|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
27.10.2010 14:24:57   
M&A
Ojla punce, da se mal oglasim in čestitam vsem novim mamam in malim otročkom user posted image

Skoraj ne pridem več do računalnika, le na hitro spremljam, koliko vas je še 2 v 1, čeprav je Lea zelo miren user posted image (v primerjavi z obema mulčkoma, predvsem tadrugim). Joka zelo malo, krčkov (še) nima, doji se lepo, ponoči se zbudi le enkrat, mami je v dobrem stanju, ma vseeno zvečer padem dol kot cunja. Kopala se je že, na sprehodu smo tudi že bili, mulčka jo obožujeta, predvsem tamali. 

user posted image je sicer ta dva tedna na očetovskem, ma mu skoz pošiljajo mejle in ga kličejo, tudi fizično je moral dvakrat v službo - kot da ne morejo brez njega user posted image Mulčka sta bila prejšnji teden par dni doma, ker so bili v vrtcu bolni, ta teden pa je mali vseeno zbolel (vnetje bezgavk) in je na antibiotiku. Pester začetek razširjene družinice, le dva dneva sem si mal oddahnila.

Vsem, ki ste še v pričakovanju dneva D, želim lep in hiter porod, da bi čimprej cartale male dišeče bebice! Upam, da se bom lahko kmalu pridružila debati (sem ujela, da se kmalu selimo na forum dojenček).

< Sporočilo je popravil M&A -- 27.10.2010 14:26:12 >

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 801
27.10.2010 14:29:07   
missD
pri mojem G sem mogla dat vodo vsakič ko sem prišla, enkrat celo ko sploh nisem imela pregleda ampak sem prišla samo po neko napotnico.
kri so mi jemali pogosto, sploh proti koncu vsaj toliko da so preverili hemoglobin.
kar se pa tiče OGTT testa je tudi kar sam lepo napisal napotnico in me poslal.
Za vse je tako radodarno pisal napotnice razen ko sem omenila CTG v Postojniuser posted image to mu pa ni bilo najbolj po goduuser posted image

sem si naročila 2 knjigi 1 o hendlanju dvojčkov druga pa o tem kako jih navadit da spijo oz tud da sami zaspijo pa čez noč.
In sem navdušena. Sem jima že uvedla točen urnik kdaj se je, zapisujem koliko in kaj pojesta(moje ali AM ali mešanica). Pa jima kar gre. Še za ponoči sem zgruntala kako ju nahranit in da te ne zbudita ona 2 ampak jaz njiju :) - budilka 15min prej. in moram rečt da kar uspeva. user posted image

user posted image mogoče katera ve, a lahko AM pripraviš v naprej z vodo ki je prekuhana in ohlajena na sobno temperaturo pa daš vse v hladilnik in ko rabiš samo stekleničko pogreješ v vroči vodi?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 802
27.10.2010 14:32:06   
kpmk
missD - joj ne vem, samo jaz raje ne bi.... jaz tako delam, da imam vročo vodo v termovski in potem dodam hladno in "kepice" AM in je obrok pripravljen, enako kot če smo na poti.....

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 803
27.10.2010 14:37:45   
missD
tako tudi jaz rešujem zadevo ali pa z vodo ohlajeno na sobno temperaturo pa potem flaško v vročo vodo, da se zagreje...

sem pa kupila AM od dm-a in moram rečt da ni več groznega napenjanja oz ga je znatno manj pa tudi pojesta ga z veseljem...ma se mi zdi da zelo hitro zmanjka...

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 804
27.10.2010 14:41:20   
kpmk
user posted image   moja pikica je na AM in me zanima če že dajete vodo / čaj in koliko ga spijejo? Opažam, da ima sedaj trši kakec, prej je imela tekoči in opažam, da krčkov skoraj ni, jo pa muči kakec, ko pa se pokaka pa zaspi (to je opoldne) in sem ji danes začela dajat malo vode.
user posted image  koliko vaši user posted image  spijo? moja je budna od 7-12 in pol spi do nekje 16 in je potem budna od 16-23 vmes morda kakšen pol h dremež, več ne.....  aja vmes pa je mirna le pri mamici, jo kakec muči user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 805
27.10.2010 14:43:00   
kpmk
missD - a ni hec, mojima tudi najbolj odgovarja od dm .... pa še smrdi ne tako kot aptamil user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 806
27.10.2010 14:47:59   
missD
jaz jima občasno dajem kar komarčkov čaj(od hippa) jima je všeč pa tudi lažje se mi zdi da kakata potem.
Sicer patronažna mi je rekla da ne dajat...ma ker vedno bolj prevladuje AM...silim ju ne. Naredim 100ml pa potem kolkr popijeta...tam nekje 20ml včasih gre.

Moja 2 pa spita večino časa, proti večeru sta mogoče malo bolj budna...drugače pa pred hranjenjem pa ju potem vmes začne zmanjkovat. Daljših budnih obdobij še nismo imeli.

ja, res smrdi veliko manj kot pa aptamil. ampak ko pa kupčke podiramo... seveda imam vsakič srečo da ga podre ravno ko ga gledam v obrazek, mi kar slabo ratauser posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 807
27.10.2010 14:51:26   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: missD

jaz jima občasno dajem kar komarčkov čaj(od hippa) jima je všeč pa tudi lažje se mi zdi da kakata potem.
Sicer patronažna mi je rekla da ne dajat.zakaj pa da ne? ker men je ravno rekla da naj dam ..ma ker vedno bolj prevladuje AM...silim ju ne. Naredim 100ml pa potem kolkr popijeta...tam nekje 20ml včasih gre. meni je danes že 30ml spila vode

Moja 2 pa spita večino časa, proti večeru sta mogoče malo bolj budna...drugače pa pred hranjenjem pa ju potem vmes začne zmanjkovat. Daljših budnih obdobij še nismo imeli. super, mi imamo ravno obratno, veliiiiko budnih obdobij

ja, res smrdi veliko manj kot pa aptamil. ampak ko pa kupčke podiramo... seveda imam vsakič srečo da ga podre ravno ko ga gledam v obrazek, mi kar slabo ratauser posted image   uh jej to te pa do želodca gane, sreča da nismo več user posted image , bi še me podrle kupčka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 808
27.10.2010 15:33:50   
Pokora
Roberta čestitke za Izakauser posted image

Orhideja čestitke za Benauser posted image  Glede na to, da je bilo verjetno sproženo, upam d ni bilo prehudo!

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

moja srednja me je ze parkrat vprasala, ce imam noter se kakega otroka user posted image bom vidla, kaj mi bo ginekolog rekel jutri na pregledu...

Mene je tudi mali že v porodnišnici spraševal zakaj imam še vedno trebušček, če sem pa že rodilauser posted image  Pa enauser posted image  za Jana!!!

Kar se Amerike tiče jaz nimam pojma, edino vem da imajo od prijateljice otroci veliko reči od GAPa, ne vem pa koliko je to finančno ugodno...

Mamamajča, a ješ dovolj? Daj si načrtno povečaj obroke, pa še kako malico si vrini vmes. Te pa čisto razumem. Men se je to v prvo zgodilo pa 9m dojenja - me je mali čisto scuzal, sem bila sam kost in koža. Sem potem načrtno začela več jesti. 

Polmaja kako sta pridna!!!user posted image  Drži se pojutrišnjem. Ti želim čim manj bolečin!

Nekjec, MissD in Filisa kako kjut dojenčkiuser posted image user posted image

Janaja user posted image  še ena lepa porodna izkušnjauser posted image

Sem neverjetna! Tole po malem pišem že od zjutraj!user posted image  Drugače se pa stanje v moji dojki počasi popravlja. Danes jo je mala prvič spraznila brez pomoči unga spreja za v nosuser posted image

user posted image koliko vas že doji ena dojka - en obrok? Se sploh ne spomnem kdaj približno se to začne...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 809
27.10.2010 16:14:28   
Pokora
Se vidi da sto let pišem tole - je vmes že polno vaših postovuser posted image

Alica hudoo!!! Sevede se te spomnimuser posted image  Ja ti si tista mlada punca, ki te ni več kakat tiščalouser posted image  Mene so na klistirju že kar fino popadki navijali, ampak ne toliko da se te ne bi spomnila! Mi je pa moj povedal da je srečal tvojega ko je šel domov in da še vedno nisi rodila. Sem mu prav rekla: "O reva boga!" No ampak super da se je konec koncev vse dobro izšlo!!!
Kar se pa Blejčeve tiče, pa sploh ne bi zgubljala besed - sem jo imela v prvo na enem pregledu in laho samo rečem da je mesar!!!!
Si pa tako lepo napisala zgodbo, da sem kar solzne oči dobilauser posted image

Nosečke a bi že nehale bit tako neposlušne????!!!!! Pejte že, no!!!! Luna zate me pa res zanima kakšno luno zdej ti čakaš????

Anju user posted image user posted image user posted image user posted image  za vsakega ena! Za Tigrana da se pozdravi, za vas 3 pa da ne zbolite!!!Pa ne se krive počutiti, čeprav vem da bi se jaz tudi!

MissD kako ju pa uspeš zbuditi za jest? Bina če spi, spi. Je ne zbudi niti previjanje... Nimamo pa še takega ritma da bi vedela kdaj se bo zbudila. Spi namreč zelo različno od 2 do 4,5 ure v kosu...

Kpmk, naša je bila danes prvič budna urco in pol. Drugače v glavnem po hranjenju takoj nazaj zaspi. Samo je skoraj 3 tedne mlajša kot vaša.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 810
27.10.2010 16:18:13   
Pokora
user posted image Punce, a se slučajno kateri valata 2 Špar Lego nalepkici? Nam sta dve sfalili... Bi bili zelo veseli (in Nik in mi2 z možem) če ima katera viška!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 811
27.10.2010 16:18:21   
2ursae
spanje: moja tud večino časa spi, ravno včeraj je začela malo več kukat (fanta sta doma in sta se preganjala okoli nje z nekimi marsovci user posted image ), je kakšnikrat budna tudi po urco ali dve v kosu, to je pa maximalno. Pa ponoči, seveda - ne da je res budna, ampak ima tudi po 2 uri trajajoče etape hranjenja. Ful se naceja, pol pa kdaj polije in jo je treba preoblečt, pa tud previjem jo, če se mi pokaka ob 2h ponoči in se mi smili, da bi bila pokakana do jutra ... in tako plešemo, kot sem rekla tudi po 2 uri, ves čas pa prevladuje hranjenje, hoče na joško, pa čeprav je že tako sita, da samo dvekrat potegne.

trebušček: tudi mene je moj tamal vprašal, če imam še enega dojenčka v trebuhu user posted image . Ampak hej, ugotavljam, da jo med dojenjem tako lepo lahko namestim med moji dve trebušni gubi, da se ne sekiram user posted image .

user posted image kako jih imate oblečene? Jaz imam namreč stilski problem: imam lepe bodije in grde majčke user posted image , pa ji dam najprej bodi čez pa majčko in bi ful lepše izgledalo, če bi bil bodi za povrh ...

in še

user posted image kako kaj zračite stanovanja v mrzlih dneh (sprašujem tudi za pozimi): a večkrat dnevno, ali odprete okno na ful za malo časa ali raje priprete za dalj ... skratka, zanima me, kako je optimalno, da se prostor res dobro prezrači in se hkrati ne shladi preveč.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 812
27.10.2010 16:19:26   
nejkec
A aspirator za nos se lahko že pri 2 tedna starem dojenčku uporablja? Imam občutek, da ima Zala zabasan nosuser posted image .

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 813
27.10.2010 16:42:46   
jana84
Punce, živjo!

Prav na hitrco vas pozdravim in vam povem, da smo včeraj pršli domov iz porodnišnice...Bi prišli že v nedeljo, pa je moral Luka še pod lučko ker je bil malo rumen...Drugače je z nama vse v najlepšem redu...Luka pridno papca in gre s kilcami gor, jaz pa sem kot ne bi šla rodit, ampak v porodnišnico na kavico...

Zdej pa se Lukec že zbuja in moram šibat v dnevno, da se napapcamo...

Jutri bom malo bolj pogledal kdo vse je že rodil in kdo vsae še čaka...

papa

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 814
27.10.2010 16:47:08   
Pokora
2ursae mi zračimo tako da na ornk odpremo za par minutk. Se mi zdi da se edino tako res prezrači. Zračimo pa tako nismo v prostoru ki ga zračimo.
Oblačim jo pa tako da ali ima 2 majčki, ali pa 2 bodija.

Nejkec daj prvo probaj s fiziološko. Če imaš tiisto v ampulah, ji kar iz ampule špricni v nos - mala naj leži, ji glavo obrneš na stran in ji fino špricneš - da ji na drugi nosnici ven priteče. Če imaš pa ta veliko fiziološko, pa isto narediš s tamalo šprico - injekcijo.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 815
27.10.2010 16:48:09   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

user posted image koliko vas že doji ena dojka - en obrok? Se sploh ne spomnem kdaj približno se to začne...

Jaz dojim že kar lep čas ena dojka - en obrok, razen če po zelo kratkem času (manj kot 2 urah) spet želi pit ji ponudim enako dojko.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 816
27.10.2010 16:48:32   
Pokora
O Jana dobrodošla nazajuser posted image  Lepo da si tako olimpijsko. No sej si bila že celo nosečnost!user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 817
27.10.2010 16:53:19   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

user posted image kako jih imate oblečene? Jaz imam namreč stilski problem: imam lepe bodije in grde majčke user posted image , pa ji dam najprej bodi čez pa majčko in bi ful lepše izgledalo, če bi bil bodi za povrh ...

in še

user posted image kako kaj zračite stanovanja v mrzlih dneh (sprašujem tudi za pozimi): a večkrat dnevno, ali odprete okno na ful za malo časa ali raje priprete za dalj ... skratka, zanima me, kako je optimalno, da se prostor res dobro prezrači in se hkrati ne shladi preveč.

Jaz imam ali bodi ali pa majčko in nato pajaca čez s stopalkami in 2x zoknje. Imamo pa ca. 21-22 * C v stanovanju in ji je ravno prav...

Glede zračenja pa priporočam da na stežaj odpreš okna za 10-15 minut, z user posted image  pa se ta čas odmakneš v drugo sobo ali pa ga malo bolj oblečes in mu daš kapico  ter paziš, da ni na prepihu.

Dobrodošla jana84 spet med nami!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 818
27.10.2010 16:58:58   
missD
kpmk je rekla kao da samo če bi bilo res vroče. verjetno je mislila da mata več mojga kot AM...ampak za 2 so potrebe prevelke moje prehranske navade pa zelo slabe.

kaj pa dela takrat ko je budna?

Pokora že v porodnišnici so jih navadili na 3h(vseeno smo bili tam 9dni) in sem probala to obdržat tudi doma. Če spita ju dvignem in esem do previjalne če ne na poti do tja se zbudita ko ju odložimuser posted image velikokrat se pa zbudita sama pa da ne tečnarita preveč ju pretentam pa imam vse v nizkem startu pripravljenouser posted image

Sem pa med prebiranjem knjig prebrala, da otroci začnejo spati čez celo noč po 6 tednih. Ampak ne 6 tednih od rojstva ampak od PDP-ja. Jih pa je fajn navadit na nek urnik, tako je lažje potem za vse v gospodinjstvu

jaz prinesem mala 2 v dnevno in med tem prezračim ostale prostore. pa samo 1x na dan, včasih 2x

oblečena sta pa recimo zdele ta trenutek, Sofia: bodi in hlačke(s stopalci) Jakob: bodi in hlačke z naramnicami(oz pač te flis zadeve ki se zapnejo na ramenih) . Včasih ju pa oblečm v bodi pa zgoraj isto bombažni pajacek. Bodije včasih ampak redko zamenjam z majčko.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 819
27.10.2010 17:06:20   
majabar
Dobro jutro!
Pri meni se vedno nic novega, ocitno bomo pocakali na rok v petek, ko se bomo odlocili, kako naprej. Se dobro, da se vsake toliko vidim v ogledalu, dase sploh spomnim, da sem noseca. Aja, pa na WC sredi noci hodim, seveda. Tu in v Sloveniji so ze vsi nestrpni...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 820
27.10.2010 17:07:04   
anju
prej smo Vitana tehtale 510g nad porodno:) recmo da ostane pri rejenju, ko imamo tako bruh virozico v hiši...

oblečem 2 rokavčka žabice in nogavičke ali copatke. itak je skozi pokrit kadar spi. ven od takrat za 5 min nismo šli. če prihajajo res lepi dnevi zdaj - koliko oblečete za venuser posted image

zračimo tako da vse odpremo oz. naredimo prepih. takrat zapustimo prostor. bi pa mogli večkrat.

jana84 hejuser posted image kdaj prevzameš?:))

nejkec včasih pomaga če stisneš v nosek samo kapljico fiziološke, da se skiha in se sčisti samo. seveda če ni sluzi preveč.

alarmuser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 821
27.10.2010 17:27:23   
majabar
Punce, same izkusene:)...povejte mi, kako je z umetnimi popadki glede na naravne? So bolj/manj boleci, ko dobis zdravilo, se zacnejo takoj? Ce se nisi odprta, se zacnes takoj odpirati? Meni vse bolj kaze na to, da bo potrebno sproziti. So rekli, da ce ne bo ucinka, bo pa pac CR. Upam, da ne...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 822
27.10.2010 18:02:48   
Alica84
:) Ja Pokora, to sem bila jaz! Me veseli, da sva se spoznali, čeprav z zamikom :).

MissD, kako je naslov knjigi o spanju dojenčka, ki si jo omenila?
Pri nas se je že mala navadila, da je najbolje zaspati na joški, in mi je ravno danes dala patronažna en nasvet: da ji dam v posteljico krpo, ki diši po mojem mleku. Bom poskusila...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 823
27.10.2010 18:40:19   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora
Mamamajča, a ješ dovolj? Daj si načrtno povečaj obroke, pa še kako malico si vrini vmes. Te pa čisto razumem. Men se je to v prvo zgodilo pa 9m dojenja - me je mali čisto scuzal, sem bila sam kost in koža. Sem potem načrtno začela več jesti.

Jem, jem. Saj sem kar naprej lačna, se mi zdiuser posted image
Pa ne, saj v bistvu bi blo kar ok, če bi ostala zdaj taka, ampak vem, kako je bilo v prvo. Mam pač gene take, jbg. Moja mama se že vseskozi sekira, ker bi se pa načrtno rada zredila, pa ne more.

Jaz pa samo ne bi rada, da bi z dojenjem še precej bolj shujšala, ker potem bom pa grozna. Vsaj po prvem porodu sem bila. Mah, bomo vidli.......

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 824
27.10.2010 19:17:18   
kpmk
spanje: moja je sposobna biti 4-5h pokonci v kosu

user posted image kako kaj zračite stanovanja v mrzlih dneh (sprašujem tudi za pozimi): a večkrat dnevno, ali odprete okno na ful za malo časa večkrat na dan in odprem še balkon ali raje priprete za dalj ... skratka, zanima me, kako je optimalno, da se prostor res dobro prezrači in se hkrati ne shladi preveč.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?