendom k staršem in glih takrat pridejo? Pa sej če bi zarad tega službo zgubila se nebi sekirala tolk, sam da pa bi mogla bolniško vračat...
Mi mamo tud pikico. Sva pa z user posted image še en ime najdla za fantka k nama je kr všeč - Klemen. Torej upejmo na fantka k za punčko ne najdeva imena user posted image .
jest pravkar jem kosilo - češpljeve knedle, njami in ja, pred tem sm se vagala, pa niti no kriza, sm na +2,5kg bravo jest! user posted image user posted image

Dober tek!

Ma saj ni straha, da ne bi bila doma - če me bodo pa lih tistih enkrat ali dvakrat na mesec najdli, mam pa res smolo.
A si tudi uspela zvedet kdaj hodijo naokoli? Baje da nimajo nobenega delovnega urnika.... se lahko nalimajo kadarkoli, kolkr sem malo brskala po raznih forumih...
Itak, da država rabi denar in bodo naredili vse, da dobijo čimveč že izplačanih bolniških nazaj...

Mi razmišljamo o Evi in Eneju, mogoče pa bo padla še kakšna ideja do aprila

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
3.11.2010 13:48:04   
spela**
Hej!
Res imamo vse krasne bušije!user posted image user posted image
Sling imam še od Bora pa se ni nikoli obnesel,bomo zdaj sicer tudi probali ampak Bor se je v njem drl kot sraka!Skrbi me samo zato ker sem  brez avta in to pomeni da moram kamorkoli peš!Ponavadi grem vsaj 2x tedensko v mesto kar pomeni vsaj dve uri hoje!Bomo do aprila že nekak rešli čeprav mislim da drugače kot voz za 2 ne bo šlo!
Mako majčke smo pa mi kar veliko uporabljali je pa res da je bodi bolj praktičen.
Sterilizator imam pa je bil v uporabi res zlo veliko ker sma se zaradi težav hitro nehala dojit,dudice sem imela pripravljene aventove in jih je brez problema sprejel.
Tudi povijalne plenice smo 2 meseca uporabljali ker je bil Bor zlo mičken in sem ga široko povijala zgolj iz razloga da sem ga imela kje zgrabit!user posted image Je pa res da UZ kolkov naredijo že v porodnišnici in če so ok povijanje ni potrebno!
Lekadol+C vzamem kadar sem prehlajena brez slabe vesti!Mislim da pikici bolj škodi če se hudo slabo počutim kot pa en prašek!
Kar se tiče imen pa nimamo zbrano še popolnoma nič!user posted image Na NS nam je sicer rekla da naj bi bil fant ampak jaz sem še vedno 100% da je punčka!user posted image Nevem zakaj ampak enostavno imam tak občutek,Bomo videli kaj bo na morfologiji!
So mi pa všeč Maša, Lucija,Vid,Brin pa še bi se kakšno našlo!
Za kavico pa bi se res lahko kakšno zmenle!Sama na forum ne pridem velokokrat za čvek v živo sem pa takoj!user posted image
Zdaj pa grem da dokončam kosilo!
Punce lep danuser posted image

Bor
8.09.2009; 49,5cm , 2820g
8.10.2009; 53cm , 3515g
5.11.2009; 55,5cm , 4375g
10.12.2009; 59cm , 5130g
14.1.2010; 64cm , 5900g
4.3.2010; 67cm , 6.740g
23.9.2010 77cm , 9200g

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
3.11.2010 13:49:55   
majčica1508
ovčka....hodijo tudi med prazniki v kontrolo......
jaz,ko sem bila v B med nosečnostjo sem hodila na sprehode...pismo saj nisem v zaporu,še oni imajo več gibanja
peli....super za kilogramčke
wessna....lep buši,jaz sem tudi zdaj pospravila zeleno solato,pa pire.....mesek mi pa ne potegne

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
3.11.2010 14:09:01   
VevercaV
Hej punce, da se mal javim še jaz po dolgem času.

Najprej naj zaželim čimprejšnje okrevanje vsem, ki ste zbolele, da čimprej mine..
Sama sem do včeraj mislila, da zdaj je pa konec nekih rajvih izcedkov, pa evo - sem takoj dobila znak, da temu ni tako. Joooooj me to jezi.
OK, daj sem si vsaj privoscila AS in me tolaži.. Haha to mi pa res nariše nasmeh na obraz!
Sem bila presenečena, da sem malo bitjece našla v 17 tednu precej nizko, a je to normalno?? Ali obstaja kakšna int.stran, kjer je narisano, kje naj bi ob posameznem tednu bila maternica? Glede na trebušček, ki ga imam, sem mislila, da je malo bližje popku...

Vsem, ki čutite metuljčke, naj vam sporočim, da sem vam malce fouž, vam pa seveda privoščim ;)

Kakorkoli, imejte lep dan, čuvajte se, čim več vitaminov in čajev (bolne al ne bolne), in počitka.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
3.11.2010 14:19:33   
majčica1508
VevercaV....naj te malo potolažim,naši pikci so tako mali,da jih je povsod dovolj,en čas so tu,en čas pa tam....niso pri miru in zato si težko srčka našla user posted image .....moja maternica je velika 18cm ravno prav,kot sem noseča...danes sem šla v 19 teden....
ne se obremenjevat....za rjav izcedek pa kar G pokliči.................

(odgovor članu VevercaV)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
3.11.2010 14:20:42   
majčica1508
naša je že na glavo obrnjena....maternico pa zmeriš z šivilskim metrom od popka navdoluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2757
3.11.2010 14:36:08   
VevercaV
Majčica1508, ful hvala za tvoj odgovor!! HB sem srček sicer lahko našla, vendar me bolj zanima, če je možno, da je še bolj spodaj.. sedaj malo iščem po netu, če so kje slikce, kje naj bi plod približno bil v 4. mesecu nosečnosti in če se to sklada z mojim slišanjem srčka...
Aja, je že tako zgodaj na glavo obrnjena? A potem tako ostane? Ti si že na polovici, še nekaj dni, pa si :) Super!
Tudi to me zanima, kako vem, kje je vrh maternice? Si bila pri gin in ti je izmerila od popka navzdol?
Hvala že vnaprej za tvoje odgovore....

Neposredna povezava do sporočila: 2758
3.11.2010 14:42:06   
majčica1508
vrh maternice ti je zdaj tam,kjer je spodnji del popka in ga zmeriš navpično dol do dlačic...
ja,ja še malo pa bo polovička......lahko,da ostane dol obrnjena,lahko se pa še obrača,ker je dovolj prostora v maternici....
nič se sekirat boš videla,da bo vse bp.....slikce pa nič gledat,ker je spet vse odvisno od vsake posameznice...brcike pa tudi še pridejo...jaz vem,da me z nogicam brca,prav nežno user posted image

(odgovor članu VevercaV)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
3.11.2010 14:56:20   
VevercaV
Evo mal raziskala (ja, in to sredi delovnega časa, hihi) in našla neka študentska (sklepam) vprašanja in odgovore za izpit ginekologije.
Dve stvari sta mi bili zanimive, prva, ker mene to zanima, dodajam, če še katero to zanima:
Velikost maternice:

- konec 1. lunarnega meseca se ne spremeni
- konec 2. lunarnega meseca velika kot kurje jajce
- konec 3. lunarnega meseca kot moška pest, tipa nad simfizo
- konec 4. lunarnega meseca sega do 1/3 med simf. In popkom
- konec 5. lunarnega meseca sega do 2/3 med simf. In popkom
- konec 6. lunarnega meseca sega do višine popka
- konec 7. meseca sega do 1/3 med popkom in žličko
- konec 8. meseca sega do 2/3 med popkom in žličko
- konec 9. meseca skoraj do žličke
- konec 10. meseca enako kot v 8. mesecu

In druga stvar: določitev roka poroda: ena izmed možnih določitev:
porodnica plodovo gibanje začuti točno na polovici nosečnosti, zato dodamo 4 mesece in dobimo rojstvo ploda, mnogorodnice pa že 14 dni prej, zato prištejemo 5 mesecev.

A ste to vedle? Zadnjič sem sicer nekje na forumu to zasledila, pa sem si rekla,ja itak! no, sem še zdaj skeptična..

No, ja.. Kakorkoli, kot ste že rekle večkrat, čim manj se obremenjevat, pa bo.. Juuuupi :).

Neposredna povezava do sporočila: 2760
3.11.2010 15:00:26   
pussycat
wessna.... ooo, kako lep trebušček user posted image

punce, glede na izkušnje, ali takoj ob rojstvu pridejo v poštev št 56 ali lahko že 62.... recimo da je dojenček povprečno velik. Kar ne morem kupovat najmanjših številkic ker me skrbi da bo pikici vse premajhno in bom potem mogla na vrat na nos večje številke bodijev kupovat... no največ jih imam 62, se mi zdi nekaj vmesnega.

Sem pa dobila ogromno bodijev št. 68, pa se mi zdijo tako mičkeni, da sem prepričana, da bodo pikici prav takoj....se motim ane?

Neposredna povezava do sporočila: 2761
3.11.2010 15:11:34   
wessna
men je že št. 56 tok majhna da nisem ziher če bo bebici prav..me je kar strah da bo rabl večje..

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
3.11.2010 15:11:41   
majčica1508
naša je bila velika 54cm in težka 4260g,smo imeli 56 cca 2 meseca,pol pa čez poletje 62....jesen 68,zima 74...je pa rojena maja........

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
3.11.2010 15:27:16   
ovčka11
Veverca en velik user posted image . Vse bo v redu. Jaz bi na tvojem mestu vseeno na urgenco šla, da  vsaj vidijo kje krvaviš - kakšna žilica, hematom..., da boš vedela kaj je.  Pa še pikico boš vidla v živo...

Po mojem imajo naše pikice še tolk prostora v bušiju, da so vsak dan drugače obrnjene. Jaz tudi mojo včasih najdem čisto spodaj pri strani nekje, včasih pa čist na sredini. Verjetno je tudi odvisno, kako so obrnjeni...
Včasih slišim srčni utrip pikice čisto razločno, včasih samo odmev, včasih pa moj in njen utrip skupaj.

Jaz pa tej raziskavi nočem verjet - a bom potem rodila kar nekaj prej?

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
3.11.2010 15:42:31   
ajtak
Pozdravček!

Jaz sem super, res je da se počutim podobno kot Dajica (slabosti hb nimam) in sopiham ko lokomotiva samo da so ene 3 stopnice in zdi se mi, da me vezi k držijo trebuh bolijo...

Full mate vse luštne trebuhe!  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: wessna

al je bolje da sem pod statusom študenta al da greem na zavod za zaposlovanje..tile dodatki messečni za matere mi niso nič jasni..grrrr...

Če si upravičena do socialne pomoči se prjavi na zavod, sam pol ne moreš delat... drugače pa med porodniško dobiš enak znesek kot študentka oz kot brezposelna oseba.

IZVIRNO SPOROČILO: pussycat
eno vprašanja za mamice.... koliko potrebne so naslednje stvari za dojenčka : mako majčke, povijalne tetra plenice, sterilizator in katero znamko dudk priporočate?

Mako majčke- jaz sem uporabljala bodyje, se dobijo tudi na preklop!
Povijalne plenice rabiš če moraš široko povijat- nam ni bilo treba!
Sterilizatorja nismo imeli, nekaj časa sem prekuhavala, potem pa enostavno prala v pomivalcu!
Mi smo imeli Chicco anatomsko!

IZVIRNO SPOROČILO: pussycat

punce, glede na izkušnje, ali takoj ob rojstvu pridejo v poštev št 56 ali lahko že 62.... recimo da je dojenček povprečno velik. Kar ne morem kupovat najmanjših številkic ker me skrbi da bo pikici vse premajhno in bom potem mogla na vrat na nos večje številke bodijev kupovat... no največ jih imam 62, se mi zdi nekaj vmesnega.

Moj sin je bil rojen 4300g in 55cm in smo kr en mesecnosili št. 56. Je pa res, da ne maram zavihanih rokavov in da je vse ohlapno.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
3.11.2010 16:11:03   
wessna
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

IZVIRNO SPOROČILO: wessna

al je bolje da sem pod statusom študenta al da greem na zavod za zaposlovanje..tile dodatki messečni za matere mi niso nič jasni..grrrr...

Če si upravičena do socialne pomoči se prjavi na zavod, sam pol ne moreš delat... drugače pa med porodniško dobiš enak znesek kot študentka oz kot brezposelna oseba.

samo da zdajle ne dobivam ničesar od države, v primeru da grem na zavod, dobim pa nekaj denarne pomoči. saj zdaj tud ne delam preko študenta, ker pač v avstriji z našim študentom ne morejo funkcionirat.

punce a vas tud kaj koža srbi?? ne da se ne bi mazala, samo me na področju trebuha in jošk srbi za znoret..

pojedla eno najbolj čudnih kombinacij do zdaj - kislo smetano in limono skupaj..njama

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
3.11.2010 16:16:05   
VevercaV
Ovčka, ja res, sem jaz tudi zelo skeptična glede te napovedi poroda, me je pa presenetilo, da sem to prebrala na zapiskih od študentov za izpit ginekologije...user posted image . Hvala za user posted image .. in no no, jaz tudi tako nekako slišim malega.

no, za danes sem bila dovolj na RR, tako da vas vse lepo pozdravljam in grem na mandarine počasi (sem se navadila od vas, prej v lajfu nisem bila fan mandarin), zdaj si jih prinesem v službo poleg smoothija, banan, in cel dan malicam (poleg kosila seveda), hehehe. In tako sem že 5kg + al tam nekje - pa še zmeraj kar suha. user posted image . papa

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
3.11.2010 16:25:57   
pižmovka
Ojla!
Še en telebajsek se javla! user posted image
Js sm danes kuhala svinjske zrezke z gobicami v omaki in dušen riž!

Joj kuk mate že lepe bušije! user posted image

(odgovor članu VevercaV)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
3.11.2010 16:33:34   
pižmovka
[IMG]http://album.ringaraja.net/index.php?page=image&ID=154421[IMG]
No mojih + 5 cm  -> 15 tednov in 4 dni user posted image

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
3.11.2010 16:35:02   
pižmovka
http://album.ringaraja.net/index.php?page=image&ID=154421

(odgovor članu pižmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
3.11.2010 16:36:11   
pižmovka

(odgovor članu pižmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
3.11.2010 17:48:23   
Peli
Kok je men dolgčas user posted image , tamaledva mata obisk in mam čist mir. Glava me pa boli že od poldneva in niti Lekadol ne nucauser posted image .

Višina maternice - http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Rast%20maternice.html

Jest mojga zdele prganam da bi mi šel po kislo repo, al pa po zelje v sosedno vas, res se mi nekej takga je, to je pomoje čisto pomankanje, v službi sm mela tega vedno v izobilju user posted image .
Joj samo še hrana mi po glav hod user posted image .

srbenje - mene vse srbi za znoret, tudi roke, hrbt, stegna, mažem se po vsakem tuširanju, uporabljam res milo iz lekarne, ki je brez dišav in raznih konzervansov... pa nč bolš, mal pomoje od alergije, ma ne vem, sej tud prej nism bla karnaprej na tabletah, pa me ni nikol tok srbel user posted image . Po trebuhu in prsih je vzrok tud raztezanje kože.

(odgovor članu pižmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
3.11.2010 18:39:24   
sesil
Olja telebajski (kmalu bomo resuser posted image )

Moja hči je zakuhala in zdej čakam da še jaz. Ponavadi sem 3 dni za njo. Včeraj je samo spala, danes pa že neumnosti špiči. No, bom morala kar nehat, ker po meni pleza...se kaj javim, ko bo nazaj v vrtcu:)

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
3.11.2010 19:17:19   
pižmovka
user posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
3.11.2010 19:24:35   
pižmovka
user posted image bravo js! user posted image
Hvala Peli!

(odgovor članu pižmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.