|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
26.10.2010 22:36:14   
anju
Orhideja80 sporoča

Danes ob 19.50 je prijokal na svet prelepi fantek z imenom Ben in ravno pravimi merami: 3590g in 53cm. Vsi smo ok. Pozdravček.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 776
26.10.2010 22:36:18   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: anju

jutro

pajac samo če nego lahko partner dobi pri določenih "boleznih" potem mora to biti nekje zapisano. nekako mi ne potegne da bi moglo biti odvisno samo od dobre volje pediatrauser posted image

Pokora naš kakec je zelo tekoč z zrnci vmes. dokler ni bilo krčkov so bila ta zrnca rumena, zdaj so malo bolj zelenkasta.
a veš ko sem zvečer prebrala tvoj post se mali zbudi direkt za razgret joškuser posted image je dooosti boljš, prav pa še ne. upam da spraviva to v red!

Ne vem če sva se razumele... načeloma oče lahko dobi nego (torej bolniško) za otroka kadarkoli, samo smo večinoma mame tiste, ki ostanemo doma... V tem primeru (vsaj dosedaj..., KPMK plizz če mi lahko na zs pošlješ tisti pdf file user posted image ), ko si na porodniški, pa se šteje da si doma in lakho skrbiš za otroka.. ne glede na to da imaš še novorojenca....Lahko sicer sprobaš nekaj z potrdilom pediatra oz osebnega zdravnika, da pošlje zahtevo na ZZZS in oni to potem preučujejo in odobrijo ali ne.. Koliko pa to traja pa pojma nimam...
Tako, da je v tem primeru najlažje očetu iti do njegovega osebnega zdravnika in on odpre bolniško za njega samega... Ali vzet dopust.. je pa smotano, ker ga nimamo tako veliko, da bi ga koristili na ta način...
Pediater (dosedaj!) je lahko kaznovan, če komisija ugotovi, da je odprl bolniško drugemu staršu ob tem da je mati na porodniški..
Sem pa pisala tudi o "dopustu za nego otroka" - to je ta očetovski dopust, ki ga koristijo ob rojstvu (plačan)  in pol morajo obkrožit še da bodo/ali ne koristili 52 dni po dnevih neplačanega dopusta .. za tega ne vem, če lahko koristijo za bolniško ali ne v primeru, da je mama doma.. Ne vem zakaj nebi...
Sicer pa so vse doječe mamice  lahko ob otroku v bolnici in imajo pravico imeti otroka ob sebi, če so hospitalizirane.. Ni pa nujno, da dobijo posteljo... to je mariskatera mogoče že izvedela user posted image ... Kako je pa z nedoječimi mamicami, pa nisem ziher, ker pri nas v službi vem, da morajo nekaj doplačat, da so lahko zraven... ne vem pa koliko in v kakšnem primeru.. To pa da nimaš pravice, do bolniške, ko ti je otrok hospitaliziran, sem sama preizkusila in je s.r.a..., ker tamali te itak potrebuje ob sebi....user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 777
26.10.2010 22:39:39   
anju
čestitke Orhideja80user posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 778
26.10.2010 22:48:38   
BRinME
čestitke vsem novim mamicam...user posted image user posted image user posted image

Naj se vam spet malo javim...še vedno smo doma, brez sprememb...ju3 zjutraj imam ctg in bomo videli če bo kaj...ma jaz mislim, da se user posted image še ne mudi...čeprav upam, da bo čimprej.

Meni je tudi kar fajn brat o dojenčkih...se bomo me, prvorodke, vsaj kaj naučile...user posted image Tako da kar veselo čvekajte user posted image

Prej ste pisale, da materi ne pripada nega, če je otrok v bolnici...naša soseda ima hčerko, staro 3 leta in je imela pred 14 dnevi težko operacijo na srcu, njeno življenje je viselo na nitkiuser posted image , hvalabogu je preživela...no in njena mama je vseh teh 14 dni preživela pri njej in imela je dopust...kje je tu logika???? ni je...user posted image Otroka imaš na intenzivni, borijo se za življenje in ti naj bi tačas bil v službiuser posted image user posted image user posted image Ma sej niso normalni...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 779
26.10.2010 22:51:20   
kpmk
pajac - pošlji mi mail na zs
Brinme - ni logike user posted image  sramota user posted image user posted image user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 780
26.10.2010 22:59:13   
anju
polmaja pridna sta. v enem mesecu zrihtala stanovanjeuser posted image zato si bila manj z nami. manjka tvoj humor!
aja, med dojenjem boš imela židan čas prebirat navodilauser posted image in user posted image pojutrišnjem!

Roberta69 pravi da je bilo ekspresno in je šlo brez dianatal gela in da ima glede bolečine bolj pozitivno izkušnjo kot prvič. da sta z Izakom fajn in da je zrihtala kar sama... ne vem če to pomeni da brez njenega user posted image ... vas/nas pozdravlja - tudi orhideja80.

pajac sem te razumela. ampak mozgam kolk je to res. ko ti bo 2ursae posredovala tisti dopis, boš videla da je zadeva tolmačena drugače. to pa da oče koristi neplačan dopust za nego in varstvo, ki ga lahko koristi do otrokovega 3 leta pa ni več to... in za vsak dopust se je vedno treba z delodajalcem dogovarjat.
hvala za vse info. me zanima kolko zares preverja zzzs, ker vidim, kar se tule pogovarjamo, da imajo pediatri kar različne prakse...

BRinME res ni logike. če se zgodi da rabiš več kot imaš dopusta... ostaneš brez službeuser posted image

filisa lepa punčkauser posted image

nosečke prav bomo pa me vas začele prganjatuser posted image alo majabar šc, Najki te je burja nesla nazaj v Lj šc nazaj, gremo BRinME... polmaja dejmo!!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 781
26.10.2010 23:09:55   
BRinME

nosečke
prav bomo pa me vas začele prganjatuser posted image alo majabar šc, Najki te je burja nesla nazaj v Lj šc nazaj, gremo BRinME...polmaja dejmo!!

Ko bi te vsaj naši user posted image uslišali...user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 782
27.10.2010 7:58:32   
pajac
Anju upam, da se je kaj spremenilo, ker bi meni ful pasalo.. posebej zdaj, ko smo imeli tole sr.. s Petrom..pa še jaz sem bila na psu... Hvala bogu, da sem bila še na dopustu in je moj ostal doma... Čakam, da mi KPMK pošlje user posted image user posted image

Sicer pa imate fuuuuuul lepe otročke!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ah.....

No preostale oktoberke , kot sem že zadnjič rekla, bejžte rodit že enkrat !!! A nimate nič vzgojene tele mulčke, da nočejo ubogat user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 783
27.10.2010 9:35:40   
pajac
Dobila! Glede na napisano, očitno oče lahko dobi bolniško, kljub temu da je mama na porodniški... Sicer pa mora pediater očitno napisat, da je priporočljivo, da novorojenec in starejši sorojenec nista v stiku user posted image .. Predvidevam, da tega P ne vejo, ker so to kar pravne finte... Jaz si bom kar en izvod sprintala, da bom P nesla če bo treba kdaj.. upam pa da ne bo treba...

Grem zdaj stran, ker glede na to, da samo jaz pišem sem vas očitno vse poslala rodit user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pajac -- 27.10.2010 9:40:42 >

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 784
27.10.2010 9:55:02   
Najki
filisa kake prijazne ucke ima Bina user posted image . a so modri? Moj je bil kot en cuk, je na siroko gledal ze ko je bila sele glavica zunaj in razen za spanje ni zaprl tistih uck. Ene mamice so videle ucke svojih novorojenckov za 5min na dan, moj jih pa ni hotel zapreti user posted image . Zdej pa tako vse opazi, vsako malenkost, ki sem jo prestavila v sobi ali pa nov predmet se tako majhen, kot bi imel fotografski spomin...

Orhideja in Ben cestitke user posted image user posted image user posted image

Pajac naceloma morajo ocetje za preostali del ocetovskega neplacanega dopusta delodajalcu sporociti ful prej, recimo en mesec prej, torej ne mores namesto bolniske to vzet, razen ce te delodajalec pri tem podpre.

anju js imam obcutek da je zzzs zacel nekaj sparat in pritiskat na zdravnike zadnje case. pediatri kar nekaj motovilijo sploh za predpisat zdravila pa za krvne preiskave pa kr neki... ma ce nisem celo nekje slisala, da dobijo motivacijo pri placi, ce predpisejo manj zdravil in preiskav...

Js bi sla z veseljem rodit, ker nama je obema ze zelo tesno in komaj cakam spoznati pupo in jo primerjati s tamalim, v cem sta si razlicna, podobna (upam da v spanju haha), jo peljat ven, pocartat mulcka brez trebuha v napoto. Ah js bi svoje telo nazaj pa pupo v narocju...

Grem malo zabusavat.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 785
27.10.2010 10:01:47   
luna_25
orhideja80 četitke za malega Benauser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 786
27.10.2010 10:02:34   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Pajac naceloma morajo ocetje za preostali del ocetovskega neplacanega dopusta delodajalcu sporociti ful prej, recimo en mesec prej, torej ne mores namesto bolniske to vzet, razen ce te delodajalec pri tem podpre.

to je res.. no nekateri ne komplicirajo, čeprav vem da so redki (posebej, če je delo takšno, da ga lahko delajo tudi od doma).......

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 787
27.10.2010 10:03:06   
pajac
bejžte rodit user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 788
27.10.2010 10:41:09   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

evo odgovor :

bolniška mož-mati porodniška-2 otroka - Ja, to drži.
Razen v primeru, da je tudi tamal (mlajši) ali mati bolana in posledično ne more skrbeti še za starejšega. Drugače je mati doma (na porodniški) in lahko skrbi tudi za bolanega otroka.

Citiram Pravila OZZ:
"4. točka 138 člena Pravil OZZ - Pravico do nadomestila zaradi nege ožjega družinskega člana lahko uveljavlja eden od staršev do dopolnjenega 18. leta otrokove starosti oziroma dokler traja roditeljska pravica.

5. točka 138 člena Pravil OZZ - Zavarovanec ima pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela."

To pomeni, da lahko mož dobi nego v primeru, da si bolana ti in ne moreš skrbeti za tamalo (kljub tvoji porodniški), ali da je bolana tamala, ti skrbiš za zanjo, zbolel pa je tudi tamal in bo oče skrbel zanj. Za uveljavljanje tega se dokazuje s potrdili osebnih zdravnikov.

v tem je srž vseh težav - v ohlapni dikciji, ki se jo lahko interpretira tako ali drugače - ali jaz lahko med porodniškim zagotavljam nego starejšemu brez zadržanosti od dela? Načeloma lahko, saj sem doma, po drugi strani pa seveda ne morem, saj skrbim za dete. Oboje je po tem pravilniku logično, zato se, jasno, vzame interpretacija, ki manj stane user posted image .
Pa še o tistem dopisu: je iz decembra 2009, tko da če je na tem področju res kaj novega v drugi smeri, je ta dopis seveda neuporaben.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 789
27.10.2010 10:44:18   
2ursae
najki, glede šparanja v zdravstvu: definitivno drži. Meni moj G ni naredil OGTT testa (pa bi moral, dete je bilo veliko, v porodnišnici so se čudili, da nisem šla na ta test) in imela sem le eno krvno preiskavo v 1. tromesečju, kasneje nič več (sem zihr v porodnišnico prišla vsa slabokrvna, saj sem takoj po porodu dobila transfuzijo zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi - 77) user posted image

orhideja, čestitam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NAVIJAM ŠE ZA OSTALE  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 27.10.2010 10:50:49 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 790
27.10.2010 11:14:21   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

filisa kake prijazne ucke ima Bina user posted image . a so modri? Moj je bil kot en cuk, je na siroko gledal ze ko je bila sele glavica zunaj in razen za spanje ni zaprl tistih uck. Ene mamice so videle ucke svojih novorojenckov za 5min na dan, moj jih pa ni hotel zapreti user posted image . Zdej pa tako vse opazi, vsako malenkost, ki sem jo prestavila v sobi ali pa nov predmet se tako majhen, kot bi imel fotografski spomin...

Ja, Brina ima velike modre očke user posted image  in nas bo tako zmeraj spominjala na njeno pokojno babico (mamo od mojga user posted image  )in dedija (mojega očeta), saj sta imela edina od najbližnjih sorodnikov modre oči. Midva imava oba zelene... Zelo lepo darilo od nje ...

Tud jaz vsem oktobrkam želim, da bi čimprej in čim manj boleče rodile! Dokler pa še čakate, pa čimbolj uživajte, saj kot je rekla 3x mami: tako lepo nahranjeni, previti in mirni (ali nekako podobno) nikoli več ne bodo - kar lahko tud jaz potrdim user posted image .

Čestitke Orhideja80 user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 791
27.10.2010 11:15:42   
Urshy78

Orhideja80 sporoča

Danes ob 19.50 je prijokal na svet prelepi fantek z imenom Ben in ravno pravimi merami: 3590g in 53cm. Vsi smo ok. Pozdravček.

iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 792
27.10.2010 11:24:01   
janaja
Zdravo punce,

eto mene da se vam malo javim,

najprej čestitke vsem novopečenim mamicam.

Da vam še na kratko predstavim mojo porodno zgodbo.

15.10 ob osmih zvečer sem šla s sestro na dolg enourni sprehod na katerem sem čutila vsake toliko časa otrdevanje trebuha ( skoraj brez bolečin).
Ko sem prišla domov sem šla pod tuš in šla na kavč. Ura je bila že skoraj 22h in otrdevanje je bilo vedno bolj pogosto že kar na 5min. In sem mojemu dragemu rekla, glede na to da sem bila na zadnjem pregledu odprta skoraj štiri prste,da se greva malo pokazat. Klicala sem sestro, da je prišla čuvat Leona in Vala in ob 22 uri sva se odpravila proti Kranju.
V Kranjski porodnišnici so naju lepo sprejeli, me preoblekli in nato me je  pregledala najboljša babica Marjeta Žlebnik in ugotovila da sem odprta skora za 6cm in da mi bodo dali kar antibiotik za streptokok. Jaz sem jo pa začudena vprašala : A bomo danes rodili user posted image . Sem rekla da je meni prav in sva se obe user posted image  nasmejali. Ko so mi priklopili antibiotik je k meni prišel moj dragi v veselem pričakovanju da gre zares.
Ko sem čakala na klistir je babica prišla in rekla da bom mogla malo počakat da bodo v sosedni sobi ravnokar rodili. In ko mi je antibiotik stekel, sva se šla z mojim dragim sprehajati po porodnišnici. Popadki so bili na dve do tri minuti, a nič kaj preveč moteči. Ko so v sosedni sobi rodili sem končno dobila klistir. Ura je bila okrog 12.30h. In po klistirju so se začeli popadki jačati. Toda brez problema sem jih predihavala naramah mojega dragega. Ko je bila ura 2h zjutraj,sem rekla da me sedaj že malo noge bolijo in da bi šla rada malo na posteljo. Ko me je pregledala babica je rekla da sem odprta že dobrih 8cm in da naj kr lepo predihavam. Ko sem se vlegla na posteljo so se začeli popadki še jačati, a bila sem čisto umirjena z dragim ob strani in lepo predihavala. Ko me je zopet prišla pogledat babica, je povedala da vidi že glavico in da bomo rodili in po 3 močnih bolečih potiskih je pokukala na svet najlepša punčica.

Moj tretji porod je bila najlepša izkušnja, veliko pa narediš sam če si umirjen in lepo predihavaš popadke. Res se moraš potrudit biti sproščen.
Po porodu sem se počutila spočito, da bi lahko še kak kilometerski sprehod naredila user posted image . Moj je bil ekstra presenečen in ponosen name, kako zlahka sem prenašala bolečino in rojstvo najine hčerkice. Ko so v sosednjih sobah tulile druge mamice ( ki so se mi ekstra smilile).

Rebeka je super pridna punca in nam je prespala že tri noči po 8ur, tako da sem res spočita in naspana.

Vsem bodočim mamicam polagam na srce, da zgleda tale malinov čaj in tele kopeli iz senenega drobirja res pomagajo,da se splača probat. Tudi sama babica mi je to potrdila iz izkušenj.

Lep pozdravček vsem skupaj in veliko cartanja

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 793
27.10.2010 11:50:47   
kpmk
2ursae - jaz bom zdle na zzzs še poslala dopis, ampak koliko poznam birokracijo imam občutek da si vsak drugače razlaga in po moje user posted image  oče za drugega lahko dobi nego

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 794
27.10.2010 11:51:25   
kpmk
orhideja80- jej jej jej ČESTITKE

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 795
27.10.2010 12:01:31   
Alica84
Evo še jaz se javljam po nekaj časa:
Čestitke novim mamicam! Koliko je že novih majcenih članov foruma! user posted image
(pišem v wordu, ker sem na netu samo preko telefona, da mi ne požre preveč mb)

Moja porodna zgodbica je pa v enem delu podobna Pokorini, ker sva bili skupaj sprejeti v P, pa tega nisva vedeliuser posted image . Povedal mi je to šele možek potem, ko sva obe že pestovali na različnih oddelkih, da je čakal skupaj z očkom male Bine. (Sta se vse pomenila user posted image )

Za 19.10. sem bila naročena za CR, zaradi medenične vstave s stegnjenimi nogicami in majhno težo dojenčka.
V petek 15. sva bila še na eni žurki in ko sva prišla domov in šla spat, mi je v velikem toku začela odtekati voda (00.20 ponoči). Postala sem povsem panična, sploh se nisem mogla umiriti, saj sem bila povsem naravnana, da grem rodit v torek na način kot da greš v trgovino user posted image . Na poti v P so se mi začeli minimalni popadki, na sprejemu pa mi je sestra povedala, da sem odprta le 1cm. Malce sem ji pojamrala svoje strahove: najbolj sem se bala, da bi me silili v vaginalni porod in mi ga umetno pospeševali. Ko sem bila na dveh UZ pri različnih Dr., sta mi oba svetovala cr, če pa bi me vse prehitelo in bi kazalo roditi vaginalno, pa sta oba odsvetovala pospeševanje poroda, (bi lahko škodovalo tamali) in tega podatka v izvidih nikjer nisem našla, da bi to zapisala. Sestra mi je namignila, da me nihče ne more v nič prisiliti in naj se mož postavi za nas.
Sledilo je britje in klistir, in iz čakanja na klistir imam edini vizualni spomin nate, Pokora, ti si brala revijo, jaz pa sem nasproti tebe čakala, če me bo še kaj kakat. Romantičen spomin, ane? user posted image  Ko bi vedela da si to ti, bi te itak nagovorila, tako pa mi ni bilo toliko do navezave novih stikov, saj me je žrlo to, kar se je kasneje res zgodilo: da sem se mogla na porodni mizi kot največji laik boriti z doktorji, ki so si slabo prebrali moje izvide; o tem, kako bom rojevala. Poleg tega me je bilo še strah, da bo dežurna Blejčeva (tiste, ki veste kdo to je me sigurno razumete…). Jaz imam neprijetne spomine nanjo še iz 3dnevne hospitalizacije v 20.tednu. Z njo se namreč ne da normalno komunicirat, ni je dobro kaj spraševati, pri svojih odločitvah je pa neomajna in nekompromisna.
Ob okoli 3h zjutraj so me odpeljali v porodno, priklopili na ctg, ki skoraj ni zaznaval popadkov. Sledilo je točno to, kar sem se bala: dr ****? Je k sreči naglas razmišljala, da bi mi to vaginalno speljali, da bomo počakali da se bolj odprem. Meni se popadki niso stopnjevali, odpirala se nisem, zato sem začela opozarjati, da naj mi ne pospešujejo poroda in da bi šla raje na »razrez«. In mi niso dali vedeti, da so me resno vzeli, rekli so mi, da bomo počakali do petih, da bom tešča in grem potem na cr. Malo pred šesto sem slišala v sosednji porodni zajokati malo Binico user posted image Kar nisem mogla verjeti, kakšen je to glasek in sem ob tem dobila pogum, da bom kmalu tudi svoje detece zaslišala. Malo čez 6 so mi povedali, da me bo prevzela naslednja izmena ob 8h! Midva pa že sita vsega skupaj!!! Mene so noro boleli boki, popadki so se mi rahlo ojačali, odprta nisem bila nič več kot piškavi cm…
Ob 8.30 privihra v porodno hmmmm, kdo le?! Blejčeva! O Bog, samo še nje se je manjkalo! In nekaj zamomljala v zvezi z začudenjem nad cr, me ni niti pogledala, pobrala moje papirje in odšla. Uf, sem bila živčna!!! Malce čez 9 so mi prišli povedat, da bom ob 10h šla v operacijsko na cr! Veselje veselje! Po tem ko so me zaspali imam prvi spomin, ko so me peljali po hodniku mimo moža in mi je kazal majhno štručko in mi klical: »Lej jo Julijo!«, potem me je spet zmanjkalo.
Popoldne ob treh smo bili končno vsi trije skupaj, utrujeni a srečni!

Okrevam precej počasi, rano so mi zašili tako grdo, da sem še sama to opazila in nato se je vsaka druga sestra ali dr, ki so jo videli, zgrozili kako šlampasto je to narejeno. Danes je verjetno prvi dan (12 dni), ko še nisem opazila sveže krvi, ki bi mi tekla ven.
Saj se ne obremenjujem preveč, važno mi je, da smo našo punčico zdravo in celo spravili ven! In že odlično napreduje! Vsak dan je bolj okroglauser posted image .

Imam pa tudi jaz vsakodnevne borbe z zatrdlinami v dojkah in, ja boli to masiranje in iztiskanje mleka! Imam občutek, da imam toliko mleka, da bi lahko imela samo eno dojko in bi bila tamala ravno tako sita.
Glede krčkov pa vam toplo priporočam, da če jih imate, da preložite spopadanje z njimi na moža, če imate le možnost. Če bo on neprespan bo samo tečen, če pa boste ve (ki ste/smo še vedno pod vplivi hormonov), pa lahko zmanjka mleka in je škoda. Jaz sem včasih samo od vstajanja in hranjenja tako utrujena, da bi mu najraje še eno dojko dala! user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 796
27.10.2010 13:30:56   
anju
Alica84 tvoja zgodba mi je orosila oči. kako lepo. kjer se zajoka mala Bina in kjer ti tvoj kaže vajino Julijo, kako lepo. sem se prav vživela v tvoj strah. samo da se je tako izšlouser posted image

janaja ti pa mi potenciraš željo po tretjem in po user posted image user posted image lepa izkušnjauser posted image

punce user posted image mi smo danes spet revčki. ta večji spet bruhauser posted image včeraj je že lepo jedu in nagajal kar je itak dober znak...
hb je moj na očetovskem. dopoldne je šel rihtat papirje in sem poskusla to kar se dva dni menimo - težko je poskrbet za bruhajočega medtem ko imaš novorojenca na joški. pa tako hudo je ko človek bruhauser posted image se spomnim da mi je zelo pomagalo ko mi je mama držala glavo kadar sem... ah. revež je že rešil sam preden sem malega odložilauser posted image pa tako bi ga stiskala in cartala pa se bojim prenosa na Vitana in se držim stran. kako se krivo počutim...user posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 27.10.2010 13:31:24 >

(odgovor članu Alica84)
Neposredna povezava do sporočila: 797
27.10.2010 13:39:54   
kpmk
odgovor - nega - 2gi otrok :

Tako kot sem ti že rekla. V primeru, da je starejši otrok toliko bolan, da mora dejansko biti ločen od tamalega, potem je jasno, da dobi nego straš, ki ni na porodniški. Če je pa vmes prehlad, viroze ali bolj prehodna zadeva pa ni pravica do nege.
 V pojasnilu MZ (gre za specifičnost primera), drugi odstavek, zadnji stavek navaja, da je potrebna nega za starejšega otroka, ki bi po navodilih pediatra moral biti ločen od novorojenčka. V specifičnih primerih so specifične rešitve, ni vsaka nega enega otroka enaka negi drugega otroka.

mislim da je res vse odvisno od pediatra, kaj pač napiše v karton .... ali pa da dobi mož svojo bolniški , ki je 90%, tako da sem pomirjena. Itak je pa jasno, da če otrok ki je bolan ne sme v vrtec, lahko P kamot da bolniško kao zaradi zdravja dojenčka......

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 798
27.10.2010 13:43:03   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Alica84

Glede krčkov pa vam toplo priporočam, da če jih imate, da preložite spopadanje z njimi na moža, če imate le možnost. Če bo on neprespan bo samo tečen, če pa boste ve (ki ste/smo še vedno pod vplivi hormonov), pa lahko zmanjka mleka in je škoda. Jaz sem včasih samo od vstajanja in hranjenja tako utrujena, da bi mu najraje še eno dojko dala! user posted image

he he to sem že poskusila, pa ne zaleže, samo mamine roke so zakon.  He he jst sem tud čist hin, ko cota, no pol se mi pa velik k men stisne al pa mala na rokah zasmeji pa kr pozabimuser posted image  

(odgovor članu Alica84)
Neposredna povezava do sporočila: 799
27.10.2010 14:12:46   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

najki, glede šparanja v zdravstvu: definitivno drži. Meni moj G ni naredil OGTT testa (pa bi moral, dete je bilo veliko, v porodnišnici so se čudili, da nisem šla na ta test) in imela sem le eno krvno preiskavo v 1. tromesečju, kasneje nič več (sem zihr v porodnišnico prišla vsa slabokrvna, saj sem takoj po porodu dobila transfuzijo zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi - 77) user posted image

tole pa ni hecuser posted image
a misliš G kaj rečt glede tega??
meni so urin in kri testirali 1x na tromesečje. enako v prvi user posted image

Najki vedno te pozabim vprašat - zakaj tebi tako pogosto testirajo urin? aja pa nč me ne ubogaš porednica;)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?